Subscribe Us


13 -14-15 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

13 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

HAYIRLI OLSUN TARSUS...

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Temelinde ve inşasında kullanılan C-35 beton ile şehrimizin depreme dayanıklı en sağlam binalarından birisi olma özelliği bulunan ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz ‘’SAĞLIK YERLEŞKESİ’’ proje alanımızda incelemelerde bulunduk.

Çalışmalarımız son hızla devam ediyor.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

 

AHMET OKYAY’A YARDIM TEŞEKKÜRÜ

Tarsus'un sevilen İş İnsanlarından  Ahmet  Okyay’a teşekkür ederiz.

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  ‘Ahmet Okyay'ın deprem bölgesi ve depremzedelere yaptığı büyük ve anlamlı yardımlar için minnettarız.’’ dedi

 

………..….ooo…………..

ESKİ ÖMERLİ MAHALLESİNDEKİ

EVDE BÜYÜK ÇAPLI YANGIN

Eski  CHP Gençlik Kolları Başkanı Veysel Motu ve ailesine ait Eski Ömerli mahallesindeki  evde büyük çaplı çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Şans eseri evde kimsenin olmaması büyük bir şans. Büyük geçmiş olsun diyoruz.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA İSTİKLAL MARŞI ETKİNLİĞİ

Tarsus ‘ta 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıldönümü dolayısıyla etkinlik yapıldı. Etkinlik dün Şehitishak ilkokulu içinde Esra Şemsi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

12 Mart İstiklâl Marşı'mızın kabûl edilişinin yıldönümünü kutluyor, milli mücadele ruhunu, vatan, bayrak ve millet sevgisini mısralarla bizlerin gönlüne taşıyan İstiklâl Marşı'mızın mimarı Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyorum

………..….ooo…………..

 

BOZDOĞAN PAZARLARI ŞİFA

 DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan dün vatandaşlarımızın sağlık sorunlarına zaman ayırdı.

Bozdoğan’’Dün sahada kentimizin ihtiyaçlarına yönelik ziyaretlerimizin ardından bugün de vatandaşlarımızın sağlık sorunlarına zaman ayırdım.

Zor dönemlerden, büyük afetlerden, büyük ekonomik buhranlardan geçtiğimiz şu günlerde sağlığımızı kaybetmemenin, sağlık sorunlarımızın üstesinden gelmenin de çözüm yollarını birlikte arayacağız.

Tıpkı şehrimiz gibi, halkımız da iyleşecek, birlikte; güzel günlerde, güzel bir şehir inşa edeceğiz...

 

………..….ooo…………..

SEÇER DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgelerinden gelen ve Büyükşehir'in hizmete açtığı geçici barınma alanlarında konaklayan depremzede yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Hafta sonu mesaisini depremzedelere ayıran Başkan Seçer, merkez ve ilçelerde bulunan barınma alanlarını gezdi.

Yurttaşları ziyaret edip sorun ve taleplerini dinleyen Seçer, depremzede yurttaşlar için tüm imkânları seferber ettiklerini vurgulayarak, “Biz herkesi kucaklarız. Belediyeniz her zaman yanınızda, bundan kuşkunuz olmasın”dedi.

Mersin’in depremin yaşandığı iller ile geçmişten gelen bağları olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, afet sonrasında kentin yaklaşık 400 bin civarında göç aldığını söyledi. Seçer, “Burası Mevlana gibi açmış kucağını ‘Kim olursan ol, gel’ diyen bir memleket. Buranın insanı iyidir, gerçekten iyidir. Zaten burada Türkiye'nin her yerinden insanlar var” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS’A FUAR ALANI

Tarsus' Fuarı İçin girimler başladı.  Başkan Haluk Bozdoğan fuar alanını gezdi.

Tarsus Uluslararası Fuar Alanına Kavuşuyor… 23 Nisan günü, Medeniyetler Beşiği Tarsus'umuza yakışır bir fuar alanını şehrimize kazandırılacak. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’ Gastronomiden bilime, kültürden edebiyata tüm ulusal ve uluslararası etkinlikler Tarsus'ta tek bir çatı altında halkımızla buluşuyor.

Hayırlı uğurlu olsun…’’ dedi.

 Avrupalılar ,Bilhassa Hollanda ,Almanya Ve Belçika İçin Hiristyanlık Bakımından Ayrı Bir Önem Taşımaktadır,

Yıllardır Hollandalılara Tarsuslu Pauls Ve Senpol Kuyusu Hakkında Tanıtım Yazıları Taşıdım, Dolayısıyla Eger 23,Nisanda Yapılacak Bu Fuar İçin Adı Geçen Ùlkelere İyi Bir Tanıtım Yapılırsa Çok Faydalı Olur Kanısındayımz.

 

………..….ooo…………..

TARSUSGÜCÜ MUT’TAN PUAN ALDI

Mersin Amatör Ligi  U18 Play-off  grubunda mücadele veren Tarsusgücü, Mut İdmanyurdu ile deplasmanda oynadığı  zorlu karşılaşmadan istediği puanı alarak döndü.

Mut  idmanyurdu'na konuk olan Tarsusgücü,  90 dakika ardından  karşılıklı atılan goller ile sahadan puanları  paylaşarak ayrıldı.

 

Tarsusgücü Sorumlu Antrenörü Onur Biçer,  Play-off yolunda çıktıkları Mut idmanyurdu karşısında istedikleri sonucu alarak Tarsus'a döndüklerinde  söyledi.

 

Oyuncuları tek tek kutladığımız vurgulamak Biçer şunları söyledi

 

"Bu zor deplasmandan 1 puan çıkartan kardeşlerimi kutluyorum.Bizi arkadaşça karşılayıp maç sonu misafir eden Kulüp başkanı Mustafa Keskin Çavuşoğlu ve değerli hocalarım Onur Çalıkuşu ve Ömer Sekmen’e teşekkürlerimizi sunarım."

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


14 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ ‘NE 20 KORUMA

VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK

Tarsus Üniversitesi çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere personel alımı yapacak. Tarsus Ekspres’te yer alan habere göre Tarsus Üniversitesi yakında  20 Koruma Ve Güvenlik Görevlisi, 13 Destek Personeli(Temizlik) İle 2 Şoför Alımı Yapacak.

………..….ooo…………..

TIP BAYRAMI NEDENİYLE

TARSUS’TA ANITA ÇELENK KONULACAK

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla  bugün Tarsus’ta anıta çelenk sunumu yapılacak. Cumhuriyet alanında yapılması planlanan törene doktor ve sağlık çalışanlarının katılımı bekleniyor.

Bu arada Toroslar Belediye Başkanı  Atsız Afşin Yılmaz 14 mart nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayan Başkan Yılmaz; “Kahramanlar sadece hikâyelerde olmaz. Bizler, sağlık çalışanlarımızın pandemi sürecinde ve deprem felaketinin ardından sabırla, fedakârlıkla verdikleri mücadeleye hep birlikte şahit olduk. Sağlık ordumuzun tüm kahramanlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

“Sağlık Kahramanlarını Unutmayacağız”

 

Başkan Yılmaz,  pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla Sağlık Kahramanları Parkı’nı inşa ederek, sağlık ordusuna ithaf ettiklerini de söyledi.

 

Korukent Mahallesi’nde kente kazandırdıkları parkta; bir kadın ve bir erkek doktorun büstü ile koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının kaidelerinin yer aldığını belirten Başkan Yılmaz; “Salgınla mücadelede hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak amacıyla Sağlık Kahramanları Anıt Parkımızı, 2021 yılında kentimize kazandırdık. Milletimizin, devletimizin, toplumumuzun sağlık çalışanlarımıza olan minnettarlığının bir nişanesi olsun istedik. Bu anıt park sadece Toroslar’ın değil, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin her köşesinde görev yapan tüm sağlık kahramanlarınındır” ifadelerini kullandı.

 

Türk Milleti’nin bugüne kadar birçok badirenin üstesinden el birliğiyle geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin yaralarını da devlet millet el ele büyük bir seferberlikle sarıyoruz. Depremin hemen ardından afet bölgelerine giderek depremzede kardeşlerimize umut olan sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, görev başında şehit düşen ve ebediyete intikal eden sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

………..….ooo…………..

VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE

HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR 

Tarsus Belediyesi tarafından uygun fiyat, kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda Tarsusluların hizmetine sunulan ve Siptilli Çarşısı’nda bulunan Halk Restoran, vatandaşların, öğrencilerin ve esnafların tercih ettiği rotalardan biri olmaya devam ediyor. Günlük 400 kişiye yemek hizmeti sunulan Halk Restoran, gerek konsepti ve dizaynı, gerek menüsü ile yenileniyor.

Tarsus’ta vatandaşların uğrak noktası olan, hijyenik koşullarda Üretici Kadın Kooperatifi’nden kadınlar tarafından hazırlanan leziz yemeklerin vatandaşlara sunulduğu Halk Restoran’ın yeni yüzüyle hizmet vermesi için çalışmalar başladı. Restoran’da farklı konsept, dizayn ve menü farklılıkları sunulacak. 

 

RESTORANDA HER ŞEY İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLÜYOR

Yenilenen yüzü ile hizmet verecek olan restoran konsepti ve menüleri ile konuklarını ağırlamaya devam edecek. Restoranda her şey ince ayrıntısına kadar düşünülürken, konuklar özellikle yemeklerin lezzeti ve fiyatların uygunluğu nedeniyle restorandan daha da mutlu ayrılmaya devam edecek. Tarsus için böyle bir işletmenin yıllardır büyük eksik olduğunu belirten vatandaşlar tercih ettiğini belirtiyor. Özellikle öğle yemeklerinde restoranda kuyruklar oluşuyor. Öğlen saatlerinde başlayan kalabalık, ortalama saat 12.00’den 16.00’ya kadar devam ediyor.

 

Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için Halk Restoran’ı sık sık ziyaret eden Başkan Bozdoğan yenilenen yüzü ve konsepti ile hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Halk Restoran’da her kesim vatandaşın konforlu, şık ve nezih bir ortamda yemek yiyebilmesi için yenileme çalışmaları başlatılacak.

 

………..….ooo…………..

TARSUS  OTO GALERİCİLER SİTESİ  HAYATA GEÇİYOR

Tarsus Belediyesinin  yaptıracağı Oto Galericiler sitesinin temeli 14 Mart günü (bugün9 saat 14.00 de törenle atılıyor.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan “Fiziki ve işlevsel bakımından modern bir yapı olacak olan OTO GALERİCİLER SİTESİ’nin temel atma töreninde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten onur duyarız.”dedi. 

TARİH: 14 MART 2023 -SAAT: 14.00

YER: ADANA YOLU ÜZERİ (KOÇAK TARIM YANI) TARSUS

………..….ooo…………..

-BAŞKAN BOZDOĞAN ESNAFLARIN SESİNE KULAK VERİYOR

Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üç kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi için esnafların feryadına kayıtsız kalmayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 14 Mart’ta projenin temelini atıyor. İçerisinde 114 galeri dükkânı ve 36 ofisin bulunacağı Oto Galericiler Sitesi’nin temelinin atılması için zemin hazırlığı çalışmaları başladı.

 

Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçirilmesi için söz verdiği üzere anında harekete geçen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yüzlerce oto galeri esnafının taleplerine yönelik, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde temel atılması için zemin çalışmalarını başlattı. Birçok kez meclise getiren ancak reddedilen teklif maddesi, esnafların sesine kulak verilerek Başkan Bozdoğan tarafından yapılıyor.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN ESNAFLARIN SESİNE KULAK VERDİ, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el oto galericileri ilgilendiren genelge ve kararnamelerinde, oto galeri sitelerinin can ve mal güvenliği gereği şehir dışından uzak bir yere taşınmasını içeren genelgeleri ile Tarsus’a yeni bir Oto Galeri Sitesi kazandırılıyor. Tarsuslu esnafların en büyük ihtiyacı olan Oto Galericiler Sitesi, belediyeye ait 24 dönümlük arazide çalışmaları başladı. Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zemin etüt çalışmasını gerçekleştiriyor. Esnafları hem yer, hem de yüksek kira derdinden kurtaracak olan proje sayesinde mağduriyet yaşadıkları durum son bulacak.

 

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ BAŞLIYORUZ”

Tüm engellemelere rağmen çalışmaları başlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Söz verdiğimiz gibi Oto galeri esnaflarımızın feryadına kayıtsız kalmadık. 14 Mart Salı günü Oto Galericiler Sitesi’nin temelini atıyoruz.  Şehrimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS SYDV TEMİZLİK PERSONELİ ALACAK

Tarsus  Sosyal Yardımlaşma Vakfı  Temizlik Personeli Alacağını açıkladı.

Duyuruda ‘’Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı başkanlığı tarafından yürütülen adem (aile destek merkezi), projesi bünyesinde bulunan kursumuz aktif olarak devam etmektedir. Adem projesi kapsamındaki kursumuzun temizliğinden sorumlu, belirli süreli bir adet kadın "temizlik görevlisi" personel istihdam edilecektir. ‘’ denildi.

 

 

………..….ooo…………..


MEMLEKET PARTİSİ KAYMAKAMLIKTA

  Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanı Hakan Akdemir ve İlçe Yönetimi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

Genel başkanlığını Muharrem İnce'nin yaptığı Memleket Partisinın Tarsus İlçe Başkanı teşkilatı, Otcu'ya çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

………..….ooo…………..

DEPREMİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı nda Psikiyatri Uzmanı    Prof. Dr. Şükrü UĞUZ depremin görünmeyen yüzünü anlatacak.

TARİH .14 Mart 2023 Salı

SAAT. 14.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

………..….ooo…………..

DEDELER MEVKİİNDA KAZA. 1 ÖLÜ

Tarsus’ta  otomobille tırın çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tarsus Dedeler Mahallesi mevkiinde meydana geldi.  Emircan A. yönetimindeki 33 PA 301 plakalı otomobil, Azat Ö'nün kullandığı 33 CRF 50 plakalı çekiciye bağlı 47 AAJ 025 plakalı dorseye çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.

Yaralılar bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan özel bir hastaneye götürülen Mert Fidanoğlu yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

………..….ooo…………..

           

TİY, YARIN SAHASINDA

ARNAVUTKöY TAKIMINI  KONUK EDECEK

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu bu Çarşamba erteleme maçında Arnavutköyü konuk edecek.

Maç saat 14.00 de başlayacak.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDUNDAN

ALANYA KESTELSPORA GEÇMİŞ OLSUN

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu kulübü Kestelspora geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Tarsus İdmanyurdundan  kaza geçiren 3. Liğ ekibi Alanya Kestelspora geçmiş olsun mesajı gönderildi.

 

 

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

15 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TIP BAYRAMI NEDENİYLE

ANITA ÇELENK KONULDU

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla   Tarsus’ta anıta çelenk sunumu yapıldı.

Üçgençarşı mevkiindeki  Cumhuriyet alanında  Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Emre Direk , İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan ve doktorlar ile sağlık çalışanları katıldı.

Başkan Bozdoğan, çelenk sunumu ve saygı duruşundan sonra yaptığı konuşmada  14 mart nedeniyle  doktor ve sağlık çalışanlarının gününü kutladı. “İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden sonsuz sabırla çalışan tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlarım” dedi.

Tören bitiminde her yıl olduğu gibi bu yılda gelenekler bozulmadı ve doktorlar ile sağlık çalışanlarına belediye tarafından elma ikram edildi.

..……..….ooo…………..

TARSUS’TA UMRECİLERE SEMİNER VERİLDİ

Yakında Tarsus’tan  umreye gideceklere bir  seminer verildi.

 Tarsus Müftülüğü tarafından verilen seminerde Müftü Ali Can ve hocalar bilgi verdi.

 

..……..….ooo…………..

MERT ÇINAR FİDANDOĞLU

KAZADA CAN VERDİ

Tarsuslu  Mert Çınar Fidanoğlu adlı genç, 24 yaşında trafik kazasında hayatını kaybetti. Cenazesi dün Tarsus şehir mezarlığında toprağa verildi.

..……..….ooo…………..

DEVA PARTİSİNDE

BASIN TOPLANTISI

Deva Partisi Tarsus  ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenlenecek.

Başkan Av. Hasan Atay yaptığı açıklamada bugün saat 11.00’de yapılacak toplantıda gündem ve seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

………..….ooo…………..

NURCAN YILDIZ,  ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi öncesi aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda  CHP li Nurcan Yıldız,   parti binasında CHP’den Mersin milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Mersin milletvekili aday adayı Nurcan Yıldız, CHP Tarsus ilçe binasında aday adaylığını kalabalık bir partili huzurunda  açıkladı.

Parti binasında toplanan kalabalık bir partili huzurunda kendisini tanıtan ve neden aday adayı olduğunu anlatan Yıldız “Kadınlar aktif siyasette daha çok yer almalı, kadınlar hizmetlerde elini taşın altına daha çok koymalı” dedi.

………..….ooo…………..

 

OZAN VARALDAN KUTLAMA

CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal, tüm doktor ve sağlık çalışanlarının14 Mart Tıp Bayramını kutladı.  Varal, yakında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi yapılacağını hatırlatarak, “Partimiz ve Millet ittifakı, ülke yönetimine taliptir ve bu konuda seçimin kazanmak adına çok şanslı bir durumdayız” dedi.

 

 

………..….ooo…………..

EĞİTİMCİ OSMAN KAÇAN

 AMELİYAT OLDU

Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu lisesi Müdürü  Osman Kaçan ameliyat sonrası Tedavi gördüğü Adana şehir hastanesinde Ziyaret ederek

oldu. Kaçan’a  geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.

 

………..….ooo…………..

TARSUS  OTO GALERİCİLER SİTESİ

TEMELİ DÜN ATILDI

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKIMIN

SESİNE KULAK VERDİM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan söz verdiği üzere oto galeri esnaflarının feryadına kayıtsız kalmadı.  Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üç kez reddedilen, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde otomobil galerilerini modern ve ferah bir alanda bir araya getirmek için Tarsus Belediyesi tarafından projelendirilen, Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni büyük bir coşku ve yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Bizim yönetim anlayışımız, idarecilik yeteneklerimiz alınan siyasi kararlarla sınırlı değil. Biz bir söz verdik. Oto Galericiler Sitesi Tarsus’a büyük bir vizyon kazandıracak. Tarsuslulara hizmet edecek büyük projemiz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçirilmesi için söz verdiği üzere anında harekete geçen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, meclise getirilen ancak 3 kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi projesini hayata geçiriyor. Yüzlerce galeri esnafının talebi sonrası projeyi hayata geçirmek için söz veren Başkan Bozdoğan, sözünü tutarak Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.  Düzenlenen törene galeri esnafları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Protokol üyelerinin butona basması ile Oto Galeri Sitesi’nin temeli atıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ünlü düşünür Konfüçyüs  ne diyordu? “Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil”. Bana göre siyaset, vizyon ve misyondan ibarettir.  Bir başkası ne için yapar, amacı nedir, hesabı kitabı nelerdir, beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren siyaset, insanın ve insana yaraşır yaşam merkezinin temel ihtiyaçları, hak ve özgürlüklerinden ibarettir. Bu sebeple bugün Oto Galericiler Sitesi projemizin temel atma törenini halkım için gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

“ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞACAK”

Yapılacak olan Oto Galericiler Sitesi’nin Tarsus’a modern bir görünüm kazandıracağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bizler, Tarsus’ta 1 tane bulunan, içerisinde 27 adet galeri dükkânı bulunan, sığmayan araçların sağa sola sıralandığı, şehre hizmet etmekten çok demode bir halde bir barakayı andıran görünümle bulunan, hava paralarının 3 milyon liralara ulaştığı bir galericiler sitesine karşın; modern, eli yüzü düzgün, herkesin, her esnafımızın yer bulacağı bir tesis kazandırma yoluna gitmek istedik.” dedi.

 

İKİ YÜZE YAKIN ISLAK İMZAYLA DİLEKÇE VERİLDİ

Esnafa verdiği sözü tutmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bugün kendine Tarsus’ta yer bulamayan esnafımız her sabah Adana’ya gidiyor. Mersin’e gidiyor. Mersin ve Adana’dan yer kiralıyor. Hiç düşündünüz mü, AVM’lerin otoparklarına neden tüplü araba almadıklarını? Peki düşündünüz mü, kapalı otoparklarda niçin tüplü araba denetimleri yapıldığını? Bu saatten sonra çocuğunuz, eşiniz, anneniz babanız huzurla uyuyabilecek mi? Hayır. Bu zulmü bitirmek için kolları sıvadık. Ancak, hepinizin malumu, bir dolu “siyasi’’ refleksle karşı karşıya kaldık. Tam tamına 3 kez meclise getirdiğimiz bir konu, 3 kez reddedilince, mahkeme yoluna gitme kararı aldık. Ama başta da söyledim ya, ya bir yol bulacaktık. Ya bir yol açacaktık.  Bizler, bugün burada bulunan ve 200’e yakın ıslak imzayla dilekçe vererek Yeni Oto Galericiler Sitesi için talepte bulunan esnaflarımızla buluşarak onlara bir söz verdik.” dedi.

 

“TARSUS’UN KANAYAN YARASINI TEDAVİ EDECEĞİZ DEDİK”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “14 Mart’ta Yeni Oto Galericiler Sitesi’nin temelini atıyoruz dedik. 14 Mart’ın benim için önemi bambaşka. 33 yıllık meslek hayatımın onuru, şerefi ve namusu bana bir şeyi çok iyi öğretti dostlarım: “Hekimden değil, Çekenden Soracaksın’’ Bugün aramızda bulunan 200’e yakın esnaf kardeşimin yıllardır ne çektiğini onlara sorduk.  Belediyemize davet ettik, biz sorduk onlar anlattı, onlar anlattı biz dinledik ve o gün bir söz verdik. 14 Mart Tıp Bayramı’nda, Tarsus’un kanayan yarasını tedavi edeceğiz dedi.” ifadelerini kullandı.

 

“YALNIZCA HALKIMIZIN SESİNE KULAK VERDİM”

Tüm birimleri ile büyük bir seferberlik ilan ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan, “Gördüğünüz gibi, gece gündüz çalışan tüm birimlerimizle, iş makinelerimizle verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. İşte bu da siyasetin misyon olduğunu anlatıyor bizlere. Geldiğimiz noktada vizyonumuz ve misyonumuz tutarlı, kimseye ve hiçbir yapıya hizmet etmeden, bugün el kaldırıp yarın indirmeden. Yalnızca halkımızın sesine kulak vererek, onların taleplerini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Eminim ki bu oto galericiler sitesi Tarsus’a büyük bir vizyon kazandıracak. Tarsus’a yakışır ofis ve dükkânlarla adından söz ettirecek ve en önemlisi, Tarsuslulara hizmet edecek.” dedi.

 

“BAŞKANIMIZIN HER DAİM ARKASINDAYIZ”

Galeri Sitesi eksikliği nedeniyle sorunlar yaşadıklarını ifade eden Galeri Esnafı Mahmut Yıldırım, “Tarsus’ta yer olmadığı için Huzurkent’e yer açtım, Tarsus’a gelmeye çalıştım fakat ruhsat alacağım dükkân olmadığı için Traktörcüler Sitesi’nde galeri açtım, ortalama bir buçuk yıldır ordayım. Artık hizmette sıkıntı olmaya başladı. Sadece Tarsus’ta 27 tane galericiler sitesi var oraya da yetmiyor. Tarsus’un nüfusu 370 bin fakat Tarsus’un ortalama nüfusu 500, 600 bin, yetmediği için de biz 6 aydır bu mücadeleyi veriyorduk. 3 defa meclisten ret yedi. Başkanımız söz verdi ve bugün temel atılıyor. Her daim başkanımızın arkasındayız, hayırlı olsun.” dedi.

“BUGÜN BURADA İCRAATLAR KONUŞULUYOR”

Galeri esnafı Kurtuluş Şafak Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini ileterek, “Biz işimizi Tarsus a yakışır şekilde yapamadığımızı düşündüğümüz için buradayız. Başkanım 3. kez retten sonra yetkisini kullandı, esnaf elini masaya vurdu dedi ki başkanım biz omzumuzu verdik sana, korkma devam et.  O yürek var çocuklar korkmama gerek yok dedi. Bugün burada icraatlar konuşuluyor. Biz başkanımızın hep yanındayız.” dedi. 

 

“SÖZ VERİLDİ VE TUTULDU”

Galeri Esnafı Ramazan Alp Aydın, “Başkanım o iradesiyle gücüyle yapacağını ve esnaf arkadaşlardan, halktan aldığı destekle verdiği sözü tuttu. 14 Mart günü atacağım dedi temeli attı ve ona bu işi yaptığı için çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Galeri Esnafı Ali Şahin” Biz başkanımızın yanında olduk. Başkanımıza teşekkür ederiz. Galeri esnafının feryadını duyarak bu konuya el attı. Sağ olsun her daim arkasındayız” dedi.

 

Tarsus Belediyesinin  yaptıracağı Oto Galericiler sitesinin temeli 14 Mart günü  saat 14.00 de törenle atıldı.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan “Fiziki ve işlevsel bakımından modern bir yapı olacak olan OTO GALERİCİLER SİTESİ’nin temel atma töreninde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten onur duyarız.”dedi. 

Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üç kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi için esnafların feryadına kayıtsız kalmayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 14 Mart’ta projenin temelini atıyor. İçerisinde 114 galeri dükkânı ve 36 ofisin bulunacağı Oto Galericiler Sitesi’nin temelinin atılması için zemin hazırlığı çalışmaları başladı.

 

Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçirilmesi için söz verdiği üzere anında harekete geçen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yüzlerce oto galeri esnafının taleplerine yönelik, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde temel atılması için zemin çalışmalarını başlattı. Birçok kez meclise getiren ancak reddedilen teklif maddesi, esnafların sesine kulak verilerek Başkan Bozdoğan tarafından yapılıyor.

 İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el oto galericileri ilgilendiren genelge ve kararnamelerinde, oto galeri sitelerinin can ve mal güvenliği gereği şehir dışından uzak bir yere taşınmasını içeren genelgeleri ile Tarsus’a yeni bir Oto Galeri Sitesi kazandırılıyor. Tarsuslu esnafların en büyük ihtiyacı olan Oto Galericiler Sitesi, belediyeye ait 24 dönümlük arazide çalışmaları başladı. Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zemin etüt çalışmasını gerçekleştiriyor. Esnafları hem yer, hem de yüksek kira derdinden kurtaracak olan proje sayesinde mağduriyet yaşadıkları durum son bulacak.

 

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ BAŞLIYORUZ”

Tüm engellemelere rağmen çalışmaları başlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Söz verdiğimiz gibi Oto galeri esnaflarımızın feryadına kayıtsız kalmadık. 14 Mart Salı günü Oto Galericiler Sitesi’nin temelini atıyoruz.  Şehrimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS CENGİZ TOPEL LİSESİNDE VEDA GEZİSİ

Tarsus Cengiz Topel Lisesi eski öğrencilerinden veda.. Yıllar içinde mezun  olan öğrenciler okul ve sınıfları  ile vedalaşmaya geldi..

 1969 yılında yapılan okullarının binasının riskli olması ve yıkılacak olmasından dolayı öğrenciler üzgün. Eski öğrenciler  Cengiz Topel Lisesine gelip gezdi ve vedalaştı.

Eski öğrenciler veda ederken  ‘’Bak yıllar içinde mezun ettiğin öğrencilerin seninle vedalaşmaya gelmiş.

55 yıl hizmet verdin,onlarca kuşak ve binlerce öğrenciye ilim irfan yuvası oldun.Artık yoruldun,

yıprandın veda zamanın geldi.

Seni yıkmaya karar vermişler.Artık kadim bir kentin kadim tarihinde ve anılarında yer almak üzere veda ediyorsun.

Keşke sonsuza kadar kalsaydın ama buraya kadarmış neylersın...’’ dedi.  

………..….ooo…………..

TİY, BUGÜN SAHASINDA

ARNAVUTKÖY İLE OYNUYOR

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu bu Çarşamba Arnavutköy’ü konuk edecek. Daha önce oynanması gereken ancak ertelenen  maç saat 14.00 de başlayacak.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar