Subscribe Us


MESKİ, ASFALT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ HAYATA GEÇİRDİ


 MESKİ, ALTYAPININ YANI SIRA ASFALT ÇALIŞMALARINA DA BAŞLADI

MESKİ Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı Asfalt Şube Müdürlüğü kurdu. Altyapı çalışmalarına tüm ilçelerde devam eden MESKİ, asfalt tamiratı işlerine de hız vererek vatandaşların taleplerini anında çözüme kavuşturuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde Asfalt Şube Müdürlüğü kurdu. Altyapı çalışmalarının sonrasında asfalt tamiratı işlerine de başlayan MESKİ, vatandaşların taleplerini hızlıca çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

MESKİ, üstyapı çalışmalarına da hız veriyor

MESKİ, tüm ilçelerde hız kesmeden devam eden altyapı çalışmalarının yanı sıra üstyapı çalışmalarına da başladı. MESKİ, birimleri tarafından yapılan bakım onarım faaliyetlerinin ardından bozulan yollar ile deplase ve rehabilitasyon çalışmaları sonrası bozulan yol kaplaması, asfalt tamiratı ve yama işlerini yapmak üzere Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı Asfalt Şube Müdürlüğü’nü hayata geçirdi.

MESKİ Asfalt Şube Müdürlüğü, ilk iş olarak Çay ve Özgürlük Mahalleleri’nde yol kaplama çalışmalarına başladı. Çalışma kapsamında; Özgürlük Mahallesi’nde 4 bin 2 ton, Çay Mahallesi’nde 3 bin 408 ton olmak üzere toplam 7 bin 410 ton bitümlü sıcak karışım asfalt serimi yapıldı. İstemihan Talay Caddesi’nde 380 adet, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda ise 353 adet muayene bacası imalatı ile yağmur suyu ızgaraları yükseltildi. Çalışmalar, Tarsus ilçesinde bulunan cadde ve sokaklarda ihtiyaca bağlı olarak devam ediyor.

Ayrıca, 1 Mart 2022 tarihi itibariyle Teksin sistemi üzerinden vatandaş ve birimlerden gelen talepleri toplayan MESKİ, ilgili bölgelere hızlıca müdahale etmeye başladı. MESKİ, altyapı birimlerinin çalışmaları sonrasında asfalt tamiratı işlerine müdahale ederek, vatandaşların taleplerini karşılamayı sürdürüyor.

“Çok güzel çalışmalar yapılıyor”

Çay Mahallesi sakinlerinden Gülizar Hus, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları dolayısıyla Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ederek, “Önce suyumuz yoktu tabi çok perişan olduk. Yollarımız çok kötüydü. Sağ olsun şimdi yapıldı. Başkanımız iyidir. Çok güzel çalışma yapıyor gerçekten. Suyumuz yoktu. Bir defa söyledik ikinci günü hemen ekibi geldi. Yollarımızı yaptı. Sularımızı düzenledi. Önceden sıkıntılarımız çoktu. Çok perişan olduk. Sanki dağ başı bir yerdeyiz. Suyumuz çıkmıyordu. Bulaşıkta perişan oluyorduk. Kapları dolduruyorduk. Çok mağdurduk. Şimdi sağ olsun sular çok güzel tazyikli geliyor” diye konuştu.

“Vahap Başkan su veasfalt sözünü tuttu”

Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol, 3 dönemdir muhtarlık yaptığını belirterek, “30 senedir bu mahallede oturuyorum. 30 senedir buranın altyapısının yapıldığını ben değil vatandaş da görmedi. Vahap Başkansu ileasfalt sözünü tuttu, yerine getirdi. Sularından memnunuz, asfaltından memnunuz, çalışmasından memnunuz. Ben ne diyorsam halk da onu diyor.  Allah razı olsun Vahap Başkanımızdan. Teşekkür ederiz. Çalışan adamın emeği boşa gitmez. Vahap Başkanımız söz verdi. Elini taşın altına koydu. Yaptı da. Allah razı olsun. Çay Mahallesi halkı adına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Çok takdir ediyoruz”

Mahalle sakinlerinden Erdal Uludağ ise“Yıllardır hiç suyumuz gelmiyordu evlerimize. Kaç senedir bidonlarla çamaşır makinesine su boşaltıp o şekilde çalıştırıyorduk. Ama gerçekten bu son dönemlerde çok güzel bir çalışma oldu. Herkes memnun. Gerçekten çok takdir ediyoruz. Çay Mahallesi halkı adına da çok teşekkür ediyoruz. Daha önce toz, dumandan geçilmiyordu Çay Mahallesi. Yollarımız çok güzel oldu. Yollarımızı asfaltladı. 3. katlara su gitmiyordu. Şu anda çok tazyikli” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar