Subscribe Us


2 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

2 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BAKKALLAR ESNAF ODASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Tarsus Bakkallar Esnaf Odası yönetim kurulu başkanlığı görevini 22 yıldır başarı ile sürdürmekte olan ve son yapılan oda genel kurul toplantısında rakipsiz olarak seçilen Başkan Erdoğan Yalçın sağlık nedenlerinden dolayı görevini Oda Başkan Vekili Oktay Yılmaz’a devretti.

 

Yapılan olağan yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulunun oy birliği ile Oktay Yılmaz oda başkanı olarak seçildi.

 

40 yılı aşkın süredir Esnaf teşkilatında farklı görevlerde esnafa hizmet eden Erdoğan Yalçın: “ Esnaf teşkilatında bulunduğum süre boyunca elimden geldiğince esnafımızın hak ve menfaatlerini göz önünde bulundurarak görevimi yerine getirmeye gayret ettim, umut ediyorum ki bugüne kadar hakkıyla taşımaya çalıştığım bayrağı Sn. Oktay Yılmaz benden daha da ileriye götürecektir. Bu vesile ile bugüne kadar birlikte çalışmış olduğum tüm teşkilat arkadaşlarıma ve bizi bu göreve layık gören tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.”

 

Tarsus Bakkallar Esnaf Odası başkanlığı görevini devralan Oktay Yılmaz; “ Bugüne kadar odamıza ve esnaf teşkilatımıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Sn. Erdoğan Yalçın’a teşekkürlerimi sunarım. Kendisinden devraldığımız bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden esnaf ve sanatkarlarımızın şüphesi olmasın. Tarsus Bakkallar Esnaf Odası olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de Esnafımız için Birlik Başkanımız Sn. Talat Dinçer ile omuz omuza yürüyeceğiz.” Dedi.

 

 

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer:” Tarsus Bakkallar Esnaf Odamızda yaşanan devir teslim Esnaf ve Sanatkar teşkilatımızın mihenk taşlarından olan demokrasinin en iyi örneklerinden biri olmuştur, sağlık sorunları nedeniyle görevini devreden Sn. Erdoğan Yalçın’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı esnaflarımız adına teşekkürlerimizi sunarız.

 

Bu vesile ile görevi devralan Sn. Oktay Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diler, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği olarak her zaman yanında olacağımızı belirtmek isteriz.

 

Tüm teşkilatımıza ve Tarsus Bakkallar Esnaf Odası üyelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” Dedi.

………..….ooo…………..

 

MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus belediye Meclisi 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 4. Birleşimin 1. Oturumu Gündemi belli oldu.

Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 4. Birleşimin 1. Oturumu 02.03.2023 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

 

Meclis Gündemi

 

02.03.2023 Perşembe Günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı Mart Ayı 4. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir.

 

 

GÜNDEM MADDELERİ:

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4-Dilek ve öneriler.

5- Kapanış.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA KADINLARDAN

DEPREM BÖLGESİNE DAYANIŞMA

Tarsus Belediyesi Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde sürdürülen El Sanatları Kursu’nda eğitim alan kursiyerler, el emeklerini bu sefer de deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşları ısıtmak için kullanıyor. Depremler sonrası bir nebze destek olmak için harekete geçen kursiyerler tarafından el emeği ve göz nuru olarak örülen ürünler, Tarsus’a gelen depremzedelere ulaştırılacak.

 

Tarsus Belediyesi, deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren desteklerine devam ediyor. Hem Tarsus’ta hem de deprem bölgelerinde hummalı çalışmalar yapan Tarsus Belediyesi, tüm birimleri ile depremzedelere ihtiyaçları noktasında yardım ediyor. Tarsus Belediyesi’nin depremin getirdiği olumsuzlukları gidermek ve açılan yaraları sarmak için gerçekleştirdiği çalışmalardan biri de Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde yürütülen El Sanatları kursiyerleri tarafından başlatılan “Her İlmek Depremzedeler İçin” adlı örgü kampanyası oldu. Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde eğitim gören kadın kursiyerler, kentteki gönüllülerle bir araya gelerek depremzedeler için yelek, atkı, eldiven, bere gibi kışlık kıyafetler ve oyuncak örüyor. El emeği ürünlerine kendi el yazısıyla notlar da ekleyen kadınlar, soğuk kış şartlarında depremzedelere yardım elini uzatıyor. Kursiyerler tarafından örülen ürünler depremzedeler için gönderilirken, kursiyerler tarafından yeni ürünler örülmeye devam ediyor.

 

“HER İLMEKTE BİR DUYGUMUZ SAKLI”

Örülen her üründe canla başla ilmek attıklarını belirten El Sanatları Kursu Eğitmeni Naime Dağıtan, “Biz ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası zaten günlük hayatımızda devam ettiğimiz el sanatları kursumuzu bu sefer faydaya evirmek istedik. Kursiyerlerimiz örüyor ve deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Her ilmekte bir duygumuz saklı.” diye konuştu.

 

“BU İMKÂNI VERDİĞİ İÇİN BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜRLER”

Özellikle çocuklara oyuncak örmek için seferber olduğunu ifade eden Hatice Aycan, “Ben çok duygulanıyorum, bereler, atkılar ve beni en çok mutlu eden oyuncakları örüyoruz. En çok da oyuncak örmek için seferber oluyoruz. Çocuklarımız bizim için çok ayrı çok özel. Büyükler bir şekilde başının çaresine bakıyor ama çocuklarımız çok savunmasız. Belediyemiz zaten bizlere bu imkânı vererek aynı zamanda dünyayı verdiler. Biz bir bütünüz. Hep beraber el ele, gönüllü olarak ne yapıyorsa yapacağız. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a el emeğimizi değerlendirme fırsatı sunduğu için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

“DUALARIMIZDA, EL EMEĞİMİZLE ONLARIN YANINDAYIZ”

Bir nebze olsun destek olmak için burada bulunduklarını söyleyen kursiyer Sebiha Konu, “Bizler burada kurs alıyoruz. Belediyemizin yün desteği ile bir şeyler yapabilme imkânı tanıdığını öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Yeter ki vatandaşlarımız üşümesin biz hiç durmadan öreriz. Belediyemize bu imkândan ötürü teşekkür ederiz” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN DEPREM

BÖLGESİNDEKİ SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi Heyeti ve Şefkat Ekibi, depremin olduğu Adıyaman’a giderek, bir yardım TIR’ını daha ulaştırdı. Ayrıca, Adıyaman’da devam eden çalışmalara destek olmak için bölgeye gönderilen iş makineleri, heyelan nedeniyle kapanan yolları açtı.

 

…………..ooo………….

3 TIR İNSANI YARDIM MALZEMESİ

Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından deprem bölgesinden kentimize gelen vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere doldurulan insani yardım TIR’ları belediyemize ulaştı.

İçerisinde bulunan hijyen setleri, battaniyeler, yatak ve çadır desteği için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne teşekkür ederiz.

 

………..….ooo…………..

MERSİN VE TARSUS’TA ARAÇ SAYISI

Mersin  araç sayısında 692 bin araç sayısı ile 8. Sırada yer alıyor..

Başkan Veysel Sarı 2022 yılı Aralık ayı itibarıyla,  trafiğe kayıtlı toplam 692 bin 50 adet taşıt ile ülke genelinde 8. sırada yer aldığına dikkat çekerken, bu 692 bin 50 adet taşıtın yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 24,2’sini motosiklet, yüzde 17,2’sini kamyonet, yüzde 5,6’sını traktör, yüzde 5,4’ünü kamyon, yüzde 1,3’ünü minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs, yüzde 0,3’ünü ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğunu da belirtti.

 

………..….ooo…………..

ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Yapıldı.

Toplantı  Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki’nin katılımı ile Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında ilçe Jandarma Komutanlığında yapıldı.

………..….ooo…………..

MERSİN POLİSİ UYUŞTURUCU

 TACİRLERİNE KARŞI ADETA DUVAR OLDU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, ilimize uyuşturucu madde girişinin tespit edilerek engellenmesi adına yapılan çalışmalar başarılı oldu.

Mersin Serbest Bölge Uygulama Noktasında durdurulan TIR'da Tır şoförünün şüpheli ve tedirgin hareketlerde bulunması üzerine Narkotik Madde arama köpeği Brego ile yapılan aramada 12 paket halinde 8164 gram uyuşturucu METAMFETAMİN maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili şüpheli M.Y. isimli şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı madde ticareti yapma, suçundan çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Ekipler, Mersin Mezitli ilçesinde durdurdukları araçta Narkotik madde arama köpeği Anka ile yapılan aramada, aracın bagajında bulunan iki adet çanta içerisinde 65 paket halinde 35720 gram uyuşturucu metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, meydana gelen olayla ilgili şüpheliler M.Ç. ve Ö.S. isimli şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı madde ticareti yapma, suçundan çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Yapılan iki farklı operasyon neticesinde 77 paket halinde 43,884 gr. METAMFETAMİN maddesi ele geçirildi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS İYİ PARTİ İLÇE YÖNETİMİ BORSA’DA

Tarsus İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Burak Özdil ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası Yönetimine ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Ticaret Borsası Yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileten İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Burak Özdil” İlçe Yönetimi olarak meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız bir dizi ziyaret kapsamında bölgenin önemli kuruluşlarından biri olan Tarsus Ticaret Borsası’na geldik. Özellikle hizmet noktasında cesaretli olunması gerektiğine inanıyorum. Tarsus Ticaret Borsası’nın bu anlamda bölgenin lokomotif kuruluşlarından birisi olarak görüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında da Borsa Yönetimine ve Meclisine başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaretleri için İyi Parti İlçe Başkanı Özdil’e ve ilçe yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Öncelikle size ve yönetiminize de hayırlı olsun. Borsa olarak kurumsal iş birliğine ve dayanışmaya önem veriyoruz. Bölgemizin el birliği ile çözülmesi gereken konuları var. Bu konular çözüm bulunamayacak konular değil ancak dayanışma, güç birliği ve empati gerekiyor. Çalışmalarınızda, size ve yönetiminize başarılar diliyorum. Ziyaretinizden ötürü yönetim kurulu ve meclisim adına teşekkür ederim” dedi.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Tarsus’un ekonomik ve ticari sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

………..….ooo…………..

 

ÖZEL’DEN TARSUS’A VE MERSİN’E ÖVGÜ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün CHP Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı. Özel, "Mersin'in nüfusu 2.7 milyona çıkmış durumda. Deprem bölgesinin sınırında, depremin olduğu 10 ile baktığınızda Mersin'de yaşayanların 600 bin kişisi o 10 ile kayıtlı kişiler. Depremin olduğu ilk günden itibaren gerek büyükşehir gerek Mezitli, Tarsus, Yenişehir belediyelerimizin hem deprem bölgesindeki varlıkları hem Mersin'de gelenlerle kucak açmaları, sahip çıkmaları Mersin'e daha çok kişi gelmesi noktasında önemli katkıları oldu. Sabahın erken saatlerinden beri Mersin'de dolaşıyorum Hatay'da göçük altında çıkmışlarla, Adıyaman'dan, Malatya'dan göç etmiş, saatlerce enkaz altında kalıp çıkmış olanlar görüştüm. Ülkeyi yönetenlere tepkililer.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar