Subscribe Us


3-4 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ DEPREMZEDE

AİLELERİN YARALARINA

MERHEM OLUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşlara dağıtılmak üzere insani yaşam malzemelerinin bulunduğu 3 TIR, Tarsus Belediyesi’ne ulaştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen ve vatandaşlara dağıtılmak üzere insani yardım malzemesi bulunan 3 TIR Tarsus’a ulaştı. Yoğun göçün yaşandığı Tarsus’ta, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Ankara’da yaptığı görüşmeler sonucunda 20 bin hijyen seti, 20 bin battaniye, 20 bin yatak ve çadır geldi.  Gelen yardımlar, afet bölgesinden kente gelen vatandaşlara ulaştırılacak.

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK YARALARI EL BİRLİĞİYLE SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Bozdoğan konuyla ilgili yaptığı görüşmeden bahsederek, “Ankara’da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ni ziyaret ettim. Afet bölgesinden şehrimize gelen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı aktardık. Şehrimize yapılan insani yaşam malzemeleri desteği için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Birim Müdürü Elmar Bagirov’a, Saha Ofisi Müdür Yardımcısı Beste Dalmış’a ve Saha Sorumlusu Faik Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Tarsus Belediyesi olarak yaraları el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz.” dedi.

………..….ooo…………..

 

TARSUS MECLİSİ DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediye Meclisi 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 4. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı.

Meclis Toplantısı 4. Birleşimin 1. Oturumu 02.03.2023 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ele alındı.

………..….ooo…………..

- ESNAFLARDAN MECLİS

ÜYELERİNE BÜYÜK TEPKİ 

Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üçüncü kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçmesi projesi, yüzlerce oto galeri esnafının taleplerine ve halkın güvenliği için genelgeler bulunmasına rağmen Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerince yine reddedildi. Esnafların feryadına kayıtsız kalmayarak evrakı birçok kez meclise getiren ancak reddedilen teklif maddesi ile ilgili Başkan Bozdoğan, “Halkımın her zaman yanındayım, halkım için tüm engellemelere rağmen Oto Galeri Sitesi’ni yapacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan meclis sonrası esnaflar, meclis üyelerine tepki gösterdi.

 

YÜZLERCE ESNAF MECLİSE KATILARAK İZLEDİ

Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Oto Galeri Sitesi’nin yapılmasına yönelik yeniden Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na getirilen teklif maddesi görüşüldü. Halka açık olan Belediye Meclis Toplantısı’na yüzlerce galeri esnafı katıldı, toplantı Tarsus Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve yerel TV kanallarından canlı olarak yayınlandı.

 

Meclise 3. kez getirilen evrakta yer alan; İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el oto galericileri ilgilendiren genelge ve kararnamelerinde, oto galeri sitelerinin can ve mal güvenliği gereği şehir dışından uzak bir yere taşınmasını ve Tarsus Belediyesi’nin de bu genelgelere göre uygun olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait alanda oto galeri sitesi yapılabilmesi için arsa payı inşaat sözleşmesini ve belediye hissesine isabet eden bölümlerin bağımsız satışı ve devri konusunu içeren maddenin komisyona gitmesi konusunu içeren madde CHP, AKP VE MHP’li meclis üyelerince 3. kez reddedildi. Bu konu hakkında 186 esnafın dilekçe taleplerinde bulunmasına rağmen evrak, Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yine reddedildi.

 

“TARSUS ÖRNEK BİR BELEDİYE”

Başkan Bozdoğan Tarsus’un örnek bir belediye olduğu ifade ederek, “Tarsus Belediyesi nereye gidersek gidelim takdir ediliyor. Yatırım programlarımızı hepiniz görüyorsunuz. Bizleri öyle bir karşılıyorlar ki projelerimiz için adeta takdir ediyorlar. Eğer evrak ısrarımıza esnaflarımızın talebine, halkımızın güvenliğine rağmen reddedilmeseydi ve komisyona gidip araştırılıp konuşulup onaylansaydı biz yine belediyemizin iştirak şirketi İmar LTD. ŞTİ. tarafından yapılacaktı. Ben halkımızın her zaman yanındayım. Programımızda haddinden fazla yatırım var. Böyle bir yeri zaten yaparım ve meclise sunmam neden meclise sundum çünkü 2023 bütçemizde yatırıma odaklandık, halkımız için bir sürü yatırım planımız var ve hepsi gerçekleşecek. İnsanlarımız 2 milyon liraya hava parası veriyor.  Araba galerisinde bir yerde 5 kişi çalışıyor. Bu durum vergi usulü kanununa bile aykırıdır. Bunu bende onaylamıyorum. Şirketimiz üzerinden yapılması gerekiyordu ancak meclis daha komisyona gitmeden evraka ret verdi. “ ifadelerini kullandı.

 

“BİR BELEDİYE BAŞKANI VİZYONLU OLMALI, KAYNAK YARATMALI”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Hani bazen hakikatin şimşeğini bulurken fikirlerin çatışmasından enerji alırız.  Ben sizin durumunuzu çok iyi biliyorum. Bugün geldiğiniz için teşekkür ediyorum.  Meclisi izlediniz. Benim sizlere sözüm net. Elbette düşündüğüm gibi konuşurum, konuştuğum gibide savunurum ve yaparım. Bir belediye başkanının sadece iller bankasından para gelsin harcasın değil, vizyonlu olmalı kaynağı her yerden bulabilmeli. Şirketimiz 472 konutu yaptığı gibi burayı da yapardı.  Ve bunun parasını da bulacağım birlikte sizlerle birleşeceğiz.  Tarsus Belediyesi bu parayı ne olursa olsun sizle birlikte bulup yapacak. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ÖFKELİ ESNAFLARI GÜÇLÜKLE YATIŞTIRDI

Meclis sonrası galeri esnafları, meclis üyelerine tepki göstererek, kısa süreli sözlü arbede yaşandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, esnafları güçlükle yatıştırdı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA  DEPREM

ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Tarsus Belediyesi tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası vesilesiyle  çalıştay yapılacak. Başkan Haluk Bozdoğan “yaşadığımız felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gerçekleştireceğimiz DEPREM ÇALIŞTAYI’nda kentimizin deprem master planı ile ilgili üniversite ve meslek odaları ile bir araya geleceğiz.” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’UN 2023 YILI NÜFUS

VERİLERİ BELLİ OLDU.. 

Nüfusu sürekli artan Tarsus’un 2023 yılı nüfus verileri belli oldu..

Tarsus kaymakamlığı tarafından Tarsus’un yeni nüfus verileri konusunda bilgi verildi. Buna göre Tarsus’un 2023 yılı nüfus verilerinde 3418 kişilik artışla toplam resmi nüfusumuz 350732 kişi oldu.

Buna göre Tarsus, nüfus sayısı itibari ile 81 il içinde 56. durumda. 973 ilçe içinde ise 61. sırada yer aldık. Tarsus'un en fazla nüfusu olan mahallesi 18 bin 314 kişi ile Kırklarsırtı olurken en az nüfusa sahip mahallesi ise 38 kişi ile Kocaköy mahallesi oldu.

Mersin il genelinde kilometrekareye 123 kişi düşerken Tarsus genelinde ise kilometrekareye 173 kişi düşüyor.

 

…………..ooo………….

BUNGALOV EVLER ÇOĞALTILMALI

Tarsus Gençlik Kampı bungalov evlerinde ağırlanan depremzede aileleri ziyaret etti. Bungalov evlerde kalan depremzede ailelerle tek tek buluşan Kır Çiçekleri, yanlarında getirdikleri kekleri ve börekleri de ikram etti. Depremin yıkıcı etkisiyle karşılaşan yurttaşlarla sohbet eden Kır Çiçekleri, çocuklarla da oyunlar oynadı. Belletmen Fatma Gözkün ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Kır Çiçekleri, depremzede ailelere büyük moral oldu.

 

“Acılarını dinledik”

Kır Çiçekleri’nden Semiha Savaş, depremzede vatandaşlarla dertleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün Tarsus’tayız, depremzede vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Yani acıları gerçekten büyük. Ama biz de biraz olsun yardım etmeye çalışıyoruz. Küçük hediyeler getirdik, sohbet ettik, dertleştik. Acılarını dinledik, biz de biraz ortak olmaya çalıştık” dedi.

 

…………..ooo………….

TARSUS İDMANYURDU

100 KİŞİDEN 10’AR BİN LİRA İSTİYOR

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdunun kulüp başkanı Cem Kavalcı “Tarsus idmanyurdu ne olursa olsun kümede kalacak” dedi.

Akkoza medyada canlı yayına katılan Cem Kavalcı, “Büyükşehir belediyesi , kooperatif başkanlarına  Ticaret Odasına, Borsaya , sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına yardım çağrısında bulunduk. Dönüş olmadı. Bu kentteki 100 kişi10’ar bin lira verse, TİY para sorununu çözer” dedi.

Cem Kavalcı “  Biz bu kulübü bırakmayacağız ve elimizden geldiği kadar ayakta tutmaya çalışacağız. İnşallah TİY kulübümüzün transfer tahtasını açtırıp ayağa kaldıracağız. Tarsusluların ve sizlerin desteğini istiyoruz. Şu ana kadar listesini attığımız 100 kişi ve kuruluştan hiçbir haber gelmedi. 5 mart tarihine kadar transfer tahtasını açmadığımız takdirde kulübümüzü karanlık günler bekliyor.” dedi.

 

………..….ooo…………..

 

KIRBIYIK , DEPREM OLUNCA VAZGEÇMİŞ

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdunun kulüp başkanı Cem Kavalcı, “TİY eski başkanlarından Şahin Kırbıyık bize maddi yardım sözü vermişti. Transfer tahtasını açtıracaktık. Ancak 6 Şubatta deprem olunca bu kararından vazgeçti. Kırbıyık TİY’na vereceği yardımları depremzedelere gönderdiği için bir şey diyemedik. Yinede destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

………..….ooo…………..

                                         

2. LİG MAÇLARI BAŞLIYOR

TİY, Ş.URFA’YA GİDECEK

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, deprem nedeniyle ara verilen maçlarına bu haftadan itibaren devam edecek. TİY, deplasmanda Pazar günü Ş.Urfa ile oynayacak. maç saat 15.00’de başlayacak.

Tarsus idmanyurdu daha sonraki maçını sahasında Arnavutköy ile yapacak.

.

………..….ooo…………..

BARAJDA SU SIKINTISI

Tarsus Belediye başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, meclis toplantısında yaptığı açıklamada Mersin'in ve Tarsus'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Tarsus Berdan Barajı'nın doluluk oranı yüzde 15'e düştüğünü söyledi.

………..….ooo…………..

YAYLADA DEPREMZEDELER İÇİN

TAZİYE YEMEĞİ

Geçtiğimiz aylarda Malatya Depreminde hayatlarını kaybeden  Aslıhan Gezer ve  Elif Çakmak'ın ruhlarına kardeşi ve yiğeni olan Belediye personeli Baki Kuran taziye yemeği düzenledi.

Programa Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı,MHP Çamlıyayla ilçe Başkanı  Ali Rıza Genç ve Belediye Personelleri katılım sağladılar.

 Merhumelere Allah'tan rahmet yakınlarına  başsağlığı diliyoruz.

………..….ooo…………..

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR:

“ÇOCUKLARIMIZIN HASARLI

BİNALARDA EĞİTİM GÖRMELERİ

KABUL EDİLEMEZ!”

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası Tarsus’taki Turgut İçgören Ortaokulu’nda meydana gelen hasarı örnek göstererek “Çocuklarımızın bu hasarlı binalarda eğitim ve öğretim görmeleri kabul edilemez.” Dedi.

 

OKULLARIN HASAR TESPİTLERİ YAPILMIŞ MIDIR?

 

Depremden zarar gören okullara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Başarır, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan okulların hasar tespitleri yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi okullar az hasarlı/hasarlı/ağır hasarlı şeklinde tespit edilmiştir?” sorusunu yöneltti.

 

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZDİR

 

Örnek teşkil etmesi amacıyla Tarsus ilçesinde bulunan Turgut İçgören Ortaokulu’ndaki hasarların fotoğraflarını paylaşan CHP’li Başarır, “Maalesef bu deprem Mersin’de de birçok binamızı etkilemiştir.. Ancak çocuklarımızın böylesine hasarlı okullarda eğitim öğretimine izin verilmesi hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Buradan Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum. Derhal, çocuklarımızı bu hasarlı binalardan çıkarıp daha güvenilir, daha sağlam binalarda eğitim ve öğretim almalarını sağlayın.” Dedi.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

4 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS'TA HIZIR LOKMASI ETKİNLİĞİ

Tarsus Cem ve Kültür evinde Hızır Lokması Etkinliği  düzenlendi.. Tarsus Cemevinde düzenlenen Hızır Lokması Etkinliği ilgi gördü.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU,  ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan Tarsus Cemevinde düzenlenen Hızır Lokması Etkinliğinde Cemevinde misafir edilen depremzedelerle bir araya geldi.

Hızır Lokması Etkinliğinde bazı oda başkanları da hazır bulundu.

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “KEMAL

 KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANMASI

 TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜN AÇILMASI  DEMEKTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere bir canlı yayın programına katıldı.  Başkan Bozdoğan Ankara’da ki siyasi üst yapı, siyasette yaşanılan belirsizlikler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına dair yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Başkan Bozdoğan, “Bugün yerel seçimlerde bir başarı varsa bu başarı bireysel değil en büyük başarı bizleri aday olarak seçen Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ona karşı yapmamız gereken görevimiz var. İnşallah 4 ay sonra başımızda olacak. O liyakatle, o adaletle, o ahlakla bunu sağlayacak. Bundan kesin eminim.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Bozdoğan, katıldığı canlı yayın programında Türkiye’nin gündeminde yer alan genel seçimler hakkında konuşarak, seçimler öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması ile Türkiye’nin önünün açılacağını ifade etti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Parlamenter sistemin tek adam sisteminin ortadan kalkacağı bir şey beklerken ayrılmanın kimseye faydası yok. Şundan emin olun kesin kazanacağız” dedi.

 

“O LİYAKATLE, O ADALETLE, O AHLAKLA BUNU SAĞLAYACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük destekleri olduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan, “Genel başkanımızın hepimize tüm belediye başkanlarına inanılmaz destekleri oldu. Bugün yerel seçimlerde bir başarı varsa bu başarı bireysel değil en büyük başarı bizleri seçen ve aday olarak ortaya koyan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ona karşı yapmamız gereken görevimiz var. İnşallah 4 ay sonra başımızda olacak. Bu olaylar bir an önce daha güzel bir şekilde temizlenecek. O liyakatle, o adaletle, o ahlakla bunu sağlayacak. Bundan kesin eminim.” dedi.

 

“BİZİM YOLUMUZ HALK VE HAK YOLUDUR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok çalıştığını ifade ederek kendisinden bahseden Başkan Bozdoğan “Sevgili genel başkanımızın kimlere ne iyilikler yaptığını bu partiyi nasıl ayakta tuttuğunu çok iyi biliyorum. Bu bir ahde vefadır. Çok değerli, ahlaklı, dürüst bir insan. Ciddi bir anlamda Türk halkını temsil eden bir insan. Böyle bir insanın hata yapma gibi bir lüksü yok. Rahmet Bülent Ecevit’in bir söz vardı bizim yolumuz halk ve hak yolu diye aynısı Kemal Kılıçdaroğlu’nda da var.  Parlamenter sistemin tek adam sisteminin ortadan kalkacağı bir şey beklerken ayrılmanın kimseye faydası yok. Şundan emin olun kesin kazanacağız. Genel başkanımın ne kadar çok çalıştığını biliyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması Türkiye’nin önünün açılması demektir.” şeklinde açıkladı.

 

“DİK DURAN BİR SİYASETÇİ HEDEFE ULAŞMALI”

Her zaman en iyisini yapma gayesinde olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Ben bu kentten gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı olmalıyım hedefini oraya koymazsam başarı gelmez. Ve yarın bir gün insanlar şunu anlatmalı. Bu adam çalmadı, çaldırmadı görevini en iyi şekilde yaptı demeliler. İddialı olduğum tek konu budur benim. Siyasi olarak bir şeylerin peşinde değilim.  Halkım için siyasetin üstünde düşünmem gerekiyor. O sandıkta gereğini yapacak. Bir mecliste konuşma yaparken çok sinirlenip halkın avukatıyım deyip kalkmıştım.  Dik duran bir siyasetçi hedefe ulaşmalı.” dedi.

………..….ooo…………..

 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU

 ÇOCUKLAR İÇİN PERDE DEDİ

Tarsus  Belediyesi Tarsus Şehir Tiyatrosu, ülkemizde yaşanan felaketten sonra önceliği çocuklarımıza vererek perdelerini açıyor.

Tüm oyunlarımız ücretsiz olup katılım için rezerve gerekmektedir.

Tel.,0535 545 36 00

 

………..….ooo…………..

PSİKOLOJİK İLK YARDIM'DA

SÜKÛNET KONUŞMAKTAN FAYDALIDIR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediği 'Psikolojik İlk Yardım' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Psikolog Cansu Gürdağlı ve Fizyoterapist Hülya Bozoğlu'nun anlatımıyla gerçekleşti.

Psikolog Cansu Gürdağlı sunumuna 'Psikolog İlk Yardım'ın tanımı ile başladı. Deprem, sel, ölüm ve ayrılık acısı gibi olaylar karşısında ani travmaya maruz kalan kişilere doğru yaklaşım tekniklerindenden bahsederek 'Psikolojik İlk Yardım'da yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı. İletişim kurma yöntemlerini dile getirerek güven veren duruşu uygulamalı olarak anlattı.' Psikolojik İlk Yardım'da sükûnet ve destek göstermenin konuşmaktan faydalı olduğunu ifade etti. İlk bağın önemine değinerek bağ kurma metodlarını uygulamalı olarak anlattı. Son yaşanılan depremlerle kişilerde oluşan travmalara iyi gelecek fiziksel egzersizleri gösterdi.

Fizyoterapist Hülya Bozoğlu'da son yaşanılan depremlerden etkilenen Hatay'a görevli olarak gittiğini belirterek deprem bölgesinde katıldığı yardım çalışmaları boyunca yaşadığı hayat tecrübelerini, deneyimlerini ve anılarını anlattı. Depremin psikolojik etkilerinden bahsederek nefes egzersizleri yaptırdı.

Psikolog Cansu Gürdağlı ve Fizyoterapist Hülya Bozoğlu Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Psikolojik İlk Yardım' konulu sunumun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Emine KUREN

 

………..….ooo…………..

TARSUS İDMAN YURDU'NDAN AÇIKLAMA

‘’KİMSE SÖZÜNÜ TUTMADI’’

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Cem Kavalcı “Söz verenler sözünü tutmadı. Transfer tahtasını açamıyoruz” dedi.

Kavalcı şunları söyledi:

“Sevgili Tarsus İdman Yurdu Ailesi,

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 300 liraya kurduğu 100 yıllık camiamızı büyük bir krizin ortasında teslim aldık. Sezon başında yaklaşık 32 Milyon TL’ye kurulan bir takım vardı ve biz geldiğimizde alacaklarını alamadıkları için kulüpten ayrılmış futbolcuların gitmesi ile dağılmış bir takım ile karşılaştık. Çok çabaladık yeni bir oluşum için. Gönül verdiğimiz Tarsus İdman Yurdu’muzun yeniden ayağa kalması ve transfer tahtasının açılması için çok uğraştık. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile ilk etapta görüştük söz verdi ve transferi açacağı söyledi. Ne yazık ki bu sadece bir aldatma oldu. Açık çağrı yaptık bu taşın altına elini sokacak biri çıkarsa kulübü ona teslim edeceğimizi söyledik ama kulübümüze fayda sağlayacak kimse çıkmadı. Kayyuma bırakmayı düşündük fakat sürecin takımımıza fayda sağlamak yerine zarar vereceğini uzayacağını gördüğümüz için buna da gönlümüz razı gelmedi. Son olarak kıymetli Eski Kulüp Başkanımız sayın Şahin Kırbıyık ile görüştük ilk etapta sıcak bakmasa da sonradan kulübümüze destek olacağını dile getirdi. Bunu sosyal medyada katıldığı bir canlı yayında da dile getirdi. Takımımızın düşmeyeceğini destek olacağını söyledi. Bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki yaşanan depremler sonrası 10 İl için yaptığı büyük maddi ve manevi yardımlardan sonra  Şahin Kırbıyık’ta takıma maddi anlamda katkı sağlayamamıştır. Bu netice ile takımımız transfer tahtasını açamayacaktır. Yeni sezon içinde çalışmalarımızı planlamaktayız.” dedi.

TİY Başkanı Cem Kavalcı “ İlk iş yakın zamanda Yönetim Kurulu’muzu güçlendirmek adına bir de kongre kararı alacağız. Bu sezon yaşanan önemli gelişmeleri de yapacağımız canlı yayında sizlerle isim isim paylaşacağız. Bugün bu takımı bu duruma getirenlere elbette büyük Tarsus İdman Yurdu Ailesi gerekli hesapları soracaktır. “ dedi.

……..….ooo…………..

MERSİN-TARSUS OSB’DEN DESTEK

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi başkanı Sabri Tekli, deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından kente döndü. Tekli yaptığı açıklamada, yaraları sarmanın tek yolunun üretim olduğunu söyledi.

………..….ooo…………..

 

TARSUS’TA  DEPREM ÇALIŞTAYI

Tarsus Belediyesi tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası vesilesiyle  çalıştay yapılacak. Başkan Haluk Bozdoğan “yaşadığımız felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gerçekleştireceğimiz DEPREM ÇALIŞTAYI’nda kentimizin deprem master planı ile ilgili üniversite ve meslek odaları ile bir araya geleceğiz.” dedi.

 

………..….ooo…………..

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ GARANLI TARDOBDER’DE

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı TARDOBDER  Derneğimizi ziyaret etti.

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına Ümran YILDIRIM ‘Sayın Ali Garanlı faaliyetlerimizi ve son zamanlarda yaptığımız çalışmalarımızı çok beğendiğini ilgiyle takip ettiğini söyledi. Yapacağımız Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı.

Sayın Emniyet Müdürümüze Nazik Ziyaretlerinden Dolayı Çok Teşekkür Ediyor Saygılarımızı Sunuyoruz...’’ dedi.

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına Ümran YILDIRIM

TARDOBDER

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

………..….ooo…………..

TİY, Ş.URFA’YA  BUGÜN GİDECEK

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, deprem nedeniyle ara verilen maçlarına bu haftadan itibaren devam edecek. TİY, deplasmanda Pazar günü Ş.Urfa ile oynayacak. Maç saat 14.00’de başlayacak.

Tarsus idmanyurdu daha sonraki maçını sahasında Arnavutköy ile yapacak.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDUNDAN GİTTİ,

 FETHİYE’YE DE YAR OLMADI

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor'da  TİY’den alınan Sinan Kalaycı ile yollar ayrıldı. Fethiye’nin sezon başında Tarsus İdmanyurdu' ndan transfer ettiği orta saha oyuncusu Sinan'ın Başkan Esat Bakırcı ile yaptığı görüşmenin ardından eski kulübü Serik Belediyespor'la 1.5 yıllık anlaşma yaptığı öğrenildi.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar