Subscribe Us


TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI SAKİN GEÇTİ



TARSUS HABER-Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi, İşçi Bayramını kutladı.

Komite bileşenleri DİSK/Genel-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TMMOB, Tüm Bel-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, 2021 Tüm Emekli Sen, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yeşil Mahalle Kültür ve Dayanışma Derneği, CHP, EMEP, HDP, Sol Parti, TKP 1920 yürüyüşe katıldı.

Yapılan konuşmalarda şöyle denildi: “Bu Düzen Böyle Gitmez! Birlikte Değiştireceğiz, Birlikte 1 Mayıs’a!Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor.
Bu düzen toplumun işini, aşını, geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor.
Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri, işçileri, emekçileri, kamu emekçilerini, mühendisleri, mimarları, hekimleri, avukatları, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri, emekli dahi olamayanları ezdikçe eziyor.
Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş.
Bu düzenin çarkları sermayeye sömürecek ucuz emek, yağmalanacak doğa, talan edilecek kentler yaratmak üzere dönüyor.
Halkın gerçeği ile bir avuç ayrıcalıklı kesimin gerçeği arasındaki fark, tek sesli medyanın propaganda yayınlarıyla perdelenmek isteniyor. Üstü örtülemeyen hakikate dair çığlıklar, baskı ile, şiddet ile, sansür ile, zor ile bastırılmak isteniyor. Hakkını arayan ve gerçekleri söyleyen herkes bu düzenin hukuk dışı zorbalıklarıyla karşı karşıya kalıyor.

Tarsus 1 Mayısta ayrıca konser verildi.

 


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar