Subscribe Us


GAZETECİ UĞUR PİŞMANLIK'IN YENİ KİTABI ÇIKTI


 

GAZETECİ UĞUR PİŞMANLIK'IN YENİ KİTABI

“BİR EMEK SAVAŞÇISI ARSLAN EYCE” KİTABI YAYINLANDI

Silifke’nin ve yaşadığı Taşucu’nun ekonomik, toplumsal ve kültürel yaşamına önemli katkılarda bulunmuş bir kişilik olan Arslan Eyce’nin yaşamı ve çeşitli alanlarda verdiği mücadeleyi anlatan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yayına hazırladığı “Bir Emek Savaşçısı Arslan Eyce” adlı kitap çıktı.

Aratos dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın uzun süren hazırlık sürecinden sonra Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce’nin 2018 yılında ölümünün ardından çıkan kitap onun yaşam öyküsü içinde verdiği mücadeleler yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre, gazeteci yazar Uğur Pişmanlık’ın birkaç yıldır üzerinde çalıştığı ve yayına hazırladığı ancak pandemi nedeniyle baskısı ertelenen “Bir Emek Savaşçısı: Arslan Eyce" kitabı çıktı. Kitap, Akkuyu Nükleer Santraline karşı mücadele eden, ülkemizdeki ilk balıkçılık kooperatifini kuran ve bunu bir festivale dönüştüren, İçko Birlik kurucusu ve Köy-Koop Genel Başkan Yardımcısı, Taşucu Amphora Müzesi’nin kurucusu doğa savaçısı ve kültür insanı Arslan Eyce'nin bu yaptıklarından daha fazlasını içeren yaşam öyküsü ile emek mücadelesini anlatıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar