Subscribe Us


27 ŞUBAT 2023 - TARSUS MEKTUBU


 

27 ŞUBAT 2023 - TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ DİKİŞ

ATÖLYESİ’NDEN BÜYÜK DAYANIŞMA

Tarsus Belediyesi dikiş atölyesinde görevli kadınlar deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşlara destek olmak için kolları sıvadı. Dikiş makinasının başına geçen Tarsus Belediyesi dikiş ustaları kışlık pijama ve bere dikerek depremin etkilerini bir nebze olsun kapatmaya uğraşıyor.

 

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı dikiş atölyesinde görev alan kadınlar deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşlar için dikiş makinalarının başına geçti. Büyük bir dayanışma örneği göstererek temin edilen kumaşlar ile soğuk havalarda kışlık pijama ören dikiş ustaları, arta kalan kumaşlar ile de bere dikimi gerçekleştiriyor. Erkek, kadın ve çocuklar için pijama diken ustalar her diktikleri pijamaya umutlarını saklıyor.

 

“BİR NEBZE OLSUN DESTEK OLMAK İÇİN YAPTIK”

Deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşların yaralarını sarmak için çalıştıklarını ifade eden, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Dikiş Atölyesi Sorumlusu Murat Uluçam, “ Bu atölyemizde büyük bir dayanışma atölyesi görüyorsunuz. Atölyemizde kumaşlarımız ile kadın erkek ve çocuklara kışlık pijama dikiyoruz. Büyükten küçüğe doğru dikiyoruz kumaşlarımızı iyi kullanıyoruz çünkü her bir kumaşımız bir vatandaşımızı ısıtacak. Depremden etkilenen ve kentimize gelen vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek olmak için yaraları sarmak için uğraşıyoruz. Havalar ısındıkça yazlık olarak da dikeceğiz ve biz en son kalan parçaları bere yapıyoruz. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan ile birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇORBADA BİZİM DE TUZUMUZ OLSUN”

Dikiş Atölyesi ustası Sultan Karakaş yaptıkları için çok özel olduğunu ifade ederek, “ Biz dikiş dikerek var olduk ve en büyük yeteneğimizi afet felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için kullanmak istedik. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istiyoruz.  Çorbada bizim de tuzumuz olsun çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

 

“BU İŞİ YAPARKEN KALBİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ”

Her diktiğimiz pijama ile bir umut hayal ediyoruz ifadelerini kullanan Dikiş Atölyesi Ustası Fulya Akkuş, “ Depremden sonra kadınlar olarak düşündük ne yapabiliriz diye ve bizler kadın dayanışması göstererek böyle bir iş ortaya koymak istedik. Elimizden gelen, el emeğimizin olduğu bir işi yaptık. Bu işi yaparken kalbimizi ortaya koyuyoruz. Belediyemizin tüm birimleri seferber olurken biz de dikiş atölyesinden katkı sağladık. “ dedi.

 

“HER PİJAMA DİKTİĞİMİZDE ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN DUYGULANIYORUZ”

Her pijama diktiklerinde duygulandıklarını belirten Dikiş Ustası Duygu Karakaş, “ Bu bizim mesleğimiz ve mesleğimizle katkı sağlamak çok özel. Her pijama diktiğimizde özellikle çocuklar için duygulanıyoruz. Çocuklarımız için, anneleri babaları için büyük çaba sarf ediyoruz. Biz elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Her dikilen pijamada bizim sevgimiz acımız duygumuz var. Sözün bittiği yerdeyiz. Belediye başkanımıza bize elimizden geleni yapma imkânı verdiği için teşekkür ederiz.” dedi.

………….OOO………..

SEÇER’DEN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

BÜYÜKŞEHİR, ADIYAMAN’DA

3 BİN 500 KİŞİLİK KONTEYNER KENT

 İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Başkan Vahap  Seçer, deprem bölgelerine ziyaretlerini sürdürerek yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Adıyaman'da depremzedeleri ziyaret eden Başkan Seçer, depremin ilk anından itibaren deprem bölgelerini gezmeyi sürdürdüğünü belirterek, “Gerçekten yıkım, can kaybı ve mağduriyet çok büyük. Yerel yönetimler, merkezi hükümet, kurum ve imkanı olan tüm insanlarla el birliğiyle bu yaraları sarmak, insanların acısını dindirmek zorundayız. Hayatın bir an önce normalleşmesi için bütün katkıları yapacağız” dedi.

Adıyaman’ın ayağa kalkması için tüm imkanları seferber ettiklerine dikkat çeken Başkan Seçer, “Elimizin uzandığı her noktaya biz de diğer kurumlarımızla beraber, işbirliği içerisinde Adıyaman'ın ayağa kalkması, hayatın normalleşmesi, vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için, her türlü gayreti göstereceğiz. Umut ediyorum, hep beraber bu yaraları saracağız. Yıkım büyük, acı büyük, kayıplar çok büyük Ama bunları zaman içerisinde hep beraber saracağız” ifadelerine yer verdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ı ziyaret eden Başkan Seçer, her türlü iş işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Kılınç ise hizmetlerden dolayı Başkan Seçer'e teşekkür etti.

Adıyaman'daki ilçe ve belde belediye başkanları ile de toplantı gerçekleştiren Başkan Seçer, bölgede ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini ve Büyükşehir olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 23 belediye ile ortak olarak Adıyaman’da çalışacaklarını vurguladı.

 

 

………….OOO………..

YENİCEDEKİ TEHLİKE

Tarsus Yenice merkez camiinin minaresi tehlike yaratıyor.. Yenice halkı ‘’ Nerdeyse ay olacak rüzgar esse devrilecek minare . Bu  dikkate alınmalı’ diyor.

 

………….OOO………..

YARENLİK ALANINDAKİ MOTORSİKLETLİLER

SÜRATĹİ GİDİYORLAR

Tarsus’un yarenlik alanındaki motorsikletlilere yetkililer bir önlem alsın kalabalıkta çok suratĺi gidiyorlar.

 

………….OOO………..

MERSİN VALİ VEKİLİ TARSUS’TA

Mersin Vali Vekilimiz Harun Sarıfakıoğulları Tarsus’a geldi. Vali vekili  Tarsus’ta yurt ve pansiyonlar ile Cemevinde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti. Sorunlarını dinledi ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Mersin Vali Vekilimiz Harun Sarıfakıoğulları Tarsus’ta ziyaretler yaparken Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu da kendisine eşlik etti.

………….OOO………..

HASTANEDE YATAN

DEPREMZEDELER ZİYARET EDİLDİ

Mersin Vali Vekilimiz Harun Sarıfakıoğulları, Tarsus Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.  Başhekim Sadık Emre Direk sağlık konusunda Sarıfakıoğluna bilgi verdi.

Vali Vekili Harun Sarıfakıoğulları Tarsus’ta ziyaretler yaparken Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu da kendisine eşlik etti.

 

………….OOO………..

 

DOKTOR HALİL MAYMAK

ORTADOĞU HASTANESİNDE

Tarsus’un tanınmış doktorlarından Uzman doktor Kardiyoloji uzmanı Halil Kaymak Ortadoğu Hastanesinde hasta kabulüne başladı. Özellikle kalp ve damar hastalıkları konusuna  aranan doktorumuza başarılar diliyoruz.

Bilgi için tel. 0324 614 71 00

………….OOO………..

ÇYDD TARSUS ŞUBESİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Avukat Ferda Aras  ÇYDD Şube Başkanlığına iki yıllığına tekrar seçildi.

ÇYDD Genel Kurul toplantısı   dernek bürosunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Av. Ferda Aras , Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti.  Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından  Gündemin görüşülmesi devam ederken, derneğin hesapları oy birliği ile ibra edildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde yetkili kurullar da oy birliği ile yenilendi.

Yönetim Kurulu Üyelikleri sona eren üyelere, Başkan Aras  bu güne kadar verdikleri emekler için teşekkür etti.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar