Subscribe Us


SURVİVOR EĞLENCE PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARI


 

KÜLTÜR PARK SAHİLDE YER ALAN ‘SURVİVOR EĞLENCE PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SURVİVOR EĞLENCE PARKI, 23 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ YENİDEN MERSİNLİLERE HİZMET VERECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür Park içerisinde, sahilde yer alan çocuklara özgü ‘Survivor Eğlence Parkı’ndaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Park, 23 Ocak Pazartesi günü yeniden Mersinlilerin hizmetinde olacak.

Yarıyıl tatiline kısa bir süre kalatamamlanan çalışmaların ardından Mersinli çocuklarsömestrboyunca parkta aileleriyle beraber güzel vakit geçirme fırsatı bulacak. Çocuklar, Pazartesi günü tekrar hizmet vermeye başlayan alanda tatillerini dolu dolu geçirebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından çalışmaları başlatılan ve yaklaşık 1 aydır hizmete kapalı olan parkta yenileme çalışmalarıtamamlandı.BüyükşehirBelediyesi,yenilediği park ile Mersinlilere daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlanıyor.

2 bin 830 metrekareye rulo çim serimi yapıldı

Kültür Park içerisinde yer alan Survivor Eğlence Parkı’nda ilk olarak drenaj yapılarak, yaşanan su birikintilerinin önüne geçildi. Ardından yapılan rulo çim serimi ile alanın tamamı kaliteli bir şekilde çim alana dönüştürüldü. Toplam alanı 3 bin 330 metrekare olan parkın 2 bin 830 metrekarelik kısmında rulo çim serimi yapılarak75 adet de sprinkyerleştirildi.

Alanda bulunan Survivor Kafe için de çim taşıyla yaz-kış kullanılabilecek oturma alanı yapıldı ve kafe girişinin peyzaj düzenlemesi yapıldı. Alanda küçük çocuklar tarafından kullanılan kum oyun grubu genişletilirken, parka gelen ebeveynlerin çocuklarını beklerken oturup, dinlenebilmeleri için de alana hem denizi hem de parkı görecek şekilde çift taraflı banklar yerleştirildi.Ayrıca kısa süre önce de ‘Survivor Eğlence Parkı’nda yer alan oyun gruplarının da bakım çalışmaları tamamlanmıştı.

“Vatandaşlarımızın çocuklarıyla beraber çok daha güzel ve kaliteli zaman geçirmelerini amaçladık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda Ziraat Yüksek Mühendisi ve Kültür Park Saha Sorumlusu olarak görev yapan Kerem Açıkel, parkta yapılan düzenlemeleri anlatarak, “Burası 3 bin 330 metrekare olup, bunun yaklaşık 2 bin 830 metrekaresine geçtiğimiz günlerde bir rulo çim çalışması yaptık. Özellikle yılbaşından önce başlattığımız bu çalışma ile sömestrda çocuklara bir karne hediyesi olacak şekildeçalışmamızı bitirdik. Bu çalışmalar kapsamında; drenaj çalışmalarını, sprinksulama sistemlerini ve en önemlisi rulo çim çalışmamızı tamamladık. Bulunduğumuz alanda bütün birimlerimizle beraber yaklaşık 1 ay süren bir çalışmayı tamamladık. Bu çalışmalar sayesindesömestrdaçocuklarımız aileleriyle beraber çok güzel vakit geçirebilecekler. Bunun yanı sıra çocuklarını getiren ebeveynlerimizin dinlenmeleri içindinlenirken çocuklarını gözetlemeleri, kitap okumaları için 5 tane bank koyduk. Bu banklarda hem denize nazır hem de ailelerin çocukları parkta görebileceği şekilde yerleştirildi. Bu çalışma ile Mersinli vatandaşlarımızın Survivor Park’ta çocuklarıyla beraber çok daha güzel ve kaliteli zaman geçirmelerini amaçladık” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar