Subscribe Us


16 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

16  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

MİLLETVEKİLİ  BAKİ ŞİMŞEK’İ DUYGULANDIRAN VEDA

MHP  Mersin Milletvekili olan ve yeni dönemde aday gösterilmeyen Tarsuslu Baki Şimşek iftar proğramında duygusal anlar yaşadı. Toy bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan ve veda konuşması yapan Şimşek, herkese teşekkür edip helallik istedi. Konuşma sonunda gözyaşlarını tutamadı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS EMNİYETİNDE HEM

İFTAR HEM ÖDÜL TÖRENİ

Tarsus’ta Emniyet mensupları iftar programında buluştu. Emniyet mensupları iftar programında bir araya geldiler. İftarda   Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı,

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, görev yapan emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldiler.

İftarın ardından Emniyet Müdürü Ali Garanlı, gösterdikleri çalışma azmi ve gayretlerinden dolayı bazı polislere üstün başarı belgesi verdi.

 

………..….ooo…………..

TADEKA’DAN SANATSAL ETKİNLİK

Tarsus’ta Mersin Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) yeni hizmet binası, ilk etkinlikle kapılarını açtı..

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu'nun Dünya Sanat Günü için 'Sanat İyileştirir' temasıyla düzenlediği resim sergisi dün açıldı.

 15 Nisan 2023 Cumartesi günü  Saat: 14.00 açılan sergi yarında gezilebilir.

* Adres: Kızılmurat Mah. 2711 Sok. No: 7 TADEKA Binası St. Paul Kuyusu Bitişiği / TARSUS

- Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer’in  destekleriyle “Tarsus’a Değer Katanlar” Kurulu  Tarsus’taki yeni hizmet binasının kapılarını  açtı.
Tarsus’a Değer Katanlar( TADEKA) Kurulunun,  yeni binasından düzenlediği ilk etkinlik ise;  TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu'nun Dünya Sanat Günü için ,'Sanat İyileştirir' temasıyla  hazırladığı resim sergisi oldu. Lütfi Hasoğlu destekleri için başkan Vahap Seçer'e teşekkür etti.
Sergi 30 Nisana kadar açık.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TURİZM HAFTASI

HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Tarsus’ta 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan  Turizm Haftası Kutlama Proğramı belli oldu.

Etkinlikler 17 nisan günü saat 10.00 da Kubatpaşa Medresesi Kültür Evinde yapılacak. Burada fotoğraf sergisi açılacak. Balon uçurma etkinliği de saat 10.30 da yapılacak.

Fidan Dikimi ulu cami bahçesinde aynı gün saat 10.30 -11.00 arasında gerçekleştirilecek.

18-19 nisan tarihlerinde saat 10.00 da ise Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerine gezi tertip edilecek. Depremzede öğrenciler ve ortaokul öğrencileri tarihi yerleri gezecekler.

………..….ooo…………..

MESKİ,  TARSUS’TA BOZTEPE

VE BÖĞRÜEĞRİ’NİN İÇMESUYU

 KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Tarsus İlçesi’ne bağlı Boztepe ve Böğrüeğri Mahalleleri’nin İçmesuyu İsale ve Terfi Hattı Yapım İşi’nde sona gelindi. Yapılan çalışma kapsamında, mahallelerin içmesuyu kapasitesi artırılarak, yaz aylarında zaman zaman yetersiz gelen içmesuyu sorununa son verilecek.

MESKİ’nin, yatırım bedeli 10 milyon 478 bin lira olan yapım işi kapsamında; Kisecik Mahallesi istikametinden başlayarak, Boztepe Mahallesi Cami mevkiine doğru, toplam 5 bin 461 metre içmesuyu hattı yapılıyor. Kaynaktan elde edilen su, mevcut 200 m³ içmesuyu deposunda biriktirilerek, TMY1 terfi istasyonu ile bir üst terfi merkezinde yapılacak olan 50 m³ içmesuyu deposuna terfi edilecek. Daha sonrasında su, TMY2 terfi merkezi ile mevcut 75 m³’lük Boztepe içmesuyu deposuna aktarılacak. Söz konusu mahallelerin içmesuyu kapasitelerinin artırılmasıyla, vatandaşların yaz aylarında zaman zaman yaşadığı yetersiz içmesuyu sorunu son bulacak.

           

………..….ooo…………..

TARSUSLU GENÇ ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KURBANI..

Adana’da alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Tarsuslu  Mehmet Can Özşenoğlu (32),  Tarsus Güney mezarlığında dün toprağa verildi. Gözaltına alınan sürücü E.S.'nin polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

Kaza, saat 01.30 sıralarında Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi Bülent Angın Bulvarı'nda meydana geldi. E.S. yönetimindeki 01 FS 009 plakalı otomobil, yaya geçinden yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet Can Özşenoğlu'na çarptı. Otomobilin altında yaklaşık 20 metre sürüklenen Özşenoğlu, ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulans ile hastaneye kaldırılan Özşenoğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından gözaltına alınıp, polis merkezine götürülen otomobil sürücüsü E.S.'nin yapılan kontrollerde 1.60 promil alkollü olduğu belirlendi.Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Mehmet Can Özşenoğlu'nun cenazesi, yakınları tarafından teslim alındı. Özşenoğlu, memleketi  Tarsus ilçesine götürülerek toprağa verildi.

Sürücü E.S.'nin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

 

………..….ooo…………..

 

SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI’NA

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Tarsus Belediyesinin desteği ile açılan  Yeryüzü pazarı bugün açık.

Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI’na tüm halkımız davetlidir

Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanı

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA ”SANAT İYİLEŞTİRİR ” RESİM SERGİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer’in destekleriyle “Tarsus’a Değer Katanlar” Kurulu Tarsus’taki yeni hizmet binasının kapılarını  açtı.

Tarsus’a Değer Katanlar( TADEKA) Kurulunun, yeni binasından düzenlediği ilk etkinlik ise; TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu'nun Dünya Sanat Günü için ,'Sanat İyileştirir' temasıyla hazırladığı resim sergisi oldu.

Sanatseverlerin buluştuğu resim sergisinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi TADEKA Kurulu Plastik Sanatlar Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu açılış konuşması yaptı.

Hasoğlu konuşmasında ;”Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar, insana da doğaya da değer verir. Sanatın kentle olan bağını sağlayacak, Tarsus’u bir sanat kenti yapacak TADEKA binasını Tarsuslu sanatçılara kazandıran, uygun koşullar sağlayan, çalışmamıza olanaklar veren değerli Başkanımız Vahap Seçer’e ve Bengü Özgürler’e, Serdar Gökayaz ‘a ve hizmetlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi TADEKA Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda serginin küratörü Ümit Aslan ise TADEKA yeni hizmet binasını Tarsus’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti;” Bu TADEKA binası Tarsus’ta umarım ki sanatın oluşumu ve gelişimi için bundan sonraki adımlarda çok güzel bir lokomotif olacaktır. Mehmet Bal Resim galerisinden sonra şu an bir galeri daha açılmış oldu.”dedi ve öneri olarak ta bu sanat galerisine Nurettin Gözen ‘in adının verilmesini istediğini dile getirdi.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA CHP ADAY TANITIMI

Mersin CHP  Milletvekili Aday Tanıtım toplantısı bugün Tarsus’ta da yapılacak.

Tarsuslu Ali Mahir Başarır ‘’ CHP  Milletvekili Aday Tanıtım toplantısını önce Mersin’de büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdik. Bugün ise saat 17.00 de Tarsus belediye Nikah salonunda yapacağız’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

 

Tarsus İdmanyurdu.- Sivas Belediyespora da kaybetti

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu 32. Hafta'da Tarsus Şehir Stadyumu'nda Sivas Belediye Spor ile karşılaştı. Tarsus İdman Yurdu karşılaşmadan 2-6 mağlup ayrıldı.

Her zaman ve mekânda vefa duygusuyla Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün yanında olan herkesi kalbi duygularla tebrik ederiz..

MAÇ SONUCU

 Tarsus İdman Yurdu 2

Sivas Belediye Spor 6

 

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar