Subscribe Us


23 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

23 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

RAMAZAN'IN EN UCUZ EKMEĞİ TARSUS’TA .. 

TARSUS’TA EKMEK RAMAZAN

AYI BOYUNCA 1 TL’DEN SATILACAK

Tarsus Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan ekmeği Tarsusluların soflarına sunacak. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara ulaştıracak olan Tarsus Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca 210 gram ekmeği 1 TL’den satacak.

 

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik örnek çalışmalar gerçekleştiren Tarsus Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Türkiye’de bir ilke imza attı. Artan maliyetlere rağmen, vatandaşın bütçesine katkı sunmak adına ilk zamanlardan itibaren ekmek satışını en uygun fiyatlarda tutan Tarsus Belediyesi, Ramazan ayında Halk Ekmek Fırını’nda 210 gram ekmeği 1 TL’den satacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ramazan ayı boyunca her gün geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere de askıda ekmek uygulaması ile ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı. Fırında ise günlük ortalama 43 bin ekmek üretimi gerçekleşiyor.

 

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırını güvencesiyle ucuz, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde el değmeden üretilecek olan ekmekler vatandaşlara ulaştırılacak.  Hijyenik, sağlıklı, lezzetli ve ucuz ekmeğiyle yılın her günü Tarsusluların sofralarına konuk olan Halk Ekmek Fırını, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda da üreteceği Türkiye’nin en ucuz ekmek ile iftar soflarının vazgeçilmezi olacak.

 

“İFTAR SOFRALARINIZA EN UYGUN EKMEĞİMİZLE MİSAFİR OLACAĞIZ”

El değmeden üretiminin gerçekleştirildiği ekmeğe farklı bir boyut kazandırdıklarını kaydeden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Artan maliyetlere rağmen biz her zaman halkımızın yanında olacağız. 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın coşkulu, duygulu ve bereketli ortamına hijyenik ve cep dostu ekmek sunarak, iftar soflarına misafir olacağız” dedi.

………..….ooo…………..

TARDOBDER’DE KEMAL ERKEÇ

 SOHBET TOPLANTISI YAPTI

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinde kentimizin değerlerinden Kemal Erkeç sohbet toplantısı yaptı.

Dernek başkanı Ümran Yıldırım, derneklerinde sürekli  üyelerin yararına aktiviteler düzenlediklerini belirterek “Bugün aramızda kentimizin değerlerinden Kemal Erkeç beyefendi var. Kendisinin engin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz ve katılımı için teşekkür ediyoruz”dedi.

Daha sonra konuşan Kemal Erkeç ise toplantıya katılanlarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı, hayattan çıkardığı dersleri anlattı.

 

………..….ooo…………..

OP. DR. MEHMET YUNUS SEVEN

“BEN DERSİME İYİ ÇALIŞTIM.

MİLLETVEKİLLİĞİNE TALİBİM”

Tarsus Maya Göz Tıp Merkezi  ortaklarından Op. Dr. Mehmet Yunus Seven, İYİ Partiden Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Seven, İYİ Parti ilçe teşkilatında düzenlenen tanıtım toplantısına katılarak partililer ve sevenlerinin huzurunda aday adaylığını açıkladı.  Aday adaylığı açıklama etkinliğine, İYİ Parti Tarsus ilçe Başkanı Burak Özdil, İYİ Parti Tarsus ilçe kurucu başkanı M. Tekin Çelik, bazı STK temsilcileri , bazı muhtarlar ile partililer ve sevenleri katıldı.

Açılışta konuşan İYİ Parti Tarsus ilçe Başkanı Burak Özdil, partilerinin 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde büyük ilgi gördüğünü,  Millet İttifakı olarak  seçimleri kazanacaklarını belirterek “Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için çok sayıda arkadaşımız partimizi teveccüh ediyor. Biz  aday adayı olacak tüm arkadaşlarımıza aynı mesafede yaklaşıyoruz. Partimizin Mersin’den daha çok milletvekili çıkarması için sahaya iniyoruz. Herkesin desteğini istiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Op. Dr. Mehmet Yunus Seven, İYİ Partiden Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak destek istedi.

Seven “Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni dönemde İYİ Parti olarak ülke yönetimine talibiz.  Genel başkanımız Meral Akşener’i başbakan,  Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu  Cumhurbaşkanı yapacağız. Türkiye bu iktidardan kurtulacak” dedi.

Seven “Türkiye’de ve bölgemizde yaşanan sorunları iyi biliyoruz. bunların hepsinin yer aldığı bir rapor hazırladık. Bunları  iktidara geldiğimizde çözeceğiz. Mersin’in OSB’den, lojistik kente, havaalanından işsizlik konusuna kadar her sorununu biliyoruz.  Mersin’in Turizm bölgesi olarak 5 ayrı noktaya  ayrılması gerektiğini biliyoruz ve bunların çözümü için çözüm önerileri hazırlıyoruz. Ben bir milletvekili aday adayı olarak dersime çok iyi çalıştım. Yapacaklarımı genel merkeze ilettim. Milletvekili seçildiğimde ne söz verdimse hepsini yapacağım” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Seven, tebrikleri kabul etti ve  partililerle hatıra  fotoğrafı çektirdi.

 

………..….ooo…………..

RAHMİ ANGAY ”BESMELE

İLE YOLA ÇIKIYORUM”

Ak Partili Rahmi Angay, Mersin milletvekili aday adaylığını açıkladı. Parti binasında yapılan tanıtım toplantısında konuşan ilçe başkanı Hasan Podak “Şehrimizin bölgemizin sorunlarını bilen, bu sorunları sırtlayıp çözümü için çalışacak arkadaşlarımızın listelerde yer almasını istiyoruz. Partimizin ilk kurulduğu günden bu yana aramızda olan Rahmi Angay gibi arkadaşlarımızı temayülde yazarak sıralamada ön saflarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Kendisini bu kutlu yolda kutluyorum,başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan milletvekili aday adayı Rahmi Angay ise kendisinin partinin kuruluşundan bu yana Ak partide olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarına güvenip desteklediğini söyledi. Angay “Besmele ile yola çıkıyorum Güçlü Mersin güçlü Türkiye hedefimizdir. Cumhur ittifakının listesinden Mersin Milletvekili olmaya talibim. beni desteklerseniz, Mecliste sesiniz olacağım” dedi.

………..….ooo…………..

 

TÜEDDE KURNAZ’IN YERİNE ARİF KILINÇ BAŞKAN OLDU

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesinde geçen hafta vefat eden başkan Ömer Kurnaz’ın yerine başkan yardımcısı Arif Kılınç başkan oldu. Yönetim kurulu kendi aralarında yaptığı toplantıda yeni görev dağılımı ile başkanlığa Arif Kılınç’ı getirdi.  Kılınç’ı kutlar yönetime başarılar dileriz. Ömer Kurnaz’ı da tekrar rahmetle anarız.

………..….ooo…………..

ÖZGÜR TÜRKER’E SALDIRI

Memleket Partisi  Mersin il başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için ayrılan Özgür Türker’e Tarsus Çamalan’da bir saldırı gerçekleşti. 21 Mart günü gerçekleşen olayda  Türker’in aracının önüne selektör yaparak geçen bir başka araçtaki kişiler fiili saldırı da bulundu. Darp edilen Türker saldırganlardan şikayetçi oldu.

………..….ooo…………..

TÜRKER, İNCE İÇİN İMZA İSTEDİ

Memleket Partisi  Mersin il başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için ayrılan Özgür Türker, partisinin  Cumhurbaşkanı adayı olan  Muharrem İnce için Tarsuslulardan ve Mersin halkından imza istedi.

Cumhurbaşkanlığı içinhalktan toplanması gereken 100 bin imza için dün Tarsuslular Adliyedeki İlçe Seçim kuruluna giderek imza vermeye başladı. İmza olayı bir hafta içinde yurt genelinde devam edecek ve 100 bin imzayı geçen aday  Cumhurbaşkanlığı için seçime girebilecek. Bu nedenle dün Tarsus Adliyesi kalabalık bir gün yaşadı.

………..ooo………..

TARSUSLULAR MUHTARLIKLARDA

SEÇMEN ASKISINA BAKMAYI UNUTMAYIN

14 Mayısta yapılacak genel seçimler öncesinde seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı. Vatandaşlar Tarsus’ta da ikamet ettikleri mahalle muhtarlığına giderek askıda isimlerini kontrol edecekler. İsmi olmayanlar ise İlçe Seçim kuruluna başvurarak adını yazdırabilecek.

………..ooo………..

HAYVAN BESLEYENLER

ÇEVRESİNİ RAHATSIZ ETMEMELİ

Tarsus’ta çok sayıda insan evinde veya bahçesinde hayvan besliyor. Ancak hayvan severler bunu yaparken çevresindeki diğer insanları rahatsız etmemeli.

Bu konuda bizlere Gaziler mahallesinden bir şikayet geldi. Gaziler mahallesi 1805 sokak no.51/1 adresinde ikamet eden Y.L. adlı şahsın baraka türü evinde kedi beslediği, evinin bahçesine ve çevresini rahatsız edecek şekilde dört ir yanına et atıkları koyarak  çevreye koku yaydığı şikayet edildi. Kedi ve köpeklere  yiyecek verirken çevreye et atıp bunların kokması ile sinek ve pis koku yayması sıkıntı yaratıyor. Çevresindeki evlerde oturanlar adı geçen adresteki evin içi ve bahçesi dahil dezenfekte edilmesini isterken,  çevreyi böylesine rahatsız edenlerin hayvan beslemesine engel olunmasını itiyorlar ve “İnsanların sağlığı, çocukların sağlığı hayvan sağlığından daha mı değersiz” diyorlar. Belediye Zabıta ekiplerini göreve davet ediyorlar.

………..ooo………..

BEREKET FİDECİLİK,  KALİTELİ

 FİDELERİYLE YENİ SEZONU AÇTI

Tarsus’ta bahar ayları ile birlikte fide satışları yapılmaya başlanıyor. Tarsus genelinde yıllardır fide üretim ve satışı ile hizmet veren  Bereket Fidecilik,  kaliteli fideleriyle  satış standlarını açtı.

Halil Yıldırım,  fidelerini her gün eski Adliye arkası, Belediye  Halk Et Merket karşısında  Otopark bitişiğinde özel ambalaj ve kutuları içinde satışa sunduklarını belirterek “Fidelerimiz kaliteli tohumlardan üretilmektedir. Domates,  Salatalık, Patlıcan, (topak veya kemer patlıcan), acı ve tatlı biber, (köy biberi), süs biberi, çilek (Yediveren çilek) ,   kavun ve karpuz  ve bilumum fide çeşitlerimizle   garantilidir. Bu fideleri alanlar üretim yaptığı gibi, evinin bahçesinde hatta balkonundaki  saksılarda bile domates, biber, patlıcan çilek yetiştirebilmektedir. Böylece hem  doğal ürünler elde etmekte, hem de stres atarak, kendisine meşguliyet yaratarak rahatlamaktadır.” dedi.

Bilgi için Bereket Fidecilik Halil Yıldırım: İrtibat Tel.0538 704 3289  Tarsus

………..ooo………..

BAKKALLAR ODASI YENİ BAŞKANI

 OKTAY  YILMAZ, BEKTAŞ ASLAN’I

 ZİYARET ETTİ

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası yeni başkanı Oktay Yılmaz odalara ve basına ziyaretler yapıyor.

Odanın kurucu ilk başkanı olan  ve uzun yıllar oda da başkanlık yapan  Mustafa Erdoğan’ı ziyaret eden  Oktay Yılmaz “Odamızın ilk kurucu başkanı olmanızdan dolayı sizlere geçmiş emekleriniz için teşekkür ediyorum.  Odamızın kapısı her zaman sizlere açıktır ve sizlerin bilgi ve birikimi ile bizlerde en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız” dedi.

Beraberinde 2. başkan Adnan Günyıldız ile birlikte  Tarsus Ekspres gazetemizi ziyaret eden Yılmaz, görevi devraldıkları önceki başkan Erdoğan Yalçın’a da teşekkür ederek “Esnaflarımızın her sıkıntısında yanlarındayız. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Erdoğan da  bayrak değişiminden sonar  Erdoğan Yalçın’dan görevi devralan yeni başkan Oktay Yılmaz ve arkadaşlarını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Yılmaz, ayrıca beraberinde 2. başkan Adnan Günyıldız ile birlikte   Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret ederek başkan Bektaş Aslan ile görüştü.

 

………..ooo………..

NECATİ ALİ EKER, YENİDEN SİYASETTE

DYP eski ilçe başkanlarından ve Ak partinin önceki dönem il yöneticilerinden Tarsuslu Necati Ali Eker, yeniden siyasette..

Eker”Kıymetli arkadaşım Hacı Yusuf Özen bey ve arkadaşları dostluk ofisimizi ve Ak Partiden Mersin Milletvekili aday adaylığımızı hayırlamaya ziyarete geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

…………...ooo……….….

………..….ooo…………..

 

………..….ooo…………..

 

………..….ooo…………..

………..….ooo…………..

 

………..….ooo…………..

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar