Subscribe Us


30 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

 

30 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN BASKETBOL

TAKIMI SÜPER LİG’E MERHABA DEDİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, şampiyonluk maçında İzmit Belediyespor’u yenerek 65- 49 skorla mağlup etti. Periler, bu galibiyetle sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantilerken, şampiyonluk sevincini tribünleri dolduran yüzlerce Tarsuslu ile birlikte kutladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele veren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, şampiyonluk için sahaya indi. 28. haftada 3 mağlubiyet ve 22 galibiyet ile haftalardır liderlik koltuğunda oturan Tarsuslu Periler, İzmit karşısında bugün oynanan maçta bir galibiyet daha aldı. Takımını yalnız bırakmayan Tarsuslular, Edip Buran Spor Salonu’nda tribünlerden destek oldu.

KARŞILAŞMADAN GALİP OLARAK AYRILDI

Maçın birinci periyodunu Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 14-12 önde tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyunu sürdüren Tarsuslu Periler, ilk yarıyı 28-25 önde tamamladı. Ardından üçüncü ve son periyodu da önde tamamlayan Tarsus ekibi karşılaşmadan 65- 49 skorla galip olarak ayrıldı. Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan her zaman destekte olduğunu belirterek “Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımızı kutluyorum. Her zaman galibiyetlerle geleceklerini biliyorum ve bu anlamda tüm kalbimle onların yanındayım.” dedi.

Tarsus Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

………..….ooo…………..

Kaymakam  Otcu depremden etkilenen  ailelerle birlikte iftar yaptı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Ramazan Buluşmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Otcu,  İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyonunda misafir edilen depremden etkilenen ailelerle buluştu.

Kaymakam Otcu  daha sonra depremzedelerle  birlikte iftar yaptı.

 

………..….ooo…………..

YAZARLAR BULUŞUYOR

59.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında;  Yazar Remzi Karabulut ve Dr.Erkan Özaydın Gençlerle Söyleşi etkinliğinde kitapseverlerle buluşuyor..

Tüm Vatandaşlarımız Davetlidir!

 30 Mart 2023 Perşembe günü 15.00 de

Yer.Mehmet Bal Sergi Salonu

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN

 KREŞ, OKUMA SALONU VE KÜTÜPHANE

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Tarsus Belediyesi şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kente bir okuma salonu, kreş ve Tarsus’ta bir ilk olan 0-3 yaş bebek kütüphanesi kazandırarak açılış gerçekleştirecek. Bu kapsamda Osmanlı Parkı’nda açılacak okuma salonunun açılış töreni 31 Mart 2023 Cuma günü saat 10.00’da, Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi’nin açılışı ise Tarsus Belediyesi Tesisleri’nde aynı gün saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

Tarsus Belediyesi kente modern kullanım alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 36. Okuma Salonu, 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi ve kreş açılışı gerçekleştirilecek.

 

TARSUS’TA KİTAP SEVGİSİ AŞILANIYOR

59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, eğitim odaklı hizmetlerine bir yenisini eklemeye hazırlanan Tarsus Belediyesi, kente kazandıracağı yeni eserlerin açılışını yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kentte özellikle eğitim alanında sayısız projelere imza atıyor. Tarsus Belediyesi, bu hizmet anlayışını 59. Kütüphane etkinlikleri kapsamında açılışı yapılacak eserleriyle de taçlandırmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda çalışmalar başlatan Tarsus Belediyesi, Tarsus’ta bir ilki gerçekleştirerek 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi ve kreşi hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleri ile başkanlık konutu modern bir kreş ve bebek kütüphanesine dönüştürülüyor. Aynı zamanda kentte 36. okuma salonu da kazandırılıyor.

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Eğitim alanında kentimize kazandıracağımız yeni eserlerin açılış törenine tüm halkımızı davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

………..….ooo…………..

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ

3 ARACA ÇARPTI

Tarsus’ta  alkollü sürücünün kullandığı otomobil, park halindeki 3 araca çarparak durdu.

 Kazada sürücü ile otomobildeki 1 kişi yaralandı.Kaza, öğleden sonra Öğretmenler Mahallesi 1907 sokak üzerinde meydana geldi. Mehmet Mehri yönetimindeki 50 DS 882 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu park halindeki 3 araca çarparak durabildi. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan ve alkollü oldukları görülen sürücü ile otomobildeki 1 kişi, sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TARİHİ PARÇALAR

 ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta jandarmanın arama yaptığı araçta, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 345 parça eser ele geçirdi, 1 kişi gözaltına alındı.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Arıklı Mahallesi'nde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışındaki kişiyi yapılan takibin ardından gözaltına aldı. Şüphelinin aracında arama yapan ekipler, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen, aralarında yüzük ve sikkelerin de bulunduğu 345 parça eser ele geçirdi. Eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheli ise İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

………..….ooo…………..

TARSUS BAĞLAR’DA PATLAYAN

SU BORUSU  DUVARI YIKTI

Tarsus Bağlar Mahallesi’nden geçen Mersin’e içme suyu hattı taşıyan su borusu patladı. İçme suyu ana şebeke borusunun patlaması ile Bağlar Mahallesi’nin bir kısmı su altında kaldı. Ayrıca su, kanalın ihata duvarını yıktı. Sabahın erken saatlerinde sokaklarının sular altında kaldığını gören vatandaşlar, zor durumda kaldı. Tarsus Berdan Arıtma Tesisi’nde Mersin’e su taşıyan şebeke hattını besleyen 1200'lük ana borunun patlaması aynı zamanda bazı evler ile bodrumları su basmasına neden oldu. İhbar alan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, patlayan boruyu onarmak için çalışmalara başladı.

………..….ooo…………..

AKADEMİ DERNEĞİ’NDEN DEPREMZEDE

GENÇLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM DESTEĞİ

Türkiye’nin önde gelen bilim insanları, araştırmacıları, akademisyenleri ve sanatçılarını aynı çatı altında buluşturan Akademi Derneği, depremzede gençlerin eğitim sürecine destek olmaya devam ediyor.

Üniversite sınavlarına hazırlanan depremzede öğrencilerin alan ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan yaklaşık 4 bin kitabı Türkiye’nin dört bir yanına yerleşen depremzede öğrenciler ile buluşturan Akademi Derneği, yeni bir eğitim desteği kampanyası başlattığını duyurdu.

Türkiye’den birçok ünlü ismin de sosyal medya hesaplarında paylaşarak destek verdiği bu anlamlı kampanya kapsamında 50 depremzede öğrencinin özel eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim almasını sağlayacaklarını belirten Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Depremin yol açtığı yaraları sarabilmek ve ülkemizin aydınlık yarınları olan gençlerimize daha fazla destek olabilmek için tüm odağımızı onların eğitim süreçlerine vermeye devam ediyoruz” diyerek şunları kaydetti:

“Depremzedelerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz doğrultusunda depremden etkilenip Mersin iline yerleşen gençlerimiz içerisinde birçoğunun YKS, KPSS ve DGS sınavlarına hazırlandığını gördük. Bu kapsamda, Akademi Derneği olarak 50 gencimizin özel eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim almalarını sağlayacağız. Böylelikle okulda gördükleri eğitime ek olarak özel eğitim kurumlarında ilgili sınavlara hazırlanabilecekler. Başvurmak isteyen gençlerimizin, Akademi Derneği’nin resmi internet sayfası veya sosyal medya hesaplarında yer alan başvuru formunu doldurması gerekiyor.”

………….ooo………….

SEÇMEN LİSTELERİ 2 NİSAN’DA ASKIDAN İNECEK

Tarsuslu muhtarlar seçmenlerin

Şahin mahallesi muhtarı Hüseyin Aydın “Muhtarlıklarda asılı olan seçmen askı listelerini Lütfen kontrol edelim, Eğer isminiz yoksa nüfus müdürlüklerine kayıt yaptıralım, yarın seçim zamanı  benim oyum niye  yoktu diye ona buna suç bulmayalım. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir , lütfen bu görevimizi yerine getirelim” dedi.

 

………….ooo………….

MHP’Lİ ALİ ARI, MHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

28. dönem Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Dr. Ali Arı, MHP parti binasında kendini tanıttı.

Tanıtım toplantısına MHP ilçe başkanı Mehmet Çelik, Ülkü Ocakları başkanı Ahmet  Bebek, KAÇEP başkanı Yeşim Sancaktar İçgören, Türk Eğitim Sen Tarsus şube başkanı Yaşar Yılmaz,  TÜRKAV Tarsus şube başkanı Safi Karataylı, eski Ülkü Ocakları başkanları, partililer ve basın mensupları katıldı.

İlk konuşmayı yapan MHP ilçe başkanı Mehmet Çelik, 14 Mayıs seçimlerinin ülkenin ve milletin bekası için çok önemli olduğunu belirterek “Partimiz bu seçimlerden daha da güçlenerek çıkacaktır. Biz Cumhur ittifakı olarak  ülkemizin bekası için bu seçimlerde daha çok çalışacağız. MHP bugüne kadar hep halkına güven verdi. Çünkü MHP milletin partisidir. Bizler her şartta önce ülkem ve milletim diyoruz, sonra partim ve ben diyoruz. Bu seçimlerde halkımızın destekleri ile milletvekili sayımızı artıracağız. Üç hilali daha  yükseklerde dalgalandıracağız. Partimiz için aday adayı olan arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

ALİ ARI’NIN KONUŞMASI

 Bilgisayar mühendisi olan Tarsuslu Dr. Ali Arı ise herkese “Hoşgeldiniz” dedikten sonra kendini tanıttı.  Arı, daha sonra MHP’den 28. dönem Mersin Milletvekili   aday adaylığını açıkladı.  MHP Tarsus ilçe binasında aday adaylığını partililer huzurunda deklare eden Arı,

“Ben 15 yıldır hocalık yapıyorum. Ama bugünkü kadar hiç heyecanlanmadım. Ben  Dr.  Ali Arı, öz be öz Tarsusluyum, Yörük çocuğuyum. Ülkü Ocaklarında yetiştim... Ayrıca Malatya ve Ankara’da işyerleri kurarak insanlara aş ve iş olanağı sağladım. Hafta sonlarında mutlaka Tarsus’a gelip ailemi, partilileri ve sevenlerimi  ziyaret ediyorum. Çünkü ben önce Tarsusluyum, sonra Mersinliyim” dedi.

Arı konuşmasının devamında şunları söyledi:

“14 Mayıs’taki seçim ülkemizin, devletimizin ve milletimizin bekası için çok önemli. Bir çile varsa ülkem için milletim için bu çileyi çekmeye razıyım. Bu nedenle 28. dönem milletvekili aday adayı oldum. Partimin yetkili organları, genel başkanım beni nereye uygun görüp hangi sırayı verirse versin her zaman partimin ve milletimin emrinde olacağım. Halkıma ve ülkeme hizmet ederken her çileyi çekmeye razıyım. Ülkemizde bazı terör yandaşları ortaya çıkıp aleni konuşuyorlar. Kimlere güveniyorlar. Onlar Cumhur ittifakının gideceğini ve Millet ittifakının kendilerine vereceği tavizleri düşünerek aldıkları sözlerle kendilerini güçlü hissedebilirler. Fetöcü hainler  ülkemizden kaçtı, şimdi 15 Mayıs’ta dönmek için bilet aldık diyorlar.  Be hey hainler bugüne kadar cesaret edip neden dönmediniz?

Ülkemiz de dünya ülkeleri gibi zor bir dönemden geçiyor. Pandemi dönemi, deprem, sel ve yangınlar bitmiyor. Bunları aşmak için  devletimiz tüm imkanlarını kullanıyor. Devletimizi yöneten iktidar devletin tüm imkanlarını vatandaşımız için sunuyor. Deprem sonrası yaralar sarılırken bile insanların emekli maaşları, öğrencilerin bursları yatmadı mı? Elbette yattı. Liderimiz  Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile uyum içinde çalışıyor ve bizde bu dönem yine Erdoğan’ı Cumhur ittifakı olarak destekliyoruz. Milletvekili adayı olarak kendi bayrağımız ve logomuz ile seçimlerde sizlerden destek istiyoruz. bunun için herkes bu anlattıklarımı bir başkasına anlatsın ve destek versin. Hepinize selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

 

………….ooo………….

TARSUS İDMANYURDU, DÜN

DEPLASMANDA AFYONA MAĞLUP

TFF2. ligde Tarsus İdmanyurdu , dün deplasmanda Afyonspor ile oynadığı maçı farklı kaybetti.

Tarsus İdmanyurdu,  dün deplasmanda Afyonspor’a konuk oldu. İlk gol ev sahibinden geldi. TİY bu  gole 8 . dakikada cevap verip skoru 1-1 yaptı. Ancak ev sahibi ekip daha sonra attığı gollerle maçı 5-1 kazandı.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar