Subscribe Us


15 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’A KENT MEYDANI KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsuslulara verdiği bir söz daha hayata geçiyor. Tarsuslular, Arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilmesi için Caminur Mahallesi’nde hazırlanan alanda Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan Kent Meydanı projesine çok yakında kavuşuyor. Çalışmalar kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından kent meydanı ihalesi gerçekleştirildi.

 

Tarsus Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi için hazırlıklar hızla devam ediyor. Tarsus’ta atıl durumda olan Caminur Mahallesi’nde 260 ada 21 parsel alanı kaplayan yer, (Vuslat Düğün Salonunun alanı) Tarsus Belediyesi tarafından Kent Meydanı’na dönüştürülüyor. Arkeopark niteliği taşıyan meydanın tamamlanmasıyla, gerek Tarsus’ta yaşayan gerekse Tarsus’u ziyaret eden birçok insana, şehrin çok katmanlı zenginliğini cömertçe gözlemleyebileceği, keyifle vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı sunulacak. Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği büyük uğraşlar sonucu ‘Kent Meydanı Projesi’, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı, bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirildi. Bu gelişme ile birlikte Tarsus kısa süre içerisinde Kent Meydanı’na kavuşacak.

 

İçerisinde Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen mimari yapı unsurları ve milattan sonra (MS)erken 2. yüzyıl geç 3.yüzyıla tarihlenen Gladyatör Mozaiği de başta olmak üzere birçok önemli taşınmaz kültür varlığını barındıran Kent Meydanı alanında Tarsus Belediyesince taşınmaz kültür varlıkları sergilenip korunacak.

 

KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği bir turizm alanı yaratılmış olacak.

………..….ooo…………..

TADEKA ETKİNLİĞİ

BUGÜN YAPILIYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) yeni hizmet binası, ilk etkinlikle kapılarını açıyor.

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu'nun Dünya Sanat Günü için 'Sanat İyileştirir' temasıyla düzenleyeceği resim sergisinde sizleri aramızda görmek isteriz.

* 15 Nisan 2023 Cumartesi

* Saat: 14.00

* Adres: Kızılmurat Mah. 2711 Sok. No: 7 TADEKA Binası St. Paul Kuyusu Bitişiği / TARSUS

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TURİZM HAFTASI

KUTLAMA PROĞRAM IBELLİ OLDU

Tarsus’ta 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan  Turizm Haftası Kutlama Proğramı belli oldu.

Etkinlikler 17 nisan günü saat 10.00 da Kubatpaşa Medresesi Kültür Evinde yapılacak. Burada fotoğraf sergisi açılacak. Balon uçurma etkinliği de saat 10.30 da yapılacak.

Fidan Dikimi ulu cami bahçesinde aynı gün saat 10.30 -11.00 arasında gerçekleştirilecek.

18-19 nisan tarihlerinde saat 10.00 da ise Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerine gezi tertip edilecek. Depremzede öğrenciler ve ortaokul öğrencileri tarihi yerleri gezecekler.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA PERŞEMBE GÜNLERİ

KORO ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Mersin Alzheimer Derneği'nin bir Avrupa Birliği Projesi olan ve CultureCIVC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen ‘Pandemiye İnat Yaşasın Sanat’ projesi kapsamında sürdürdüğü koro çalışması her hafta Perşembe günleri, Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun ev sahipliğinde devam ediyor.

'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' bir Avrupa Birliği Projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir

………..….ooo…………..

           

TARSUS’TA KADIN DOKTORA SALDIRI

Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun, hasta tarafından darp edildiği iddia edildi.

Yeni  Tarsus Devlet Hastanesi'nin psikiyatri bölümüne gelen bir kadına, randevusuz olmasına rağmen doktor tarafından randevu verildi. Daha sırası gelmeden Psikiyatri Uzmanı Dr. N.Y.'nin odasına giren kadın hasta, kapıyı içeriden kilitleyip, doktoru darp etmeye başladı. Hastanın elinden zor kurtulan kadın doktor ise acil servisteki tedavisinin ardından şikayetçi oldu.Saldırgan hastanın polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

………..….ooo…………..

ARATOS FELSEFE OKULLARINDA

DERSLER DEVAM EDİYOR.

Türkiye'yi yasa boğan ve ülkemizde yüz yılın felaketi olarak anılan deprem sonrası Aratos Felsefe Okullarında dersler bu ay itibariyle yeniden başlıyoruz. İlk Ders, Tarsus'ta Aratos Felsefe Okulu'nda Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zehragül Aşkın'ın "Varolmayanın Varlığı Problemi" başlıklı sunumuyla yapılacak. Dersler, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsader ile ortaklaşa gerçekleştirilecektir. Bu dersimize Mersin Mezitli Kent Konseyi bir otobüs dinleyici ile katılacaktır. Aratos Felsefe Okulu öncesinde saat 14.00'te Tarsus'a Değer Katanlar (TADEKA) binasının açılışına ve Dünya Sanat Günü kapsamında "Sanat İyileştirir" karma resim sergisine katılacağız. Felsefe dersi ise saat 15.30'da başlayacaktır.

 

………..….ooo…………..

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER YÜKSEK

 KOMİSERLİĞİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ  TARSUS'TA

.. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Tarsusa geldi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Görüşmede; Belediye bünyemizde kurulan Göç Koordinasyon Merkezi çalışmaları kapsamında kentimizde bulunan mültecilere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, misafirlerin sosyal uyum, eğitim, psikoloji ve hukuk gibi pek çok alandaki sorunlarının çözümü için iş birliğimizin önemine değinildi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA ZEYTİN GEN

BAHÇESİNE İLGİ BÜYÜK

Tarsus’ta Zeytin Gen Bahçesi  çocuklarımızla renklenmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul İlkokulu 1. sınıf öğrencilerimiz Zeytin Gen Bahçemizi ziyaret ederek keyifli vakit geçirdiler. Çocuklar hem eğlendi hem de toprakla buluşmanın keyfini çıkardı.

 

………..….ooo…………..

MHP’Lİ ADAYLARDAN  LEVENT UYSAL

MEDYAD’DA CANLI YAYINA KATILDI

MHP  Mersin Milletvekili Adaylarından Dr. Levent UYSAL dün MEDYAD’da canlı yayın konuğu oldu.

Okan Çalışkan ve Mustafa Erdoğan’ın hazırladığı Enine Boyuna adlı proğrama konuk olan Uysal soruları cevaplandırdı.

………..….ooo…………..

TİY BUGÜN SİVAS’I KONUK EDİYOR

Tarsus idmanyurdunun yer aldığı TFF 2. lig Beyaz Grup'ta maçlara bugün devam edilecek. Temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu bu haftaki maçını bugün kendi sahasında oynayacak.

Bugünkü rakibimiz ligde kümede kalma mücadelesi veren Sivas Belediyespor takımı. Yine temsilcimizde son 4 sıra içinde yer alan bir ekip olarak kümede kalmak için bugünkü maçı kazanmak için sahaya çıkacak.

Tamamen gençlerle mücadele eden Tarsus İdmanyurdunun bugünkü sınavı saat 15.00’de başlayacak.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar