Subscribe Us


TARDOBDER , DEPREMZEDELERİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU


 YAKUP BONCUK-- Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinde (TARDOBDER)  depremzedelere moral günü etkinliği yapıldı.

TARDOBDER’in Otel Zorbaz arkasındaki lokalinde verilen kahvaltıya deprem nedeniyle Tarsus’a gelen ve çeşitli yurtlarda kalan 200 cıvarında aile katıldı. Kahvaltıya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Metin, Gençlik ve Spor  müdürü Memet Öztürk, TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım, dernek yönetimi, basın mensupları ve depremzede aileler katıldı.

Kahvaltı öncesi Hocaefendiler dua ederek depremde hayatlarını kaybedenlere Fatiha gönderdi.

Daha sonra Başkan Ümran Yıldırım  dernek binasındaki kahvaltı ile depremzede ailelere moral vermek amacında olduklarını belirterek ‘Hepimize çok geçmiş olsun’’ dedi.

Yıldırım ‘’Yaşanabilecek en büyü şoku ve acıyı depremde yaşadık. Tarsus’ta yaşayan bizler acınızı biliyoruz ve  sizlere  vicdan sahibi her birey  gibi destek oluyoruz.  Acınızı paylaştık paylaşmaya devam edeceğiz. Deprem sonrası dernek yönetimi olarak toplandık ve depremzedelere nasıl yardım yapabiliriz diye düşündük. Üyelerimizle ve halkımızla  yardım topladık paylaşımcı duygularla yardım topladık. Ekmekten suya,  kıyafetlere, bebek malzemelerine, hijyenik malzemelere kadar insani ihtiyaç malzemelerini temin ederek tırlarla deprem bölgesine gönderdik. Antakya AFAD’a teslim ettik. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz’ diye konuştu.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise  ‘’Türkiye büyük bir deprem geçirdi. Birçok insanımız vefat etti, birçoğu yaralandı ve evsiz kaldı. Tarsus’ta kalan depremzedelere moral vermek adına  böyle bir etkinlik yapan TARDOBDER başkan ve yönetimine teşekkür ederim’’ dedi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ‘Bizler sizlere kucak açarak acılarınızı paylaşıyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Her sıkıntınızda bizler yanınızdayız. Şu anda Tarsus’a 10 bin cıvarında depremzede kardeşimiz var. 3 binini yurtlarda barındırıyoruz. 7 bini ise ya yakınlarının yanında, yada ev bulanlar evlerde kalıyor. Acınız acımızdır, yaraları birlikte saracağız. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin derken yaralılara acil şifalar diliyorum’’ diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar