Subscribe Us


1 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

 

1 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN

VATANDAŞLARIN İSMİ FİDANLARA VERİLDİ

Çamlıyayla ilçesinde Orman Genel müdürlüğü'ne bağlı Çakıllı fidanlık ekipleri yaklaşık 50 bin sedir, Ladin, çam fidanlarından oluşan fidanlar tüplere yerleştirilerek her birine depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimleri verildi.

Fidanların tüplere yerleştirilmesini sağlayan fidanlık çalışanları bu isimler yüreğimizi yakan aramızdan ayrılan vatandaşlarımızdır biz de onları ölümsüzleştirmek için her bir fidan'a isimlerini verdik bu fidanlar yarın bir gün toprakla buluşup büyüdükçe depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızında isimleri hayat bulacak.

Fidan yetiştiren Necip Özdemir yaptığı konuşmada tüm ölmüşlerimize rahmet dilerken bizler de ormancılar olarak bu fidanlara hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın ismini verdik bunlar büyüdükçe onların da ismi ilelebet yaşayacak dedi.

Kaynak Okan Çalışkan

………..….ooo…………..

 

DEPREMİN YARALARI SARILMAYA

 DEVAM EDİYOR

Tarsus’a gelen depremzedelere de bu kentteki kişi ve kuruluşlar yardım eli uzatıyor.

Mesela  kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim, Müftülük gibi kuruluşlar ile Sivil toplum kuruluşları yardım eli uzatıyor destek veriyor.

Geçen haftada Tarsus’a gelip Cem  Evinde kalan depremzedelere destek veriliyor.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA HASARLI OKUL VE CAMİLER BOŞALTILIYOR

Tarsus’ta son deprem olayından sonra hasar gören 7 cami ve 6-7 okul  tahliye edildi. Bunların durumu inceleniyor. Muhtelif köy ve mahallelerde hasarlı olan 7 camimiz ibadete kapatıldı.

Yavuz Sultan Selim Cami, Stadyum cami, Yenice Lokman Hekim,  Karaçerçili,  Kızılçukur  Tosmurlu , Verimli  ile Yüksek Mahalle camilerinde ibadete geçici olarak ara verildi.

İnşallah bu camilerin güçlendirmeleri en kısa zamanda yapılır  ve yeniden ibadete açılır.

Yine depremlerde Tarsus’ta  hasar  alan okullar var.

Veliler ve vatandaşlardan, görüştüğümüz insanlardan aldığım bilgilere göre bazı okullarımızda da  tedbir amaçlı tahliye kararı verilmiş.

6-7 okuldaki öğrenciler başka okullara yönlendirilmiş.

Tarsus’ta  risk taşıdığı gerekçesiyle tahliye edilen Okullar  Tarsus Fatih Anadolu Lisesi, Hasan Karamehmet  İlkokulu, Kasım Ekenler Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi, Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi olup bu okullardaki öğrenciler başka okullarda eğitime devam edecekler.

Bu arada diğer okullarında binaları incelenmeli diyorum..

Mesela  Sadık Eliyeşil Ortaokulu gibi okullardan da şikayetler var. Bu okullarda da devlet kurumları inceleme yaparsa insanların içi rahat eder. İnşallah diğer okullarımız depremden zarar görmemiştir.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU BAŞKANI

DESTEK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdunun kulüp başkanı Cem Kavalcı ‘’cumhuriyetle yaşıt kulübümüz zor durumda” dedi.

Whatsapp’tan attığı listeye baktım. 100’den fazla kuruluştan yardım talep etmiş. Başta kaymakamlık belediyeler , kooperatif başkanlarına  Ticaret Odasına, Borsaya , sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına yardım çağrısında bulunmuş. Transfer tahtasının açılması için yardım istemişler. Kulübün hesaplarına el konulduğu için başka bir arkadaşın hesabını vermişler. Ama maalesef bu yardım olayına kimse dönüş yapmamış.

Cem Kavalcı “ Bunu basınla paylaşmak istedim. Biz bu kulübü bırakmayacağız ve elimizden geldiği kadar ayakta tutmaya çalışacağız. İnşallah TİY kulübümüzün transfer tahtasını açtırıp ayağa kaldıracağız. Tarsusluların ve sizlerin desteğini istiyoruz. Şu ana kadar listesini attığımız 100 kişi ve kuruluştan hiçbir haber gelmedi. 5 mart tarihine kadar transfer tahtasını açmadığımız takdirde kulübümüzü karanlık günler bekliyor. Hayal kırıklığına uğramayalım” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 4345 KONUT SATIŞI OLDU

Tarsus genelinde konut satışları bir önceki yılına göre  artarak 4 bin 345  oldu.

TÜİK verilerine göre İpotekli konut satışları  bin 206 olarak gerçekleşti. Diğer satış türleri sonucunda 3 bin 139  konut el değiştirdi

Satış durumuna göre İlk el konut satış sayısı 2 bin 157 olarak gerçekleşti.İkinci el konut satışlarında 2 bin 188 konut el değiştirdi

Öte yandan Tarsus’ta 2021 yılında 4 bin 337 konut gerçekleştirilmişti.

Kaynak. Tarsus Ekspres.com.tr

………..….ooo…………..

SEVGİ VE EMEK İLE NİCE YARINLAR İNŞAA EDİLİR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun her hafta Salı günü 'Atölye Çalışması' kapsamında 'İpi Bizden Emeği Sizden' sloganıyla düzenlediği 'İlmek ilmek Sevgi Örüyoruz Etkinliği' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gönüllülerin ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşti.

Hayırseverlerin bağışladığı örgü iplerini depremzedeler için üretmek için bir araya gelen gönüllüler sevgi ve emek ile nice yarınların yine yeni yeniden inşaa edilebileceğinin mesajını sundu. Bir toplumun gelişmesinde yardımlaşma ve dayanışmanın rolüne vurgu yaptı.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'İlmek ilmek Sevgi Örüyoruz Etkinliği' kapsamında 'El Sanatları Kursu' Eğitmeni Fatma Beşen'in depremde hayatını kaybeden yakınları başta olmak üzere tüm depremzedeler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılarak okunan hatim bağışlandı, dua edildi. Hazırlanan ikramlar katılımcılara sunuldu.

Emine KUREN

 

………..….ooo…………..

TARSUSTA ŞOK OPERASYON

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olaylarının aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik çalışma yaptı.

Polisin yaptığı çalışmada hırsızlıktan uyuşturucu madde ticaretine kadar birçok suça karışan şüphelilere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 5 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 3 şüpheli yan evin damına atlayarak kaçmaya çalışırken yakalandı ve böylece duvar görünümlü gizli oda ortaya çıktı.

 İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olaylarının aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmada, Reşadiye Mahallesi'nde çalınan malzemelerin depolandığı, parçalandığı, aynı zamanda uyuşturucu madde ve silah olduğunun tespit edilmesi üzerine şok operasyon yapıldı. Operasyonda 3 şüpheli kaçmak isterken, yan binanın damında yakalandı. Diğer 2 şüpheli ise adresinde gözaltına alındı. Adreslerden birinde yapılan aramada, duvar gibi görünen gizli oda ortaya çıktı. Gizli odada ise çeşitli miktarlarda satışa hazır metamfetamin, esrar, 80 adet sentetik ile uyuşturucu hap, 6'sı tabanca 9 adet silah, 2 adet el telsizi ve 6 adet hançer ele geçirildi. Gizli bölmeden ayrıca çalıntı 19 adet bisiklet, motosiklet, 30 adet çeşitli iş aleti, 4 adet televizyon ve 1 adet kayıt cihazı bulunduğu öğrenildi. Uyuşturucu maddeden elde edilen 58 bin 100 TL nakit para da ele geçirilirken, 5 şüpheli emniyete götürüldü."Uyuşturucu madde ticareti", "hırsızlık" ve "silah ticareti" suçlarından ifadeleri alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Z.D., O.Y. ve M.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu, M.G.'nin de "hırsızlık" suçundan 14 yıl hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI

“KIR ÇİÇEKLERİYLE” DOLDU 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve birçok ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından kente gelen depremzede aileleri ağırlarken, bir taraftan da moral programları düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan ‘Kır Çiçekleri’ projesi kapsamında eğitim gören 31 kız öğrenci, Büyükşehir Tarsus Gençlik Kampı bungalov evlerinde ağırlanan depremzede aileleri ziyaret etti. Bungalov evlerde kalan depremzede ailelerle tek tek buluşan Kır Çiçekleri, yanlarında getirdikleri kekleri ve börekleri de ikram etti. Depremin yıkıcı etkisiyle karşılaşan yurttaşlarla sohbet eden Kır Çiçekleri, çocuklarla da oyunlar oynadı. Belletmen Fatma Gözkün ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Kır Çiçekleri, depremzede ailelere büyük moral oldu.

 

“Acılarını dinledik”

Kır Çiçekleri’nden Semiha Savaş, depremzede vatandaşlarla dertleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün Tarsus’tayız, depremzede vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Yani acıları gerçekten büyük. Ama biz de biraz olsun yardım etmeye çalışıyoruz. Küçük hediyeler getirdik, sohbet ettik, dertleştik. Acılarını dinledik, biz de biraz ortak olmaya çalıştık” dedi.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar