Subscribe Us


TARSUS MEKTUBU-29 OCAK 2023-


 

29 OCAK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASINDAN TARSUS’TA İMZA KAMPANYASI

2021 Tüm Emekliler Sendikası, Tarsus’ta  TBMM 'ye iletilmek üzere imza kampanyası başlattı. Emekliler Yarenlik alanında Sadık Eliyeşil orta okulu önünde stand kurdular ve halktan imza topladılar. “Emeklilik hakkını kazananlara hakkı verilsin” dediler. Tarsus Temsilcisi  Recai Parti ve arkadaşları imza veren herkese teşekkür ettiler. Standı ziyaret eden Çukurovaya Tercüman gazetesi sahibi gazeteci Seyhan İpekoğlu da imza verdi.

………….OOO………..

İL MİLLİ EĞİTİMDEN TARSUS’TA

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER ETKİNLİĞİ PAYLAŞIMI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz  Adem Koca, Tarsus Halk Eğitim Merkezi tarafından “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında düzenlenen klasik Türk müziği konserine katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tüm illerimizde başlatılan ‘Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz’ projesi, Mersinimizde tüm ilçelerimizde halk eğitimi merkezlerimiz tarafından düzenlenen konserlerle hayat buldu. Kursiyerlerimiz, meslektaşlarımız büyük emeklerle ve bir o kadar keyifle çalışarak klasik Tük müziğimizin nadide eserlerini bizlerle buluşturdular. Konserlerimizi mutlulukla, kimi zaman hayranlıkla dinledik, renkli anlara şahit olduk. Bu anlamda Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyor, daha nice keyifli projede bir araya gelmeyi temenni ediyor, konserlerimizde emeği geçen tüm meslektaşlarıma, kursiyerlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan “Şarkılar Bizi Söyler Bizde Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında 13 ilçemizde, tüm halk eğitimi merkezlerimiz tarafından düzenlenen konser serimiz, bugün Tarsus ilçemizde gerçekleşen konserimizle tamamlanmıştır.

 

………….OOO………..

TARSUS BAHŞİŞ’TE İLGİNÇ HIRSIZLIK

Tarsus  bir hırsız önce marketin kasasından bin lira çalıp daha sonra da aynı markette alışveriş yaptı. Özel Bahşiş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Yıldız'a ait Yıldız Markette işyeri sahibinin depoda olduğu sırada A.H. adlı bir kişi etrafa bakarak markette girdi.

Direk kasaya yönelen A.H. adlı kişi kasada bulunan bin lirayı alıp cebine koydu. Dışarı çıktığında da market sahibi Mustafa Yıldız'ı gören şüpheli dışarıdan duran ekmek teknesinde 2 ekmek aldı. Şüpheli A.H. market sahibi Mustafa Yıldız'a çaldığı paradan 200 TL verdi. Kasayı açan Yıldız paranın eksik olduğunu hissetmesine rağmen para üstü 190 lirayı verdi. hemen çocuklarını çağıran Yıldız, kameraya baktıklarında şok oldular.Hırsızlık şüphelisinin kasadan para çaldıktan bir süre sonra çaldığı parayla alışveriş yaptığını tespit eden Yıldız, çocuklarıyla birlikte şüpheliyi yakalayıp jandarmaya teslim etti.

………….OOO………..

GAZETECİ FERHAT GÜNAŞTI’NIN DAYISI VEFAT ETTİ

Tarsus Zirve gazetesi sahibi gazeteci Ferhat Günaştı’nın dayısı  İsmail Günaştı vefat etti.

Bir hafta önce Tarsus’tan Amerikaya giden İsmail Günaştı yurt dışında öfat etti. Büyük ihtimalle cenazesi Amerika’da toprağa verilecek. Günaştı ailesinin acısını paylaşır merhuma Allahtan rahmet dileriz.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAYIP YAŞLI ŞAHIS BULUNDU

Tarsus’ta önceki  günden beri kayıp olan Parkinson hastası 74 yaşındaki Zekeriya amca sağ salim bulunarak ailesine teslim edildi.

Ailesi, sosyal medya üzerinden arama çalışmasına paylaşarak katkı verenlere ve bizzat aramalara katılan herkese teşekkür etti

 

…………OOO………..

MUHTARLARDAN, NERGİS FESTİVALİ’Nİ

DÜZENLEYEN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E TEŞEKKÜR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesi çat mevkiinde düzenlenen ve binlerce vatandaşın katılımı ile şölene dönüşen Nergis Festivali’nin yankıları sürüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi-İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ve Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin; Pirömerli Mahalle Muhtarı Bilal Koçak, Boztepe Mahalle Muhtarı Kenan Toros, Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Ramazan Ateş, Belen Mahalle Muhtarı Mehmet Kesmece, Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu, Tepetaşpınarı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Demir ve Kaklıktaşı Mahallesi Muhtarı İlyas Canatar ile bir araya geldiler ve değerlendirme toplantısı yaptılar.

 

Bölge halkı açısından son yıllarda ciddi gelir kapısı durumuna gelen nergis konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden ve festivalin düzenlenmesinden dolayı tüm muhtarlar Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Büyükşehir Belediyemiz bölge halkının kalkınması ve alternatif ürünlere yönelmeleri için desteklerini sürdürüyor. Nergis de bunların başında geliyor. Nergis soğanı desteği veren Büyükşehir Belediyemiz, geçtiğimiz günlerde de, Başkanımız sayın Vahap Seçer’in bizzat katılımı ile bir şenlik tertip etti.

 

Festivale ilginin yoğun olması, ürünün olduğu kadar bölgenin de tanıtımı açısından oldukça önemli. Bu festivalin 2. ve 3.sü yapıldıktan sonra bilinirlik, talep ve ilgi daha da artacaktır. Buna gönülden inanıyorum. Başkanımız sayın Vahap Seçer, bölge de yetişen ürünlerin tanıtılması ve üreticilerimizin desteklenmesi adına yoğun çalışmalar yürütüyor. Nergis üreticilerinin desteklenmesi adına yapılan festivalde bunlardan birisidir” dedi.

 

………….OOO……….. 

TARSUS BERDAN BARAJINDA SU KALMADI

Tarsus ve Mersin’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan barajında su seviyesi yüzde 10’lara düştü. Tarsbus Akdeniz gazetesinin haberine göre Berdan barajında kuraklık ve yağmur yağmamaması nedeniyle su seviyesi çok düştü. Bu oranın yüzde 10’lara kadar indiği belirtildi. Mevcut su ise elektrik üretimi için kullanılıyor. Yağmur olmaması durumunda ileriki günlerde kentte su sıkıntısı yaşanabileceği ileri sürülüyor. Bu yılki su miktarının geçen yılın ocak ayına göre 4 metre daha düşük olduğu kaydedildi.

………….OOO……….. 

BBP İLÇE BAŞKANI ALİ ATAY’DAN KUTLAMA

BBP Tarsus ilçe başkanı Ali Atay partilerinin kuruluşunun 30. yılını kutladı. 29 Ocak 1993 tarihinde kurulan BBP de 30. yıl kutlaması yapılacak.

………….OOO……….. 

TİY  MENEMEN MAÇINA ÇIKARACAK FUTBOLCU BULAMIYOR

Tarsus İdman Yurdu’nda, mevcut yönetim kurulunun borçlar nedeniyle elinin bağlı olması nedeniyle, kulüp kapanma noktasına geldi.

Bugün sahasında saat 14.00’de İzmir temsilcisi Menemen Belediyespor ile karşılaşacak olan Tarsus’un, sahaya süreceği yeteri kadar oyuncu olmaması nedeniyle Federasyon’dan ceza alması tehlikesini doğururken, bu durum puan silme cezasını da beraberinde getirecek.

 

………….OOO………...

FENER TARSUS’TA

 Türkiye Kadınlar Basketbol liginde  bugün Tarsus Belediyesi — Fenerbahçe  maçı Tarsusta oynanacak.  29.01.2023 Pazar- günü saat  14.00’de Tarsus Spor Salonundaki maça Tarsus davetli.  Tribün'de, Takımını Yalnız Bırakma diyen yöneticiler maça girişin ücretsiz olduğunu söyledi.

………….OOO………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


Yorum Gönder

0 Yorumlar