Subscribe Us


ESKİ MİLLETVEKİLİ VE BAKANLARDAN LÜTFİ ELVAN TARSUS’TA


 Mersin eski milletvekillerinden , Hazine ve Maliye,  Ekonomi , Ulaştırma ve Devlet eski bakanlarından Lütfi Elvan Tarsus’a geldi.

Mersin’deki bir dizi ziyaretlerden sonra Tarsus’a gelen Elvan’ı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasına gelişinde TSO başkanı Ruhi Koçak, TSO Meclis başkanı Hüsnü Yağcı  ile diğer üyeler ve bazı muhtarlar karşıladı.

Elvan, TSO Meclis toplantı salonunda yapılan toplantının başlangıcında geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle tekrar TSO başkanlığına seçilen Ruhi Koçak ve yönetim kurulunu tebrik etti.

Koçak ise açılışta bir hoş geldiniz konuşması yaparak “Tarsus’un Organize Sanayi Bölgelerinin yapım aşamasında ve sonraki yıllarda sayılarının artırılmasında sizin önemli katkılarınız oldu. Mevcut OSB’ler yetersiz gelmeye başladı. Bunların ya yerleşim alanları artırılacak yada sayıları çoğaltılacak. Tarsus yeniden bir sanayi kenti olmaya başladı. Desteklerinizin devamını diliyoruz. Yine bir de Tarsus-Mersin Otoban  yolunun ücretsiz olmasını  bekliyoruz. D- 400 yolu yeterli gelse, otobana fazla iş düşmeyecek. Bu yol ücretsiz olmalıdır. Desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Elvan ise konuşmasında, birçok işi başardıklarını ancak, Tarsus-Mersin Otoban yolunun ücretsiz olması konusunu çözemediklerini, bu hususta mevcut Ulaştırma Bakanı ile görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Elvan daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

“Çukurovanın merkezi Tarsus’tur. Tarsus büyük ve önemli bir kenttir. Tarsus’un sanayi bakımından altyapısının büyük bölümü çözüldü. Daha önce Tarsus’ta 2, Silifke’de 1 olmak üzere 3 OSB (Organize Sanayi Bölgesi)  vardı. Şimdi bu sayı 11’i buldu. Tarsus’ta 3 ve  4. OSB’ler bitti, 5 ve 6. OSB için hazırlık yapılıyor. Tarsus Gıda OSB’nin yüzde 95’ i bitti. Tescili yapıldı. Belki de ileride bu OSB’ler bile yetersiz kalacak. Çünkü Tarsus çok hızlı gelişiyor. Tarsus iş ve istihdam konusunda da dış bölgelerden işçi ihtiyacını karşılayacak hale gelecektir. Tarsus OSB’deki elektrik sorununu çözeceğiz, şimdilik mobil santral ile sorun çözüldü. 2 km.lik bölünmüş yol sorunu çözülecek. OSB’deki 3 km uzunluğundaki derenin 1 km.si ıslah edildi. 2 km.lik bölümünde ıslahı için çalışıyoruz. Tarsus sınırları içerisine yaptırılan Çukurova Havaalanı inşaatı  bitti. Mart sonu veya Nisan başında açılışı yapılacak. Burası 10-12 milyon yolcu kapasiteli yapıldı.  Yolcu sayısı geçerse  havaalanının büyütülmesi mümkün olacak.

Yine Tarsus-Kazanlı sahil bandı projesi için çalışmalar sürüyor. Buradaki engel, sahilde fazla kirlilik olması.. Adana Seyhan’dan arıtılmamış pislikler ve atıklar bu bölgeye geliyor. Bu da Kazanlı bölgesindeki Turizm projesinin gerçeklemesini geciktiriyor”

Konuşmaların tamamlanmasından sonra  Elvan,  toplantıya katılanların sorularını cevaplandırdı.

HABER. YAKUP BONCUK

Yorum Gönder

0 Yorumlar