Subscribe Us


BEYAZ KALPLER, GÖNÜLLÜ PİKNİĞİNDE BULUŞTULAR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı verdiği Yenişehir Yaşam Gönüllüleri üyeleri, Beyaz Kalpler Gönüllü Buluşma Noktası adı altında bir piknikte buluştular. 

Buluşma amaçlarıyla ilgili bir açıklama yapan Yenişehir Yaşam Gönüllüleri kurucu üyesi Ayten Aslankan, “Neden beyaz kalpler? Beyaz saflığın, yeni başlangıçların ve barışın rengidir. Bozulmamış, değerini kaybetmemiş ve kutsal sayılan kavramlar beyaz renkle temsil edilir. Beyaz tüm renklerin bütünüdür ve içinde her renkten farklı anlamlar ve güçler taşır. Anadolu’nun kadim kültüründe kadınlar, aileler arasında bir kavga olduğunda beyaz tülbentlerini atarlar kavganın ortasına. Barış olsun, kavga dursun, ses durulsun diye. Dünyada, bölgemizde ve çevremizde savaşlar oluyor. Eril anlayışın iktidar ve kendi egoları üzerine çıkartılan ve halkların bir birine boğazlatıldığı savaşlar. Bu savaşlarda mağdurlar kadınlar ve çocuklardır. Savaşta da barışta da şiddet, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası. Evde koca ya da baba şiddetine, cinsel saldırılara, tacize ve tecavüze maruz kalıyoruz. Erkek egemen sisteme ve savaşa karşı seslerimiz bastırılmak isteniyor, politik mücadele alanımıza müdahale ediliyor. Savaş kadınların ayrımcılığa, görünmez kılınmaya, erkek egemenliğine karşı mücadelesini zorlaştırıyor, zayıflatıyor. Barış koşullarının da, barışın da ancak “kadın sözünün” etkin olmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

4 yıl önce bir iyilik hareketi olarak başladıkları bu yolculukta, bugün kocaman bir aile olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Aslankan, “Hep dedik ya ‘iyilik bulaşıcıdır.’ Evet bulaşıcılığını bugün görüyorum. Ama paylaştıkça azalmayan tek şey sevgi. Dokundukça mutlu olduk. Sonuçta yaptığımız güzel bir şeydi. Tek kişi mutluluğundan, hep birlikte mutlu olmanın müthiş hazzını yaşadık. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Dezavantajlı gruplara kadına çocuğa doğaya karşı hassasiyetimiz” dedi.

 

Umutsuzluğun ve çaresizliğin pompalandığı bir dönemde çok şeyin değiştiğine tanık olduklarını sözlerine ekleyen Aslankan, “Galakside milyarlarca gezegen arasında tek bir dünya var. Bugün içinde bulunduğumuz bu gezegen tehdit altında. En büyük tehdit ise iklim krizi. Korkunç seller, yangınlar, kuraklık ve aşırı hava olayları ile iklim krizi kırmızı alarm veriyor. Daha çok inşaat, daha fazla yol, HES’ler, termik ve nükleer santraller ve doymak bilmez enerji hırsıyla ormanlar, tarım alanları, sulak alanlar, dağlar, dere ve nehirler, SİT alanları, meralar, yaylalar, köyler ve kentler kılıfına uydurulmuş projelerinin yıkımına uğradı ve uğruyor. Kadınların hayata müdahil olmadığı bir yaşam ve dünya acımasız ve kaotik bir dünyadır. Biz Yenişehir Yaşam Gönüllüleri olarak topluma hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar