Subscribe Us


TARSUS FESTİVALİ KENTE CANLILIK KAZANDIRACAK


TARSUS-HABER- Tarsus Festivali 4-5-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikleri Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenliyor.

4 Kasımda ilk gün etkinlikleri saat 11.00 de başlayacak. Tarsus’un lezzetlerini tadacak olan vatandaşlar St. Paul meydanına giderek bu lezzetleri tadabilecek. Ayhan Sicimoğlu ve Tarsuslu Humus ustaları 4 Kasım’da sizleri bekliyor.

-Saat 13.30 da Tarsus Müzesinde Edebiyat ve sinema ilişkisi ele alınacak. Ercan  Kesal ve Mert Fırat konuşmacı olarak etkinliğe katılacak.

-Saat 15.00’de dans gösterileri yapılacak. Kubat Paşa meydanı ve Kültür Parkta yapılacak gösterilerde Uluslar arası misafir toplulukları gösterilerini sunacak.

-Saat 15.30 da Antik Dünyanın en güçlü kadını Kleopatra adlı bir söyleşi yapılacak.  Serdar Büyükkoyuncu Tarsus Müzesinde Kleopatra’yı anlatacak.

-Saat 16.30’da Nil İpek konseri gerçekleşecek. Sanatçı St. Paul kilisesi salonunda konser verecek.

-Saat 17.30’da  Festival kortej yürüyüşü başlayacak ve Festivalin açılışı resmen duyurulmuş olacak. Kleopatra kapısı önünden başlayacak olan festival yürüyüşünde protokol ve gruplar ile halk yer alacak. Katılım serbest.

-Saat1 8.30’da Festival açılışı yapılacak.  Cumhuriyet alanında yapılacak açılış konuşmaları ve grupların geçişi ile festival coşkusu yaşanacak. Burada aynı saatlerde Kleopatra ile Antonius Tarsus’ta adlı bir söyleşi ve gösteri Cumhuriyet alanında sunulacak. Açılış konuşmalarında etkinliklerin içeriği anlatılacak. Ardından saat 19.15’de bir konser var. Tarsuslu şair Ümit Yaşar  Oğuzcan’ın eserlerinin seslendirileceği konser Cumhuriyet alanında halka açık olarak yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orketsrası konserde kulakların pasını silecek.

-Saat 20.30 Cem Andrian konseri yine Tarsus Cumhuriyet alanında verilecek, saat 22.00 de ise canlı performans müzik etkinlikleri ile ilk gün proğramı sona erecek.

5 -6 KASIM’DA

Tarsus Festivali 5-6 Kasım 2022 tarihlerinde de devam edecek. Tarsus’un Kültürel  Geleceği ve Uluslar arası Çağdaş Sanatlar Müzesi üzerine söyleşi yapılacak.  Çukurova Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. eski fabrika binası Eski çırçır deposundaki etkinlikte Yapabiliriz başlığı altında  Prof. Dr. Tansel Türkdoğan,  Prof. Dr. Hüsamettin Kaçan ve Sat Aksoy konuşacak.

-Saat 12.30 St. Paul meydanında Akustik konser, saat 13.00 de Tarsus müzesinde Mutfakta sıfır atık konulu Talk şov sunulacak. Master şefler  Mehmet Yalçınkaya ve  Doğan Akdoğan proğramda bulunacak.

Festivalde dans gösterileri, Yerel kalkınmada Coğrafik işaretler, Tarsus’un Eğitim tarihindeki önemli noktalar ve Tarsus Amerikan Kolejinin tarihi geçmişi, ile devam edecek etkinliklerde konserler ve müzik etkinlikleri ağırlık basıyor.

Son gün etkinliklerinde Pazar günü saat 11.00’de Çocukluğumun Tarsus’unu  gazeteci yazarlar Yavuz Donat ve Oral Çalışlar anlatacak. Pazar günü yine Uluslar arası misafir Müzik gruplarıda sahne alacak. Aynı akşam iki ayrı konser ile festival sona erecek.

Temennimiz bu yıl ilki yapılacak Festivalin uluslar arası boyuta çıkarılması ve bu kente yurt içi ve yurtdışından insanların katılarak kentimizi tanıması, bu kent insanına ve esnaflarına da katkı sağlamasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar