Subscribe Us


SEÇER, METROYU DEĞERLENDİRDİ: “BUNUN ADI BAL GİBİ ENGELLEMEDİR”


 MERSİN HABER- Başkan Vahap Seçer, Mut ilçesinde hafta sonu sürdürdüğü ziyaretlerin ardından, bir yerel televizyon kanalının konuğu oldu. Gazeteci Ahmet Özdemir'in sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, 3 yılı aşkın süredir hayata geçirdikleri projeler ve Mersin'in geleceğini ilgilendiren önemli yatırımlarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Gaziantep’te yaşanan trafik kazasına değinerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Çok üzüldüm. Gerçekten katliam gibi kaza diyebiliriz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

 

Mut ilçesindeki programa Sertavul’dan başladıklarını ve Kelceköy’de bitirdiklerini belirten Başkan Seçer, Anamur’dan Tarsus’a kadar kırsal mahallelerin başlıca sorunlarının yol ve su olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Bunları çözdüğünüz zaman, diğerleri daha az sorun alanları olarak görülebilir. Ama iki zaruri hizmet bunlar. Vatandaşlarla temas etmek, onları birinci ağızdan dinlemek de bize büyük bir motivasyon sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“Yol çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettireceğiz”

 

 

 

 

Merkezde ve kırsal mahallelerdeki yol çalışmalarına önemli bir bütçe ayırdıklarını ve çok kaliteli hizmetler ürettiklerine dikkat çeken Başkan Seçer, “Hem merkezde hem de kırsalda çok önemli yol çalışmaları yapılıyor. Anamur’da, Tarsus’ta, Mezitli'de ve daha birçok yerde yapılan yol çalışmaları hem trafiği rahatlatıyor, hem de trafik güvenliğini ve konforunu sağlıyor.  Köy yolları da böyle. Yapılan grup yolları, sathi kaplamalar beğeni topluyor. Bu çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Bütçede en fazla pay ayırdığımız alanların başında yol çalışmaları geliyor. Geçen yıl kullandığımız asfalt miktarı 500 bin ton iken, bu yıl 600 bin ton hedefledik. Fakat görüldüğü kadarıyla bunu da aşacağız ve yıl sonuna kadar tahminimce 700 bin tona ulaşacak. Bu şu demektir; 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi, yol asfalt çalışmalarında çok istikrarlı bir şekilde ağırlığını ortaya koymaya başlamıştır” ifadesini kullandı.

 

Özellikle büyük cadde ve bulvarlarda yapılan yol çalışmalarında, devletin diğer kurumlarıyla eşgüdümlü bir çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Seçer, “Biz bir cadde veya bulvarda çalışma yapmadan önce, diğer kurumlara da bunu bildiriyoruz. ‘Burada bir çalışmanız varsa gelin yapın, daha sonra izin vermeyiz’ şeklinde uyarımızı yapıyoruz. Çünkü siz yolu yapıyorsunuz, başka bir kurum ertesi gün geliyor yolu açıyor, bu olmaz” dedi.

 

“Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmış bir projeyi bu kadar bekletmek anlamsız”

 

 

 

Mersin’de ulaşım ağını büyük ölçüde rahatlatacak olan Metro projesine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Cumhurbaşkanlığının yatırım programına alınmış bir proje, bugün imzada bekliyorsa bunun adı bal gibi engellemedir. Metro projemizin çok pahalı olduğu gibi bilinçsiz ve bilgisiz iddialar yapılıyor. Bunu iddia edenler, Konya Metro’su kaç paraya ihale edilmiş bir baksınlar. Bir yıldır imzayı bekliyoruz. İlk etap 900 milyondu zaten. Metro projesi için çok büyük bir rakam değil. Bir taraftan imzayı bekliyoruz, ama bir taraftan da ben kendi imkanlarım dahilinde devam edeceğim. Fakat bu engellemeye sebep olanlar, Mersin'e ihanet içerisindedir. Bu kadar vizyon darlığı, bu kadar düşünce körlüğü olamaz” diye konuştu. Mersin'in ödediği verginin yarısını ödeyemeyen kentlerin, Mersin'den daha fazla destek aldığını hatırlatan Başkan Seçer, “Bu partizanlığı bir tarafa bırakmak lazım. Geçen yıl Ağustos ayında Meclis’ten yetki alındı. 12 aydır da Hazineden bugün çıkacak, yarın çıkacak diye bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığının yatırım programına alınan bir proje, finansman konusunda niye bu kadar sıkıntıya sokulur ve bekletilir, anlamak mümkün değil” dedi

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar