Subscribe Us


TARSUS’UN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü törenlerle kutladık.

101 Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri bu yılda yine Cetvel köprü başında başladı.   Burada temsili milis kuvvetlerinin karşılanmasından sonra  bando marşlar çalarak kent merkezine gelindi.Bu yıl kentimize çevre il ve ilçelerden  çok sayıda Muharip Gazi ve Kuvayi Milliyeci geldi..

Törenlere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Alpay Antmen,  Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmen, Cumhuriyet Başsavcı vekili Osman Tezcan, diğer protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve  vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet alanında çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasından sonra Saygı duruşu  yapılıp istiklal marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten  konuşmayı Tarsus  belediye başkanı Haluk  Bozdoğan  yaptı. Bozdoğan, “Kurtuluş savaşında canlarını veren şehitlerimizi, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Öğrenci ve Kuvayi Milliyecilerin şiirler okumasından sonra çevre il ve ilçelerden gelen Halk Oyunları ekibi ile Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri gösteriler sundular.

Tören resmi geçit ile son buldu. Daha sonar günün anısına toplu hatıra fotoğrafları çektirildi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar