Subscribe Us


Tarsus Kuvayi Milliye Derneği Kilis’in kurtuluş törenine katıldı


 TARSUS-HABER- Tarsus Kuvayi Milliye Derneği Kilisin kurtuluş törenine katıldı. Tarsus Kuvayi Milliye Derneği, Kilisin düşman işgalinden  kurtuluşunun yıldönümü  törenine katılıp kente döndü.

Kilis’in Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlama Programı Asri Mezarlık’ ta bulunan Şehitlik ziyareti ile başladı. Şehitlikte düzenlenen programa Valimiz Sayın Recep Soytürk Milletvekilleri M.Hilmi Dülger,  A.Salih Dal,1.Hudut Alay Komutanı Piy.Kur Alb. Sayın Özhan Özvural,Belediye Başkanı Servet Ramazan, protokol üyelerimiz ve vatandaşlarımız ile katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilavet edilerek Aziz Şehitlerimiz için dua edildi. Vali Soytürk ve Protokol üyelerimizce Şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Şehitlikte düzenlenen programın ardından Vali Sayın Recep Soytürk protokol üyeleriyle Adnan Menderes Bulvarı’nda Kuvayı Milliye birliklerimizi ve tören alayını karşıladı. Adnan Menderes Bulvarı’ndan Cumhuriyet meydanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tarsus, Kilis Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği üyeleri ve askeri birliklerimiz de yer aldı. Kortej yürüyüşü yapıldı.

 

7 Aralık Kilis’in Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlama Programı saat 19.30’ da  Cumhuriyet Meydanı’ nda düzenlenen havai fişek gösterisi ile son buldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar