Subscribe Us


İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA DUYGU SELİ

TOROSLAR BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”

 

Toroslar Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” Yarışması düzenledi.

 

Milli marşın her bir mısrasını ayrı bir anlam taşıyarak okuyan öğrencilerin yanı sıra Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Ekibinin hazırladığı tiyatro gösterisi de davetlilere duygusal anlar yaşattı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın milli ve manevi değerleri öğrencilere aşılamak için her yıl geleneksel olarak tertip ettiği yarışma, ödül töreni ile son buldu.

 

Başkan Yılmaz, Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki yarışmaya aileleriyle birlikte katılan tüm çocuklara ve gençlere seslenerek; “Sizler iyi oldukça, bu heyecan bizde oldukça, bayrağımız, vatanımız, milletimiz var oldukça, birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça bizi herhangi bir güç yenemez” dedi.

 

“Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenlerden oluşan jüri üyeleri öğrencileri; şiire hâkimiyet, ezber gücü, telaffuz, vurgu ve tonlama, beden dili ve sahne hakimiyeti kriterleri yönünden değerlendirdi.

 

Yarışmada ilkokul kategorisinde; birinci Toroslar Bilim ve Sanat Merkezi’nden İsmail Arus Özden, ikinci Necatibey İlkokulu’ndan Melek Koçak, üçüncü Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’ndan Damla Taşsoy oldu.

 

Ortaokul kategorisinde ise birinci Üstay Ortaokulu’ndan Esma Demir, Abdülkadir Gürüz Ortaokulu’ndan Nehir Gürbüz ikinci, Çukurova Ortaokulu’ndan Pakize Berna Yıldırım üçüncü seçildi.

 

Birincilere tablet, ikincilere akıllı kol saati, üçüncülere de bluetooth kulaklığın verildiği yarışmaya katkı sunan jüri üyelerine de çiçek, teşekkür plaketi ve bayrak takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise teşekkür belgesi verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar