Subscribe Us


16 -17 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

 

16 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN 81 İŞYERİ

KİRA İHALESİ CANLI YAYINLANDI

Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, canlı yayın ihale usulüyle hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Meclis Salonu’nda mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait 81 adet taşınmazın kira ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucu kiraya verilen 64 taşınmaz şeffaf yönetim anlayışıyla, canlı yayında anbean kamuoyu ile paylaşıldı.

Tarsus’un birçok ihtiyacının giderilmesi için yapılan, vatandaşlar kadar firmaların da yoğun ilgiyle izlediği mal ve hizmet alım ihaleleri,  Tarsus Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi mülkiyetine ait 81 adet taşınmazın kiraya verilmesi canlı yayın ile kamuoyu ile paylaşıldı. İhale Komisyon Başkanlığını Ali Dinsever’in yaptığı ihalede, veriler kapalı teklif usulü ile alındı. Bazı taşınmazlar için katılım sayısının artması ile ihale de açık artırım usulü yapıldı. Şeffaf belediyelik döneminin yaşandığı Tarsus’ta, kapalı zarflar açıldı ve teklifler canlı yayında okundu. Gerçekleşen ihale öncesinde katılımcıların belgeleri canlı yayında tek tek kontrol edildi. Evrak incelemelerini ardından olumlu ve eksiksiz evraklar incelendikten sonra 64 kişi ihale sonucu işletmeleri kiraladı. İhaleye 69 kişi katılım sağladı. Geriye kalan iş yerleri için önümüzdeki günlerde pazarlık usulü bir ihale daha gerçekleştirilecek.

HER DETAY VATANDAŞLARLA PAYLAŞILDI

Tarsus Belediyesi tüm ihaleleri başından sonuna kadar kendi resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı. Canlı yayınlanan ihaleler vatandaşların takdirini topladı. Kurum içerisinde yapılacak tüm ihaleler, ihale öncesinde tarihi, yeri, saati ve diğer detaylarıyla vatandaşlara duyuruldu. 

………..….ooo…………..

EDİP ÖZGENÇ, AVUKAT ARKADAŞINA

CHP ROZETİ TAKTI

Önceki dönem milletvekillerinden Tarsus’lu Av Edip Özgenç , CHP ye katılan meslektaşı Habip Ekmekçiye parti rozeti taktı.

CHP’deki aday adaylığı açıklamasından sonra başkan Ozan Varal, eski milletvekili Edip Özgenç’i davet ederek, milletvekili aday adayı Habip  Ekmekçi'ye Parti rozeti taktı.

           

………..….ooo…………..

- TARSUS CHP’YE, HDP YÖNETİCİLERİ

ZİYARETTE BULUNDU

Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasının ardından, parti örgütlerinde hareketlilik arttı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tarsus İlçe yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütünü ziyaret etti.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal tarafından karşılanan HDP heyetinde ilçe Başkanı Faik Altın, ilçe eşbaşkanı Mahide Çiçekdağ, bir önceki dönem ilçe Başkanı Bekir Anaçkaya ve partili yöneticiler yer aldı.

 

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, İlçe Belediye Meclis üyeleri ve partili yöneticilerinde hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Farklılıklarımızı zenginlik olarak sayarak, insanlarımız arasında hangi dilden, hangi

renkten ayrımı yapmaksızın, herkesin adil, eşit bir ülkede yaşaması için bir arada bu zorlu süreçte mücadele yürütüyoruz.

 

Hepimizin ortak amacı ve arzusu 15 Mayıs sabahı gerçekten halk iktidarının bu ülkede hayat bulmasından yanadır. Buna inancımız tam. Farklı dünya görüşlerine sahip olmalarına rağmen, bugün birçok partinin aynı masa etrafında, ülkemizin geleceği açısından bir arada oturması gerçekten anlamlı” ifadelerini kullandı.

 

Huzuru ve barışı öncelediklerinin altını çizen Başkan Ozan Varal, “Toplumun tüm kesimleri bir araya gelmeli, konuşmalı. Ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu sorunları tek adam rejimi değil, halkın iradesi seçilen liyakatli, çalışkan, halkçı, demokrasiden, emekten yana kadrolar çözebilir.

 

Esnafın, çiftçinin, emeklinin ve depremzedelerin sorunlarını biliyoruz. Demokrasiden, emekten, yolsuzluğa ve yoksulluğa mücadelede her görüş ve katkı çok değerlidir, önemlidir.

 

HDP İlçe Başkanı sayın Faik Altın ve çalışma arkadaşlarının nazik ziyaretleri de oldukça önemli. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girmemize sayılı günler kalmışken 14 Mayıs tarihi bir milat olarak karşımızda duruyor. Bu tarihi günde, geniş halk kesiminin desteğiyle yeniden bir tarih yazılacağına gönülden inanıyorum.” dedi.

 

HDP Tarsus İlçe Başkanı Faik Altın ise “Gelinen noktada AKP’nin yarattığı adaletsizlikten halkımızın oldukça rahatsız olduğunu görüyoruz. Ülkenin geldiği durum ortada. Bizlere büyük görevler düşüyor. Daha cesur olmak gerektiğine inanıyorum. Demokratik bir Cumhuriyetin oluşması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüm farklı renklerin bir arada kardeşçe yaşayabilmesi ortak arzumuzdur” diye konuştu.

………..….ooo…………..

HABİP EKMEKÇİ CHP’DEN MİLLETVEKİLİ   

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi öncesi aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda  CHP li Av. Habip Ekmekçi  parti binasında CHP’den Mersin milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Mersin milletvekili aday adayı  Ekmekçi CHP Tarsus ilçe binasında aday adaylığını kalabalık bir partili huzurunda  açıkladı.

Parti binasında toplanan kalabalık bir partili huzurunda kendisini tanıtan ve neden aday adayı olduğunu anlatan  Ekmekçi “amacım  üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir” dedi.

CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal,  Habip Ekmekçi’nin aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti. Varal, yakında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi yapılacağını hatırlatarak, “Partimiz ve Millet ittifakı, ülke yönetimine taliptir ve bu konuda seçimin kazanmak adına çok şanslı bir durumdayız” dedi.

 

………..….ooo…………..

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNDEN YILDIZ

BAŞKAN BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulazim Yıldız, başkan Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Bozdoğan “Abdulazim Yıldız'a ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şimşek'e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

………..….ooo…………..

 

 

 KAVAKLISPOR PLAY OFTA MAÇLARA HAZIR

 

 Tarsus şampiyonu Kavaklıspor play off maçlarına çıkıyor.

 ilk maç cumartesi günü saat 16.00 da Tarsus'ta Kavaklıspor. Bozyazı Belediye spor arasında.

Maç Arena Kavaklıspor tesislerinde. Murat Ulukanoğlu ''Maçlarımıza  tüm futbol sevenleri bekliyoruz'' dedi.  

………..….ooo…………..

TARSUS TENİS KULÜBÜNDE YENİ

BAŞKAN ERDEM BİREROĞLU

Tarsus Tenis Kulübünde Yeni başkan Erdem Bireroğlu  başkan oldu.  Önceki başkan Levent Alpaltaş ‘’Kurucusu olduğum ve 3. Dönem başkanlığını yaptığım Tarsus Tenis Kulübü olarak bu gün genel kurulumuzu yaptık.

Yeni başkan Erdem Bireroğlu başkanlığındaki yeni yönetime başarılar diliyorum .Tarsus Tenis Kulübü Tarsusun Tarsus Belediyesi ve Sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle neler başarabildiği,uluslararası tenis tesisi haline gelmesi ve dünya çapında,turnuvaların düzenlendiği bir ortak değerdir.Tenis sporunun halka yayılmasında kulübümüzün büyük emekleri vardır.Bundan sonrada kulübümüz Tarsusa değer katacak ulusal ve uluslararası turnuvalarla Tarsusumuzu tanıtmaya devam edecektir.Kulübümüzün bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

ÖZELLEŞTİRME İDARESİNİN

TARSUS’TA ARAZİ SATIŞI

Tarsus ilçesi Yenice Atalar Mahallesi'nde bulunan 4 farklı taşınmaz satışa çıkarıldı.

Mülkiyeti Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Virancık-İmar Mahallesi'ndeki taşınmazın 2 milyon 920 bin lira bedelle ALC Group İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine,  Tarsus ilçesi Yenice Atalar Mahallesi'nde bulunan 4 farklı taşınmazın da 102 bin 500 lira, 100 bin 500 lira, 100 bin lira ve 99 bin lira bedellerle Yunus Emre Yılmaz'a satılması kararlaştırıldı.

 

………..….ooo…………..

TİY, DÜN SAHASINDA

ARNAVUTKÖY’E FARKLI MAĞLUP OLDU

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu , dün  Arnavutköy’ü konuk etti. Maçı konuk takım 9-1 kazandı. Farklı yenilgi üzüntü yarattı.

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, Tarsus idmanyurdu sahasında farklı mağlup oldu.

Erteleme maçında  Arnavutköy takımını konuk eden Tarsus idmanyurdu , sahasında fark yedi.  FGenç kadrosuyla sahada mücadele veren TİY; ilk yarıyı 5-1 yenik kapattı. Bu yarıda golleri TİY adına M.Lith Alsin 33. dakikada atarken, konuk ekibin ilk yarıda gollerini 7 ve 13 de F. Görgülü, 16’da Furkan, 18’de F. Yılmaz ve 45. dakikalarda T. Şahin attı. İlk yarı 5-1 sona erdi.

İkinci yarıda da konuk ekibin golleri vardı.  Bu yarıda konuk ekip 59’da F. Işıkdemir, 77 de B. Genç, 82 de Furkan ve 87 de M. Türk ile 4 gol daha bularak maçı 9-1 kazandı.

Tarsus idmanyurdu  her iki yarıda yediği gollerle  rakibine sahasında farklı mağlup oldu. TİY 20 puanda kaldı ve ikinci yarıda henüz puanla tanışamadı.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

17 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

BUGÜN ATAMIZIN TARSUS’A

GELİŞİNİN 100. YILI

Büyük önder ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100. dönümünü, bir dizi etkinlikle kutlanacak. Tarsus’ta ilk tören bu sabah saat 09.30’da  Tarsus tren istasyonunda yapılacak. Temsili karşılamanın ardından  Kuvayi Milliyeci ve Muharip gaziler Atamıza “Tarsus’a Hoşgeldiniz Atam” diyecekler ve çiçek verecekler.

Buradaki törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile diğer protokol mensupları, Muharip Gaziler, Kuvayi Milliyeciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katılacak.

Karşılamadan sonra Yeşilyoldan yürüyüşle Cumhuriyet Alanına geçilecek ve törenlere Atatürk anıtı önünde devam edilecek.  Burada Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Muharip Gaziler, Kuvayi Milliyeciler sırasıyla Atatürk anıtına çelenk koyacaklar. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Gün ile ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacak. Böylece buradaki tören sona erecek.

………..….ooo…………..

ERDFEMLİ DEPREMİ

TARSUS’TA DA HİSSEDİLDİ

Akdeniz’de, Erdemli İlçemiz açıklarında, dün saat 22.59’da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem, Mersin İlimizde,özellikle sahil bandındaki İlçelerimizde hissedilmiş olup şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyoruz.

………..….ooo…………..

MART AYI ETKİNLİKLERİ

DEPREM NEDENİYLE SADE KUTLANACAK

Tarsus İlçe Anma ve Kutlama Komitesi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplanarak yapılacak proğramı belirlemişti. Buna göre 17 Mart Atatürk’ün Tarsus’a Gelişi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri proğramı belli oldu.

Görüşmede Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplantıda kararlar alındı.

Etkinliklerin deprem dolayısı hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da anacak şekilde ve sade anma programları düzenlenerek yapılması kararlaştırıldı.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA ÇANAKKALE ZAFERİNİN

YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI YARIN YAPILACAK

Tarsus’ta Çanakkale Zaferinin yıldönümü kutlaması yarın yapılacak.  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri proğramı belli oldu. Etkinlikler  Cumartesi günü Nusret mayın gemisinde saat 10.00 da başlayacak. Çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra gün ile ilgili konuşmalar yapılacak. Daha sonra protokol ve törene katılanlar Nusret Mayın gemisi ve Çanakkale müzesini gezecekler.

………..….ooo…………..

 

 

………..….ooo…………..

TARSUS CHP BAŞKANI VARAL

“15 MAYISTA HALK

İKTİDARA GELECEK”

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Hepimizin ortak amacı ve arzusu 15 Mayıs sabahı gerçekten halk iktidarının bu ülkede hayat bulmasından yanadır. Buna inancımız tam. Farklı dünya görüşlerine sahip olmalarına rağmen, bugün birçok partinin aynı masa etrafında, ülkemizin geleceği açısından bir arada oturması gerçekten anlamlı” ifadelerini kullandı.

 

Huzuru ve barışı öncelediklerinin altını çizen Başkan Ozan Varal, “Toplumun tüm kesimleri bir araya gelmeli, konuşmalı. Ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu sorunları tek adam rejimi değil, halkın iradesi seçilen liyakatli, çalışkan, halkçı, demokrasiden, emekten yana kadrolar çözebilir.

 

Esnafın, çiftçinin, emeklinin ve depremzedelerin sorunlarını biliyoruz. Demokrasiden, emekten, yolsuzluğa ve yoksulluğa mücadelede her görüş ve katkı çok değerlidir, önemlidir.” dedi.

 

 

………..….ooo…………..

İLÇE BAŞKANI FAİK ALTIN

“HALK AKP’DEN RAHATSIZ”

Tarsus HDP İlçe Başkanı Faik Altın ve çalışma arkadaşlarının CHP ye ziyareti sonrası açıklama yapıldı.

HDP Tarsus İlçe Başkanı Faik Altın  “Gelinen noktada AKP’nin yarattığı adaletsizlikten halkımızın oldukça rahatsız olduğunu görüyoruz. Ülkenin geldiği durum ortada. Bizlere büyük görevler düşüyor. Daha cesur olmak gerektiğine inanıyorum. Demokratik bir Cumhuriyetin oluşması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüm farklı renklerin bir arada kardeşçe yaşayabilmesi ortak arzumuzdur” diye konuştu.

………..….ooo…………..

 

MAKAMDAKİ TUVALET YIKILDI

Tarsus’ta makam mevkiinde bulunan  tuvalet yıkıldı.

 Çevredeki bazı esnaflar “Belediye başkanımız Haluk Bozdoğan'a .Emlak  Müdürü  Ali Can Yavuz'a, Fen Müdürü  Seyhan Bayır'a zamanında kacak olarak yapılan pislik yuvası tuvaleti kaldırdıkları için çok teşekkür ederim.” dediler.

 

………..….ooo…………..

 

TADER BAŞKANI ÖZSU,

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Kısa adı TADER olan Ankara Tarsuslular Derneği başkanı Semih Özsu, Mersin milletvekili aday adayı oldu. Özsu daha önceki dönemlerde de aday adayı olmuştu. Şimdi 14 Mayısta yapılacak seçimlerde yine Mersin’den Ak Parti kadrolarından milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Açıklamanın bugün yarın yapılması bekleniyor.

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS MEDYAD’DAN TAZİYE

Tarsus MEDYAD başkanı Okan Çalışkan, TGF Tokat Gazeteciler Cemiyet başkanı Cemal İncesoluer’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Federasyonumuzun genel başkan yardımcılığını yapan, çok değerli meslektaşımız ve abimizi kaybettik Acımız büyüktür. Merhuma Allahtan rahmet ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi. Çalışkan, TGF başkanı Yılmaz Karaca’yı da arayarak taziyelerini bildirdi.

1961 yılı Tokat doğumlu gazeteci abimizi rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

 

………..….ooo…………..

-NÜRNBERGLİ GÖNÜLLÜLER

TARAFINDAN TARSUS

BELEDİYESİ’NE 2 TIR ULAŞTI 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleriyle Almanya Nürnbergli Gönüllüler tarafından insani yaşam malzemelerinin bulunduğu 2 TIR, Tarsus Belediyesi’ne ulaştı. Almanya’daki gönüllü vatandaşlar tarafından hazırlanarak Tarsus’a getirilen TIR’lardan birisi deprem bölgesine, diğeri ise afet bölgesinden Tarsus’a gelen ailelere ulaştırılacak.  

Nürnbergli Gönüllüler tarafından yoğun göçün yaşandığı Tarsus’a, insani yaşam malzemelerinin bulunduğu 2 TIR ulaştı. Tarsus’a gelen vatandaşlara dağıtılmak ve deprem bölgesine gönderilmek üzere kullanılacak olan malzemeler,  gönüllüler tarafından hazırlandı. İçerisinde hijyen malzemeleri, uyku tulumu, halı, yorgan, yastık, oyuncak, dezenfekte ilacı, kıyafet, ayakkabı, köpek maması, hasta yatağı, baston, hasta yürüteci, bebek puseti ve çok sayıda tekerlekli sandalye bulunuyor.

“BU DESTEKLERLE BİRLİKTE YARALARI HEP BERABER SARACAĞIZ”

Yapılan desteklerin büyük bir dayanışmanın göstergesi olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Hem afet bölgesinden kentimize gelen vatandaşlarımıza ulaştıracağımız hem de depremin yaşandığı bölgelere ulaştırmak üzere 2 TIR belediyemize ulaştı. Bu anlamda TIR’ları hazırlayıp kentimize getiren Nürnbergli Gönüllülere çok teşekkürler ediyorum. Bu desteklerle birlikte yaraları hep beraber saracağız.” dedi.

………..….ooo…………..

TİY, BU PAZAR NAZİLLİYE GİDİYOR

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu , erteleme maçında  Arnavutköy’e 9-1 yenilerek  taraftarını üzdü.

Tarsus İdmanyurdu,  Pazar günü Nazilli deplasmanında mücadele edecek. Bu maç için hazırlıklara ara verilmeden başlandı. Takımımız bugün son çalışmayı yapıp yarın Nazilliye gidecek. Maç Pazar günü saat 14.00 de başlayacak.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar