Subscribe Us


14 ŞUBAT 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 ŞUBAT 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA SEVGİLİLER GÜNÜ SESSİZLİĞİ

Her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer Günü kutlanırken haftalar öncesinden piyasa hareketlenirdi. 6 Şubatta yaşanan K. Maraş merkezli depremin acısı Tarsus’ta da yürekleri yakarken  bu yılki 14 Şubat Sevgililer Gününde ortam sessiz. Binlerce insan hayatını kaybederken insanlar Sevgililer gününü bu yıl kutlamıyor.

………….OOO………..

 

BAŞÇAVUŞ İBRAHİM KURT MALATYA’DA DEPREMDE ŞEHİT OLDU

Tarsuslu hemşerimiz Başçavuş İbrahim Kurt Malatya’da depremde şehit oldu. Kurt, , Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi merkezli depremde görev yaptığı Malatya/ Yeşilyurt ilçesinde vefat eden Tarsuslu hemşerimiz Başçavuş İbrahim Kurt, Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ‘’Ruhu şâd mekanı cennet olsun..’’ dedi.

 

………….OOO………..

ATALARDA YAS

Tarsus Atalar mahallesi sakinlerimizden Aksoy ailesinin 6 ferdi Hatay depreminde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Aksoy ailesinin 6 ferdi Dün Tarsus Atalar mahallesinde toprağa verildi.

Mekanları cennet olsun

Atalar mahallesinin başı sağolsun.

………….OOO………..

 

 

TARSUS BELEDİYESİ, DEPREM

SONRASI YAPILAN FAHİŞ FİYAT

ARTIŞLARINA YÖNELİK KENT

GENELİNDE DENETİMLERE BAŞLADI

Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri ülkede yaşanan deprem olayları sonrası fahiş fiyat artışları nedeniyle Tarsus’un birçok noktasında ekipler halinde denetimlerine başladı. Ekipler denetimler sırasında birkaç işletmenin ürünlerinin yüksek fiyat olması sebebiyle fiyatların indirilmesi konusunda uyarılar yaptı. 

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte deprem sürecinde fahiş fiyat artışı ile fırsatçılık yapan, hijyen koşullarına uymayan işletmelere karşı ciddi bir mücadele başlattı. İşletmelerde denetimlerini sürdüren ekipler, kent genelinde sıkı bir denetim atağı gerçekleştirdi.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimlere ilişkin Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ülkemizde yaşanan deprem olayları sonrası vatandaşlarımızın bütçesi, sağlığı ve güvenliği için fırsatçılık yapan işletmelere karşı fahiş fiyat denetimlerimiz devam ediyor. Yaptığımız denetimlerde özellikle deprem sürecinde halkımızın sıklıkla ihtiyaç duyduğu gıda ve kıyafet gibi ürün satışlarına yönelik birçok sektörde denetimler yapılmıştır. Depremzede vatandaşlarımızın ve deprem bölgesine yardım için giden vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuk yaptıkları esnada fahiş fiyat artışına karşı tesislerde de denetim gerçekleştirildi. Kentimiz genelinde yapılan denetimlerde 73 kilogram menşei belli olmayan sucuk ve 4 kilogram tarihi geçmiş yoğurt ele geçirilmiştir. Bunu yanı sıra fahiş fiyat veren işletmeler için de tutanak tutularak idari yaptırım uygulanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 Bunun yanı sıra menşei belli olmayan 73 kilogram sucuğa da el konularak işletme hakkında idari yaptırım uygulandı.

 

Deprem sonrası fırsatçılara geçit vermemek üzere yapılan denetimlerde işletmelerde gıdalara yönelik hijyen kontrolleri de gerçekleştirilerek, ele geçirilen ürünler ekiplerce yapılacak tahliller sonrası imha edilecek.  Ekipler bu süreçte denetimlere devam edileceğini ifade etti.

Fahiş fiyat artışı ve uygunsuzluğun tespit edildiği işletmelere ekiplerce idari yaptırım uygulandı.

 

………….OOO………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI

DEPREMZEDELERE ÇADIR KENT OLDU

6 Şubatta yaşanan deprem sonrası Tarsus’ta Gençlik kampına gelen depremzedelere çadırlar kuruldu. Burası güvenli bir yaşam merkezi haline geldi. Bu arada yeni çadırkentte kalanlara yardım için çağrı yapıldı.

Erhan Yıldırım “Destek olmak isteyen Tarsus’lu hemşehrilerime duyurulur.

- Çocuk diş fırçası diş macunu

-36 37 38 numara terlik ve spor ayakkabısı. bot kadın

-40-45 erkek spor ayakkabısı , bot

-Erkek büyük beden iç çamaşırı,

- kadın büyük beden iççamaşırı

- büyük beden erkeklerin eşofman , pijama altı

- kız çocukları eşofman altı yada içlik istiyorlar

- küçük çocuklar oyuncak istiyor battaniye , yastık , elektrikli battaniye, yorgan, pike

- sabun , şampuan

- tırnak makası

- kadın bezi

Mümkünse hiç kullanılmamış eşyalar olması gerekiyor.

Destek olabileceklere duyurulur. Teşekkür ederim.

Tarsus barajı gençlik kampına getirmenizi rica ediyorum.

Tasnife yardımcı olabilecek özellikle hanım efendilerin gelmesi de bize güç verir

 

 

 ………….OOO………..

-TARSUS BELEDİYESİ

VATANDAŞLARIN YARALARINI SARIYOR

Tarsus Belediyesi deprem bölgesinden gelen vatandaşların ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi temin ederek yaralarını sarabilmek adına tüm birimleriyle çalışmayı sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, depremzedelere ulaştırılmak için yardımların muhafaza edildiği ambarı, Siptilli Çarşısı’ndaki Sosyal Hizmetler Birimi’ni, Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırını’nı ve deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşları ziyaret etti.  Depremden etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlara kucak açan Tarsus, barınma ve rahat bir ortamda kalmaları için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kente gelen misafirleri ve bu kapsamda çalışma alanlarını ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Eğer bugün devlet baba ise belediyeler anadır ve halkın belediyeye evindeki her şeyi taşıması bir güvenin eseridir. Onlarında çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir.” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus’ta oluşacak bir afet olayında her türlü önlemi almak için kurulan afet birimini oluşturduğunu belirten Başkan Bozdoğan, aynı zamanda depremden dolayı Tarsus’a gelen vatandaşların ihtiyaçların karşılanması için tüm hızıyla çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN; “SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ TARSUS”

Oluşan bu süreci çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan “Daha öngörülü davranmamız lazım. Çünkü emin olun belki de 60-65 bine yakın insan Tarsus’ta yerleşim alanı bulacak ve yerleşmek için gelecekler. Şundan da çok mutluyum. Yani düşünün şu kitap bile ‘’Fareler ve İnsanlar’’ kitabındaki şuradaki yazı ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ bu çok anlamlı. Yani bu dayanışmada Tarsusluların yaptıklarına en güzel yanıt bana göre şu yazı. ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ evet, Tarsusluları çok seviyorum. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TARSUS İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

Tarsus için her türlü önlemi almak adına afet biriminin kurulduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan “Bundan sonraki süreçte bulaşıcı hastalıklarda önemli olduğu için bizim kendi Gezici Sağlık Aracımızı oraya görevlendirdik. Şu an burada ama her zamanda sık sık görevlendireceğimiz araçlarımız bunlar. Bundan sonraki süreçte de bu bulaşıcı hastalıklara karşıda önlem almak zorundayız ama bundan daha önemlisi şunu yapıyoruz Tarsus’ta onların yaşam alanlarını genişletmek için daha çok konteynerle, gezici mutfakla, gezici fırınla, gezici lavabo ile gezici banyo ile onlara hizmet vermek zorundayız. Bununla ilgili toplantılar yaptık. Afet birimini oluşturduk. Yani kent adına da önümüzdeki dönemlerde ki bir afet olayında her türlü önlemi almak için kurulan birimimiz afet birimi.” şeklinde ifade etti.

 

“TOPLANTILAR YAPARAK EVLERİN DAHA KALİTELİ, DAHA SAĞLAM OLMASI İÇİN TEK TEK TARTIŞIYORUZ”

Afet konularında tedbirin ve önlemin çok kritik olduğuna değinen Başkan Bozdoğan “Burada özellikle halkımızın şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Biz depremde 3. bölgeyiz. İmardan verilirken de ruhsatlar ona göre veriliyor. Ama bununla ilgili toplantılar yaparak evlerin daha kaliteli, daha sağlam olması içinde özellikle kıyı şerit kenarına uymak veya yapılacak evlerde kalıp tünel sistemini ya da izolatör sistemlerini tek tek tartışıyoruz. Yani ne yaparsak ilerde böyle bir afetle bir daha karşılaşmamak, karşılaşsak bile önlemini sağlam almak, tedbirini sağlam almak. Bütün amacımız bu. Ama dediğim gibi halkımız siyasetin çok üzerinde ve buradaki dayanışması, buradaki paylaşması takdire şayandır.” şeklinde konuştu.

 

“HALKIN BELEDİYEYE EVİNDEKİ HER ŞEYİ TAŞIMASI BİR GÜVENİN ESERİDİR”

Halkın paylaşımının, dayanışmasının çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Anadolu’da belki de çok nadir yaşanacak 7’nin üzerinde 2 depremin yaşanması ve bu depremin yan etkileri, ortaya çıkardığı tablo ciddi anlamda tüm insanlarımız için büyük bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Ama burada özellikle halkımızın paylaşımı, dayanışması belki de hiçbir dünya ülkelerinde olmayacak güzellikte net bir şekilde ortaya çıktı. Evet gün siyaset günü değil, siyaset yapılmamalı, birlik olunmalı daha öncede hep haykırarak söylediğim bir konu var. Eğer bugün devlet baba ise belediyeler anadır ve halkın belediyeye evindeki her şeyi taşıması bir güvenin eseridir. Onlarında çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tarsus’ta yaşayacak olan depremzedeler için gösterdikleri bu ilgi ve onlar için paylaşımları, dayanışmaları gerçekten takdire şayan.” diyerek Tarsus halkını çok sevdiğini dile getirdi.

 

…………..OOO………….

TARSUS İLÇE AFET VE ACİL DURUM

KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Tarsus İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası'nda toplandı.

Tarsus İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu yaptığı toplantıda gündem maddelerini değerlendirdi. Toplantı sonunda açıklama yapan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu yaptığı açıklamada Tarsus genelinde 3173 afetzedenin kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, pansiyon, yurt ve otellerde misafir edilerek her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve günlük olarak üç öğün yemek ikram edildiğini söyledi. Tarsus’ta evlerde akrabalarının yanında yaklaşık 10.000 afetzedenin misafir edildiğini, bu afetzedelere de talepleri halinde gıda ve diğer yardımlar yapıldığını ifade ederek gerek deprem bölgesine gerekse Tarsus’taki depremzedelere yardımlarını esirgemeyen kadirşinas Tarsus halkına teşekkür etti. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu tüm okulların yardım toplama merkezi olarak belirlendiğini hatırlatarak Tarsuslu vatandaşlardan özellikle afetzedelerin ihtiyaç duyacakları gıda yardımlarını yapmaya devam etmelerini rica etti.

Tarsus İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı öneri ve temennilerle son buldu.

Emine KUREN

 

………….OOO………..

TARSUS'TA DOĞUP BÜYÜYENLER

DERNEĞİ YÖNETİM KURULU"

ACINIZ ACIMIZDIR

"Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Derneği  başkanı Ümran Yıldırım “TARDOBDER Ailesi Dernek binamızda  toplandık.

Dernek Başkanı olarak ben  Ümran Yıldırım ve Yönetim kurulu olarak Deprem kriz masasında oluşturduğumuz " Acınız Acımızdır " yardım kampanyasında tek yürek olarak katkı sunan siz kıymetli Hemşehrilerimizin yardımları  Tırımıza yüklenerek deprem bölgemize hareket etmişti... Tırımız deprem bölgesinde ulaşarak yardım teslim edildi... Emeği geçen herkese ve bu emeğin heba olmaması için elinden gelenin en iyisini yardımları felaket yerine götürerek emin ellere teslim eden Ender Horata bey Genel Sekreterimize yürekten şükranlarımızı sunuyoruz... Sağolun var olun...

 Allah'ım böyle bir acı tekrar yaşatmasın Ülkemize...” dedi.

 

 

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK 73 KG.

SUCUK ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta menşei belli olmayan 73 kilogram sucuğa da el konularak, satışını yapan işletme hakkında idari işlem yapıldı..

 

Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri ülkede yaşanan deprem felaketi sonrası gözlenen fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Bazı işletmelere fiyatları yeniden düzenlemeleri konusunda uyarıda bulunan ekipler, menşei belli olmayan 73 kilogram sucuğa da el koyarak, satışını yapan işletme hakkında idari işlem yaptı.

 

………….OOO………..

 

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU

TRANFER İÇİN BEKLEYİŞTE

Deprem sonrası Tarsus İdmanyurdu maçların ertelenmesi ile bekleyişe geçti.

 6 şubatta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye’de sportif etkinlikler ertelenirken TİY, Arnavutköy ve Ş. Urfa maçlarını oynamadı. Depreme uğrayan illerin takımları ligden çekiliyor. Bu nedenle TFF bugün bir toplantı yapıp liglerin durumunu ve nasıl devam edeceğini görüşecek.

Hatırlanacağı üzere  TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu  geçen hafta sonunda Isparta deplasmanında mağlup olurken 20 puanda kaldı.

Bu sonuçla sarı lacivertliler ikinci yarıda oynadıkları 4 maçtan hiç puan çıkaramadı. Takımımız halen 20 puanda bulunuyor ve küme düşme hattı içinde yer aldığı için taraftarı endişeli.

Sarı Lacivertliler önümüzdeki 8 şubat 2023 Çarşamba günü  kendi sahasında  Arnavutköy Belediyesporu konuk edecekti. Ardından gelecek Pazar günü 12 Şubat 2023 Pazar günü deplasmanda Şanlıurfaspor’a konuk olacaktı. Deprem nedeniyle bu maçlar ertelendi. Tarihleri daha sonra belli olacak. TİY kapalı olan transfer tahtasını açtırırken, ara transferde bu boşlukta kadrosunu takviye etme imkanı bulacak. Bu gerçekleştiğinde takımımızın ligde kalması için büyük bir fırsat yakalamış olacağız.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar