Subscribe Us


15 ŞUBAT 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 ŞUBAT 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS ORMAN İŞLETMESİNDEN

ODUN YARDIMI YAPILDI

Depremlerden etkilenen illere Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü soba ve odun yardımında bulundu.6 Şubatta meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü soba ve odun yardımında bulundu.Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölge için yardımlar sürüyor.Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan odunlar 11 kamyona yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölümü öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan 17 soba da deprem bölgesine iletildi.

 

………….OOO………..

 

FAHİŞ FİYATA KARŞI DENETİMLER

DEVAM EDİYOR

Depremzede vatandaşlarımızın ve deprem bölgesine yardım için giden vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuk yaptıkları esnada fahiş fiyat artışına karşı tesislerde de denetim gerçekleştirildi. Kentimiz genelinde yapılan denetimlerde 73 kilogram menşei belli olmayan sucuk ve 4 kilogram tarihi geçmiş yoğurt ele geçirilmiştir. Bunu yanı sıra fahiş fiyat veren işletmeler için de tutanak tutularak idari yaptırım uygulanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Deprem sonrası fırsatçılara geçit vermemek üzere yapılan denetimlerde işletmelerde gıdalara yönelik hijyen kontrolleri de gerçekleştirilerek, ele geçirilen ürünler ekiplerce yapılacak tahliller sonrası imha edilecek.  Ekipler bu süreçte denetimlere devam edileceğini ifade etti.

 

Fahiş fiyat artışı ve uygunsuzluğun tespit edildiği işletmelere ekiplerce idari yaptırım uygulandı.

 

 

………….OOO………..

 

HALK BELEDİYEYE GÜVENİYOR 

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlara kucak açan Tarsus, barınma ve rahat bir ortamda kalmaları için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kente gelen misafirleri ve bu kapsamda çalışma alanlarını ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Eğer bugün devlet baba ise belediyeler anadır ve halkın belediyeye evindeki her şeyi taşıması bir güvenin eseridir. Onlarında çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir.” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus’ta oluşacak bir afet olayında her türlü önlemi almak için kurulan afet birimini oluşturduğunu belirten Başkan Bozdoğan, aynı zamanda depremden dolayı Tarsus’a gelen vatandaşların ihtiyaçların karşılanması için tüm hızıyla çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

 Oluşan bu süreci çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan “Daha öngörülü davranmamız lazım. Çünkü emin olun belki de 60-65 bine yakın insan Tarsus’ta yerleşim alanı bulacak ve yerleşmek için gelecekler. Şundan da çok mutluyum. Yani düşünün şu kitap bile ‘’Fareler ve İnsanlar’’ kitabındaki şuradaki yazı ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ bu çok anlamlı. Yani bu dayanışmada Tarsusluların yaptıklarına en güzel yanıt bana göre şu yazı. ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus’ evet, Tarsusluları çok seviyorum. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

………….OOO………..

 

TARSUS VEMERSİN’DEN MOBİL

MUTFAK DESTEĞİ

Depremden etkilenen illerden olan Hatay'da, Büyükşehir tarafından kurulan Mobil Mutfak sayesinde günlük 4 bin kişilik yemek ikramı yapılırken, Mersin'de ise merkezde 20 ve Tarsus'ta 6 olmak üzere toplam 26 noktada, 10 bin 800 kişilik yemek depremzedelere ulaştırılıyor.Depremzedelerin 3 öğün olmak üzere günlük yemek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir, bugüne kadar toplamda 56 bin kişilik yemeği vatandaşlara ulaştırdı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, depremden etkilenen illerde arama kurtarmadan erzak dağıtımına kadar her yerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken, deprem bölgelerinden Mersin'e gelen vatandaşların da yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgelerinde kurulan Mobil Mutfak TIR'larıyla depremzedelere ve bölgedeki ekiplere günlük sıcak yemek ikramı yapan Büyükşehir, aynı hizmeti kente gelen vatandaşlara yönelik de devam ettiriyor.Depremden etkilenen illerden olan Hatay'da, Büyükşehir tarafından kurulan Mobil Mutfak sayesinde günlük 4 bin kişilik yemek ikramı yapılırken, Mersin'de ise merkezde 20 ve Tarsus'ta 6 olmak üzere toplam 26 noktada, 10 bin 800 kişilik yemek depremzedelere ulaştırılıyor.Depremzedelerin 3 öğün olmak üzere günlük yemek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir, bugüne kadar toplamda 56 bin kişilik yemeği vatandaşlara ulaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, yemek dağıtımları hakkında bilgi vererek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 6 Şubat'taki depremin ilk saatlerinden itibaren Tarsus ve Merkez Aşhanemizde seri şekilde çorba üretimi yapıp, depremden zarar gören ve etkilenen vatandaşlarımıza ikram etmeye başladık. Aşhanelerimiz 7/24 çalışıyor. Ayrıca sahaya gönderdiğimiz Mobil Mutfak TIR'ımız ile günlük 5 bin kişilik çorba üretip, depremzede vatandaşlarımıza ikram edilirken, mobil mutfaklarımız aracılığıyla da günlük 4 bin kişilik sıcak yemek ikram ediliyor" dedi.

………….OOO………..

TARSUS ATALAR MAHALLESİ

YAS TUTUYOR

 Tarsus Atalar mahallesi sakinlerimizden Aksoy ailesinin 6 ferdi Hatay depreminde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti. Süleyman, Musa, Şefika, Berna Çisel ve  Tuana Aksoy vefat etti.

Aksoy ailesinin 6 ferdi Dün Tarsus Atalar mahallesinde  kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

Mekanları cennet olsun. Atalar mahallesinin başı sağolsun.

………….OOO………..

DEPREMDEN EN ÇOK GÖÇÜ

TARSUS VE MERSİN ALACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer, “En büyük göçü alacak kent Mersin. Mutlaka Antalya'ya, İstanbul'a, İzmit'e gidecek, başka yerlere de göç olacak ama en yoğun göçü alacak kent Mersin” dedi. Bu göçte Tarsus’ta  büyük çoğunluğa ev sahipliği yapacak

 Seçer, Büyükşehir tarafından Hatay’da çadır kent kurulduğunu belirtti ve “Çok kısa sürede bugün tamamlanacak sanıyorum. 300 çadır, ilk etapta 30 konteyner, bir 50 konteyner daha gidiyor toplam 80 konteynerlik bir konteyner kentte oluşturuluyor” dedi.

Depremden sonra yaşanan ve Mersin’in de aralarında bulunduğu yoğun göç dalgası hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, “En büyük göçü alacak kent Mersin. Mutlaka Antalya'ya, İstanbul'a, İzmit'e gidecek, başka yerlere de göç olacak ama en yoğun göçü alacak kent Mersin” diye konuştu.

Felaket sonrasında yaşanan göçlerin planlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Onları bağrımıza basacağız. Neticede insanların evi yıkılmış, çaresizlik içerisinde. Gittim gördüm. Muazzam bir acı yaşanıyor. Biz onlara kol kanat gereceğiz. Biz bunları yaparız, hiçbir sorun yok. Ama plansız, programsız gittiğimiz noktada Mersin çöker” diye konuştu.

Başkan Seçer, “Vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması için acılarının unutulması için biz vazifemizi yapacağız. Bu hem idari hem hukuki hem de insani vazifemiz. Mücadelemizi çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİNİN ACISI

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Ülkemizde yaşanan afette, Bilgi İşlem Müdürümüz Abdülkerim Özkul’un, Veteriner Hekimimiz Mehmet Demir’in ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü Personelimiz Oktay Yıldırım’ın aile fertlerini kaybetmelerinden ötürü derin üzüntü duyuyoruz.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet, mesai arkadaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun.’’ Dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR.

 ORHAN AYDIN  KAYMAKAMLA İSTİŞARE YAPTI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile bir araya gelerek depremzedelere yönelik faaliyetlere ilişkin istişarelerde bulundu.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret ederek depremzedelere yönelik yürütülen çalışmalara dair istişarelerde bulundu.

 

………….OOO………..

 

TARSUS BORSASI: GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan ŞANLI ‘’ Gün, BİRLİK olma Günü‘’ dedi.

Şanlı ‘’  ‘’Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketi sonrasında deprem bölgesine yönelik çeşitli yardımlar ulaştırılmıştır.

İlçemizde misafir ettiğimiz afetzedelerin özellikle iaşelerini sağlamak üzere bakliyat, canlı hayvan, et, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünleri, çocuk bezi, kadın pedi gibi hijyen ürünleri (diş fırçası, sabun, deterjan vb.) yardımlarınızı Kaymakamlığımız organizasyonunda ihtiyaç sahiplerine iletmek üzere BORSAMIZ da topluyoruz.

Gün, BİRLİK olma Günü.’’ Dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU

TRANFER İÇİN BEKLEYİŞTE

Deprem sonrası Tarsus İdmanyurdu maçların ertelenmesi ile bekleyişe geçti.

 6 şubatta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye’de sportif etkinlikler ertelenirken TİY, Arnavutköy ve Ş. Urfa maçlarını oynamadı. Depreme uğrayan illerin takımları ligden çekiliyor. Bu nedenle TFF bugün bir toplantı yapıp liglerin durumunu ve nasıl devam edeceğini görüşecek.

Hatırlanacağı üzere  TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu  geçen hafta sonunda Isparta deplasmanında mağlup olurken 20 puanda kaldı.

Bu sonuçla sarı lacivertliler ikinci yarıda oynadıkları 4 maçtan hiç puan çıkaramadı. Takımımız halen 20 puanda bulunuyor ve küme düşme hattı içinde yer aldığı için taraftarı endişeli.

Sarı Lacivertliler önümüzdeki 8 şubat 2023 Çarşamba günü  kendi sahasında  Arnavutköy Belediyesporu konuk edecekti. Ardından gelecek Pazar günü 12 Şubat 2023 Pazar günü deplasmanda Şanlıurfaspor’a konuk olacaktı. Deprem nedeniyle bu maçlar ertelendi. Tarihleri daha sonra belli olacak. TİY kapalı olan transfer tahtasını açtırırken, ara transferde bu boşlukta kadrosunu takviye etme imkanı bulacak. Bu gerçekleştiğinde takımımızın ligde kalması için büyük bir fırsat yakalamış olacağız.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar