Subscribe Us


6 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARDOBDER ,  DEPREMZEDELERİ

KAHVALTIDA BULUŞTURDU

- Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinde (TARDOBDER)  depremzedelere moral günü etkinliği yapıldı.

TARDOBDER’in Otel Zorbaz arkasındaki lokalinde verilen kahvaltıya deprem nedeniyle Tarsus’a gelen ve çeşitli yurtlarda kalan 200 cıvarında aile katıldı. Kahvaltıya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Metin, Gençlik ve Spor  müdürü Memet Öztürk, TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım, dernek yönetimi, basın mensupları ve depremzede aileler katıldı.

Kahvaltı öncesi Hocaefendiler dua ederek depremde hayatlarını kaybedenlere Fatiha gönderdi.

Daha sonra Başkan Ümran Yıldırım  dernek binasındaki kahvaltı ile depremzede ailelere moral vermek amacında olduklarını belirterek ‘Hepimize çok geçmiş olsun’’ dedi.

Yıldırım ‘’Yaşanabilecek en büyü şoku ve acıyı depremde yaşadık. Tarsus’ta yaşayan bizler acınızı biliyoruz ve  sizlere  vicdan sahibi her birey  gibi destek oluyoruz.  Acınızı paylaştık paylaşmaya devam edeceğiz. Deprem sonrası dernek yönetimi olarak toplandık ve depremzedelere nasıl yardım yapabiliriz diye düşündük. Üyelerimizle ve halkımızla  yardım topladık paylaşımcı duygularla yardım topladık. Ekmekten suya,  kıyafetlere, bebek malzemelerine, hijyenik malzemelere kadar insani ihtiyaç malzemelerini temin ederek tırlarla deprem bölgesine gönderdik. Antakya AFAD’a teslim ettik. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz’ diye konuştu.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise  ‘’Türkiye büyük bir deprem geçirdi. Birçok insanımız vefat etti, birçoğu yaralandı ve evsiz kaldı. Tarsus’ta kalan depremzedelere moral vermek adına  böyle bir etkinlik yapan TARDOBDER başkan ve yönetimine teşekkür ederim’’ dedi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ‘Bizler sizlere kucak açarak acılarınızı paylaşıyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Her sıkıntınızda bizler yanınızdayız. Şu anda Tarsus’a 10 bin cıvarında depremzede kardeşimiz var. 3 binini yurtlarda barındırıyoruz. 7 bini ise ya yakınlarının yanında, yada ev bulanlar evlerde kalıyor. Acınız acımızdır, yaraları birlikte saracağız. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin derken yaralılara acil şifalar diliyorum’’ diye konuştu.

 

………..….ooo…………..

TARSUS CHP’NİN DEPREM MAĞDURU

ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL

ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Yıkıcı depremlerin ardından evlerini ve kentlerini terk ederek bölgemize gelen ailelerin yaşadıkları travmadan uzaklaşması ve özellikle çocuklarının yüzlerinin yeniden gülmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Güzel Günler Göreceğiz” etkinliklerinin ikincisi Yeşiltepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

 

İlki geçtiğimiz hafta Atalar Mahallesi’nde düzenlenen programa Yeşiltepe’de yoğun katılım oldu. 

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, partili yöneticiler, muhtarlar ile anne ve babalarında katılım gösterdiği programda, çocukların gülen yüzleri herkese moral oldu.

 

Halat çekme yarışmasından yüz boyamaya, renkli boyalarla resim yapmaktan çömlek yapımına kadar çocukların el gelişimine olumlu katkılar sunan ve birlikte oyunlar oynamalarını sağlayan dolu dolu programlarda ayrıca çeşitli ikramlarda bulunulup, armağanlar da dağıtıldı. Etkinliğe Yeşiltepe Mahalle sakinlerinin çocukları da iştirak etti.

 

Pamuk şekeri almak için heyecanla bekleyen çocukların, çalan müzik eşliğinde yüzlerinin güldüğü etkinlik, depremzede aileler için de moral oldu.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, deprem bölgesinden gelen yüzlerce yurttaşa evlerini ve gönüllerini açan Yeşiltepe Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Zorlukların el ele vererek ortadan kalkacağına da inanıyoruz. Yıkıcı depremlerin ardından bölgeye ilk giden Belediyelerimiz, yurttaşlarımıza yardım ellerini uzattılar ve halen de uzatmaktalar.

 

Bu süreçte bölgemize gelen deprem mağduru ailelerimizin çocuklarının yüzlerinin gülmesi adına tertip ettiğimiz ‘Güzel Günler Göreceğiz’ etkinliğimizin ikincisini Yeşiltepe Mahallemizde yaptık. Umarım insanlarımızın yaşadıkları sorunlar kısa sürede son bulur ve etkinliklerimiz çocuklarımızın zihinlerinde bir ömür boyu güzel bir anı olarak kalır” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS  PAMUKLUK BARAJI

DEVREYE ALINMALI

“Devlet Su İşleri’nin ivedilikle Tarsus  Pamukluk Barajı’nı devreye alması gerekmekte”

Mersin’in %72’sine hitap eden Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Berdan Barajı’nın şu anda aktif olarak ve tam kapasiteyle çalıştığından da söz eden Avcı, “Devlet Su İşleri’nin ivedilikle Pamukluk Barajı’nı, İsale Hattı’nı ve Arıtma Tesislerini de yapılandırıp, devreye alması gerekmekte. Aksi takdirde daha büyük problemlerle karşılaşacağız. Biz MESKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm kaynaklarımızı izlediğimiz, tüm içme suyu şebekemizi izlediğimiz, bununla beraber yine atıksu arıtma tesislerimizi ve aboneleri izlediğimiz Merkezi Veri Depolama Sistemi dediğimiz SCADA Sistemimiz aktif olarak devrede. Bu SCADA Sistemi ile online müdahaleleri gerçekleştirip, kaynaktan deşarja kadar suyu her basamakta izleyip, kayıp-kaçak oranlarını azaltıyoruz. Şehri belli basınç bölgelerine böldük, bu basınç bölgeleriyle beraber su tüketimlerinin, arızaların düzenli olarak takibini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her damla suyun ne kadar önemli olduğu bilinciyle, arıttığımız atık suları da değerlendiriyoruz”

MESKİ olarak akıllı şehirler kapsamında akıllı sayaç uygulamasına da başladıklarını belirten Avcı, bu sayede kayıp-kaçak oranlarını azaltıp, su tüketimindeki rejimlerin düzenli olarak takibini yaptıklarını kaydetti. Avcı, “Her damla suyun ne kadar önemli olduğu bilinciyle, arıttığımız atık suları da değerlendiriyoruz. Çünkü su tüketiminin oldukça büyük bir kısmı atık suya dönüşüyor. Bizim toplamda 25 tane atıksu arıtma tesisimiz şu anda mevcut ve aktif olarak devrede. Atıksu arıtma tesislerinde arıttığımız suların kalitesi son derece iyi olduğu için Türkiye'nin en büyük geri dönüşüm projelerinden bir tanesi olan Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde deşarj ettiğimiz suyun şu anda Şişecam Soda Sanayi A.Ş.  ile yaptığımız protokol çerçevesinde 4 bin metreküp saatlik bir kısmını Şişecam Soda Sanayi A.Ş.’nin değerlendirmesi üzere onlara vereceğiz. Böylelikle onların kullandığı temiz suyu azaltmış olacağız. Bu da su döngüsü ve su sürdürülebilirliği açısından bizim için son derece önemli. Yine diğer tesislerimizde de orta refüj sulamada, benzer şekilde tarımsal sulamada kullanmak için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kaynaktan deşarja kadar suyun ne kadar önemli olduğunu bilip, gözümüz, kulağımız suda, tüm çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

………..….ooo…………..

MUKAL ÖĞRENCİLERİ BAŞKA OKULA

AKTARILIYOR

Depremde hasar gören Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri başka okula aktarıldı.

Altaylılar Mahalle Muhtarı Perihan Özcan ‘’MUKAL  öğrencilerimiz 06.03.2023 tarihi itibari ile Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi’nde öğlenci olarak eğitime devam edeceklerdir.Sağlıklı başarılı eğitim süreci diliyorum.’’ Dedi.

 

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA "DÜNYA'NIN 70. YERYÜZÜ PAZARI"

Slow Food Yeryüzü Pazarı, 15 günde bir hafta sonları  Kubatpaşa Meydanın'da, Tarsuslu hemşehrilerimiz için yeniden kuruluyor. Zehirsiz Sofralar  70. Yer yüzü pazarında halkımızın beğenisine sunuluyor.

Saat 10.30 - 17.00 arasında Slow Food Yeryüzü Pazarı'nda alışveriş yapmanın keyfini çıkarın.

Emek verene değer verecek Tarsus'lu hemşerilerimizin katkı ve destekleri esnaflarımızın yüzünü güldürecektir. Hava ilkbahar, mis gibi havayı alışveriş yapmanın keyfiyle taçlandırın.

Mutlu pazar alışverişleriniz olsun inşallah.

 

 

………..….ooo…………..

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ KURULUŞ YILINI KUTLADI

YAKUP BONCUK- Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi, 72. kuruluş yılını sade bir törenle kutladı.

Tarsus Kuvayi Milliye Derneği başkanı İsmail Taşgit ‘’ Kuvayi Milliye Derneğimiz 05.03.1951 yılında kuruldu. 5 Mart tarihi itibariyle derneğimiz 72 yaşında.. Kutlu olsun'' dedi.

Başkan Taşgit '' Ülkemizin deprem afeti yaşadığı bugünlerde Kuvayi Milliye Derneği Tarsus Şubesi olarak 72. kuruluş yılını sade bir törenle kutluyoruz. Başta en büyük Kuvayi Milliyeci Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatını kaybetmiş tüm Kuvayi Milliyecileri rahmetle anıyoruz. Merhum Tarsus şube başkanımız Mehmet Topal ile vefat eden diğer üyelerimizi unutmadık. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bugün sağ olan ve Kuvayi Milliye ruhunu yaşatan üyelerimize de şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

ÇOCUKLARA, TİYATRO ETKİNLİĞİ

Tarsus  Belediyesi Tarsus Şehir Tiyatrosu, ülkemizde yaşanan felaketten sonra önceliği çocuklarımıza vererek perdelerini açıyor.

Tüm oyunlarımız ücretsiz olup katılım için rezerve gerekmektedir.

Tel.,0535 545 36 00

………..….ooo…………..

İLÇE ANMA VE KUTLAMA KOMİTESİ  TOPLANDI.

Tarsus İlçe Anma ve Kutlama Komitesi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı.

 İlçe Anma ve Kutlama Komitesi bu ay içinde yer alan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü, 17 Mart Atatürk’ün Tarsusa Gelişi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerini görüştü. Görüşmede Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplantıda kararlar alındı.

Etkinliklerin deprem dolayısı hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da anacak şekilde ve sade anma programları düzenlenerek yapılması kararlaştırıldı.

 

………..….ooo…………..

DEPREMZEDELERE YÖNELİK 'GÜZELLİK

GÜNLERİ ETKİNLİĞİ' DÜZENLENDİ.

 

 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde depremzedelere yönelik 'Güzellik Günleri Etkinliği' düzenledi.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 2018 yılından bu yana Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Güzellik Günleri Etkinliği' kapsamında bugün, asrın felaketi deprem ile birlikte büyük kayıplar veren depremzedelere bir nebzede olsa umut telkin ederek yaşamlarına güzellik ve mutluluk katmak amacıyla kuaförlük hizmeti verildi.

'Güzellik Günleri Etkinliği'nde Kuaför Ayfer Kurt, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'ndan İnci İlhan ve Üniversite Öğrencisi Beyza Kuren depremzedelere talepleri doğrultusunda kuaförlük hizmeti verdi.

Kuaförlük hizmeti boyunca Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu depremzedelerle sohbet ederek yakından ilgilendi.

Haber: Emine KUREN

………..….ooo…………..

KAYIP ŞAHIS

Tarsus’ta  Akgedik Mahallesi’nden bir şahıs 3 gündür kayıp.  3 Mart Cuma günü sabah saatlerinde evinden çıkan Yaşar Serbes’ten (55) bir daha haber alınamadı. Akşam saatlerine kadar eve gelmeyen adamın ailesi durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine arama çalışması başlatıldı.

 

………..….ooo…………..

 

TİY, Ş.URFA’YA DA MAĞLUP

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, deprem nedeniyle ara verilen maçlarına bu haftadan itibaren başladı. Dün deplasmanda Pazar günü Ş.Urfa ile oynanan maçı  TİY ekibi genç kadrosuyla farklı şekilde 11-0 kaybetti. Tarihi bir farkla alınan mağlubiyet büyük üzüntü yarattı.

Tarsus idmanyurdu daha sonraki maçını sahasında Arnavutköy ile yapacak.

 

………..….ooo…………..

TİY’DE İSTİFA

İbrahim Küçükoğlu ‘’Tarsus idman yurdu yönetim kurulu görevimden bugün (5.3.2023 günü)  itibariyle istifa ettim.’’ Dedi.

…………..ooo………….

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar