Subscribe Us


NERGİS FESTİVALİ’Nİ DÜZENLEYEN SEÇER’E TEŞEKKÜR


 MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesi çat mevkiinde düzenlenen ve binlerce vatandaşın katılımı ile şölene dönüşen Nergis Festivali’nin yankıları sürüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi-İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ve Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin; Pirömerli Mahalle Muhtarı Bilal Koçak, Boztepe Mahalle Muhtarı Kenan Toros, Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Ramazan Ateş, Belen Mahalle Muhtarı Mehmet Kesmece, Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu, Tepetaşpınarı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Demir ve Kaklıktaşı Mahallesi Muhtarı İlyas Canatar ile bir araya geldiler ve değerlendirme toplantısı yaptılar.

 

Bölge halkı açısından son yıllarda ciddi gelir kapısı durumuna gelen nergis konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden ve festivalin düzenlenmesinden dolayı tüm muhtarlar Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Büyükşehir Belediyemiz bölge halkının kalkınması ve alternatif ürünlere yönelmeleri için desteklerini sürdürüyor. Nergis de bunların başında geliyor. Nergis soğanı desteği veren Büyükşehir Belediyemiz, geçtiğimiz günlerde de, Başkanımız sayın Vahap Seçer’in bizzat katılımı ile bir şenlik tertip etti.

 

Festivale ilginin yoğun olması, ürünün olduğu kadar bölgenin de tanıtımı açısından oldukça önemli. Bu festivalin 2. ve 3.sü yapıldıktan sonra bilinirlik, talep ve ilgi daha da artacaktır. Buna gönülden inanıyorum. Başkanımız sayın Vahap Seçer, bölge de yetişen ürünlerin tanıtılması ve üreticilerimizin desteklenmesi adına yoğun çalışmalar yürütüyor. Nergis üreticilerinin desteklenmesi adına yapılan festivalde bunlardan birisidir” dedi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar