Subscribe Us


24 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU 100 YAŞINDA

TFF 2. ligde mücadele eden futbol elçimiz Tarsus İdmanyurdu 100. yılına girdi.

23 Mart 1923 tarihinde kurulan Tarsus İdmanyurdu, 23 Mart 2023 tarihi itibariyle 100. yılını kutluyor. Daha nice yıllar dilerken, içinde bulunulan buhranlı günlerin sona ermesini ve takımın düzlüğe çıkmasını diliyoruz.

………..….ooo…………..

BAKAN MUHARREM KASAPOĞLU, TARSUS’TAYDI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet  Muharrem Kasapoğlu, Tarsusta.. Bir dizi programa katılmak üzere Mersin’e  gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet  Muharrem Kasapoğlu, Tarsus/Bağlar  Mahallesinde faaliyete geçen Kitap Kafeyi  ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Ali Hamza Pehlivan da hazır bulundu.

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ İLE

SOKAKLAR ARTIK DAHA BİR GÜZEL 

Tarsus Belediyesi kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım çalışmalarını sürdürüyor. Tüm yıl boyunca devam eden asfalt çalışmalarının yanı sıra vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak için eş zamanlı olarak 6 mahallede kaldırım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırım yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda ekiple gerçekleştirilen çalışmalar, kentte hem yaya hem de trafik akışını rahatlatıyor. Kavaklı, Atatürk, Altaylılar, Hürriyet,  Şehitler Tepesi ve Ergenekon Mahallelerinde eş zamanlı olarak çalışmalar devam ediyor. Toplamda 6 mahallede sürdürülen çalışmalarla kentin çehresi yenileniyor.  Kaldırımı olmayan ya da yenileme gerektiren yollar, Tarsuslular için tamamlanıyor. Kaldırımsız sokaklara kaldırım kazandırılıp, vatandaşların daha rahat yürüyüp güvenli bir şekilde dolaşmalarına imkân sağlanıyor. Kaldırımlar, sokakların fizibilitesine göre ayarlanıyor. Çalışmalar ihtiyacı olan diğer mahallelerde de devam edecek.

“TÜM GAYRETİMİZLE TARSUS İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus’umuzda ekiplerimiz tarafından kentimizi yenileme çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yollarımızda yürüyebilmeleri için tüm gayretimizle Tarsus için çalışıyoruz.” dedi.

………..….ooo…………..

SEMİH ÖZSU BUGÜN ADAY

ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

TADER Başkanı Semih Özsu bugün Tarsus’ta Ak Partiden milletvekilliği aday adaylığını açıklayacak. Özsu saat 10.30 da Yarenlik alanından yürüyerek Ak Parti binasına gelerek burada partililer ve sevenlerinin huzurunda milletvekilliği için aday adaylığını açıklayıp kendini tanıtacak.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA BELEDİYE GÜNDE

43 BİN EKMEK ÜRETİYOR

Tarsus Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan ekmeği Tarsusluların soflarına 1 TL fiyatla sunmaya başladı.

Tarsus Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca 210 gram ekmeği 1 TL’den satmaya başladı.

. Artan maliyetlere rağmen, vatandaşın bütçesine katkı sunmak adına ilk zamanlardan itibaren ekmek satışını en uygun fiyatlarda tutan Tarsus Belediyesi, Ramazan ayında Halk Ekmek Fırını’nda 210 gram ekmeği 1 TL’den satacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ramazan ayı boyunca her gün geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere de askıda ekmek uygulaması ile ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı. Fırında ise günlük ortalama 43 bin ekmek üretimi gerçekleşiyor.

………..….ooo…………..

TARSUSLU EMEKLİLER MEMNUN

 TV ekranlarında izlediğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi emekliyi biraz olsun sevindirdi.. Erdoğan  seçimlere 50 gün kala emeklilere müjde verdi. Daha önce 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı iyileştirmelerle 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Buna bayram ikramiyesi de artırılarak eklendiğinde sanırım seçmenlerin üzerinde bir fikir değişikliği yaratacaktır,.

Malum önümüzde bir seçim var ve bu artışa kimileri seçim için verildi dese de benim temennim, bu artışın kısa sürede erimemesi.

………..….ooo…………..

TARSUS'TA KAMYONDA YANGIN
Tarsus Damlama mevkiinde S.K.nın sürücülüğünü yaptığı 20 ADU 309 plakalı kapalı kasa 16 ton domates yüklü kamyon yandı. Kamyonun, otoyolda Tarsus Damlama bölgesi Gaziantep istikametinde ilerlerken yanmaya başladığı görüldü..
Balataların ısınmasıyla çıktığı tahmin edilen yangını fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Olayda maddi hasar meydana geldi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ

ALİ ŞİMŞEK ‘E GEÇMİŞ OLSUN

MHP Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Şimşek ameliyat oldu. Şimşek “Çok şükür evimize çıktık Teşhis tedavi ve operasyonu gerçekleştiren Dr. Ahmet Kalmış hocam.başta olmak üzere hastane personellerine,arayan ziyaretimize gelen bütün dost ve arkadaşlarımıza,teşekkür ediyorum” dedi. Bizde kendisine geçmiş olsun diyoruz.

 

………..….ooo…………..

CHP ESKİ BAŞKANININ

BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus’ta bir dönem CHP Tarsus ilçe başkanlığını yapan Av. Yeşim Dağgeçen’in babası vefat etti. Mehmet Dağgeçen dün Tarsus şehir mezarlığında öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Allah rahmet eylesin der, Dağgeçen ailesinin acısını paylaşırız.

………..….ooo…………..

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI OZAN

VARAL'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal Ramazan Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Varal mesajında; " Ramazan; sevgi,merhamet, dayanışma, birlik, hoşgörü ayıdır. Tutulan oruçların, edilen duaların ve yapılan bütün ibadetlerin Allah katında kabulünü diliyor; tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum...

Ramazan Paylaşmaktır!" dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU, CUMARTESİ

GÜNÜ BURSA’YI AĞIRLAYACAK

TFF2. ligde bu hafta sonunda şehrimize Bursaspor geliyor. Tarsus İdmanyurdu, 25 Mart 2023 cumartesi günü kendi sahasında  Bursasporu ağırlayacak. Bu önemli maç şehir stadında saat 14.00’de başlayacak. TİY Bursa maçı için hazırlıklarını sürdürüyor.

 

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar