Subscribe Us


7 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUSLU CHP’LİLER ANKARA’DA

Tarsus’ta CHP ilçe teşkilatı ve çok sayıda üye dün Ankara’ya gitti. Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Merkezi'nde, Türkiye 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan  Kemal KILIÇDAROĞLU'nu destekleyen grup  bugün Tarsus’a dönecek.

 

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN’DAN TEBRİK

Tarsus Belediye başkanı Bozdoğan ‘’Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Merkezi'nde, Türkiye'mizin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nu; umutlu, inançlı, heyecanlı binlerce vatandaşımızla birlikte karşıladık...

Ülkemizin tüm renkleriyle birlikte, Millet İttifakının olanca gücüne olan inancımla, tüm halkımızı selamlıyorum...’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

KAYMAKAM ZİRAAT ODASINDA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı ziyaret ederek yeniden Oda Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Şubat ayının ilk haftasında Genel Kurulu yapılan ve  Yeniden üyelerinin desteğiyle  Tarsus Ziraat Odası Başkanı Seçilen Veyis Avcı’yı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile Birlikte Tarsus İlçe Emniyet müdürü Ali Garanlı ziyaret etti.

Otcu ve Garanlı  yeni dönemin hayırlı olması dileğinde bulundular.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı Kaymakam Kadir Sertel Otcu ile İlçe Emniyet Müdürü Ali Garan'lıya bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

………..….ooo…………..

 

VALİLİKTEN YAĞIŞ UYARISI

Mersin Valiliği Afad İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Metorolojik Uyarı yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan Açıklamada : Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre; Mersin’de Pazartesi sabah saatlerinden itibaren görülecek olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba (08.01.2020) günü sabah saatlerine kadar şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

Bu yağışların ilimizin kıyı bölgelerinde sağanak yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Ayrıca rüzgarın bugün (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren, doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Akdeniz'de de rüzgarın yarın (pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu, doğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Fırtınanın salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle; ani sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar (Hava, Deniz, Kara ulaşımı) gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

 

………..….ooo…………..

ÜCRETSİZ SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Tarsus Belediyesinin Ücretsiz Sanat Kursları Başlıyor.

Resim, Müzik, El sanatları, Seramik ve Dokuma kurslarımızda kayıtlar başladı!

Kayıt için Akademimize bekliyoruz

Son Başvuru Tarihi. 16 Mart 2023

İletişim.05357144258

 

……..….ooo…………..

TİY KONGRE KARARI ALMALI

TİY Başkanı Cem Kavalcı “ İlk iş yakın zamanda Yönetim Kurulu’muzu güçlendirmek adına bir de kongre kararı alacağız. Bu sezon yaşanan önemli gelişmeleri de yapacağımız canlı yayında sizlerle isim isim paylaşacağız. Bugün bu takımı bu duruma getirenlere elbette büyük Tarsus İdman Yurdu Ailesi gerekli hesapları soracaktır. “ dedi.

……..….ooo…………..

YENİSES GAZETESİ 55 YAŞINDA

Tarsus’ta 1969 yılında yayın hayatına başlayan Yenises gazetesi bir yaş büyüdü. 4 Mart 1969 tarihinde yayın hayatına atılan gazete, Tarsus’ta yerel olarak günlük yapan ve en eski gazete konumuna sahip. 4 Mart itibariyle  55 yaşına giren gazetenin ilk sahibi ve Kurucusu Gündoğdu Homurlu’yu rahmetle anıyoruz. Bayrağı babasından devralıp gazete sahipliğini devam ettiren oğul Cem Homurlu’yu, yazı işleri müdürü Yasemin Tuna Homurlu’yu  ve yayın ekibini kutlarız. Daha nice uzun yayın yılları dileriz.

 

…………..ooo………….

                                         

TİY, Ş.URFA’YA FARKLI

YENİLMESİ ÜZÜNTÜ YARATTI

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, deprem nedeniyle ara verilen maçlarına bu haftadan itibaren devam ederken Ş.Urfa karşısında alınan tarihi fark üzüntü yarattı.

TİY, deplasmanda Pazar günü Ş.Urfa ile oynarken gençler bir varlık gösteremedi ve ilk yarı 7-0 aleyhimize sonuçlandı. Bu sonuçla TİY 20 puanda kaldı ve küme düşme hattı içinde yer aldı.

Tarsus idmanyurdu daha sonraki maçını sahasında Cumartesi günü Somasporla  yapacak.

…………..ooo………….

TİY’NA SAHA BORCUNDAN İCRA

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurduna bir şok daha.

Maddi açıdan zor durumda olan TİY kulübüne  stad kira borcu nedeniyle icra geldi. Şehir stadını kiralayan TFF 2. lig Beyaz grup ekibi TİY,  borcu olan 153 bin TL’yi ödemezse maçları oynaması riske girecek.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar