Subscribe Us


28 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUSLU  POLİS  ŞEHİT OLDU

Önceki gün Samsun’da geçirdiği trafik kazası sonucu  şehit olan Tarsus’lu  polis memuru Samsun’da toprağa verildi.

Hacıhamzalı köyünden olan iki çocuk babası Mustafa Ata Tıraş’ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzüntü yarattı. Kendisine Allahtan rahmet Emniyet camiası ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

………..….ooo…………..

KAZAYA SEBEP OLAN ÇEKİCİ ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Atakum da görevli Tarsuslu  polis memurunun şehit olduğu bir polisin de yaralandığı kazada, gözaltına alınan çekicinin sürücüsü H.C.D, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.Dün akşam meydana gelen olayda Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde motorize ekipte görevli polis memuru Mustafa Ata Traş yönetimindeki 55 SJ 967 motosiklet ile Atatürk Bulvarı Mimar Snan Mahallesi'nde çarpışan 55 BFR 78 plakalı çekicinin sürücüsü H.C.D.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çekicinin sürücüsü bu sabah adliyeye sevk edildi.Kazada motosikleti kullanan evli ve iki çocuk babası polis memuru Mustafa Ata Traş şehit oldu, arkasında bulunan mesai arkadaşı İsmail Eken ise yaralandı. Yaralı polis memuru Eken'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.Öte yandan  Tarsus  nüfusuna kayıtlı şehit polis Traş için dün Samsun'da cenaze töreni düzenlendi.. Traş, törenin ardından Samsun Kıranköy Mezarlığı Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

 

………..….ooo…………..

-TARSUS ŞEHİR TİYATROSU

ÖDÜLLERE DOYMUYOR

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde ‘’En İyi Çıkış Yapan Tiyatro Ödülü”ne layık görüldü. Sahneye taşıdığı oyunlarla, birbirinden değerli birçok festivale, turneye katılmasıyla ve düzenlediği festival ile son yılların en iyi çıkış yapan tiyatrosu olarak değerlendirilen Şehir Tiyatrosu ekibi adına Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar ödülünü, 24 Nisan 2023’de Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenecek törenle alacak.

 

Tarsus Şehir Tiyatrosu, kurulduğu günden bu yana birçok ödüle layık görülmeye devam ediyor. Sahnelediği oyunlarla yüz binlerce izleyiciye ulaşan Tarsus Şehir Tiyatrosu bir ödüle daha layık görüldü.  Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nu, kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen başarıları ile son yılların en iyi çıkış yapan tiyatrosu ödülüne layık gördü. Kurul tarafından sadece bulunduğu ilçenin değil, ülke tiyatrosu olma özelliğine sahip bir tiyatro olarak değerlendirilen Tarsus Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve bu nedenle ödüle layık görülen bir ekip olarak değerlendirildi. Tarsus’un sosyokültürel yaşantısına renk katarak hareketlilik getirmek, tiyatro sanatını destekleyerek halkın bu konudaki özlemine son vermek ve halkı sanata yönlendirmek amacıyla sahne almaya devam eden ekip, ödülünü 24 Nisan 2023’de Mask Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenecek törenle alacak.

 

YÜZ BİNLERCE SEYİRCİYE ULAŞILDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ’Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları tarafından bu güne kadar başarılı bir şekilde sahnelenen oyunlar yüz binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatrocularımızın bu performanslarının ödüle layık görülmesi beni oldukça mutlu etti" dedi.

 


………..….ooo…………..

CHP’Lİ NURCAN YILDIZ ZİRAAT ODASINDA

CHP Mersin milletvekili aday adayı Nurcan Yıldız, Ziraat Odasını ziyaret etti.

Oda başkanı Veyis Avcı’ya nezaket ziyaretinde bulunup yerel konularda ve çiftçinin  yaşadığı sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulunan Nurcan Yıldız “Tarsus bir tarım bölgesi ve bu kentte tarımsal üretim yapan tüm inanlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Elbette çözümü için hepimiz el ele verip çalışacağız” dedi.

Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı da ziyaret nedeniyle Yıldız’a teşekkür etti.

………….ooo………….

SEÇMEN LİSTELERİ 2 NİSAN’DA ASKIDAN İNECEK

Tarsuslu muhtarlar seçmenlerinin kontrol edilmesini istiyor. Listeler 2 nisanda askıdan inecek.

Şahin mahallesi muhtarı Hüseyin Aydın “Muhtarlıklarda asılı olan seçmen askı listelerini Lütfen kontrol edelim, Eğer isminiz yoksa nüfus müdürlüklerine kayıt yaptıralım, yarın seçim zamanı  benim oyum niye  yoktu diye ona buna suç bulmayalım. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir , lütfen bu görevimizi yerine getirelim” dedi.

………….ooo………….

ALİ ARI MHP’DE ÇARŞAMBA GÜNÜ

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

Tarsuslu hemşehrimiz Ali Arı, MHP’den Mersin milletvekili aday adayı oldu. Arı aday adaylığını Çarşamba günü (yarın) MHP Tarsus ilçe binasında yapacağı toplantı ile basına ve partililerine açıklayacak.

………….ooo………….

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HAVALARIN ISINMASIYLA

BİRLİKTE TARSUS’TA CADDELERDE BİTKİ BAKIM

ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, sorumluluk alanındaki cadde ve bulvarlarda toprak ve bitki bakım ile çiçeklendirme çalışmalarına hız verdi.

Kış aylarında dikimi yapılan bitkilerin, bahar aylarının gelmesiyle çiçek açmasıyla birlikte Tarsus’ta bulunan birçok kavşak ve orta refüj renklendi.

Tarsus’ta 41 cadde ve bulvar üzerinde ağaç budama, bitki ilaçlama, mevsimlik çiçek dikimi, şekilli budama gibi faaliyetleri yürüterek kentin güzelleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle kentin giriş noktası olan Nusrat Mayın Gemisi’nin bulunduğu park önünde özenli çalışma gerçekleştirdi.

 

Mersin Büyükşehir ekipleri sorumluluk alanında ki tüm kavşaklarda yürüttüğü çalışmalar da menekşe, portakal nergisi, süs lahanası, bellis papatyası, balıkağzı, gazanya ve Çin karanfili bitki türlerinden 148 bin 912 fide dikimini yerine getirdi.

………..….ooo…………..

TARSUSLU İŞSİZLERE FIRSAT

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerini güçlendirmek adına alınacak 100 memur için online başvuru tarihini31 Mart 2023 saat 14’e kadar uzattı. Online başvurunun ardından, Ata Eğitim Merkezi’nde başlayan yüz yüze başvurular da 31 Mart 2023 saat 17’de son bulacak. Online başvurusunu kendisi yapamayan adaylara, Ata Eğitim Merkezi’nde yetkililer tarafından, online başvurularını yapmaları konusunda yardımcı olunacak. Başvurular sonrası yapılacak sınavların ardından, en başarılı 100 kişi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda memur olarak göreve başlayacak.

 

Bayraktar: “Bakanlık 100 personel alımı için izin verdi”

 

Adayların önce online, sonrasında yüz yüze yaptıkları başvurular sonucu oluşan belge ve diğer evrakları Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim etmeleri gerektiğini belirten İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Bayraktar, “Burada boy-kilo oranlarına bakıyoruz. Mevzuata uygun ise, başvurularını değerlendirmek üzere alıyoruz ve KPSS puanına göre uygun olan adayların ilk 500’ünü tespit ediyoruz. Tespit edilen bu adayları 24 Nisan’da yazılı sınava alacağız. Yazılı sınav sonrasında da uygulama sınavımız başlayacak ve sonucunda çıkacak notlara göre de ilk 100 kişiyi itfaiyemize memur olarak katmış olacağız” diye konuştu.

 

Başvuru sayısının çok olduğunu da sözlerine ekleyen Bayraktar,“Biz başvuru şartlarında,sadece 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olma şartı getirdik. Çok fazla talep var.  İhtiyaçtan dolayı daha fazla personel almak istiyoruz, fakat bakanlık bize 100 personel izni verdi. O yüzden gelen adaylar içerisinde en uygunlarını seçmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Ata Eğitim Merkezi’ne08.00-17.00 saatleri arasında yapılabilen yüz yüze başvurularda, şartları uyan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek 500 aday yazılı ve uygulama sınavına çağrılacak.Yazılı sınav 24 Nisan 2023 tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde saat 10.00’da yapılacak. Sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan), Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat (25 puan) konularını kapsayacak ve 120 dakika olacak.

 

Atamaya esas puanın hesaplanması; yazılı sınavın yüzde 40’ı, uygulamalı sınavın yüzde 60’ı alınarak oluşturulacak. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şartı aranıyor. Bu şartları sağlayan adaylar daha sonrasında ise uygulamalı sınava çağırılacak.

 

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU,

GENÇLERLE 1 PUAN ALABİLDİ

TFF2. ligde  Cumartesi günü  Bursaspor  ile karşılaşmış ve gençlerle il puanını almıştır. Tarsus İdmanyurdu yine fark yer diye bekleyenleri yanıltı.

Tarsus İdmanyurdu 20 puandan 21 puana çıktı ancak yine küme düşme hattı içinde yer aldı.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar