Subscribe Us


GAZİLER GÜNÜ TARSUS’TA DA TÖRENLE KUTLANACAK


 TARSUS-HABER- 19 Eylül Gaziler Günü anma proğramı  belli oldu. Gaziler Günü 19 Eylül’de tüm yurtta olduğu gibi  Tarsus’ta da törenle kutlanacak.

Hazırlanan anma proğramına göre etkinlikler 19 Eylül günü sabah saat 09.00’da Atatürk anıtı önünde yapılacak.  Önce Kaymakamlık ve belediye çelengi sunulup ardından Muharip Gaziler Derneği çelengi Atatürk anıtına konulacak. Ardından saygı duruşu  yapılıp istiklal marşı söylenecek. Günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmalardan sonra şiirler okunacak.

Etkinliklerin devamı Atatürk parkı içinde  (eski St Paul Parkı) gerçekleştirilecek. Park Kafede protokol ve muharip gaziler kahvaltı yapacak. Buradaki etkinliğin ardından protokol mensupları Muharip Gaziler Derneğine geçerek Gazileri ve başkan Rasim Yuvarlakoğlu’nu tebrik edecekler. 

Aynı gün törene katılamayan Gaziler evlerinde ziyaret edilecek. Öğlen ise Ulu Cami’de saat 12.15’de Aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulup dualar edilecek.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, etkinliklere tüm gazilerin,  gazi ve şehit yakınlarının, ayrıca halkımızın davetli olduğunu söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar