Subscribe Us


Özbozkurt’tan Güçlü Türkiye’nin Gençlerine Tercih Tavsiyeleri


 

Tarsuslu Doç. Dr. Onur Özbozkurt’tan Güçlü Türkiye’nin Gençlerine Tercih Tavsiyeleri..

Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve akademisyen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek olan YKS tercihleri ile ilgili olarak adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Tercih yaparken önceliğiniz başarı sıralaması olmalıdır. Tercih yapacak olan adaylar, sıralamasının üstündeki veya altındaki bölümleri de tercih ederek, üniversiteye yerleşme ihtimalini artırabilirler. Tercih işlemlerinizi gerçekleştirirken üniversitenin akademik kadrosunu, adayların sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilme olanaklarını, üniversitenin sektörel bağlantılarını, değişim programları ile yurtiçi ve yurtdışı staj imkanlarını ve üniversitenin kaydettiği başarıları da mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor.” dedi.

Aynı zamanda tercihlerin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesinde uzmanlardan destek alınmasının fayda sağlayabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Bugün gerçekleştireceğiniz tercihler, sizleri arzu ettiğiniz ve hayalini kurduğunuz geleceğe taşıyacak önemli bir adım olacak. Unutmayın ki, yanlış bir tercih bir senenizi, yanlış bir bölüm dört senenizi, arzu etmediğiniz ve ilgi alanınıza girmeyen bir meslek ise belki de yaşantınızın önemli bir bölümünü olumsuz etkileyecek. Bu sebeple, adayların ilgi, yetenekleri ve iş gücü piyasasını da dikkate alarak tercihte bulunmasını tavsiye etmekteyim. Böylelikle, her birisi büyük bir cevher olan gençlerimizin, geleceğin güçlü Türkiyesinin inşasında en üst düzeyde katkı sağlayacağını düşünmekteyim.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar