Subscribe Us


BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS KESİNLİKLE İL OLACAK’’


TARSUS HABER- Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair merak edilen soruları cevaplamak üzere katıldığı canlı yayın programında değerlendirmelerde bulundu. Tarsus’un kesinlikle il olacağına değinen Başkan Bozdoğan, Tarsus için planlanan projelerin engellendiğini ifade ederek, “Hiçbir siyaset bu kente zarar veremez. Kente zarar veren insanları bu halk asla affetmez. Bu halk neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyor” dedi.

BOZDOĞAN, “LOBİCİLİKTE VE SİYASETTE YALNIZ BIRAKILAN BİR TARSUS VAR’’

 Türkiye gündeminde önemli bir yer edinen İl’le De Tarsus projesine değinen Başkan Bozdoğan, “5 defa başkent olan bir kenti konuşuyoruz. Tarihin, tarımın, turizmin, çok kültürlülüğün, ilklerin başkenti, bu sebeple Tarsus il olmalı. Tüm uğraşımız bu yüzdendir. Tarsus’un sakinliğe,rahatlığa,sükunete ihtiyacı var. Sosyal yaşam kalitesi üst seviyeye ulaşan bir yer. Bendoğruluk ve dürüstlüğün her zaman yanındayım. Bu proje çok ciddi. Tarsus’u seven bir insan buranın il olması için herşeyi yapar. İşinsiyasetini düşünmemek lazım. Bir insanın başına gelebilecek en kötü şey yalnız kalmaktır. Sonra öğrendim ki yalnız hissetmeye sebep olan insanlarla yoldaşlık yapmak daha kötüdür. Asılkötü olan o yalnız hissini sana veren insanlarla yoldaş olmaktır. Bu kadar yoldaşların içinde yalnız kalmak daha kötü. Doğru neyse onun yanında olmaya çalışıyorum. Herkesi yanımda görmek istiyorum. Tarsus haklarını alsın artık. Lobicilikte siyasette yalnız bırakılan bir Tarsus var.’’ diye konuştu.

 

BOZDOĞAN, “TARSUS İDMAN YURDU DAHA FAZLA DESTEK GÖRMELİ’’

 

Tarsus İdman Yurdu’nun hak ettiği değeri görmediğini belirten Başkan Bozdoğan, ‘’ Tarsus İdman Yurdu maçlarındamilletvekillerini görmüyorum. Bir futbol takımına sahip çıkılması lazım. Halk sahip çıkıyor, ancak şehir sahip çıkmıyor. Tarsus İdman Yurdu’na destek olunmuyor. Bu kentten kazanan insanlar var ancak başka takımlara forma reklamı veriliyor.Ama İdman Yurdu’nayok. Tarsus’tabüyük firmalar var ve bu konu geçiştiriliyor. Tarsus’un hakları il olunca alınır. İnsanlarımızın aydınlanması gerekiyor.’’ dedi.

 

“HALKIM İSTERSE YÜZDE YÜZ ADAYIM’’

Tarsus il olsun olamasın yüzde yüz belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Başkan Bozdoğan, “Mecliste çok net olarak söyledim. O kadar çok kukla belediye başkan aday adayları var ki, şartlar ne olursa olsun halkım istediği sürece adayım.  Ben vatandaşımı seçmen olarak görmedim, benim vatandaşım yurttaştır. Ben gelecek seçimi değil, gelecek nesli düşünüyorum. Yapmadıklarım kadar yapamadıklarımdan da kendimi sorguluyorum.Burada enteresan bir şey var, benim Vahap Bey ile bir sorunum yok, bürokratlarıyla bir sorunum var.’’ şeklinde açıkladı.

 

“BİR BELEDİYE BİR KENTE VİZYON VE MİSYON YÜKLEMELİ’’

 

Kırsal ve merkez mahallelerde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Özellikle köylerde yapılan çalışmalarımızda memnuniyet anketimiz yüzde 65 dolaylarında. Biz her mahallemize hizmet götürmek için çabalıyoruz. Halk marketlerimizi her mahallede hayata geçireceğiz. Üreticilerimizin ürünleri Halk marketlerde vatandaşlarımıza sunuluyor. Hem halk kazanıyor, hem üretici kazanıyor. Aynı zamanda asfaltlanmayan yol kalmayacak dedik, Cumhuriyet tarihinin en fazla yolunu asfaltladık. Tarım ile desteklere devam ediyoruz, kasamız her ay halka sunuluyor. Her zaman söylüyorum ben halkımın avukatıyım, haklarını savunacağım. Ancak bir belediye bir kente vizyon ve misyon yüklemeli. Bir kentin kimliği ve kültürü olmalı. Bu kadar Mersin milletvekili var, neredeler acaba?’’ diye konuştu.

 

“2023 YILINDA 400 MİLYONLUK YATIRIM YAPACAĞIZ’’

 

Ben göreve geldiğinden bu yana 140’dan fazla işgaliyeyi tüm çabalarıyla 40’lara kadar düşürdüğünü söyleyen Dr. Haluk Bozdoğan“İşgaliyeleri kaldırıp, vatandaşlara hizmet olarak sunuyoruz, kimseye peşkeş çekmiyoruz.Ben 95 bin oy alan bir seçilmişim. Bu kapsamda kasamızartışa geçti. 2023 bütçesinde tam olarak 400 milyon yatırım planlıyoruz. Ayrıca evsel katı atık ücretlerinden vazgeçtik, halkımızın olan halkımıza kalır. Biz 65 milyondan vazgeçtik. Tüm bu yatırımları halkımıza faydayı esas alarak hayata geçireceğiz.’’ şeklinde belirtti.

 

“HİÇBİR SİYASET KENTE ZARAR VERMEMELİ’’

 

Tarsus için planladığı tüm projelerin engellenmeye çalışıldığını belirten Başkan Bozdoğan, “Evraklarımız imar komisyona dahi gidemiyor. Tarsus’a dört dörtlük 5 yıldızlı bir otel kazandıracağız. Evrakı gönderdik, ama imar komisyonuna gönderilmedi. Bu hizmetler elbet yapılacak, tüm uğraşlarımız bu sebeple devam ediyor.Fakat bu anlamda zaman kaybı.  Bunların seri halde yapılması gerekiyor. Bir imar başkanı bunu oyalayamaz. Hiçbir siyaset kente zarar vermemeli. Hangi partiden olursa olsun ben tartışmaya hazırım her zaman. Kente zarar veren insanları bu halk asla affetmez. Bu halk neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir.’’ diye konuştu.

 

 

“BİR SEÇİLMİŞ BİR SEÇİLMİŞE BUNU YAPMAMALI’’

 

Meclise gönderilen bir dosyanın seçilmiş biri tarafından engellendiğini kaydeden Başkan Bozdoğan, “Mecliste imarla ilgili bir dosya var ve ilçe teşkilatında toplantılar oluyor. Normalde bu tarz dosyalar hemen komisyona gider.  Ama maalesef telefonla birileri arıyor ve bunu yapan bir milletvekili. Bir seçilmiş bir seçilmişe dosyayı göndermeyin diyor. Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adamlar başkalarının da aklını kullanır. Buna izin vermemek gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

 

TARSUS PLAJI HALKA AÇILIYOR, ASMA KÖPRÜ TAMAMLANIYOR

Tarsus Plajı hakkında konuşan Başkan Bozdoğan, “Tarsus il olmak için tüm donelere sahip. Ata tohumu bu kadar fazla olan bir belediye var mı? Tarsus öyle bir lobi ki, nerede Tarsus Milletvekili? Şu olayda bir önerge verecek bir milletvekili yok mu?  Bu kent il olsa ana damarını açsak. Ama Tarsus mutlaka il olacak. Bu kentin il olması için elimizden geleni yapacağız. Yıllardır Tarsus Beyaz Kum Plajımızda tarım yaptılar. Ama halkın plaja girmesine engel oldular. Burası halkın yeri. Beyaz Kum Plajı hiçbir yerde yok. O kadar toprağa tarım yapılırken doğal sit alanı değil de gariban vatandaş plaja gireceği zaman mı doğal sit alanı oluyor? Ben tüm bu detayları halkımla paylaşıyorum. Her şekilde bizlere engel olunuyor. Tarsus Plajı’na erişim kolaylığı için asma köprümüz bitmek üzere. Tarsus halkı denize girsin diye çabaladık. Doğal sit alanına asma köprü yapmak normaldeyasak. Bu yasak ama tarım yasak değil sanırım. Ben yapacağım, tarım yapılmasına ses çıkmayacak, ama asma köprüye ses çıkacak. Kasım ayından sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.’’ diye ifade etti.

 

GÖSTERİ VE TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ FAALİYETE GEÇİYOR

 

Gösteri ve Tarsus KültürMerkezi hakkında konuşan Başkan Bozdoğan, “Atatürk Gösteri Merkezi’nde yakında bir konser yapacağız. Biz orası yıkılmasın diye elimizden geleni yaptık ve şimdi halkımızın hizmetine açacağız. 1 yıl içerisinde Tarsus Kültür Merkezi de faaliyete geçecek.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar