Subscribe Us


TARSUS’TA MÜZELER GÜNÜ KUTLAMASI


 Her yıl 18 Mayıs tarihinde yapılan Müzeler Haftası Tarsus’ta da kutlandı..

Kaymakam Kadir Sertel Otcu da proğrama katıldı. Tarsus Yeni Müzesinde bir etkinlik yapıldı. Kaymakamın konuşmasından sonra Şiir ve müzik dinletisi yapılarak Folklor gösterileri sunuldu. Fotoğraf ve pul  sergisi açıldı.

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Müzelerin Gücü nedeniyle Tarsus Kaymakamı  Kadir Sertel OTCU 'nun katılımıyla, Tarsus müzesinde Müzeler günü kutlama töreni düzenledi.

Törene Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel OTCU'nun yanı sıra Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Garnizon Komutanı, Protokol Konukları, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı  Hakan YILDIRIM, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Siyasi Parti Temsilcileri ve bir çok vatandaşın katılımı ile çoşku ile kutlandı.

Tarsus Müze Müdürü  Doğukan ALPER'in açılış konuşmasın da müzenin şuuru anlamı ve önemine değindi.

Kaymakam OTÇU'da günün anlam ve önemi ile ilgili açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından kutlama programına geçildi. Kutlama töreninde ilk önce Sesim Sarpkaya lisesi öğrencileri müzik programı gerçekleştirdi. Daha sonra Borsa İstanbul ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri Sevinç ŞEN eşliğinde folklor gösterisi sergiledi.

Programda folklor gösterisi ardından fotoğraf sergisi ve Atatürk ilkokulu 1-F öğrencilerinin pul ve resim sergisine yer verildi. Pul sergisi pazartesi gününe kadar Tarsus müzesinde sergilenecek.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar