Subscribe Us


17-18-19 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

17  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI 

TARSUS-HABER- Tarsus’ta 15-22 Nisan tarihleri arasında  kutlanacak olan  Turizm Haftası Kutlama  Proğramı belli oldu.

Etkinlikler 17 nisan günü saat 10.00 da   Makam mevkiinde bulunan tarihi Kubatpaşa Medresesi Kültür Evinde yapılacak.

 Burada fotoğraf sergisi açılacak. Ardından Balon uçurma  etkinliği de saat 10.30 da yapılacak. Etkinliklere protokolda katılacak.

………..….ooo…………..

SERDAR GÖKAYAZ ‘’BİZLER SANATIN

İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Gökayaz Tarsusta bir açılışta yaptığı konuşmada  Vahap Seçer’in selamlarını getirdiğini ileterek  söze başladı .

‘’Bizler sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Yakın zamanda büyük acılar, sıkıntılar yaşadık ve sanatın iyileştirici gücünden faydalanarak çalışmalarımızı bu anlamda devam ettirmek istiyoruz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın temeli olacak. Bu anlamda Tarsus ‘u geliştirerek Tarsus’u kültürün sanatın merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus bunu hak ediyor.”dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU İZMİR’DE

Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu İzmir’de 2 etkinliğe katıldı.

Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu  çok yeni kurulmasına rağmen art arda konserlerden sonra gelen davet üzerine iki tane uluslararası festivale katıldı.

-İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali

-6. İzmir Polifonik Korolar Festivali

………..….ooo…………..

BÜYÜKLER AVRUPA HALTER

 ŞAMPİYONASINDA  TARSUSLU SPORCUMUZUN BAŞARISI

Türkiye Halter  Milli takımı antrenörü  Tarsuslu hemşehrimiz İsa Makal'ın  öğrencileri başarılı sonuçlar alıyor.

Makal  ‘’15 Nisan 2023 tarihinde Ermenistan’ da başlayan Büyükler Avrupa Halter şampiyonasında Sporcularımız Giresun’lu Cansu Bektaş 45 kg sIkletinde Avrupa şampiyonu Mersin/Tarsus'lu Sporcum Gamze Altun Avrupa ikincisi olarak kürsüye çıktılar.  Büyük gururu bizlere yaşattıkları için ikisini de tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum.

Ayrıca Ermenistan’da açılış seremonisinde Azerbaycan bayrağını yakanları kınıyorum . En güzel cevabıda bu şekilde vermiş olduğumuzu ifade ediyorum.’’ dedi.

………..….ooo…………..

ÜLKÜ OCAKLARI MEDYAD’DA

MEDYAD başkanı Okan Çalışkan ‘’Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Bebek, Tarsus için, gençlik için emek veren değerli bir eğitimci kardeşim. Kentin önemli bir ismi. Ziyaretleri için teşekkür ederim.’’ Dedi.

………..….ooo…………..

YEŞİM HANIMDAN TURİZM AÇIKLAMASI

TARTUD başkanı Yeşim Sancaktar İçgören’’Tarsus kendi içinde  başlı başına bir destinasyondur’’ dedi.

Tarsus'ta "Turizm Çalıştayı" yapma gayreti içerisinde olan ekip toplantı yaptı. Tarsus Turizm Derneği başkanı Yeşim Sancaktar İçgören başkanlığında Elif Hatun Konağında bir toplantı yapıldı.

Tarsus Turizm Derneği başkanı Yeşim Sancaktar İçgören’’Tarsus kendi içinde  başlı başına bir destinasyondur’’ dedi.

 

TARTUD BAŞKANI YEŞİM SANCAKTAR İÇGÖREN'den TURİZM HAFTASI MESAJI ''TARSUS KENDİ İÇİNDE BAŞLI BAŞINA BİR DESTİNASYONDUR''

Kısa Adı TARTUD olan, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Tarsus'umuz görebileceğimiz tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerin en güzel örneklerine ev sahipliği yapan özel bir kenttir.

Neolitik Çağ’dan günümüze kadar kesintisiz bir yerleşim alanı olmuştur. Gözlü Kule Höyüğü, Antik Çağın en büyük tapınağı anıtsal bir yapı olan Donuktaş, Kleopatra Kapısı, Antik Yol, Sağlıklı Roma yolu ile tarihini anlatan Tarsus kutsal mekanlarımız ileEshab-ı Kehf Mağarası, St. Paul Kuyusu ve kilisesi, 2. Babil Kralı Nebukadnesar zamanında yaşamış, Yahudileri Babil esaretinden ilmi ve kehanetleriyle kurtarmış bir peygamber olan Danyal Peygamber Mezarı inanç merkezleri ile birlikte Selçuklu-Osmanlı üslubunda tek şerefeli minaresi olan Tarsus Ulu Camii gibi dinî yapıları da eklersek oldukça güçlü bir inanç turizmine sahip olduğunu görüyoruz.

Bu kadar mı dersiniz tabi ki değil Eski cami, Kırkkaşık bedesteni, tarihi evleri gibi daha birçok noktada görkemini göstermekte. Tarsus Müzesi ve Kubatpaşa medresesi müzelerimiz gezilerinize renk katacak nitelikli mekanlar.

Tarihinin yanı sıra doğal güzelliklere de sahip elbette, Tarsus Şelalesi, Taşkuyu mağarası ve yaylaları ile turizm çeşitliliğine katma değer sağlayan kadim kenttir Tarsus. Tarsusumuz muhteşem yemekleri ile birleşince şahsına münhasır bir gastronomi turizmi de çıkıyor ve diyebiliyoruz ki Tarsus kendi içinde başlı başına bir destinasyondur.

’Tarsus un güçlü bir ekonomiye sahip, insana ve çevreye duyarlı, sağlıklı kentsel normlara kendi kültürünü koruyarak kavuşması için önemli işlevlere sahip yeni organizasyonel yapıların kurulması gerektiği kentin Turizmden elde ettiği gelirle ortaya konmaktadır.

Bu sebeple ortak akılla sorunları tespit etmek ve akabinde çözüm üretmek esastır. Turistik işlevleri ve turizm politikalarının doğru bir yönetim planlaması ile uygulamak bu kadim kentin bacasız sanayiden nasıl bir gelir sağlayacağını gösterecek nihai neticedir.

Tarsus Turizm ve Tanıtım derneği olarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaktayız. Bu vesile ile her yıl 15-21 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftasını kutluyorum "dedi.

           

………..….ooo…………..

TARSUS'TA KAZA; 2 YARALI

Tarsus'ta otoyolda meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, otoyol Mersin-Tarsus istikameti Eshab-ı Kehf ziyareti yakınlarında O.A.'nın kullandığı 27 AAY 76 çekici plakalı tır, henüz bilinmeyen bir nedenle önünde seyreden N.Ö'nün kullandığı 33 NSN 79 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon kontrolden çıkarken, tır'ın ise kupa bölümü büyük zarar gördü.

27 AAY 76 plakalı tır'ın şoförü O.A. araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek sürücüyü bulunduğu yerden çıkartıldı ve sağlık ekiplerine teslim etti. Olayda diğer sürücü N.Ö'de yaralandı. Yaralılar tedavi altına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

………..….ooo…………..

Bozdoğan: Birliğimiz sevgi, gücümüz halkımız..

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan , dün Kocaköy, Yüksek, Arıklı, Avadan, Özlüce, Kütüklü, Tepeçaylak, Topçu'daydı...

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ortak paydada kentimizin gelişmesi için vatandaşlarımızla ve muhtarlarımızla görüşmelerini gerçekleştiriyor.

Mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

………..….ooo…………..

SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerinde satranç  turnuvasına katılan öğrencileri  ziyaret etti.

Etkinlik  kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Satranç Turnuvasının düzenlendiği Ayşe Mirici İlkokulunu ziyaret eden Otcu, Turnuvaya katılan öğrenciler ve ailelerinin heyecanını paylaşıp başarılar diledi.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU,

AMED’E HAZIRLANIYOR

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki ekibimiz cumartesi  günü 32. Hafta'da Tarsus Şehir Stadyumu'nda Sivas Belediye Spor ile karşılaştı. Tarsus İdman Yurdu karşılaşmadan 6-2 mağlup ayrılırken gözünü Amed maçına çevirdi.

Tarsus İdman Yurdu  Çarşamba günü deplasmanda Amed ile karşılaşacak.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA KADIN FUTBOL HAKEMİ

 

 

Tarsus’ta TİY- Sivas Belediye maçında  kadın bir hakemi görmek bizi çok mutlu etti. Hakem Neslihan Muratdağı'nın maçı nasıl yönettiğinden ziyade güçlü bir toplum inşaa etmek için kadınların hayatın her alanında olması gerektiğine güzel bir mesaj vardı .

Ayrıca maçı kadın bir hakem yönetince küfür de yoktu dolayısıyla. Bu sebeple dileğimiz küfürsüz bir maç için iyi yöneten kadın hakemlerin sayısının artmasıdır.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

18  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ

LAVANTA ÜRETİYOR

Tarsus Belediyesi, belediye arazilerine alternatif tarım ürünleri arasında yer alan tıbbi aromatik bitkilerden lavanta ekiyor. Türkiye'de üretim alanı sınırlı olan lavanta bitkisi, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Ergenekon Mahallesi'nde ekiliyor.Tarsus Belediyesi, alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması, bilimsel yöntemlerle çiftçilere destek sağlanması ve tarımın geliştirilmesi için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 'Lavanta Yetiştiriciliği Projesi'yle yetiştiriciliği yaygınlaştırılıyor. Çok yıllık bir bitki olma özelliği olan lavanta bitkisi ile uzun yıllar verim alınıyor. Belediye bünyesinde çalışan ziraat teknikeri ve tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanları, lavantanın düzenli olarak bakım ve kontrollerini yapıyor.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA PATLAMA

KARI KOCA YARALANDI

Tarsus Akşemsettin mahallesinde bir  evde kullanılan oksijen cihazının gaz kaçırması nedeniyle  patlamada  meydana geldi. Olayda 74 yaşındaki KOAH hastası çift yaralandı.

Ömer Nazmi Caddesi'nde bulunan Buğlem Apartmanı'nın zeminindeki dairede, ev tipi solunum cihazı olarak bilinen oksijen  hava ayrıştırma cihazının gaz kaçırması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle dairede yangın çıktı. Olayda Mustafa Rıfkı Kurt ve eşi Ayşe Kurt yaralandı.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi yönlendirildi.Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Yaralı çift, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

………..….ooo…………..

GÖKAYAZ: “TARSUS’U KÜLTÜRÜN VE

SANATIN BİR MERKEZİ HALİNE

GETİRMEK İSTİYORUZ” 

Tarsus’un tanınırlığını artırmak, halkın, sivil toplumun, kent dinamiklerinin alınan kararlarda ve etkinliklerde rol alması amacıyla kurulan TADEKA’nın yeni hizmet binası  açılışı ‘Dünya Sanat Günü’nde gerçekleştirildi.

 

Açılışta Konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz “Tarsus’u kültürün ve sanatın bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus gerçekten de bunu hak ediyor” dedi.

Yaklaşık 1 sene önce Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kurulan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun’ (TADEKA) yeni hizmet binası, resim sergisi ile açıldı.

 

Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi’nde, St. Paul Kuyusu bitişiğinde yer alan tarihi sokaktaki evin düzenlenmesiyle oluşturulan TADEKA hizmet binası, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla, ‘Sanat İyileştirir’ konulu resim sergisiyle birlikte sanatseverlerin hizmetine girdi.

………..….ooo………….. 

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Küratörlüğünü Ümit Aslan’ın yaptığı sergide, 26 sanatçının 50 eseri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarının seslendirdiği klasik müzik eşliğinde açılan sergiye, Tarsus’a Değer Katanlar ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulları’nın üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Amerika’dan Türkiye’ye gelen ve Tarsus’un tarihi alanlarını gözlemleyen gezginlerin de iştirak ettiği sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

 

Gökayaz: “Tarsus’u, kültürün ve sanatın merkezi haline getirmek istiyoruz”

 

Sergi salonlarının yanı sıra, toplantı salonunun da yer aldığı TADEKA binasının bahçe bölümünde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, sanatın iyileştirici gücüne dikkat çektiği konuşmasında, “Başkanımız Vahap Seçer’in selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Bizler de sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Biliyorsunuz, yakın zamanda çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadık. Ve bu sıkıntıları üzerimizde halen hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TADEKA binasının sanata büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Gökayaz, “Bu sergiye katkı sağlayan bütün ressamlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten Tarsus’un bu anlamda çok ciddi bir potansiyeli var. Bunun farkındayız ve bunu geliştirmek için daha fazla şeyler yapmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın da temeli olacaktır. Yakın zamanda farklı çalışmalarımız olacak. Bu alanları genişleterek, Tarsus’u kültürün ve sanatın bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus gerçekten de bunu hak ediyor. Bu çalışmaların da devam edeceğini belirtirken, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 ………..….ooo…………..

HASOĞLU: “SANATA VE SANATÇIYA DEĞER

VEREN TOPLUMLAR, İNSANA VE

DOĞAYA DA DEĞER VERİR”

 

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu ise, Dünya Sanat Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür etti.

 

Hasoğlu, “Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar, insana ve doğaya da değer verir. Sanatın kentle olan bağını sağlayacak, Tarsus’u bir sanat kenti yapacak TADEKA binasını Tarsuslu sanatçılara kazandıran, çalışmamıza uygun koşullar ve olanak sağlayan değerli Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Serdal Gökayaz’a, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü Sayın Bengi İspir Özdülger’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

Aslan: “Tarsus’un böyle bir galeriye ihtiyacı vardı”

 

Konuşmasına teşekkürle başlayan sergi küratörü Ümit Aslan, “TADEKA binası eminim ki, Tarsus’ta sanatın oluşumu ve gelişimi ile ilgili bundan sonraki adımlar için çok güzel bir lokomotif olacaktır. Buna Tarsus’un ihtiyacı vardı. Çünkü elimizde bir tek Mehmet Bal Sanat Galerisi var. Onun dışında bir galerimiz yoktu. Şu an güzel bir galeri daha açıldı. Bundan sonraki sanatsal etkinliklerde de, hepinizi bir arada burada görmeyi umuyoruz” dedi.

 

TADEKA’nın; Plastik Sanatlar; Edebiyat; Müzik ve Sahne Sanatları; Kent Araştırmaları ve Kent Belleği; Felsefe ve Arkeoloji; Sinema, Fotoğraf, Karikatür; Turizm ve Gastronomi ile Spor Kurulu olmak üzere toplam 8 alt kurulu bulunuyor.

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu'nun Dünya Sanat Günü için 'Sanat İyileştirir' temasıyla düzenlediği resim sergisi  30 nisan tarihine kadar açık kalacak.

Kızılmurat Mah. 2711 Sok. No: 7 TADEKA Binası St. Paul Kuyusu Bitişiği  adresindeki sergiyi mutlaka gezin.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TURİZM HAFTASI  

KUTLAMASI BAŞLADI

Tarsus’ta 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan  Turizm Haftası Kutlama Proğramı dün uygulandı.

Etkinlikler  dün sabah  Kubatpaşa Medresesi Kültür Evinde yapıldı. Burada fotoğraf sergisi açılmasından sonra balon uçuruldu.

 Uçurma şenliği yapıldı. Ulu cami bahçesinde  fidan dikildi.

 Bu arada 18-19 nisan tarihlerinde saat 10.00 da ise Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerine gezi tertip edilecek. Depremzede öğrenciler ve ortaokul öğrencileri tarihi yerleri gezecekler.

………..….ooo…………..

MECLİS ÜYESİ AMELİYAT OLDU

Tarsus'un  siyasetçilerinden, C.H.P Tarsus Belediye Meclis üyesi Ali Erhan Okyay  rahatsızlığı nedeniyle zorlu bir ameliyat geçirdi.

Şuan sağlık durumu iyi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

           

………..….ooo…………..

OTOBANDAKİ KAZADA SÜRÜCÜ

HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta dün  meydana gelen kazada pikap sürücüsü hayatını kaybetti.

Olay TEM Otoyolu Tarsus istikameti Akgedik mevkiinde meydana gelen olayda pikap sürücüsü seyir halindeyken önünde seyir eden tıra arkadan çarptı.

38 NC 599 plakalı pikap sürücüsü Halis Arıkan olay yerinde yaşamını kaybetti. Bölge Trafik ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, tır sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

………..….ooo…………..

KOCAELİ GEBZE'DEN GAZETECİLER

TARSUS MEDYAD’DA

Medyad başkanı Okan Çalışkan ‘’Kocaeli Gebze'den ziyaretimize gelen TGF Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun ve meslektaşlarımızı Tarsus'ta ağırladık, kentimizin önemli tarihi ve gezilecek yerlerini hayranlıkla seyreden meslektaşlarımıza ziyaretleri için teşekkür ederim.’’ Dedi.

………..….ooo…………..

KADİR GECESİ VESİLESİ İLE

ASHAB-I KEHF TE İKRAM

 

Kadir Gecesi Vesilesi İle

Ashab-I Kehf Te İkram

 

Tarsus’ta Kadir Gecesi  huşu içinde kutlandı. Tarsus belediyesi Kadir Gecesi vesilesi ile Ashab-ı Kehf ve kentimizde bulunan camilerde, vatandaşlarımıza irmik helvası ikramında bulundu.

Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini temenni ederiz.

 

 

………..….ooo…………..

MARUL HEDİYE ETTİLER

Tarsus’ta  Belediye ‘’Hasadını gerçekleştirdiğimiz marulların Halk Ekmek Fırınımızda dağıtımını gerçekleştirdik.  Tarsus Belediyesi olarak halkımıza destek olmaya devam edeceğiz.’’ Açıklaması yaptı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde, belediye arazilerinde üretilen 35 bin adet marul fidesinin vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılmak üzere hasadını gerçekleştirdi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS AKADEMİ DERNEĞİNDEN İFTAR

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Akademi Derneği ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

19  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

BAKAN NEBATİ, KILIÇDAROĞLU'NU

TARSUS'TAN DA  ELEŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Tarsus’a geldi. Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Nebati, “ Sen fon yöneticilerinin en alt kademedeki kişilerle görüşürken, biz patronları ile CEO’larıyla görüştük” dedi.

Seçim bölgesi olan  Tarsus’ta bir dizi etkinliklere katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, partisinin önünde halka açık toplantı yaptı.

Bakan Nebati, “Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Dün bir televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar getireceğim söylemine cevap verdim. Ya sen Londra’ya gittiğinde bir lokantada oturup fon yöneticisinin en alt kademesindeki insanlarla görüşüp, fotoğraf verirken, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden yerli ve milli Hazine ve Maliye Bakanı Londra Büyükelçiliğinde 45 trilyon dolara hükmeden yöneticilerin patronları ile CEO’ları ile toplantı yaptı. Ama o toplantılarda ‘emredesiniz’, ‘siz bilirsin, ne isterseniz vereceğiz’ demedik. Ne dedik biliyor musun, biz 85 milyon insanın temsilcisi, Türkiye Cumhuriyet Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve milletini arkasına gelmiş olarak, burada yerli bir şekilde sizlere Türkiye ile işbirliği yapın diye geldik. Beyefendi bugün ne cevap vermiş biliyor musun bizim diyor çok ünlü uluslararası ekonomistler mi varken bu adama kim bakar. Bu adama millet bakar millet, senin gibi İngiliz pasaportuyla IMF teslim olan dışarıdakilere hazır olda duran, onlara ne istiyorsunuz yapacağım diyenlerle değil, Bu millet ne isterse onu yapar diyen birisi olduğumuz için millet bizi seviyor, sen kimsin ya. Diplomalı ama bu diplomanı sahibi milli, bu diplomamı sahibinin kıblesi Mekke, bu diplomalı Hazine ve Maliye Bakanını kıblegahı Kudüs, bu diplomanın sahibi baktığı yer dünyanın merkezi olan İstanbul’dan Mekke’ye Kudüs’e Arakan’a Suriye’deki kardeşlerine bakan, Türkiye’deki tüm vatandaşlara eşit gören, hayat boyunca ötekileştirmeyen Hazine ve Maliye Bakanı. sen kimsin ya, beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın, sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanını hor göreceksin hadi ordan. Utanmadan sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanını İngiliz pasaportlu bir adamla eşleştiriyorsun. Öyleki o toplantıya davet edecek gücü bulamıyor. Çünkü efendileri ona diyor ki Amerikanda oturuyor, video konferansla emirleri ve talimatları veriyor. Bizde diyor ki tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve iriyiz, diriyiz hep beraber Türkiye diyoruz. Sen kiminle uğraştığını bilmiyorsun şu gördüğün adam Recep Tayyip Erdoğan’la 30 yıldır aynı yolda yürüyor. Sen ne biliyorsun bu ülkenin başkanı, Cumhurbaşkanımız,Genel Başkanımızı benim yol arkadaşıyım yol. Bu gurur bize yeter ama sen ahhh bunlar var ya bunların hayatı ötekileştirmeyle geçer, bunların hayatları fırsat bulduklarında başörtüyle uğraşmakta geçer, bakın ya cami açılışına gitmeye başlamışlar, siz değil miydiniz Ayasoyfa’yı açtırmayacağız, siz değil miydiniz Taksim’de cami yaptırmayacağız diyenler. Bari dürüst olun. Camiye gitmeyi bilmiyorsan, gitmeyi bilmiyorum desene..’’ dedi

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR, KADİR GECESİ’NDE

TARSUS DAHİL 10 BİN PAKET

LOKMA TATLISI DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İslam Alemi’nin kutsal gecesi olan Kadir Gecesi’nde Tarsus dahil  cami çıkışları, cemevleri, Büyükşehir’in geçici barınma alanları ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda vatandaşları lokma ikramı ile karşıladı. Ekipler, Anamur’dan Tarsus’a tüm ilçelerde, toplam 10 bin paket lokma tatlısını vatandaşlara ulaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Mersinlilere lokma tatlısı ikram etti. Büyükşehir ekipleri, İslam Alemi’nin kutsal gecesi olan Kadir Gecesi’nde cami çıkışları, cemevleri, Büyükşehir’in geçici barınma alanları ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda vatandaşları lokma ikramı ile karşıladı.

Kent genelinde 10 bin lokma tatlısı ikram edildi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairelerinin koordinesinde, merkezde ve merkez dışındaki ilçelerde toplam 10 bin paket lokma tatlısı vatandaşlara ulaştırıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan ve CNR Fuar Merkezi Geçici Barınma Merkezi sorumlusu Arif Türkoğlu, “Bu gece mübarek Kadir Gecesi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, daha önceki mübarek günlerde olduğu gibi, bu gecede de misafirlerimize, gecenin maneviyatına uygun ikramlarda bulunduk. Bu yıl ülkemiz büyük bir afet geçirdi ve Mersin’e de 11 ilden misafirlerimiz geldi. CNR fuar alanında ve diğer alanlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak misafirlerimizi konuk ediyoruz. Bugün burada da, bu gecenin maneviyatına uygun olarak, konuklarımıza lokma tatlısı ikramında bulunduk” dedi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 23 NİSAN ÇOCUK

BAYRAMI KUTLAMA PROĞRAMI BELLİ OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tarsus ‘ta 23 Nisan 2023 Pazar günü törenle kutlanacak.

Kaymakamlık tarafından açıklanan proğrama göre etkinlikler  Atatürk anıtında Cumhuriyet alanında yapılacak. Burada saat 09.30’da Anıta çelenk sunumu yapılacak, ardından  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra kutlamalar saat 10.00’dan itibaren  Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulunda yapılacak..

KÜLTÜR PARKTAKİ KUTLAMALAR

Tarsus’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle birgün önce 22 Nisan’da Eski parkta Kültür Park içinde saat 13.00 de Çocuk şarkıları konseri ile başlayacak, değişik etkinlikler yapılacak.

 

………..….ooo…………..

ÖZŞENOĞLU’NUN 7 YEMEĞİ

Halil Ticaret sahiplerinden Mehmet Can Özşenoğlu’nun yeğeni, İsmail Özşenoğlu’nun oğlu Mehmet Can Özşenoğlu’nun Hakkın rahmetine kavuşması nedeniyle 7 yemeği 19 Nisan Çarşamba günü (bugün)  saat 12.00’de merhumun ikametgahı olan Cumhuriyet mahallesi 0919 sokak no 23’deki evinde yapılacaktır.

Merhuma Allah rahmet eylesin der, ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşırız.

           

………..….ooo…………..

TARSUS’TA KIRSAL MAHALLELERDE

 KUAFÖRLÜK HİZMETİ VERİLDİ.

Tarsus Belediyesi Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile kırsal mahallelerde kuaförlük hizmeti verildi.

Kuaförlük hizmetine ihtiyaç duyan kadınlarımıza, Kişisel Bakım ve Güzellik Atölyesi Eğitmeni ve kursiyerlerinden oluşan ekip ile ücretsiz kuaförlük hizmeti sağlanmaya devam ediyor.

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN KIRSAL MAHALLELERİ

KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  ‘’Tarsus'umuz için her alanda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. ‘’ dedi.

Başkan, Sosyal yaşamda Tarsus'a değer katacak çalışmalar için projeler hazırlıyor.

Son 1 haftada Tarsus köylerinin üçte birini ziyaret eden  Belediye  Başkanı  Dr.Haluk Bozdoğan, muhtarlarımız ve hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bozdoğan ‘’Bizleri büyük bir sevgiyle karşılayan vatandaşlarımıza misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Tarsus'umuz için her alanda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. ‘’ dedi.

 

………..….ooo…………..

SEÇER TARSUS’TA.. “HİZMET YAPTIKÇA

DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI OLUYORUM” 

Başkan Vahap Seçer, halkla iç içe olmak, vatandaş ve esnafın sorunlarını dinlemek amacıyla sürdürdüğü pazar ve esnaf gezilerine Tarsus’ta devam etti. Tarsus halkıyla buluşan Başkan Seçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Pazar esnafı ile sohbet eden Başkan Seçer, kendisine “Başkanım bir değişim şart” diyen esnafa,  “Evet, bir değişim şart. Güzel işler oluyor ama çok daha güzelleri olabilir. İnşallah seçimden sonra farklı bir ortam olacak. Destek alabileceğiz en azından, destekten vazgeçtik kimse köstek olmayacak. Çok daha güzel hizmetler olacak” diye cevap verdi. 

Göreve geldiği günden itibaren esnaf ve vatandaşı ziyaret eden Başkan Seçer, halkla iç içe olmaya devam ediyor. Pazar ziyaretlerini Tarsus’ta sürdüren Başkan Seçer, Ergenekon Mahallesi Pazar Yeri’ni ziyaret etti. Esnafa ‘Hayırlı işler’ dileyen Başkan Seçer, vatandaşlarla da bol bol sohbet etti. Esnaf ve vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Seçer, gelen talepleri de bürokratlarına not aldırdı. Gezi esnasında yoğun ilgi gören Seçer, Tarsus halkının gelecek Ramazan Bayramı’nı kutlarken, onlarla günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.  

………..….ooo…………..

PERVİN BULDAN, DÜN TARSUS’A GELDİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tarsus ‘ta dün Yeşil Sol Parti'nin iftar programına katıldı. Buldan ayrıca , Toroslar ilçesinde de seçim bürosu açılışına katıldı.Buldan, Tarsus'taki iftar programının ardından Toroslar ilçesindeki açılışta, tarihi bir süreçten geçtiklerini, 14 Mayıs'taki seçimlerin kaderlerini belirleyeceğini söyledi.

 

………..….ooo…………..

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI

ÜMİT ÖZDAĞ DÜN TARSUS’TAYDI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Mersin İl Başkanlığını ziyaretinde yeni üyelere rozet taktı. Tarsus’a da geçen Özdağ, girdiği işletmelerde çalışanlarla ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Özdağ,  konuşmasında, Türkiye'nin önündeki tek çıkış yolunun Ata İttifakı ve Zafer Partisi olduğunu savundu." Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı, Zafer Partisi'nin de Meclis'teki en güçlü grup olması bizim mücadelemizin bu seçimdeki temel hedefidir." diyen Özdağ, şunları kaydetti:

"Çünkü 'Ne mutlu Türk'üm' diyebilen, HÜDA PAR ile HDP arasına sıkışmayan tek ittifak Ata İttifakı'dır, Zafer Partisi geleneğidir. Bu ittifakta ve Zafer Partisi'nde, Atatürk'ün 6 oku da Türkeş'in 9 ışığı da temsil edilmektedir. Bizim dışımızda da hiçbir yerde temsil edilmiyor ‘’ dedi.

           

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU,

AMED’E HAZIR..

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki ekibimiz  Tarsus İdman Yurdu  (bugün) Çarşamba günü deplasmanda Amed ile karşılaşacak.

TİY  geçen cumartesi  günü 32. Hafta'da Tarsus Şehir Stadyumu'nda Sivas Belediye Spor ile karşılaştı. Tarsus İdman Yurdu karşılaşmadan 6-2 mağlup ayrılırken gözünü Amed maçına çevirdi.

Tarsus İdman Yurdu  , bugün deplasmanda Amed ile karşılaşacak.

 

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar