Subscribe Us


20 -21-22 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

20 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

BAŞKAN SEÇER,  “4 YILDIR ÇOK ÖNEMLİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Başkan Vahap Seçer,  Mersin’de etkili olan dolu yağışına ilişkin açıklamalarda bulunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerinin herhangi bir olumsuzluğa karşı teyakkuzda olduğunu ifade etti. 4 yıldır çok önemli altyapı çalışmaları yaptıklarını aktaran Başkan Seçer, “Yağmur suyu sistemlerinde bizim sorunumuz yok. Bu 4 yılı muazzam bir yoğunlukta çalışarak çok iyi değerlendirdik” dedi.

 

Mersinliler’e de seslenen Başkan Seçer,“Evet, yoğun yağış var, elbette metrekareye düşen yağış normalin çok üstünde olabilir. Hazırlıklı, tedbirli olun ama merak etmeyin, Mersin Büyükşehir Belediyesi de teyakkuzdadır, hazırdır. Bu süreci de herhangi bir krize, taşkına, sele fırsat vermeden atlatacağız” diye konuştu.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği yaklaşık 432 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımları ile düzenli olarak devam eden menfez ve ızgara temizliği çalışmaları sayesinde Mersin’de herhangi bir su taşkını veya sel sorunu gibi olumsuzluk yaşanmadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, görevde oldukları 4 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri altyapı çalışmaları sayesinde yoğun yağmur ve dolu yağışlarına karşı hazır olduklarını vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerininMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ‘şiddetli fırtına ve yağış’ uyarısı öncesinde harekete geçerek, kentte büyük bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirten Başkan Seçer, ekiplerin dün yaşanan dolu yağışında da teyakkuzda beklediklerini kaydetti.

“İmar çarpık olmazsa, dere yatakları dolmazsa bu felaketler meydana gelmez”

Doğa olaylarının her zaman yaşanabileceğine ancak yetkililerin gerekli tedbirleri alması halinde felakete dönüşmeyeceğine dikkat çeken Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de bu bilinçle çalışan bir belediye olduğunu ifade etti. Başkan Seçer, “Yılların ihmali bu afete dönüşüyor. Yoksa zamanında şehirlerde yeterli altyapı olsa, imar çarpık olmazsa, dere yatakları dolmazsa, yasadışı işlemlere yöneticiler göz yummazsa, günü kurtarmak için yapılan imalatlar bozuk olmazsa, sağlam işler olursa, bu felaketler meydana gelmez. Yani işe kaderci olarak yaklaşmak doğru değil. Bazı gerçekleri örtmek hiç doğru değil. Biz de bu bilinçle çalışan bir belediyeyiz” diye konuştu.

“4 yıldır biz çok önemli altyapı çalışmaları yaptık”

Gerçekleşen yoğun yağış sonrasında yağmur suyu sistemlerine giden mazgalları tıkayacak derecede yoğun bir dolu yağışı olduğunun altını çizen Başkan Seçer, 4 yıldır hayata geçirilen çalışmalarla sistemde aksaklığa neden olacak bir durum olmadığını söyledi. Başkan Seçer, “Özellikle dün çok kuvvetli dolu yağışı oldu. Yağmur suyu sistemlerine giden mazgalları tıkayacak derecede yoğun bir dolu yağışı oldu. Şu anda Mersin'in dört bir tarafında, belediyemizin araçları, MESKİ’nin ya da Büyükşehir'in personelleri vardır. Ellerinde kürek, iş aletleri ile herhangi bir sorunun oluşmasına müdahaleyi beklerler. Böyle bir çalışma sistemimiz var ve 4 yıldır biz çok önemli altyapı çalışmaları yaptık, yağmur suyu sistemlerinde bizim sorunumuz yok. Akkent’i, Batıkent’i, Vatan Caddesi'ni Karacailyas'ı, Tarsus Öğretmenler Mahallesi’ni, Silifke Gazi Mahallesi’ni, Anamur Sahil Yolu’nu, Kızkalesi’ni yaptık. Yani bizim en son sel tehlikesi olan Osmaniye veSağlık Mahallesi'nde çok yoğun çalışmalar yaptık. Bu 4 yılı muazzam bir yoğunlukta çalışarak çok iyi değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi teyakkuzdadır, hazırdır”

Mersinlilerin yoğun yağışlara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmasını ancak korkmamalarını isteyen Başkan Seçer, Büyükşehir ve MESKİ’nin çalışmaları ile çok büyük sorunlara neden olabilecek bir altyapı sorun olmadığını ifade etti. Başkan Seçer,  “Evet, yoğun yağış var, elbette metrekareye düşen yağış normalin çok üstünde olabilir. Hazırlıklı, tedbirli olun ama merak etmeyin, Mersin Büyükşehir Belediyesi de teyakkuzdadır, hazırdır. Tüm personeliyle, aletleriyle, ekipmanlarıyla, oluşabilecek krize müdahale için hazırdır. Ayrıca Mersin’in şu anda çok büyük sorunlara neden olabilecek bir altyapı sorunu yoktur. Bu süreci de herhangi bir krize, taşkına, sele fırsat vermeden atlatacağız” dedi.

..……..….ooo…………..

MESKİ’DEN  TARSUS DAHİL ÖNEMLİ

YAĞMURSUYU YATIRIMLARI

Tarsus Gazipaşa ve Öğretmenler Mahalleleri, Berdan nehri sınırındaki terfi merkezleri tadilatları MESKİ tarafından yapıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği yağmursuyu altyapı çalışmaları ve düzenli olarak devam eden menfez ve ızgara temizliği çalışmaları sayesinde Mersin’de herhangi bir su taşkını veya sel sorunu yaşanmadı.

MESKİ tarafından son dört yılda, ilçelerde su taşkını ve yağışlarda olumsuzlukların yaşandığı, vatandaşlara zorluk yaşatan bölgeler tespit edildi. Bu doğrultuda;Akdeniz Karacailyas Mahallesi, Anamur Stadyum ve İskele Caddesi ile Sahil Yolu,Bozyazı Merkez Mahallesi,Erdemli Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Sanayi Sitesi,Erdemli Kızkalesi Mahallesi,Mezitli Adnan Menderes Bulvarında Yağmursuyu Deniz Çıkış Menfez Genişletmeleri, Mezitli’de Merkez Mahallesi Vatan Caddesi, İstiklal, Seymenli ve Tece Mahalleleri, Silifke Gazi Mahallesi, Atakent Mahallesi, Tarsus Gazipaşa ve Öğretmenler Mahalleleri, Berdan nehri sınırındaki terfi merkezleri tadilatları, Toroslar Yalınayak ile Güneş, Şevket Sümer, Gündoğdu Mahalleleri, Sağlık ve Osmaniye Mahalleleri ve Yenişehir Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahalleleri ve Fuat Morel Mahallesi’nde tamamlanan yağmursuyu çalışmaları olarak öne çıktı.Tamamlanan başlıca yatırımların toplam tutarı 198 milyon 200 bin 245 TL’yi buldu.

Yağmursuyu yatırımlarına ara vermeden devam eden MESKİ’ninhalen devam eden ve planlanan başlıca yağmursuyu yatırımları arasında ise Tarsus Şahin Mahallesi, Akdeniz Kazanlı Mahallesi Cumhuriyet Sokak ile Yenişehir Aydınlıkevler Mahallesi 2001 Sokakda bulunuyor. Bu yatırımların bitirilmesiyle birlikte, her yağışın ardından bu bölgelerde yaşanan olumsuzluklar da ortadan kaldırılmış olacak. Bu yatırımların toplam tutarının ise 234 milyon 620 bin 965 TL düzeyinde gerçekleştiği, MESKİ’nin yağmursuyu yatırımlarının toplam tutarının ise 432 milyon 821 bin 210 TL düzeyinde bulduğu bildirildi.

Yıl boyunca bakım ve ızgara temizlikleri sürüyor

 

Öte yandan, MESKİ’nin oluşturduğu yağmursuyu timleri, yoğun yağışlarsırasında tüm ilçelerde teyakkuza geçerek, özellikle kritik bölgelerde hazır halde bekletiliyor. Son yağışta da timler çalışmalar gerçekleştirdi. Ekipler, yağış durumuna göre kritik noktalarda yağmursuyu timleri ile her an teyakkuz halinde bekliyor.

Ayrıca, Mersin’in tüm ilçelerindeki muhtelif mahallelerde yağmursuyu yapım işleri, bakım onarım ve ızgara temizlikleri 12 ay boyunca sürdürülüyor.

..……..….ooo…………..

TARSUS U 60 TAKIMININ ACISI

Tarsus  U 60  atletizm Takımından Osman KOCA’nın Abisi.Emekli Astsubay Erdoğan KOCA Hakka Yürümüştür. Ailenin Acısını Paylaşıyoruz.. Eş Dost Ve Yakınlarına Teessürle Duyurulur.

İletişim +905435033100 Osman KOCA.

Cenazesi dün İkindi Namazına Müteakip Mezitli Çiftlikköy Mezarlığında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

 

..……..….ooo…………..

TADER BAŞKANI DA ADAY ADAYI

Semih ÖZSU AK Parti Mersin Milletvekili A. Adayı oldu.

Özsu ‘’Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli Dava Arkadaşlarım,

Mersin'imizin her alanda kalkınması için ilimizin tüm kurumları, yerel yönetimler, Üniversitelerimiz, STK'lar, Muhtarlarımız, eğitim, kültür, turizm, sanat ve spor kuruluşları ve yerel basınımızla birlikte yani, Mersin il ve ilçelerinin tüm dinamikleri ve Teşkilatımızın her kademesiyle iş birliği ve diyalog halinde, halkımızla bağımı hiçbir zaman koparmadan sorunlarına duyarlı, çözüm odaklı bir anlayışla,

Ankara, Mersin arasında hizmet köprüsünü kurarak, Mersinimize yapılması gereken hizmetlerin ve projelerin gerçekleşmesi için siz değerli hemşehrilerimizle birlikte çalışabilecek bir Milletvekili olmak,

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın Liderliğinde, Türkiye Yüzyılı' nda ‘’Daha Güçlü ve Büyük Türkiye’’ inşa etme yolundaki çalışmalarına, bu kutlu davanın bir neferi olarak, geçmişte yaptığım görevlerden edindiğim bilgi ve tecrübelerimle katkı sunabileceğim inancıyla,

Halkımızdan gördüğüm ilgi, destek ve duyulan güvenden aldığım cesaretle 28. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı oldum.

Rabbim çıktığım bu kutlu yolda, beni sizlere karşı mahcup etmesin inşallah.

Her Şey Mersin, Her Şey Türkiye İçin… Saygılarımla,’’ dedi.

Semih ÖZSU AK Parti Mersin Milletvekili A. Adayı

 

..……..….ooo…………..

BAŞKAN YERYÜZÜ PAZARINI GEZDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, üreticilerimizin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu Yeryüzü Pazarımızı ve üreticilerimizi ziyaret etti.

Başkan,  Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu sosyal medya platformlarında canlı olarak Tarsus’umuzu tanıttı.

Başkan, ardından tezgah açan vatandaşlarımız ile sohbet etti.

..……..….ooo…………..

KÖRÜKLÜ DE MHP’DEN ADAY ADAYI

Tarsus Ülkü Ocakları eski başkanı Ziya Körüklü de milletvekili aday adayı oldu.

Körüklü MHP genel merkezine  giderek burada aday adaylığı başvurusu yaptı. Tarsus Ülkü Ocakları eski başkanı  Körüklü  Mersin  milletvekili aday adayı oldu. Hayırlı olsun.

 

..……..….ooo…………..

'CUMHURİYET'İN 100.YILINDA

 ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞİİRLERİ

 GÜLDESTESİ'' ŞİİR KİTABI BASKIYA VERİLDİ

Tarsuslu Mersinli ve yurdun dörtbir yanından şairlerin eserlerinin yer aldığı ''Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi'' şiir kitabı baskıya verildi.

Kitabın hazırlayıcıları Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık ''Bugün çok sevinçli ve gururluyuz aylardır titizlikle hazırladığımız, noktası virgülüne kadar özen gösterdiğimiz uğruna uykusuz kaldığımız antolijimizi nihayete erdirdik.

Gözbebeğimiz Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100.yıl dönümünde Türk Edebiyatı'na nadide bir eser (Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi) kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Birbirinden değerli usta 100 kalemin şiirlerinden oluşan tamamı 570 sayfa olan bu eseri bugün itibariyle baskıya vermiş bulunuyoruz. Bu süreçte yanımızda olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Edebiyat ve Türk dünyasına hayırlı uğurlu olsun. Bereketli kaleminiz daim olsun.'' dediler.

Kitapta şu şairler yer alıyor:

1.Mehmet Akkurt Şair Yazar Gaziantep*

2.Özkan Güli Halk Şairi Yazar İstanbul*

3.Selma Meriç Halk Şairi Yazar Adapazarı*

4.Nurgül Ekeke Şair Yazar İzmir*

5.Münir Sevim Şair Yazar Almanya*

6.Mustafa Dursun Halk Şairi Yazar Kocaeli*

7.Taner Karataş (Ozan Mizani) Halk Şairi Yazar* İstanbul

8.Mustafa Şahin Halk Şairi Yazar Malatya*

9.Elif Yavaş Halk Şairi Eğitimci Balıkesir*

10.Ekrem Gül Halk Şairi /İstanbul*

11.Benal Özçelik Şair Yazar/İzmir*

12.Temel Turabi Halk Ozanı Bursa*

13.Birsen Anacak Şair Yazar Bursa*

15.Bahtiyar Keskin Şair Yazar Tiyatrocu Bursa*

15.Yücel Kurucu Şair Yazar Isparta*

16.Suzan Aydemir Halk Ozanı Şair Yazar Kars *

17.Handan Uçak Tunca Halk Şairi Yazar Mersin*

18.Şükran Bayrak Şair Yazar Mersin *

19.Tülay Arslan Halk Şairi Yazar Mersin *

20.Nuray Öngeç Şair Yazar Ressam Mersin *

21.Hülya Özcan Çapar Halk Şairi Eğitimci Yazar Adana*

22.Hasan Azkıran Şair Yazar Bursa*

23.Abdulkadir Uslu Şair Yazar Yazar Bir Dernek Başkanı Denizli *

24.Cezayir Cengiz TV programcısı Şair İstanbul *

25.Vahdettin Işıldak Halk Şairi Yazar Bursa *

26.Abdullah Coşkun Şair Yazar Mersin *

27.Ahmet Çukur Şair Yazar Samsun*

28.Saadet Kılıçarslan Şair Yazar Aydın *

29.Ertugrul Akbal Şair Yazar Ankara *

30.Yakup Boncuk Gazeteci Şair Yazar Tarsus *

31.Günvar Korkmaz Halk Şairi Yazar Bursa *

32.Eşref Azğın Türkeri Halk Şairi Yazar* İskenderun *

33.Muhsin Aksakal Halk Şairi Sivas*

34.Alper Alperen Halk Ozanı Bursa *

35.Reşit Bahtiyar Halk Şairi Sivas*

36.Eyüp Sarıbatır Halk Şairi Kars *

37.Savaş Sarıkaya Şair Yazar Didim*

38.Saziye Çelikler Eğitimci Halk Ozanı Bursa*

39.İmam Özel Şair Yazar Tarsus *

40.Ahmet Demirhan Şair Yazar Denizli*

41.Murat Haydaroğlu Şair Ankara *

42.Neva Rüçhan Şair Antalya *

43.Arif Tellioğlu Halk Ozanı Kars *

44.Nazmiye Çelebi Şair Yazar Çanakkale *

45.Ahmet Şafak Şair Yazar İzmir *

46.Nurhan Yıldız Balkaner Şair Yazar Mersin *

47.Yusuf Gül Şair Yazar Antakya *

48.Dilaver Aygen Şair Yazar Çankırı *

49.Veysel Ünverdi Şair Yazar Eskişehir*

50.Nurten Sezgin Şair Yazar Ankara *

51.Beyzade Yalçın Macit Şair yazar Adana *

52.Nurten Ergin şair Yazar Antakya Hatay*

53.Mustafa Öztemir Şair Yazar Ressam Mersin*

54.Dr.Sadık Özen şair Araştırmacı Yazar Antalya*

55.Ahmet Acar Halk Şairi Yazar Sivas*

56.Oğuz Martin Şair Bozyazı/Mersin *

57.Neslihan Kanuncu Seçkin Antakya Hatay*

58.Sayim Türken Şair Erzurum *

59.Yusuf Kulluk Şair Hatay *

60.Şerife Eser Yazar Şair Mersin*

61.Songül Dündar Şair Araştırmacı Yazar Eğitimci /Ankara*

62.Nuriz Gökmenoğlu Şair Yazar Konya*

63.Şükrü Öksüz Şair Yazar Aydın *

64.Gülsen Aksoy Şair Muğla *

65.Özlem Çetin Manisa Kalem Şairi Yazar *

66.Ahmet Çelik Halk Şairi Antalya *

67.Coşkun Arslan Şairi Yazar İstanbul *

68.Rabia Barış Şair Yazar Eskişehir*

69.Feride Temel Şair Yazar Mersin*

70.Bayram Ali Çelikten Halk Şairi Manisa *

71.Aşık Nurşah (Durşen Mert) Halk Ozanı Eskişehir *

72.Yahya Azeroglu Şair Yazar Antalya *

73.Harika Ufuk Şair Yazar Eğitimci Adana *

74.Mahmut Çiçekdağı Halk Şairi Yazar Antalya*

75.Ertuğrul Kalafat Halk Şairi Yazar Afyonkarahisar*

76.Osman Acar Şair Yazar Muğla

77.Banu Hesenqızı Museyava Şair Yazar* Azerbaycan

78.Sultan Gürbüz Şair Yazar Manisa*

79.Sara Göyçeli Şerifova Şair Yazar Azerbaycan*

80.Figen Sezen Şair Yazar İstanbul *

81.İhsan Şola Şair Yazar Antalya *

82.Telli Suna Göllpek Şair Yazar Eskişehir *

83.Fatma Özger Bilgiç Kalem Şairi Yazar Tarsus*

84.Orhan Oyanık Halk Şairi Yazar Sosyolog Çan*

85.Derya Kızılgöz Şair Yazar Yalova *

86.Zeki Çelik Şair Yazar Isparta *

87.Selahaddin Çoban Şair Yazar Eskişehir *

88.Nimet Karaca Şair Çanakkale *

89.Mehmet Çil Şair Yazar Aksaray*

90.Ferhan Yeşil Şair Yazar Eğitimci Antalya *

91.İnci Demiray yıldırım Şair Yazar İstanbul

92.Nevide Balkan Şair Yazar İzmir *

93.Ziya Var Halk Ozanı Şair Yazar Bilecik *

94.Şaban Tuncer Şair Yazar İzmir*

95.Fide Korkmazer Eğitimci Şair Yazar *

96.Gönül Öztürk Şair Yazar *

97.Emine Özcan Eğitimci Şair Yazar Balıkesir*

98.Fatma Şevik şair Yazar Çanakkale nimet karaca *

99.Mine Bahceci Şair Yazar Mersin*

100.Fuat Ateş Halk Şairi Erzurum *

101.Hüsamettin Tat Şair Yazar Denizli*

102.Filiz Gökdemir Özarslan şair Yazar Adana*

 

 

 

..……..….ooo…………..

 

KAVAKLISPOR, KADINLAR FUTBOLDA

TARSUS'U TEMSİL EDECEK

Kadınlar 3. Ligi, ülke genelinde başvuru gerçekleştiren 91 kulübün katılımı ile 18 Mart tarihinde başladı. 4 takımlı 9 ve 5 takımlı 11 olmak üzere toplam 20 grupta çift devre olarak oynanacak müsabakalar sonrasında gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-off maçlarında yer alma hakkını elde edecek.

 

Gruplarında normal sezonu ilk sırada tamamlayan takımlar seri başı olarak play-off’lara katılacak. Play-off’lar sonucunda toplam 5 takım 2023-2024 sezonunda Kadınlar 2. Ligi’nde yer alma hakkını elde edecek.

 

KAVAKLISPOR TARSUS'U TEMSİL EDECEK

 

Mersin Amatör  Ligi ekiplerinden Tarsus  Kavaklıspor  Futbol Kulübü  bu sezon tarihinde ilkkez Kadınlar Futbol Ligi’nde  yer alacak.

 

Kavaklıspor,  Kadınlar 3. Ligi 9. Grupta 5 takımın yer aldığı grupta mücadele verecek. Tarsus Genclerbirliği'nin yanı sıra Camspor, Galataspor ve  Mezitli Mercanlarspor  ile puan mücadelesi verecek

 

 

..……..….ooo…………..

TİY,  NAZİLLİ’DE DE FARK YEDİ

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu , dün de Nazilli maçında fark yedi.5-0.

Tarsus İdmanyurdu,  Pazar günü Nazilli deplasmanında mücadele ederken gençler yine farklı mağlup oldu. Bu kez 5 farklı yenilmekten kurtulamadık.

Bu sonuçla  TİY yine 20 puanda kaldı.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

21 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA DEPREM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarsus halkını bilinçlendirmek, olası deprem ve benzer afetlere karşı tedbir almak üzere gerçekleştireceğimiz “DEPREM’’ bilgilendirme toplantısı 21 Mart 2023 Salı günü saat 14.00 de Tarsus BelediyeMeclis salonunda yapılacak.

Program şöyle: Tarsus ve Çevresinin Jeolojisi ve Deprem Durumu
Prof. Dr. Hasan Çetin, Çukurova Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı
Depremde Yerel Zemin Davranışları ve Mikro bölgeleme
Prof. Dr. Abdulazim Yıldız, Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik  Anabilim Dalı
Depremde Yapısal Hasarlar ve Hatalar
Doç. Dr. Ahmet Demir, Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı  

TARSUS BELEDİYESİ ALANINDA UZMAN İSİMLER İLE “DEPREM” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRECEK

 Tarsus Belediyesi, Tarsus halkını bilinçlendirmek, olası deprem ve benzer afetlere karşı tedbir almak üzere Çukurova Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hasan Çetin, Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ve Doç. Dr. Ahmet Demir’in katılımlarıyla 21 Mart 2023 tarihinde saat 14.00'da Belediye Meclis Salonu’nda "Deprem" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek. Toplantı depreme yönelik dikkat çekmek ve bilinçlendirme çalışmaları dolayısıyla tüm vatandaşlara açık olacak.

Tarsus Belediyesi, Türkiye’de ardı ardına meydana gelen depremler nedeniyle, depremden etkilenen illerin başında gelen Tarsus’ta çalışmalarına son hızla devam ediyor. Olası afetlere karşı yıllar öncesinden bu konuya dikkat çekmek için kolları sıvayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehrin deprem alanında dinamikleri ile ortak akıl temelinde “Deprem” bilinçlendirme çalışması gerçekleştirecek. Toplantıda Çukurova Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hasan Çetin, “Tarsus ve Çevresinin Jeolojisi ve Deprem Durumunu” anlatırken, Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ise “Depremde Yerel Zemin Davranışları ve Mikrobölgeleme” konularına değinecek. Toplantıya aynı zamanda Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ahmet Demir’de katılarak “Depremde Yapısal Hasarlar ve Hatalar” konusunda bilinçlendirme sunumu gerçekleştirecek.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan toplantıya tüm halkı davet ederek, “Kentimizdeki tüm kurumlarımızla oluşturduğumuz kollektif bilinçle olası afetlere karşı tedbirlerimizi daha da artırıyoruz. Deprem gerçeğinin farkındayız. Ortak akıl temelinde düzenleyeceğimiz “Deprem” toplantısına tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

TARSUS’UN İLK ÖZEL TV SAHİBİ

MESRUR GÜRSES VEFAT ETTİ

Tarsus’un ilk özel yerel televizyonu olan Gürses Radyo TV kurucu ve sahibi  Mesrur Gürses önceki gün vefat etti.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle vefat eden  (eski adıyal Gürses TV) sonraki adıyla GÜNEY TV kurucularından Mesrur Gürses'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan siyasetçiler başsağılığı diledi.

………..….ooo…………..

MUHTARLARDA MUSTAFA NACİ

GÜLLÜ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Tarsus Ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Kongresi Yapıldı. Tarss Belediye Nikah salonunda yapılan ve  büyük Bir Olgunluk İçinde Geçen Kongrede  mevcut başkan Mustafa Naci Güllü yeniden başkan seçildi.

Kongre sonunda Mustafa Naci GÜLLÜ  97 oy alırken rakibi Mustafa AK 62  oy alabildi.

Mustafa Naci GÜLLÜ Yeniden Dernek Başkanı Seçildi.

………..….ooo…………..

TARDOBDER’DE KEMAL ERKEÇ KONUŞACAK

Değerli Üyelerimiz Ve Tarsuslu Hemşehrilerimiz 22.03.2023 Çarşamba Günü Saat 15:00 de Kemal Erkeç’in konuşmacı olarak katılacağı bu güzel söyleşiye hepiniz davetlisiniz.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, şimdiden teşekkür ederiz...

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına

Ümran YILDIRIM

TARDOBDER

YÖN. KUR. BŞK.

 

………..….ooo…………..

 

ATATÜRK TARSUS'TA ve

ÇANAKKALE ZAFERİ PANELİ

Çanakkale Zaferi'nin 108'nci Yılı ve Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100'ncü yılı Tarsus Kent Konseyi'nde düzenlenen panelde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi, Eğitim-İş, Tarsader ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen panel, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. ADD Tarsus Şubesi Başkanı Gökhan Arkan'ın konuşmasının ardından Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet ÖZ, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde Atatürk'ün Tarsus'a geliş hikayesini anlattı. ÖZ, Atatürk'ün eşi Latife Hanım ile birlikte 17 Mart'ta Tarsus'a uğradığını, ardından da Mersin'e gittiğini, ancak Mersin'de kalmayarak yeniden Tarsus'a döndüğünü ifade ederek, burada geçirdiği zaman ve ziyaretiyle ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Panelde daha sonra Çanakkale ile ilgili şiirler seslendirildi.

Çanakkale Savaşlarının Atatürk komutasında ülkenin ve milletin kaderini değiştirdiğini söyleyen Eğitimci Celal KAYIR ise savaşın dönüm noktaları ve yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

KAYIR, gönüllü olarak cepheye koşan ve şehit olan yüzbinlerce vatan evladının görevlerini yapmış olmanın huzuru ile o topraklarda yattığını belirtti. Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet ÖZ, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde Atatürk'ün Tarsus'a geliş hikayesini anlattı.

 

………..….ooo…………..

KUVAYİ MİLLİYE MÜCAHİTLER

 DERNEĞİ ÜYELERİ BUGÜN FİDAN DİKECEKLER

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği üyeleri, Şehitler Haftası münasebetiyle  bugün fidan dikecekler. Törene Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve protokol mensuplarının da katılması bekleniyor.

18 Mart’ta yapılan törenlerden hava muhalefeti olması nedeniyle ertelenen fidan dikim töreni bugün yapılacak.  Çanakkale Zaferi ve  Şehitlerimiz  için bugün saat 11.00’de Eshabı Kehf’te fidan diki gerçekleştirilecek.

………..….ooo…………..

TARSUSTA KÜÇÜKBAŞ

HAYVAN ZEHİRLENMESİ

Tarsus’ta  otlaktan ahıra götürülen sürüdeki koyunlardan 25'i yolda ölmesi endişe yarattı.

 Koyunların, otlama sırasında zirai ilaçlama yapılan bölgede zehirlendiği öne sürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Tarsus ‘ta meydana geldi. Akşam saatlerinde otlaktan ahıra götürülen sürüdeki 25 koyun, yolda bir bir yere yığıldı. Çoban, durumu hayvanların sahibi Ali Varlı'ya bildirdi. Bölgeye gelen Varlı, 25 koyununun öldüğünü, birçok koyunun da hastalık belirtisi gösterdiğini belirledi. İhbar üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme için hayvanların öldüğü bölgeye geldi. Ekipler, hayvanların ölüm nedenini tespit etmek amacıyla koyunlardan birini incelemek için laboratuvara yolladı.Öte yandan hayvanların sahibi Varlı ise bahçelerdeki zirai ilaçlama nedeniyle koyunlarının öldüğünü iddia etti. Varlı birçok koyunun da hastalık belirtileri gösterdiğini söyledi.

 

………..….ooo…………..

AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİ İLE YÜREK YÜREĞE

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus grubu tarafından  Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin '18-24 Mart Yaşlılar Haftası' dolayısı ile hazırlamış olduğu 'Türkü ve Şiir Dinletisi bugün yapılıyor. Etkinliğe  tüm halkımız davetlidir.

Müzik ve sanat sıkıntılarımıza bir parça derman olabilirse ne mutlu bize!..

21 Mart 2023 Salı

SAAT. 14.00

YER. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

NOT.Konserimiz ücretsizdir.

2023 yılı Türkiye’de ve tüm dünyada 'Aşık Veysel Yılı' olarak ilan edilmiştir. Bu konser müziğin iyileştirici gücüne dikkat çekmek için hazırlanmıştır.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

22 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

ASHÂB-I KEHF ŞEHİTLER ORMANI

FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ashâb-ı Kehf Şehitler Ormanı Fidan dikimi etkinliği gerçekleşti.

Tarsus Kaymakamı, Tarsus Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluşları, STK yöneticileri ile vatandaşların da katıldığı Ashâb-ı Kehf Taşkuyu mağarası yol ayrımında gerçekleşen Şehitler Ormanı Fidan dikimi etkinliğine iştirak eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ormanlık alanların yaratılması, korunması, geliştirilmesi için farkındalık meydana getirecek etkinliklerin önemli olduğuna değinerek;

 

“Şehitlerimizin kanlarıyla vatan kıldığı ve bizlere emanet ettiği bu toprakları koruma, yeşillendirme, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı geliştirmek durumundayız. Kentimizdeki orman varlığının artırılması noktasında Tarsus Ticaret Borsası olarak da girişimlerimiz bulunmakta ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Bugün kü etkinlikte ve ormanlık alanlarla ilgili yapılan  çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA YÖRÜKLERDEN

GÖVDE GÖSTERİSİ

Mersin Damızlık Koyun ve  Keçi Yetiştiricileri Birliği  Başkanı Mehmet Akdoğan, Ak Partiden Mersin Milletvekili aday adayı oldu.

Akdoğan Makam mevkiindeki Birlik binası önünde toplanan kalabalık bir taraftar topluluğu ile birlikte yürüyerek Ak Parti ilçe binasına gitti. Kendisini  birlik binası önünde Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı da karşılayarak tebrik etti.

Ak Parti ilçe binasında Mehmet Akdoğan ve taraftarlarını ilçe başkanı Hasan Podak karşıladı. Buradaki aday adaylığı başvurusu sırasında bazı muhtarlar ve bazı Belediye Meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.

Ak Parti ilçe başkanı Hasan Podak, partilerine güven ve tercihin artarak devam ettiğini  belirterek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi olarak ülke yönetiminde bugüne kadar gösterdiğimiz çaba ve yaptığımız hizmetler ortada. Bu partinin ve ülkemizin bu seviyelere gelmesinde bu partinin görünmeyen binlerce kahramanının da alın teri var. Bu dava görünmeyen kahramanların sırtında yükselmeye devam edecek ve yeni yüzyılda da Ak Parti ülke yönetimine damgasını vurmayı sürdürecektir. Partimize çok sayıda aday adaylığı başvurusu ve büyük teveccüh var. Hepinize destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

AKDOĞAN’IN KONUŞMASI

Mehmet Akdoğan ise bugüne kadar yaptığı hizmetleri halk ve hak için yaptığını ifade ederek , Yörüklerin kırsalda önemli hizmetler verdiklerini söyledi ve “Beni kırsalda  hizmet veren çobanlara sorun. Yeniceden, Tarsus’tan Anamur’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her yerde gezmediğimiz köy  girmediğimiz ev tanışmadığımız insan kalmadı. . Beni tanıyorsunuz. Tarsus Huzurkent’liyim. Bu toprakların insanıyım ve davamıza sahip çıkıp hizmetlerimi Mersin’i aşarak Ankara’da Türkiye’nin her yerinde yapmak istiyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim çok önemli bir seçim. Bu seçim Türkiye’nin hizmetlere devamının ve bekasının seçimi. Bu seçim yeni yüzyılın seçimi. Bu nedenle el ele omuz omuza vererek daha çok çalışıp genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biz herkesi kucaklıyoruz, kimseyi ötekileştirmiyoruz . Mersin’deki ve ülke genelindeki birlik beraberlik ve kardeşlik havası devam edecek. Ak Parti milletin kurduğu bir partidir, hizmet partisidir. Vatanını, milletini devletini sevenlerin yeniden Ak Partiye oy verip Cumhur ittifakının iktidarını devam ettireceğine inanıyorum” dedi.

Aday adaylığı başvurundan  sonra Ak Parti ilçe başkanı, yöneticiler ve  aday adaylığını açıklayan Mehmet Akdoğan ile taraftarları  parti binası önünde toplu olarak fotoğraf çektirdiler. Rabia işareti yaparak “Büyük Türkiye için 14 Mayıs’ta da yine Ak Parti iktidarı sandıktan çıkacaktır” dediler.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA DEPREM KONUSU ELE ALINDI

 Tarsus Belediyesi, Tarsus halkını bilinçlendirmek, olası deprem ve benzer afetlere karşı tedbir almak üzere Çukurova Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hasan Çetin, Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ve Doç. Dr. Ahmet Demir’in katılımlarıyla Belediye Meclis Salonu’nda "Deprem" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirDdi.

Toplantı depreme yönelik dikkat çekmek ve bilinçlendirme çalışmaları dolayısıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus  Belediyesi, Türkiye’de ardı ardına meydana gelen depremler nedeniyle, depremden etkilenen illerin başında gelen Tarsus’ta çalışmalarına son hızla devam ediyor. Olası afetlere karşı yıllar öncesinden bu konuya dikkat çekmek için kolları sıvayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehrin deprem alanında dinamikleri ile ortak akıl temelinde “Deprem” bilinçlendirme çalışması gerçekleştirecek. Toplantıda Çukurova Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hasan Çetin, “Tarsus ve Çevresinin Jeolojisi ve Deprem Durumunu” anlatırken, Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ise “Depremde Yerel Zemin Davranışları ve Mikrobölgeleme” konularına değinecek. Toplantıya aynı zamanda Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ahmet Demir’de katılarak “Depremde Yapısal Hasarlar ve Hatalar” konusunda bilinçlendirme sunumu gerçekleştirdi.

 

………..….ooo…………..

KEMAL ERKEÇ , BUGÜN

TARDOBDER’DE KONUŞACAK

Tardobder başkanı Ümran Yıldırım “Değerli Üyelerimiz Ve Tarsuslu Hemşehrilerimiz 22.03.2023 Çarşamba Günü Saat 15:00 de Kemal Erkeç’in konuşmacı olarak katılacağı bu güzel söyleşiye hepiniz davetlisiniz.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, şimdiden teşekkür ederiz...” dedi.

 

………..….ooo…………..

CERRAHOĞLU’NUN ATLETİMZDE

BALKAN BAŞARISI

Tarsus’lu Dr Ali Cerrahoğlu ;''Balkan Master Atletizm Salon Şampiyonası''nda rekor kırarak birinci oldu.

Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA GELECEĞİNE SAHİP ÇIK

PROJESİNE BORSADAN DESTEK

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı içinde yer alan ‘Geleceğine Sahip Çık’ projesi kapsamında; Ali Oksal İlkokulunda okuyan öğrenciler, kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret Borsası tarafından organize edilen kahvaltı etkinliğine Kaymakam Kadir Sertel Otcu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke, Meclis Üyesi Nail Uçak ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurları katıldı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, kahvaltı etkinliği sonrasında öğrenciler ile idealleri ve geleceklerine dair düşünceleri hakkında sohbet ederken “Geleceğinize Sahip Çık projesine katkı sağlayan kurumlarımız var. Projenin yürütücüsü Emniyet Müdürlüğümüz ama bugünkü kahvaltı etkinliğini Tarsus Ticaret Borsası düzenledi. Bu vesileyle de Borsa’nın değerli Başkanına da, yönetimine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Hocamızın da söylediği gibi bu süreçte tiyatro, maç, müze, hayvanat bahçesi gibi birçok etkinlik olacak. Bu etkinliklere katılacaksınız, polis amcalarınız, abilerinizle birlikte. Sizden istediğimiz tek şey var, gittiğiniz yerlerde özellikle iyi vakit geçirin. Gittiğiniz yeri bir inceleyin, ne oluyor, ne bitiyor anlayın” dedi.

 

Öğrencilere derslerinde de iyi çalışmaları tavsiyesinde bulunan Kaymakam Otcu “Bizler sizi seviyoruz, sizlerin başarılı olması, mutlu olması hepimizin ortak isteği. Sizler mutlu, başarılı olursanız bizler de seviniriz, mutlu oluruz. Derslerinizi lütfen ihmal etmeyin. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordineli olarak, okul müdürlüğümüz ile koordineli olarak spor kursları açarsa, basketbol kursu, voleybol kursu veya buna benzer sportif kurslar açarsa bunlara da mutlaka katılın. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Müsabakayı seyretmek yetmiyor, en azından bir spor dalında aktif olmak gerekiyor. Sizleri seviyoruz, sizleri sevmesek bunları yapmayız. Sevildiğinizi bilin, yapılacak bu etkinliklere katılarak keyif alın, hem de derslerinize iyi çalışın. Bugün eve gittiğinizde de bizlerin selam ve sevgilerini anne ve babalarınıza söyleyin. Kaymakam, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, polis abi ve ablaları ile Ticaret Borsası yöneticileriyle bir araya geldiğinizi anlatın, anlatın ki bizlerin sizleri sevdiğimizi onlarda anlasınlar” ifadesini kullandı.

Kaymakam Otcu’nun konuşması sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere dağılırken, çekilen toplu fotoğraflar etkinlik sona erdi.

………..….ooo…………..

NECATİ ALİ EKER, YENİDEN SİYASETTE

DYP eski ilçe başkanlarından ve Ak partinin önceki dönem il yöneticilerinden Tarsuslu Necati Ali Eker, yeniden siyasette..

Eker”Kıymetli arkadaşım Hacı Yusuf Özen bey ve arkadaşları dostluk ofisimizi ve Ak Partiden Mersin Milletvekili aday adaylığımızı hayırlamaya ziyarete geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS DAHİL

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YKS

BAŞVURUSUNDA REHBERLİK DESTEĞİ 

Yaşanılan felaketin ardından tüm imkanları ile depremzedelerin yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan ve YKS’ye girecek olan depremzede öğrencilere rehberlik desteği sağlıyor. Rehber öğretmenler, herhangi bir aksaklık yaşamaması için, yapmaları gereken işlemlerde öğrencileri yönlendirerek, başvurularını doğru yapmalarına yardımcı oluyor.

 Tüm imkanlarını deprem felaketini yaşayan yurttaşlar için seferber eden Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e gelen depremzede öğrencileri de unutmadı.

YKS başvuru sürecinin devam etmesi nedeni ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kurs merkezlerine kayıtlı öğrenciler ile Halk Kart sahibi ailelerin öğrencilerine sunulan rehberlik hizmeti, kentte bulunan depremzede öğrencilerin de hizmetine sunuldu. 

Çalışma hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü rehberlik öğretmenlerinden Ezgi Aslan, Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri olarak Tarsus’tan Anamur’a kadar olan kurs merkezlerinde ve geçici barınma alanlarında olan öğrencilere, 8-23 Mart tarihlerini kapsayan YKS başvuru sürecinde destek olduklarını belirterek, “Bu süreçte gerek Kurs Merkezimize başvuran öğrenciler, gerekse de geçici barınma alanlarına gelerek YKS’ye başvuracak öğrencilere nasıl başvuracakları konusunda yardımcı oluyoruz” dedi.

 

Depremzede öğrencilere ‘Afet Bölgesinden Geldim Butonu’ uyarısı

 

Depremzede öğrencilerin, başvuru aşamasında afet bölgesinden geldiklerine dair butonu mutlaka işaretlemeleri gerektiğinin altını çizen Aslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin,

Halk Kart sahibi ailelerin öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerine kayıtlı öğrencilerin YKS başvuru ücretlerini ödediğini de sözlerine ekledi.

Başvuru konusunda bilgi verdiler”

Verilen hizmetten yararlanan depremzede öğrencilerden Mediha Koca, rehberlik öğretmeninin yardımcı olabileceklerini ilettiğini söyleyerek, “Bu sayede derslerime çalışabileceğim, üniversite sınavına hazırlanabileceğim. Başvuru konusunda pek bilgim yoktu. Bana bilgi verdiler, ne yapmam gerektiğini söylediler, yardımcı oldular. Böyle yardımların olduğunu bilmiyordum ve bence böyle yardımlar yapmaları çok güzel. Bu süreçte benim eğitime ihtiyacım vardı, buna da yardımcı oldular” diye konuştu. 

Bu destek benim için, geleceğim için iyi bir şey” 

Cemil Gümüş isimli bir başka öğrenci ise, “Başvuruyu yapacaktım, ama ücretsiz olduğunu bilmiyordum. Bu destek benim için, geleceğim için iyi bir şey. Bu destek olmasa, belki de başvuru sürecini kaçıracaktım” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

FİLİZ, MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSİTFA ETTİ

Dün CHP’den Mersin Milletvekili aday adayı oluğunu açıkladı. Abdulkadir Filiz, geçtiğimiz gün Tarsus  Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek CHP’den milletvekilliğine aday adayı oldu.

 Partisine bağlı, çizgisinden hiç sapmadan siyasette adım adım ilerleyen Abdulkadir Filiz, yeni dönem için milletvekili aday adayı oluğunu söyledi. Kendisi partinin her kademesinde görev almış, çalışmış bir hemşehrimiz. Küçüklerini seven, büyüklerine saygılı olan Mimar Abdulkadir Filiz’e hayırlı olsun diyoruz.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar