Subscribe Us


Büyükşehir Belediyesinden depremzedelere gezici hizmet


 MERSİN-HABER-Hatay’da kurduğu çadırkentte depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da sürdürdüğü konteyner kent çalışmalarının yanı sıra Mobil Mutfak, Gezici Sağlık, Gezici Diş Sağlığı ve Mobil Kuaför’ü de bölgeye sevk ederek hizmete başlamasını sağladı. Kadın ve çocuklar için destek verecek olan psikososyal destek ekibi de Adıyaman’da hizmet vermek üzere Pazartesi günü yola çıkacak.

Koordinasyonunu üstlendiği Adıyaman’da 3 bin 500 kişinin barınabileceği konteyner kent kurulumu için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mobil Mutfak, Mobil Kuaför, Gezici Diş Sağlığı ve Gezici Sağlık Aracı’nı bölgeye sevk etti.

Bölgede bulunan çadırlarda yaşayan vatandaşlar için öncelikli ihtiyaçları karşılamak adına sürekli saha çalışması yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmetleri de buna göre yönlendiriyor. Depremin olduğu andan itibaren Hatay’da hizmet veren Mobil Mutfak Tırı, Adıyaman’a geçerek hizmet vermeye başladı. Adıyaman’da depremzedeler için sıcak çorba hizmeti veren Mobil Mutfak Tırı, kırsal bölgelere de çorba gönderimi yapıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar