Subscribe Us


YILDIRIMSPOR BAŞKANI UĞUR SANDAL HAYATA DÖNDÜ


 YAKUP BONCUK- Tarsus’un 1. Amatör küme takımlarından  Yıldırımspor başkanı  Mersin Şehir Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı oldu.

Uğur Sandal da yapılan ön tetkikler sonucunda anjiyo ve stent ile kurtarılamayacak durumlar olduğu, ortak doktorlar kararıyla tesbit edildi. Damarlarda aşırı incelme, stentlerin damarları patlatabileceği göz önüne alınarak ameliyat (bypass) kararı alındı. Zor ve riskli bir ameliyat ancak Modern Tıp gelişim sürecinde daha da kolaylaşan Kalp ve Damar Cerrahisi sayesinde hastaları genellikle kurtaran, sayesinde yaşamlarına daha uzun ve kaliteli hale getiren bir cerrahi yöntem. Ayaktan 2 göğüsten 1 damar alınarak toplamda 3 damarı değişti.

Sandal ‘’Bu ameliyat sonrası alınacak daha fazla nefes ve yenecek daha çok ekmeğimiz var mı, göreceğiz...’’ diyerek şunları söyledi:

‘’ Hani derler ya, Allah kimseyi hastaneye düşürmesin! Sağlık çalışanlarımızın işleri gerçekten çok zor. Maalesef onları da toplum olarak gerektiği şekilde koruyamıyoruz. Ameliyattan çıktığınızda 2 gün içerisinde yoğun bakım sürecini geçtiğinizde normal servise alınıyorsunuz ve rutin kontrolleriniz burada özenle yapılıyor. Her gün göğüs filmi çekiliyor, bu sabah ciğer filmi çekmeye götürmemişlerdi. Hatırlattık ve ekledik "Ciğerlerin de bir gün film çekilmeme hakkı olsun"  dedik ama filmleri yine çektirdik.

     Buralara nasıl geldin diye bakmak lazım. Bildiğiniz gibi stres insan  sağlığının en büyük düşmanı ve tabii sigara faktörü. Sigara ile üniversite yıllarımda tanıştım. Özenti ile başlayan bu süreç çok sürdü. 2 defa bıraktım, 4 yıl ve 2 yıl. Son bir yıldır da bir pakete yakın içiyordum. Ve bir spor kulübünün başkanlığını yaparken bunun dışarıdan hoş görünmediğini gençlerimize kötü örnek olabileceğini düşündüm. Ameliyat süreci öncesinde başlayan sigarasız yaşamım devam ediyor.. 

     Annemin geçtiğimiz kış aylarında başlayan sağlık sorunları, uzun süreli hastanede kalış ve sonrası. O evin sorunları ve hoşuma gitmeyen gelişmeler. Ülkemizde özellikle son 10 ay içerisinde yaşanan ekonomik kriz, Özel Okullardaki öğretmenlerin haklarını alamamaları da büyük etkenlerden birisiydi. Yıldırımspor'u eski günlerine döndürmek için elini taşın altına koymak. Belki de beni en çok yıpratanlardan birisi. A Takımı ligde tutmak ilk hedefimizdi. Bunu gerçekleştirdik bu yıl bunun üstüne koymamız gerekiyor. Yıldırımspor'un olmayan alt yapısını kurmaya çalıştım, bu konuda ısrarcı olacağız. Yıldırımspor Futbol Okulunda erkek çocuklarımızdan sonra kız çocuklarımız da yer almaya başladılar. Takdir edersiniz başarı hemen gelmez, bu süreç için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Alt yapımızda Kenan Adıyaman , Kemal Tok, Taiwo Ahmed , Odudu Peter , Ope, Musa Tuhan hocalarımız ve oyuncularımız görevli. Ve bu çalışan arkadaşlarımıza da harçlık niteliğinde ödemeler yapılmaktadır. Onların Yıldırımspor ve Gençlerimiz için bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve desteklerini daha çok hissetmek istiyorum. 

     Bir de bildiğiniz gibi  Tarsus Uğur Sport YouTube kanalım var. Bu kanalda genellikle gençlerimize takımlarımıza destek olmaya çalışıyorum. Her ne kadar bazıları beğenmese de burada yetenekli gençlerimizi ön plana çıkarmaya onlara destek olmaya çalışıyorum. Gençlerimizin beni maçlarına davet etmeleri ve gördüklerinde mutlu olmaları da gerçekten güzel. Köylerarası Futbol Turnuvası'nın yıllar sonra tekrar düzenlenmesi güzel bir etkinlikti. Gerçekten kaliteli ekipler oluşturulmuştu. Yetişebildiğim kadarıyla ya da tribünü olan sahalarda çekim yaparak, özet çıkartarak sizlere sunmaya çalıştım. Ancak bu maçlardan birisinden paylaştığım hoş olmayan görüntüler dolayısıyla saldırılara uğradım, tehditler aldım. Anladığım kadarıyla her oyuncu,  takım maçlarının çekilmesinden keyif alıyor. O zaman sporseverlere güzellikleri sunmak için elinizden geleni yapın. İşte o zaman bu halk sizi daha çok sever ve takdir eder. Beni sevmeseniz de olur ama şunu bilin sizin için kötü bir şey yapmıyorum. Yani bu gençler, bu oyuncular, bu takımlar, bu spor kamuoyu bizim. Lütfen kimseyi A,B,C,D diye ayırmayın. Bu ülkede çeşitli kültür sentezlerinden oluşmuş Halkız biz. Bir de takımlarımızda abilik yapacak düzeyde yetenekli oyuncular var. Bence bu düzeni yıkmak için en çok onlara ihtiyaç duyacağız. Ne pahasına olursa olsun kazanalım zihniyetinden vaz geçmemiz gerekiyor. 

Yaşamakta olduğum sağlık sorunu süresince verdiğiniz pozitif destek için hepinize teşekkür ediyorum. Umarım sağlıklı ve sporun güzellikleriyle dolu günlerde birlikte oluruz.  İyi ki varsınız. Ayrıca Ameliyatımı gerçekleştiren Özden Vezir hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Mersin Şehir Hastanesi Personeline teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar