Subscribe Us


TÜED TARSUS ŞUBESİ BAŞKANI ÖMER KURNAZ ‘’ EMEKLİLER BAYRAMA BURUK GİRDİ’’

TARSUS HABER- Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Dini bayramların islam aleminin en kutsal günleri olduğunu belirterek bu özel günlerde kırgınlıkların sona ermesine ve Türkiye’nin yarınla daha güvenle bakması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin siyasi tartışmalarla enerjisini boşa harcadığını belirten Kurnaz, emeklilerimizin bir dizi sorunu olduğunu ve çözüm beklediğini vurgulayarak şunları söyledi.

“Emeklisini mutlu etmeyen ülkeler geleceğe güvenle bakamaz. Ülkemizin imarında ve gelişmesinde alın teri ve emeği olan emeklilerimize insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, devletimizin de asli görevleri arasında olmalıdır.

Devletimiz bu asli görevini yerine getirmeli ve emekli aylıklarında iyileştirme yapılmalıdır. Hiçbir emeklimiz, en az aylık ödemesi olan 2.500 TL ödemeye emekli aylığı olarak bakmıyor. Açlık sınırının 5 bin lira olduğu günümüzde emeklilerimize 2.500 TL ödenmesini kabul edemiyoruz.

En az aylık ödemesi yerine gerçekçi bir taban aylık belirlenmelidir. Genel olarak emekli aylıklarının hesaplanmasında adil bir sistemin getirilmesini ve aylık bağlama oranının yükseltilmesini talep ediyoruz. Emekli aylıkları, sosyal devletin ve sosyal güvenliğin normuna göre belirlenmeli ve insanca yaşamaya yetecek seviyede olmalıdır. Emeklisini mutlu etmeyen ülkeler yarınlara güvenle bakamaz.

Dört yıl önce ödenmeye başlanan 1.000 TL olan ikramiye, 2021 yılında 100 TL artışla 1.100 TL olarak belirlenmiş ve yüksek enflasyon karşısında erimiştir. Emeklilerimize ödenen ikramiyeler, asgari emekli aylığına endekslenmeli ve tartışmalara son verilmelidir.

Emeklilerimizin beklentileri karşılanmadığından ve ikramiyelerde bir artış yapılmadığından, emeklilerimiz hayal kırıklığı yaşamaktadır.   

Emekli aylıklarının hesaplanmasında eşitliğin sağlanması için 2000 sonrasında emekli olanların intibakı yapılmalıdır.

Türkiye Emekliler Derneği, emeklilerimizin haklarını savunmaya devam edecektir. Mücadelemizin başarıya ulaşması için Tarsus kentimizde yaşayan emeklilerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar