Subscribe Us


YERLİ VE MİLLİ ARPA TOHUMU DAĞITIMI” PROJESİ


 TARSUS-HABER- Tarsus’ta “Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumu Dağıtımı” Projesi Kapsamında Arpa Tohum Dağıtımı  yapıldı.

Töreni Mersin Valisi  Ali Hamza PEHLİVAN, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Mersin il tarım Müdürü  Arif ABALI, Tarsus Belediye Başkanı  Haluk BOZDOĞAN, Jandarma Komutanı . Mehmet GÜLER , Emniyet Müdürü  Ali Garanlı, Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürü İsa GÜLER, Ticaret borsa yönetimi kurulundan . Mustafa Teke, Tohum Islahçısı Dr. Hasan AY , Muhtarlarımız ve Değerli Üreticilerimiz katılım sağladı.

.

T.C Tarım ve Orman Bakanlığımızın Yerli ve Milli Tohumlarımızın yaygınlaştırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Bakanlığımızca onaylanan Proje kapsamında İlçemizde yürütülecek olan 'Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumlarımızın Dağıtılması' Projesi ile Tarsus İIçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yeni gelistirilen yerli ve milli arpa tohumlarımızı üreticilerimize dağıtarak İlçemiz çiftçisinin girdi maliyetini azaltmayı, hayvanlarımızın yem üretimine katkı sağlamayı ve yem giderlerini düşürmeyi, atıl arazileri ekonomiye katmayı, birim alanda daha fazla verim elde etmeyi ve milli tohumlarımızın kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız.

Proje bütçesi; 2.250,000 (iki milyon iki yüz elli bin) TL (%75) Bakanlık katkısı, 750.000 (yedi yüz ellibin) TL (%25) çiftçi katkısı olmak üzere toplam 3 (üç) Milyon TL dir. Proje kapsamında Mersin İl genelinde 236 ton Arpa cesidi, olmak üzere 11.800 da alanda arpa ekimi yapılacaktır.

Tarsus İlçemizde 45 Kırsal Mahallede toplam 153 üreticimize 2.800 dekar alan için 55.700 kg arpa tohum dağıtılmıştır.

Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah Bereketli eylesin.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar