Subscribe Us


AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİ İLE YÜREK YÜREĞE YOL ALDI


Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin '18-24 Mart Yaşlılar Haftası' dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği 'Aşık Veysel Türküleri İle Yürek Yüreğe' temalı 'Müzik ve Şiir Dinletisi' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Emine Kuren’in haberine göre, 'Aşık Veysel Türküleri İle Yürek Yüreğe' temalı 'Müzik ve Şiir Dinletisi'ne Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Leyla Tanrısevsin ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin müdavimi yaş almış çınarları ve davetliler katıldı.

'Müzik ve Şiir Dinletisi'nde Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin koristleri Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde Aşık Veysel'iin yüreğinden sözlerine ve bağlamasına dökülen bir birinden kıymetli türküleri icra etti. Katılımcılardan gelen istek türkülerle ve şarkılarla birlikte duygu yüklü şiirleri seslendirdi.

Şef Hasan Basri Üstün ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Temsilcisi Nazan Şengül'ün tanıtım ve selamlama konuşması yaptığı 'Müzik ve Şiir Dinletisi'nde katılımcılar koristlerin seslendirdiği türkü, şarkı ve şiirlerle yürek ve duygu armonisi yaşadı. Aşık Veysel türküleri ile yürek yüreğe sevgi, huzur. ve umuda yol aldı.

2023 yılı Türkiye’de ve tüm dünyada 'Aşık Veysel Yılı' olarak ilan edilmiştir. 'Aşık Veysel Türküleri İle Yürek Yüreğe' temalı 'Müzik ve Şiir Dinletisi' müziğin iyileştirici gücüne dikkat çekerek 21 Mart 1973 yılında vefat eden Aşık Veysel'i yad etmek ve '18-24 Mart Yaşlılar Haftası'nda farkındalık oluşturmak için düzenlenmiştir.

Emine KUREN

 


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar