Subscribe Us


TARSUS KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR


 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente bir meydan kazandırma çalışmaları meyvelerini verdi. Mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan 9 bin metrekarelik alan için hazırlanan ‘Kent Meydanı Projesi’, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Bu gelişme ile birlikte Tarsus kısa süre içerisinde kent meydanına kavuşacak.

 

Tarsus’ta atıl durumda olan Caminur Mahallesi’nde 260 ada 21 parsel alanı kaplayan yer, (Vuslat Düğün Salonunun alanı) Tarsus Belediyesi tarafından kent meydanına dönüştürülüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın uzun uğraşlar verdiği proje ile Tarsus adeta nefes alacak. Kleopatra Kapısı’na yakın olması, merkezi cephede bulunması ve 4 mahallenin ortak alanını kapsayan proje ile alanın tarihi ve doğal yapısı bozulmadan dönüşümü sağlanacak. Yaşam alanı olacak olan meydanda,  kentin çok katmanlı zemini de anlatılmış olacak.

 

9 BİN METREKARELİK PROJE ONAYLANDI

 

Tarsus Belediyesi tarafından 9 bin metrekarelik ve 3. sit alanı olan yerde yapılacak proje onaylandı. Restorasyonunun yapılacağı alanda cam kaplama yapılarak ziyaretçilerin Gladyatör Mozaiğini net bir şekilde görmesi sağlanacak ve vatandaşlar  “L” şeklinde karşılama alanı ile karşılanacak. İçerisinde Romalıların kurdukları merkezi ısıtma sistemi olan ‘Hipokaust’ ise yapının içerisinde sergilenecek. Projenin onaylandığı alanda, Roma İmparatorluğu dönemine ait olan mimari yapı unsurları ve milattan sonra erken 2. yüzyıl ile geç 3. yüzyıla tarihlenen ‘Gladyatör Mozaiği’ başta olmak üzere birçok unsur bulunacak.

 

MEYDAN KENTE ADETA NEFES ALDIRACAK

 

Tarsus Belediyesi tarafından taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda tarihi dokulara tanıklık edecek. Meydana gelecek olan vatandaşlar, onaylanmış proje dâhilinde ağaçlandırma çalışması yapılan alanlarda vakitlerini geçirip soluklanabilecek. Aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği bir turizm alanı olacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar