Subscribe Us


5 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….Ooo…………..

Depremzede Aİleye  Yangın Şoku..

Deprem bölgesinden ev eşyası taşıyan tır'da  Tarsus Karakütük mevkiinde yangın çıktı.

Deprem felaketinin yaşandığı Hatay'dan yüklediği ev eşyası ile yola çıkan tır yandı.

Alınan bilgiye göre, S.B.'nin sürücülüğünü yaptığı 15 AAT 927 kupa plakalı, 47 AAV 385 dorse plakalı ev eşyası yüklü olan ve Ankara yönüne giden özel bir firmaya ait tır, otoyol Tarsus Karakütük mevkiinde ilerlerken, kupa altı lastiklerinden henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Sürücü durumu fark ederek aracı güvenlik şeridinde durdurdu. Alevler kısa sürede dorse bölümüne de sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.

Şans eseri yaralananın olmadığı yangında maddi hasar oluştu.

………..….ooo…………..

MERSİN, ‘ÇOK ŞİDDETLİ KURAKLIK’  KATEGORİSİNE GEÇTİ

Tarsus Berdan Barajı susuzluk konusunda sos veriyor. Başkan  Vahap Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin’in ‘Çok Şiddetli Kuraklık’ kategorisine geçtiğinden söz ederek, Mersinlileri uyardı. Başkan Seçer’in paylaşımında; “Mersin Çok Şiddetli Kuraklık Kategorisine geçti. Depremle artan, yaz aylarında daha da artacak nüfusumuzu öngörerek çalışmalarımıza hız kazandırdık. DSİ Genel Müdürlüğü, Pamukluk Barajı arıtma-isale hattını geç kalmadan başlatmalıdır. Her damla su çok kıymetli” ifadeleri yer aldı. Mersin Büyükşehir ve MESKİ yetkilileri de özellikle Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Pamukluk Barajı’nın devreye alınması gerektiğini vurgularken, bireysel olarak alınabilecek konularda da su tasarrufu konusunda vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

 

………..….ooo…………..

BORSA YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Av. Burak Özdil ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası Yönetimine ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Ticaret Borsası Yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileten İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Burak Özdil” İlçe Yönetimi olarak meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız bir dizi ziyaret kapsamında bölgenin önemli kuruluşlarından biri olan Tarsus Ticaret Borsası’na geldik. Özellikle hizmet noktasında cesaretli olunması gerektiğine inanıyorum. Tarsus Ticaret Borsası’nın bu anlamda bölgenin lokomotif kuruluşlarından birisi olarak görüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında da Borsa Yönetimine ve Meclisine başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaretleri için İyi Parti İlçe Başkanı Özdil’e ve ilçe yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Öncelikle size ve yönetiminize de hayırlı olsun. Borsa olarak kurumsal iş birliğine ve dayanışmaya önem veriyoruz. Bölgemizin el birliği ile çözülmesi gereken konuları var. Bu konular çözüm bulunamayacak konular değil ancak dayanışma, güç birliği ve empati gerekiyor. Çalışmalarınızda, size ve yönetiminize başarılar diliyorum. Ziyaretinizden ötürü yönetim kurulu ve meclisim adına teşekkür ederim” dedi.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Tarsus’un ekonomik ve ticari sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

………..….ooo…………..

YEŞİL MAHALLEDEN DESTEK

Tarsus Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara;'' Çocuklar inanın güzel günler göreceğiz''

Ayrıca  Kilikya Nehir Derneği Tarsus Şubesi depremzedelerimiz için 7/24 çalışmaya devam ediyor

………..….ooo…………..

 TARDOBDER 'DE BUGÜN  DEPREMZEDELERE ETKİNLİK

- Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinden depremzedelere moral günü etkinliği yapılıyor. Başkan Ümran Yıldırım bugün dernek binasında saat 11.00 de toplanılacağını belirterek ‘’Tarsus’ta kalan depremzedelere moral vermek adına bir etkinlik yapacağız’’ dedi. Herkesi katılmaya çağırdı.

………..….ooo…………..

BASKETTE TARSUS BELEDİYESİ

KADINLARI, ELAZIĞ ‘I YENDİ.

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız,  Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı’nı yendi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı’nı 76-56 skorla yenmeyi başardı.

Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

……..….ooo…………..

TİY KONGRE KARARI ALINACAK

TİY Başkanı Cem Kavalcı “ İlk iş yakın zamanda Yönetim Kurulu’muzu güçlendirmek adına bir de kongre kararı alacağız. Bu sezon yaşanan önemli gelişmeleri de yapacağımız canlı yayında sizlerle isim isim paylaşacağız. Bugün bu takımı bu duruma getirenlere elbette büyük Tarsus İdman Yurdu Ailesi gerekli hesapları soracaktır. “ dedi.

……..….ooo…………..

TARSUS’TA  DEPREM ÇALIŞTAYI  DÜZENLENECEK

Tarsus Belediyesi tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası vesilesiyle  çalıştay yapılacak. Başkan Haluk Bozdoğan “yaşadığımız felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gerçekleştireceğimiz DEPREM ÇALIŞTAYI’nda kentimizin deprem master planı ile ilgili üniversite ve meslek odaları ile bir araya geleceğiz.” dedi.

………..….ooo…………..   

2. LİG MAÇLARI BAŞLIYOR

TİY, Ş.URFA İLE BUGÜN DEPLASMANDA OYNUYOR

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, deprem nedeniyle ara verilen maçlarına bu haftadan itibaren devam edecek. TİY, deplasmanda  bu Pazar günü Ş.Urfa ile oynayacak. Bugünkü maç saat 14.00’de başlayacak.

Tarsus idmanyurdu daha sonraki maçını sahasında Arnavutköy ile yapacak.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar