Subscribe Us


8-9-10 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

8 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

ÖMER KURNAZ’IN VEFATI ÜZÜNTÜ YARATTI

TÜED Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı ÖMER KURNAZ'ı 07.03.2023 günü  kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

TÜED Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı,Tarsus’umuzun değerlerinden,Tarsusluların Ankara’daki Dost kapısı, TADER Derneğinin Kurucu Üyesi Mümtaz insan Ömer KURNAZ Ağabeyimizin zamansız vefatı  camiamızı derinden üzmüştür. 

Tarsuslular olarak, yokluğunu daima hissedeceğimiz Merhum ağabeyimize Yüce Allah’ tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Tarsuslulara baş sağlığı ve sabır diliyoruz.    Mekânı cennet olsun.  
Cenaze töreni yarın öğle namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığında yapılacaktır.        

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS’TA ODALARDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ailenin temeli, toplumun yapı taşı, şefkat ve merhametin sembolü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kadınların yaşamın her alanında çok önemli roller üstlendiğini belirten Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, mesajında şunları kaydetti:

“Sevgisiyle sarıp sarmalayan annemiz, yaşam yolunu birlikte yürüdüğümüz eşimiz, ablamız, kardeşimiz dünyayı güzelleştiren ve geliştiren ne varsa muhakkak orada kadının izi vardır.

Eğitimin temeli aileden başlıyor ve ilk öğretmenimiz annelerimiz çocukluktan başlayarak geleceğimizi inşa ediyor.Büyük Önder Atatürk, “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” diyerek, bizlere güçlü millet olmanın yolunun kadınlarımızı yükseltmekle olacağını göstermiştir.

DEPREMİN YARALARINI BİRLİKTE İYİLEŞTİRECEĞİZ

Ülkemizin kurtuluşunda kadınlarımızın mücadelesi dillere destan olmuştur. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şad olsun. 10 ilimizde yaşanan, Ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketinin yaralarını da kadınlarımız ile birlikte o gün kü ruhla saracağız.O gün nasıl annelerimiz, ninelerimiz sadece cephe gerisinde değil, cephede de kahramanca mücadele vermişse, bugün de kadınlarımızla  omuz omuza vererek depremin yaralarını iyileştireceğiz.

Ülke nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor ve bu büyük potansiyeli maalesef sosyal yaşamın içerisinde istenilen oranda göremiyoruz.Kadınlarımız sosyal yaşamın, iş dünyasının içerisinde ne kadar fazla yer alırsa, ülkemiz de bir o kadar gelişir ve kalkınmamız hız kazanır.Sanayinin, ticaretin bu denli geliştiği, girişimciliği ile her zaman övündüğümüz ülkemizde kadınlarımızın üretime katılımlarını daha da artırmalıyız.Kadınlar için çalışma imkanları oluşturulması ve devlet tarafından pozitif ayrımcılık yapılarak destek verilmesi bu noktada büyük önem taşıyor.

Kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyor, sanattan spora, eğitimden iş dünyasına yaşamın her alanında daha fazla temsil edilmeleri dileğiyle, acziyetin kadına şiddet olarak karşımıza çıktığı, hepimizi derinden yaralayan olayların son bulduğu;kadının yüreğindeki sevgi ve merhametin tüm dünyaya hakim olduğu bir dünya temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

. ………..….ooo…………..

SEÇER “KADIN TOPLUMDA MEDENİYETLERİN GÖSTERGESİDİR” 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, yayınladığı mesajında, kadınların toplumdaki gücünün, medeniyetin göstergesi olduğunu söyledi.

Yayınladığı mesajında, son yıllarda kadınların toplumsal yaşamın her alanına etkin katılım için verdikleri mücadelenin bugün çok daha güçlü bir şekilde devam ettiğine vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikardır. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır. Kadının duygusal zekası ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır.  Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanlarının baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir. Kadınlar değiştiğinde toplumlar değişecektir. Toplumlar değiştiğinde ülkeler değişecek, dünya değişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme her alanda varlıklarıyla onurlandığımız, bizleri, eğiten yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

……..….ooo…………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A 15 BİN KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, her sene

olduğu gibi bu sene de yatsı namazının ardından vatandaşlara kandil simidi dağıtımı yaptı.

Tarsus’tan Anamur’a kadar 13 ilçede vatandaşlar yatsı namazı sonrası Büyükşehir’in kandil

simidi ikramıyla karşılaştı. Büyükşehir ekipleri vatandaşların Berat Kandili’ni kutlarken,

vatandaşlara kutular içerisinde toplam 15 bin adet kandil simidi dağıttı.

……..….ooo…………..

TARSUS’TA KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

Kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen alkol ve sigara operasyonunda 2 şüpheli yakalandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Tarsus ‘ta 1 şüphelinin sahte bandrollü kaçak içki ticareti ve Çamlıyayla ilçesinde de 1 şüphelinin kaçak sigara üretimi ve ticareti yaptığını tespit etti. Bunun üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, söz konusu 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 32 litre kaçak alkollü içki ile 4 bin 475 kaçak sigara ele geçirildi.

 

 

………..….ooo…………..

 

BİNLERCE TON SUYU KURTAR

Küresel iklim değişikliği sebebiyle kurak geçen sonbahar ve kış mevsimleriyle birlikte büyük

bir tehlike ile karşı karşıyayız... Kentin su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Berdan

Barajımızın doluluk oranı yüzde 15,9

Su tüketim alışkanlıklarımızda yapabileceğimiz BİREYSEL SU TASARRUFU ile binlerce

ton suyu kurtarabilirsin.

 

………..….ooo…………..

TARSUS KENT KONSEYİ

DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANTI YAPTI

Tarsus Kent Konseyi başkanı Ayşe Bücher  “Bileşenlerimizden biri olan Çağ Üniversitesi ve öğrencileri ile biraraya gelerek kentimizde depremzede ailelerimiz ile yapılacak ortak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Verdiği desteklerden dolayı Üniversitemize teşekkür ediyoruz...

TARSUS KENT KONSEYİ

………..….ooo…………..

 

ERDOĞAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Tarsus’ta 17 -18 Oda faaliyet gösteriyor. Bu Odaların içinde en çok üyeye sahip olanların başında Tarsus Bakkallar Esnaf Odası geliyor.

Bu oda da başkanlık görevini 22 yıldır başarı ile sürdürmekte olan  Başkan Erdoğan Yalçın sağlık nedenlerinden dolayı görevinden ayrıldı. Erdoğan başkanı yıllardır tanıyan biri olarak görevinden ayrılmasına üzüldüm. Başkan, görevini aynı odada birlikte görev yaptığı arkadaşı  Oktay Yılmaz’a devretti.

Oda da yapılan olağan yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulunun oy birliği ile Oktay Yılmaz oda başkanı olarak seçildiği açıklandı. Kendisini tebrik ederim.

Erdoğan başkan, mensubu bulunduğu odaya  40 yılı aşkın süredir Esnaf teşkilatında farklı görevlerde  hizmet eden bir abimiz.

Elbette görevinden affını istemesi kendi tasarrufundadır. Başkan  Erdoğan Yalçın: “ Esnaf teşkilatında bulunduğum süre boyunca elimden geldiğince esnafımızın hak ve menfaatlerini göz önünde bulundurarak görevimi yerine getirmeye gayret ettim, umut ediyorum ki bugüne kadar hakkıyla taşımaya çalıştığım bayrağı Sn. Oktay Yılmaz benden daha da ileriye götürecektir. Bu vesile ile bugüne kadar birlikte çalışmış olduğum tüm teşkilat arkadaşlarıma ve bizi bu göreve layık gören tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.” diye açıklama yapmış.

Görevini devrettiği  Tarsus Bakkallar  Odası yeni başkanı Oktay Yılmaz da Erdoğan başkana teşekkür ederek  “ Bugüne kadar odamıza ve esnaf teşkilatımıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı  Erdoğan Yalçın’a teşekkürlerimi sunarım. Kendisinden devraldığımız bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceğimizden esnaf ve sanatkarlarımızın şüphesi olmasın. Tarsus Bakkallar Esnaf Odası olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de Esnafımız için Birlik Başkanımız  Talat Dinçer ile omuz omuza yürüyeceğiz.” diyor.

Biz de Erdoğan Yalçın’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı  teşekkürlerimizi sunarız.

Bundan sonraki yaşamında sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı nice yıllar dileriz..

 

 

……..….ooo…………..

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA

STOACILIK” KİTABI

ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Antik çağda yaşamış şair matematikçi ve gök bilimci Tarsuslu filozof Aratos adına çıkan Aratos Felsefe Dergisi ayrı basım kitaplar yayınlamayı sürdürüyor.

Bugüne kadar başta Tarsus tarihi ve kültürünü yansıtan kitaplarla birlikte şiir, öykü ve roman gibi edebi eserlerin yanı sıra felsefe üzerinde de kitaplar yayınlıyor.

Aratos Yayınları tarafından son olarak ise “Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitabı çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen Tarsus Felsefe Festivallerinde yapılan konuşmalar da Aratos Yayınları tarafından kitaplaştırılmıştı.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın “Tarsus Stoa Felsefesinin Merkezlerinden Biridir” başlıklı sunusuyla kitapta yer alan yazıların konu başlıkları ve yazarları şöyle; “Kentin Ünlüleri Stoiklerdir” (Strabon), “Tarsuslu Bir Filozof Gökbilimci Aratos”, “Stoa Felsefesinin Direği Tarsuslu Bir Filozof: Krhisippos”, “İlk Stoa Döneminde Tarsuslu Bir Filozof: Khrisippos” (Mustafa Günay), “Bir Tarsus Valisi: Hukukçu ve Stoacı Filozof Cicero” (Uğur Pişmanlık), “Sotaya Yatmak, Stoada Felsefe Yapmak” (Uğur Pişmanlık), “Tarsuslu Filozoflar Kronolojisi, Mithraizm ile Stoacı Düşünce ve Tarsus İlişkisi” (Uğur Pişmanlık), “Stoa Ahlakı” (Afşar Timuçin), “Stoa Yaşam Felsefesi” (Kamuran Elbeyoğlu), “Stoacılıkta İnsan Kavramı ve Bazı Erken Stoacıların Fragmanlarından Seçmeler” (Derleyen ve Çeviren: Prof. Dr. Doğan Göçmen), “Stoacılara Göre Mantık” (Diogenes Laertius Çeviri: Prof. Dr. Doğan Göçmen),” Stoa Felsefesinde Diyalektik” (Celal Gürbüz), “Stoacı Düşünce Üzerine Diyalektik Bir Yaklaşım Denemesi” (Uğur Pişmanlık).

Aratos dergisi yayın yönetmeni ve Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Aratos Yayınları’dan çıkan “Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitabına yazdığı “Tarsus Stoa felsefesinin merkezlerinden biridir” başlıklı sunuş yazısında şu görüşlere yer vermiş, “Stoa felsefesi bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü stoa felsefesi, antik çağ felsefesi içerisinde akla en yatkın felsefedir ve günümüz modern felsefesini etkileyerek ona zemin sunan bir düşünce sistemidir. Stoacı filozofların hepsi için söylenmese de özellikle Tarsuslu filozof Khrisippos’un diyalektiğe katkısı ve stoacıların bir bölümünün düşünceleri nedeniyle stoa felsefesi rasyonel ve materyalist bir öz taşımaktadır. Belki de bu özelliği, Kıbrıslı Zenon’un kurduğu stoacılığın diğer antik felsefi düşünüş biçimlerinden ayırdığı söylenebilir.

Stoa felsefesinin güçlü etkisi günümüzde de kendisini hissettirmektedir.  Ancak şu söylenmelidir; eski çağ ile başlayıp antik çağ felsefesiyle devam eden ve orta çağda skolastik felsefe ile rönasansa kadar gelen düşüncenin yolculuğu 19. yüzyılda Fransız devrimiyle başlayan Avrupa Aydınlanmasının düşünsel arka planını oluşturan modern felsefe, kendisinden önceki felsefe birikiminden yararlanmış ve onu aşmıştır.

Jean Jack Reussesu, Volter, Diderot ve Robespierle başlayan, aklın ve aydınlanmanın öne çıktığı yeni düşünce Kant, Hegel ve Marks ile doruğa ulaşmıştır.

Bu açıdan bakıldığında, Afşar Timuçin’in dediği gibi, “Fransız devriminin ruhunda stoacılık vardır”.

Birçoğu Aratos Felsefe Dergisinden stoa üzerine yayınlanmış olan ve yeni yazılarla da beslenen ve stoacılık üzerine toplu bir kitap ortaya konulmaya çalışılmıştır. Öte yandan Atina, Roma ve İskenderiye gibi antik çağın stoa felsefesinin merkezlerinden bir sayılan Tarsus’la ilişkine değinilmiştir.

Yaklaşık 40 kadar Tarsuslu filozofun varlığı ve tamamına yakının Stoacı görüşte olması bu kentle ilişkini ortaya koyan en somut örnek sayılır.

2021 ve 2022’de gerçekleştirdiğimiz Tarsus Stoa Festivali ile de bu somutluğu günümüze taşımış olduk".

 

Uğur Pişmanlık

Gazeteci-Yazar

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni

………..….ooo…………..

KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Tarsus’ta dün meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü.

Olay Fahrettin Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Kazada, Boran Y. idaresindeki elektrikli bisikletle ile plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç çarpıştı. Kazada ağır yaralanan  B.Y., olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye sevk edildi. Boran Y., kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

………..….ooo…………..

YILMAZ’DAN KADINLARA KUTLAMA

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Kadınların sevgi, şefkat ve üretkenliğiyle toplumun birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirten Başkan Yılmaz, deprem felaketinin ardından da ülkemizin dört bir yanındaki kadınların kenetlenerek yaraların sarılması için mücadele ettiğini söyledi

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, bu yıl buruk bir şekilde kutlandığını belirten Başkan Yılmaz; “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralarımızı el ele omuz omuza hep birlikte saracağız. Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, hayatımızın her alanında büyük rol üstlenen tüm kadınlara sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum” dedi.

 

“Toplum olarak kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak daha da güçlenir ve daha ileriye gideriz” diyen Başkan Yılmaz, kadınların gerek aile gerek toplum yapısının temel direği olduğuna vurgu yaptı.

………..….ooo…………..

TARSUS İY KONGRE KARARI ALDI

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Yönetimi güçlendirmek adına Olağanüstü Genel Kurul Seçimi kararı aldı.

Başkan Cem Kavalcı ‘’Seçim ilk etapta 4 Nisan 2023 Salı Günü saat 18:00’de Burhanettin Kocamaz Tesisleri’nde olacak çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise 11 Nisan 2023 Salı günü yine saat 18:00’de Burhanettin Kocamaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecektir. Yönetimi güçlendirmek üzere aldığımız bu karar kulübümüz adına hayırlı olsun’’ dedi..

- TARSUS İDMAN YURDU YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEM KAVALCI

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

9 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

-TARSUS BELEDİYESİ KADINLAR GÜNÜNDE

DEPREMZEDE KADINLARI UNUTMADI

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana çalışmalarını yürüten Tarsus Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlara hijyen seti ve el emeği örülen hediyeliklerin dağıtımını gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kapı kapı dolaşarak ulaştırılan hediyeler ile depremzede kadınlara geçmiş olsun dilekleri iletildi. Kadınlara aynı zamanda Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde sunulan ücretsiz hukuk ve psikolojik destek faaliyetleri de aktarıldı.

 

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini bu yıl, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlar için ayırdı. Ülkede yaşanan depremler nedeniyle memleketlerinden gelerek Tarsus’a yerleşen kadınları ziyaret eden Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri geçmiş olsun dileklerini iletti. Hijyen setleri ve el sanatları atölyesinde örülen el emeği ürünler ekipler tarafından kadınlara dağıtıldı.

Ürünlerin ulaştırıldığı kadınlar, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a

hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Ekipler deprem bölgesinden Tarsus’a gelen

vatandaşların yoğun olarak misafir edildiği mahallelere gitti. Mahallelerde dağıtımın yanı sıra Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde sunulan ücretsiz hukuk ve psikolojik destek faaliyetleri de aktarıldı. Dağıtım ve ziyaretlerin 10 Mart’a kadar süreceği bildirildi.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “BİR NEBZE DE

 OLSA ACILARINI DİNDİRMEK İSTEDİK”

Depremin bıraktığı yaraları hep birlikte saracaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta misafir edilen kadınlara her zaman destek olacaklarını vurguladı.

Başkan Bozdoğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle buradaki depremzede

kadınlarımızı ziyaret edip, aile destek merkezimizdeki kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünleri ayrıyeten hijyen setleri hediye ederek bir nebze de olsa yaralarını sarmak istedik. Bütün kadınların, kadınlar gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

KAYMAKAMDAN KADINLARA ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Depremzede Şehit Annesi Emire ÖZDAĞ’ı Bağlar Mahallesindeki evinde ziyaret etti.
Kaymakam ayrıca , Depremzede Ratibe AKÇAY’ı Fatih Mahallesinde bulunan evinde, Depremzede Emine BÖK’ü Seksenikievler Mahallesinde bulunan evinde ve Gazi Fikri OYA ve eşini Öğretmenler Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti.

DİĞER ETKİNLİKLER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlara destek amaçlı hediyeler verildi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlara hijyen seti ve el emeği ile örülen hediyeliklerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Kadın dayanışmasını heryerde yaşatacağız...

 

 

………..….ooo…………..

MERSİN VALİSİ PEHLİVAN, TARSUS 'TA

DEPREMDEN ZARAR GÖREN OKULLARI İNCELEDİ.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus 'ta depremden dolayı hasar gören ve tahliye edilen okullarda incelemelerde bulundu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’den bilgiler aldı.

 

………..….ooo…………..

OKALİPTÜS AĞAÇLARININ BULUNDUĞU

 ALANDA YANGIN ÇIKTI

 Tarsus ilçesi Yunus Emre mahallesi Karabucak ormanı mevkiinde bilinmeyen Bir nedenden dolayı yangın çıktı yangına itfaiye araçları müdahale ederken orman işletmeye ait bölgede rüzgarın da etkisiyle alevlerin büyümesinden endişe ediliyor

 

………..….ooo…………..

TEKSİN’DE BİR AYDA 155 BİNDEN

 FAZLA GÖRÜŞME SAĞLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Teksin Mersin uygulaması, depremin olduğu günden bu yana 155 binden fazla etkileşim aldı. Vatandaşların, yaşadıkları zorlu süreci daha kolay atlatabilmesi adına acil ihtiyaçları karşılayabilmek için ekstra hassasiyet gösteren Teksin Mersin çalışanları, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana Alo 185 üzerinden gelen 120 bin 787 çağrıya yanıt verdi. Ayrıca 33 bin 701 adet WhatsApp hattı görüşmesi yapılırken,  3 bin 400 de sosyal medya üzerinden gelen talep, şikayet ve öneriler yanıtlandı. Teksin Mersin’in etkileşimi geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla %200 arttı.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin olduğu andan itibaren, gelen talepleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde karşılamak adına çalışmalarını yoğunlaştıran Teksin Mersin, bir ayda 155 binden fazla etkileşim aldı. Teksin Mersin’in etkileşimi, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %200’lük bir artış yaşadı.

 

………..….ooo…………..

           

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR

GÜNÜ’NDE TARSUSLU KADINLARDAN

DEPREMZEDE KADINLARIMIZA DAYANIŞMA ELİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlara destek amaçlı hediyeler verildi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, deprem bölgesinden Tarsus’a gelen kadınlara hijyen seti ve el emeği ile örülen hediyeliklerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Kadın dayanışmasını heryerde yaşatacağız...

 

………..….ooo…………..

ÖMER KURNAZ ,

BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR

TÜED  genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da 7 Mart akşamı vefatından sonra cenaze dün Tarsus’a getirildi. Bugün öğle namazından sonra Tarsus şehir mezarlığında toprağa verilecek.

 

MİLLETVEKİLLERİ ,ÖMER KURNAZ’IN

VEFATI NEDENİYLE TAZİYEDE BULUNDU

TÜED  genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da 7 Mart akşamı vefatından sonra genel merkeze gelen Mersin Milletvekilleri, TÜED genel başkanı Kazım Ergün’e taziyede bulundu. Eski bakanlardan  ve milletvekillerinden Tarsuslu  İstemihan Taya, Mersin Ak Parti milletvekili Hacı Özkan ve MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, TÜED genel merkezine gelerek Kazım Ergün’e taziyede bulundu. Merhum Ömer Kurnaz için dua ederek uğurlama törenine katıldılar. Cenaze bugün Tarsus’ta öğlen namazına müteakip Tarsus Şehir mezarlığında dualarla toprağa verilecek.

 

………..….ooo…………..

ÖMER KURNAZ ,

BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR

TÜED  genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da 7 Mart akşamı vefatından sonra cenaze dün Tarsus’a getirildi. Bugün öğle namazından sonra Tarsus şehir mezarlığında toprağa verilecek.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 2 KAZA 18 YARALI

Otoyol Mersin - Tarsus istikameti Tarsus doğu (Çamtepe) çıkışı tarafında kaza; 4'ü çocuk 8 yaralı ardından olay yerine kısa sürede ulaşan 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye sevk edildİ.

 İlk kaza Tarsus  D-400 Karayolu Yeni Hal Kavşağında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kavşaktan dönmek isteyen D.Ş. idaresindeki 34 CMC 986x plakalı otomobil ile Adana istikametine seyir halinde olan U.S.'nin kullandığı 34 BDE 719x plakalı transit araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle transit araç yan yattı. Kazada iki araçta bulunan toplam 10 kişi hafif yaralandı.İkinci kaza ise Tarsus-Mersin istikameti TEM otoyolu Doğu Kavşağı yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, A.B. idaresindeki 31 EN 388x plakalı otomobil ile M.M.'nin kullandığı 63 MB 7810 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada araç sürücüleriyle birlikte 8 kişi yaralandı. Otomobillerin birinde sıkışan yaralılar olay yerine sevk edilen Mersin BŞB. itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. 2 ayrı  kazada yaralanan 18 kişi çeşitli hastanelerde tedavi edildi.

 

………..….ooo…………..

KANUNLAR IŞIĞINDA KADIN

HAKLARI ANLATILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği sunumda 'Kanunlar Işığında Kadın Hakları' anlatıldı.

Sunum Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına Nazan Şengül'ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül açılış konuşmasında Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde yürüttüğü proje ve çalışmalardan bahsetti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sunuma konuşmacı olarak katılan Avukat Özüm Öz sunumunda; 1800 yıllara dayanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesini anlatarak başladı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden bahsederek neden kadın hakları veya insan hakları değil de kadının insan hakları terimi tercih edildiğini açıkladı. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi kanun maddesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Çocuğa şiddet konusunu sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Şiddetin önlenmesine yönelik öneri ve açıklamalarda bulundu. KADES uygulamasının önemine dikkat çekti. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Sunuma emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Sunum, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

 

………..….ooo…………..

TARDOBDER'DE KADIN HAKLARI ANLATILDI

TARSUS-HABER-  8 Mart Dünya  Kadınlar Günü dolayısıyla Tarsus'ta  TARDOBDER'de dünkü programda Kadın hakları anlatıldı.
TARDOBDER Yönetim Kurulu Ve Ailesi Adına başkan Ümran Yıldırım ''Tarsus Sosyal Hizmetler Uzmanı Psikolog Belgin Ok Ve Sosyolog Ezgi Yardımcı TARDOBDER binamızda Kadın üyelerimize seminer verdiler. Bugüne dair verdikleri bilgiler ve güzel söyleşiler için çok teşekkür ederiz. Bizleri yalnız bırakmayan değerli üyelerimize, arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz.
Emekçi tüm kadınlara selam olsun. '' dedi.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

10 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

VALİ TARSUS YENİ HÜKÜMET

KONAĞI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU..

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, bina yapımı tamamlanarak çevre düzenlemesi işleri devam eden Tarsus Yeni Hükümet Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan; 11.000 m² inşaat alanına sahip 5 katlı 1 adet yapı içerisinde, kapalı otopark, toplantı ve konferans salonları, sergi salonları ve hizmet ofislerinin bulunduğu Hükümet Konağı hakkında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

İnceleme ziyaretine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Müftüsü Ali Can eşlik etti.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİM

 KURSUNA START VERİLDİ

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkıları ile Tarsus Kent Konseyi Kadınlarımızla birlikte Kooperatifçilik Eğitim Kursuna start verdi.

Başkan Ayşe Bütcher “Kent Konseyimiz ve HEM katkıları ile haftanın  Salı ve Perşembe günleri periyodik olarak bir araya geleceğiz. 40 saati tamamlayan kursiyerlerimiz,kurs sonunda sertifika sahibi olacaklar..” dedi.

………..….ooo…………..

VALİ PEHLİVAN, TARSUS

DEVLET HASTANESİNDE

DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ..

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Devlet Hastanesinde tedavileri halen devam eden depremzede vatandaşlarımızı ziyaret etti.

Tarsus Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden depremzede vatandaşlarımızın sağlık durumları hakkında Başhekim Sadık Emre Direk'ten bilgiler alan Vali Pehlivan, vatandaşlarımızı odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu, depremde yaralananlara acil şifa, vefat eden yakınları için başsağlığı diledi.

Depremde yaralanarak İlimize kara, hava ve deniz yoluyla 23.561 afetzedenin getirildiğini belirten Vali Pehlivan, “Bu vatandaşlarımızdan 22.113'ü taburcu olmuş, 518'i ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmiş, 143'ü yoğun bakımda, 352'si müşahede altında tutulmakta olup 435 vatandaşımız ise vefat etmiştir.” dedi.

Ziyarete Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin eşlik etti.

 

………..….ooo…………..

ÖMER KURNAZ’I DÜN

SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

TÜED  genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da 7 Mart akşamı vefatından sonra dün Tarsus’ta toprağa verildi.

Törene Ankara’dan gelen TÜED genel başkanı Kazım Ergün,  MHP  milletvekili Baki Şimşek,  Mersin BŞB Vahap Seçer, Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu, belediye başkanı Haluk Bozdoğan,  Çamlıyayla kaymakamı Fatih Adıgüzel,  Çamlıyayla belediye başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus’taki STK temsilcileri ve bazı  Mersin milletvekilleri ile emekliler ve halk katıldı.

Katılımcılar cenaze namazından sonra Merhum Ömer Kurnaz için dua ederek son yolculuğuna uğurladılar.

Kurnaz’ın naşı Tarsus’ta öğlen namazına müteakip Tarsus Şehir mezarlığında dualarla toprağa verildi.

………..….ooo…………..

KAZIM ERGÜN TARSUS’TA

HÜZÜNLÜ KONUŞTU

TÜED genel başkanı Kazım Ergün dün Tarsus’taydı. TÜED  genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da  vefatından sonra dün Tarsus’ta toprağa verildi.

Törene Ankara’dan gelen TÜED genel başkanı Kazım Ergün de katılarak törende bir konuşma yaptı. Ergün “Ömer Kurnaz benim 19 yıllık çalışma arkadaşımdı. Kendisi Atom karınca misali çalışır herkese yardımcı olurdu. İyilik yapmayı prensip edinmişti. Vatanına ve milletine sımsıkı sarılmış  hayır işleri yapmayı seven çok müstesna bir insandı.Onu hiç ummadığımız bir zamanda yitirdik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

………..….ooo…………..

İLİMİZDE TARSUS  DAHİL 76 OKUL

BİNASI HASAR GÖRMÜŞ

Dün Tarsus’a gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  depremden dolayı hasar gören ve tahliye edilen okullarda incelemelerde bulundu. Vali,  ziyarette Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’den bilgiler aldı.

İlimiz genelinde deprem hasarından dolayı 76 okulumuzun boşaltıldığını belirten Vali Pehlivan, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından bütün okullarımızda incelemeler yapılıyor, bilimsel tekniklerle okullarımızın durumu analiz ediliyor. Hasar tespit edilen okullarımız behemehal tahliye edildi. Hiç bir öğrencimizin eğitim öğretim hayatının kesintiye uğramaması için diğer okullara taşınması sağlandı. Hasar gören okullarımızın yerine yeni okullar inşa edeceğiz. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Yeni okullar inşa edilene kadar prefabrik okullar, derslikler yapmak suretiyle birleştirilen ve sabah öğlen şeklinde ikili öğretim yapılan okullarda yoğunluk giderilecektir. Okullarımızın durumlarını ve ihtiyaç duyulan yeni yatırım taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bizzat Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e arz ettik. En kısa sürede yeni okullarımızın ve öncesinde prefabrik okullarımızın,dersliklerimizin inşa edilmesi için gerekli bütün desteği sağlayacaklarını ifade ettiler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Mersin İlimizde Bakanlığımızın destekleriyle her yıl ortalama 20 civarında yeni okul inşa ediyor idik. Bu sayede bugüne kadar İlimiz genelinde okullarımızın çoğunluğu yenilenmiş durumda ve bu okullarımız depremden etkilenmedi. Bakanlığımız tarafından sağlanacak ilave destekler ile hasarlı okullarımızın yerine yeni okullar inşa ederek İlimize kazandırmış olacağız.” dedi.

Deprem bölgesinden gelerek ilimizde misafir edilen vatandaşlarımız içerisinden toplam 21.117 öğrencimizin eğitim-öğretim hizmeti aldığını belirten Vali Pehlivan, “Temel eğitim alanında 14.437, mesleki eğitim alanında 791, ortaöğretim alanında 2.757, özel okullarda 3.121 ve özel eğitim alanında 11 öğrencimiz okullarımızda eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.” dedi.

Vali Pehlivan'a, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler eşlik etti.

 

 

………..….ooo…………..

ŞİŞECAMIN , TARSUS OSB YATIRIMI

Şişecam, Mersin'de yeni düz cam yatırımlarının devreye girmesiyle birlikte hammadde tedariğinde sürdürülebilirliği garanti altına alacak stratejik bir yatırım kararı aldı.

Şişecam açıklamasına göre, 2025 yılında faaliyetlerine başlayacak olan düz cam yatırımını gerçekleştireceği Tarsus OSB'deki arazisi içinde, tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek yeni bir kum hazırlama tesis yatırımı yapacak olan Şişecam ayrıca Mersin'de yer alan kalker ve dolomit işleme tesisinin de kapasitesini artıracak.Şişecam bu hamle ile üretim süreçleri için yakın ve sürdürülebilir kaynak teminini sağlarken, proaktif bir yönetim anlayışıyla, günümüzün bozulan tedarik zinciri kaynaklı risklerini henüz ortaya çıkmadan bertaraf etmeyi amaçlıyor. Yaklaşık 1,5 milyar TL yatırım tutarı ile 2024 yılı eylül ayında tamamlanması hedeflenen yatırımlarla düz cam ve buzlu cam ihtiyaçlarını karşılayacak kum hazırlama tesisi yıllık 490 bin ton kapasiteye sahip olacak. 165 bin ton düzeyinde bir kapasite artımının gerçekleşmesiyle Mersin dolomit kalker hazırlama tesisinin yıllık kapasitesi ise yıllık 655 bin tona ulaşacak.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA KONUK DEPREMZEDELERE

HİJYEN SETİ DAĞITILDI

Tarsus'ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara da gün dolayısıyla hijyen setleri dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus'ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara da gün dolayısıyla hijyen setleri dağıtıldı.Hatay'da yaşanan yıkıcı depremin ardından ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Tarsus Berdan Konukevine sığınan Nesibe Fırıncıoğulları, Kadınlar Gününde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, "Burada barınma ihtiyacımız, yiyecek-içecek ve diğer temel ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılandığını söyleyebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e ve bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizi unutmadı. Bizlere ayrı ayrı hediyelerini sundu. Onun için de çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

…………..ooo………….

           

TİY, BU CUMARTESİ GÜNÜ

SOMASPORU  KONUK EDECEK

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu, uzun bir aradan sonra bu hafta Somasporu konuk edecek.

Geçen hafta  Ş.Urfa karşısında alınan 11-0 lık  tarihi fark üzüntü yaratırken bu cumartesi ise sahamızda Somasporu konuk edeceğiz. Maç saat 14.00 de başlayacak.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar