Subscribe Us


20 -21 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

20  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ TOPLU İFTAR VERDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  dün halk, STK ve basın ile iftarda buluştu.Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve Basın Mensupları ile iftar programında bir araya geldi.

Bozdoğan ‘’Davetimize katılarak bizleri mutlu eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

YAĞMUR KAZAYA NEDEN OLDU

Dün Tarsus’ta, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda midibüs takla attı.

Olay sonucu 12 kişi yaralandı.

Kaza Tarsus - Adana - Gaziantep (TAG) Otoyolu Yenice mevkisinde meydana geldi. Tahta Şahin yönetimindeki 48 EE 819 plakalı midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, takla attı. Kazada, 12 kişi yaralandı.

Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

………..….ooo…………..

 

BÜYÜKŞEHİR TARSUS TOPLU

TAŞIMA AMİRİĞİNDE İFTAR PROGRAMI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Toplu Taşıma Amirliği’nde iftar programı düzenlendi.

Programa Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Büyükşehir Meclis üyeleri Av. Ünzile Kuru ile Ali Boltaç, Belediye İş Sendikası Mersin 1 nolu Şube Başkanı Nail Kaya, Tarsus Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde görevli şoförler ve aileleri ile misafirler katılım gösterdi.

 

Tarsus Toplu Taşıma Grup Amiri Ali Fatih Salman ve sarı limon otobüs şoförlerinin birlikte düzenledikleri iftar programında, dualar edildi.

………..….ooo…………..

ÇOCUK KOROMUZ 4 ÖDÜL KAZANDI

Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu 4 ödül birden kazandı. Koro, çok yeni kurulmasına rağmen art arda sahne aldığı konserler sonrası davet üzerine katıldığı 2 uluslararası festivalde, yoğun ilgi topladı. Ekibimiz Tarsus’a 4 ödül birden kazandırdı. 8-12 yaş aralığında 63 çocuktan oluşan koro, festivalde izleyenleri hayran bıraktı.

Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu çok yeni kurulmasına rağmen art arda gelen konserler sonrası davet üzerine katıldığı 2 uluslararası festivalde, yoğun ilgi toplayarak Tarsus’a 4 ödül birden kazandırdı. 8-12 yaş aralığında 63 çocuktan oluşan Çocuk Korosu festivalde izleyenleri adeta büyüledi.

Çocuklara ve gençlere yönelik proje ve aktivitelerine devam eden Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra, basamak çatısı altında kurduğu ‘Çocuk Korosu’ ile başarıdan başarıya koşuyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu Eğitmeni, Müzik öğretmeni Reyhan Bezdüz’ün eğitmenliğinde ders alan çocuklar yoğun beğeni topluyor. Davet üzerine İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali ve Mozart Akademi 6. Uluslararası Polifonik Korolar Festivali’ne katılan Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu,  “Müzikalite-Müzikal Dinamikler Başarı Ödülü’ne layık görülürken aynı zamanda “Sahne Hakimiyeti, Koro Disiplini, Estetik Görünme Başarı Ödülü”, “Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısında Başarı Ödülü” ve ”Mozart PSM Özendirme Ödülü’ne layık görüldü.

 

8-12 yaş 63 çocuktan oluşan Çocuk Korosu, yoğun tempoyla kendini festivaller için hazırlıyor. Tarsus Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil eden çocuklar, geniş repertuarları ile dinleyenlerden yoğun beğeni topluyor. Koro ile çocuklara erken yaşta profesyonel müzik eğitimi verilerek sanat sevgisi aşılanıyor.

 

“ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

4 ödülü birden Tarsus’a kazandıran Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Çocukları karşılayan Başkan Bozdoğan başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Bozdoğan, “Tarsus’ta yankılanması için kurduğumuz çocuk koromuz uluslararası alanda bizleri temsil ediyor. Çocuklar bizim geleceğimiz hepsi ileride çok güzel yerlerde olacak. Çocuklarımızla gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

İYİ PARTİDEN NEBATİ’YE ELEŞTİRİ

İyi Parti Tarsus ilçe başkanı Burak Özdil “Son günlerini yaşadığımız mübarek ramazan ayında, yaptığımız ibadetlerin kabul, ülkemizin birlik beraberlik içerisinde gireceği ramazan bayramını şimdiden kutlarım.” dedi.

Özdil “Seçime 25 gün kala görüyoruz ki IŞILTILI gözler Tarsus’u aydınlatamaz, umut veremez, heyecan katamamış durumdadır. İnsanlar hamasete doyup, mutfağa aç hale gelmişlerdir. Pazarda yemeklik malzemeler bir bir yarışa girmiş, et-süt-yumurta-peynir zam kapışmasına girmiş, ramazan bayramı şekeri fiyatları altın çağını girmiş durumdadır.

Seçim saha çalışmalarında pazar, market, kasap, sanayii esnaflarımızda gördüğümüz;

vatandaşlarımız tıkanmış durumda ve hükümetin kurduğu korku ikliminden dolayı sessizce ‘artık gitsinler’ diyebildiklerini gördük. Kredi kartlarına gırtlağa kadar batmış bir toplum gördük. İndirim kovalamaktan hayatı yaşamayı, sorgulamayı unutan bir toplum gördük. Bayramlık alma kültürünü unutmuş, unutturulmuş bir toplum gördük.

İnsanları Eski-Yeni AKP’li diye, Ülkücü-Türkücü diye, Demokrat-Terörist, Muhafazakar-Dinsiz diyekutuplaştıran hükümet ve yancıları yüzünden toplum ötekileşmiş, kutuplaşmış ve şüpheye düşmüştür.

Yahu madem muhalifler terörist, madem işbirlikçi. Yahu madem millet ittifakının içinde var bu dedikleriniz;  Eyyyy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan! Görevini yap. Ülkenin başkanı olarak gençleri , siyasi partilerin içinde ki bölücülerden kurtar. Gücün, kudretin yok mudur?

Siz değil misiniz ne istediniz de vermedik diyen? Siz değil misiniz Habur’da teröristleri ülkeye sokan? Siz değil misiniz Öcalan’a sayın diyen? Siz değil misiniz şehitlere kelle diyen? Yahu yeter, siz değil misiniz Türklüğü ayaklar altına alan?

Sizden kredi kartına boğduğunuz Süleyman Amca, pazarda ucuz olsun diye zedeli domates arayan Ayşe Teyze, sınavları için ek kitap alamayan Ozan kardeşim, hakkı yıllarca yenmiş öğretmen adayı Zeynep Öğretmen, 15 yaşında şehit olmuş Eren Bülbül, 24 yaşında şehit olmuş Fırat Çakıroğlu soracak hesabını.. Sessizce ‘artık gitsinler’ diyen ülkemizin gururlu halkı soracak.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 23 NİSAN ÇOCUK

 BAYRAMI KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tarsus ‘ta 23 Nisan 2023 Pazar günü törenle kutlanacak.

Kaymakamlık tarafından açıklanan proğrama göre etkinlikler  Atatürk anıtında Cumhuriyet alanında yapılacak. Burada saat 09.30’da Anıta çelenk sunumu yapılacak, ardından  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra kutlamalar saat 10.00’dan itibaren  Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulunda yapılacak..

………..….ooo…………..

KÜLTÜR PARKTAKİ KUTLAMALAR

Tarsus’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle birgün önce 22 Nisan’da Eski parkta Kültür Park içinde saat 13.00 de Çocuk şarkıları konseri ile başlayacak, değişik etkinlikler yapılacak.

 

………..….ooo…………..

ŞAİR RESSAM ÖĞRETMEN

MEHMET KARAÇOR VEFAT ETTİ

TARSUS-HABER- Tarsuslu tanınmış  ressam  ve emekli öğretmenlerden  Mehmet Karaçor vefat etti.

Kıymetli Büyüğümüz Üstadımız Gönül Dostumuz  Kadelli köyü eşrafından Mehmet Karaçor  20.04.2023 günü sabaha karşı Vefat Etmiştir.

 Merhuma Cenab-ı Allah'tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz.

………..….ooo…………..

DURSUN ARSLAN RUSYA’DA

Tarsus Engelli Platformu başkanı Dursun Arslan Rusya'nın Yekaterinburg şehrine gitti.

Arslan ‘’Yekaterinburg şehrinde Dünya Engelliler Kongresi kapsamında düzenlenen Hakaton Kapsayıcı Gönüllülük Projesine iştirak ettim’’ dedi.,

………..….ooo…………..

TARSUS CHP’DE BAYRAMLAŞMA

Tarsus CHP’de bayramlaşma proğramı bugün. Arefe günü (bugün) bayramlaşma proğramı saat 15.00 de parti binasında olacak.

           

………..….ooo…………..

GÜLTAK TARSUS VE  MERSİNLİ GAZETECİLERLE İFTARDA BULUŞTU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne (MGC) kazandırılan yeni hizmet binasında düzenlenen iftar programında, yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi. Yemeğe Tarsustanda bazı gazeteciler katıldı.

 

İftar buluşmasına, Başkan Gültak’ın yanı sıra, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve MGC Yönetimi ile birlikte kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ve gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Okunan dualar ve ezanın ardından iftar yemeğine geçildi.

“BİBER GAZI İLE ANILAN MAHALLELERİMİZDE ARTIK KONSER DÜZENLİYORUZ”

Akabinde konuşma yapan MGC Başkanı R. Kaya Tepe; Ramazan’ın, İslam’ın en güzel aylarından biri olduğunu ifade ederek; “Ramazan birlik, beraberlik günü, dayanışma, bereket ve yardımlaşma ayı demek. Pandemi salgını, ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken kendimizi 2023’e atalım diye düşünürken, tarihimizin en büyük felaketini yaşadık. Tabi güçlü bir Türkiye, güçlü bir ülke ve güçlü bir devletimiz var. Elbette bu felaketlerin üstesinden de birlik ve beraberlik içerisinde mutlaka geleceğiz” diye konuştu.  Ramazan ayının, barış ve kardeşlik ayı olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Akdeniz’de artık barış, kardeşlik ve huzur hâkim oldu. Kavgalar bitti, herkes işinde gücünde. Kimsenin siyasetine, hayatına karışan yok. Eskiden biber gazı ile anılan mahallelerimizde artık konserler veriyoruz. Esnaflar dükkânlarını kapatırdı. Akdeniz’e kazandırdığımız yeni spor tesislerimizi görüyorsunuz. Türkiye’de örneğine az rastlanır; Gazeteciler Cemiyetimize bir yer tahsis eden ender belediye başkanlarından biriyim. İnsanları ayrıştırmadık, işçilerimize sahip çıkıp işten çıkarmadık” dedi.

………….ooo………….

 

TARSUS İDMANYURDU, AMED’E

FARKLI MAĞLUP

TFF 2. lig beyaz grupta dün oynanan maçta Tarsus İdmanyurdu Amedspora da farklı yenildi.

Müsabakanın ilk yarısını  ev sahibi takım Amedspor,  3-0 önde kapattı. Ev sahibi ekip ikinci yarıda da bol gol buldu ve maçı 8-0 kazandı.

………..….ooo…………

 

21  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Tarsus’ta Ramazan Bayramınız kutlu olsun .

Bayram namazı saat 06.29 da kılınacak.

Mutlu ve umutlu bayramlar dilerim.

YAKUP BONCUK

………..….ooo…………..

 

ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü, Kırklarsırtı Mahallesinde ikamet eden Şehit Cemre Salih Gözen’in ailesini, Taşobası Mahallesinde ikamet eden Şehit Sinan Köse’nin ailesini, Hacıhamzalı Mahallesinde ikamet eden Şehit Mustafa Ata Traş ve Şehit Okan Meteöz’ün ailelerini ziyaret ederek Ramazan Bayramlarını kutladılar.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

………..….ooo…………..

TARSUS ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU , Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve İlçe Protokolü Tarsus Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitlerimizin ruhlarına dualar ettik. Şehit ailelerimiz ile bayramlaştı.

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz..

………..….ooo…………..

ZABITADAN DENETİM

Ramazan Bayramı öncesi halkımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla; Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğü; şeker imalathaneleri ve satış yerlerinde gıda, hijyen, ruhsat ve gramaj konularında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

………..….ooo…………..

MEHMET KARAÇOR’UN

CENAZESİ KADELLİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsuslu şair, ressam, fotoğraf sanatçısı ve eski öğretmenlerden  Mehmet Karaçor vefat etti. Cenazesi dün Tarsus Şehir mezarlığında kılınan namazdan sonra doğum yeri olan Tarsus Kadelli köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine Mersin milletvekili Baki Şimşek, eski başkanlardan Burhanettin Kocamaz ve Şevket Can, oda ve dernek başkanları, STK temsilcileri ve ailesi ile sevenleri katıldı.

Ruhu şad, Mekanı cennet olsun.

Mehmet Karaçor, unutulmayacak iyi bir insandı. Allah’ın rahmeti üzerine olsun..

           

………..….ooo…………..

YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en güzel geleneklerinden biri olan koltuk devrini, Sevgili Çocuklarımız Hatice ve Mehmet'e gerçekleştirdi.

Çocuklarımızın istek ve taleplerini dinleyerek Tarsus Belediyesi olarak bir an önce hayata geçireceğimize dair söz verdik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şimdiden kutlu olsun

………..….ooo…………..

YENİ KAYMAKAMIMIZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Şehit Cemre Salih GÖZEN İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Kıymet COŞKUN ve Cihangir Nuh UZUN Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek bir süreliğine sembolik olarak Kaymakamlık görevini üstlendiler.

 

………..….ooo…………..

BAŞKAN 134 KIRSAL MAHALLEYİ

ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek, mahallelerin eksiklerini gidermek ve yerinde çalışmalar yapmak için 134 kırsal mahalleye ziyarette bulundu.

Başkan Bozdoğan, heyeti ile birlikte mahallelerin sorunlarını yerinde inceledi ve çözüm için belediye ekiplerini görevlendirdi. Ziyaretlerde, Bozdoğan mahalle sakinlerine belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA MÜFTÜ ALİ CAN

 AREFE GÜNÜ'NDE

ŞEHİTLERE DUA ETTİ

Tarsus Kaymakamlığı 'Arefe Günü' dolayısıyla Tarsus Şehitliği'nde 'Ziyaret ve Anma Programı' düzenledi.

Tarsus Kaymakamlığı'nın 'Arefe Günü' dolayısıyla Tarsus Şehitliği'nde düzenlediği 'Ziyaret ve Anma Programı'na Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

'Ziyaret ve Anma Programı'nda Tarsus Müftülüğü görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılırken Tarsus Müftüsü Ali Can dua etti. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Protokolü Tarsus Şehitliği'nde bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek şehit kabirlerine gül bıraktı. Şehit aileleri ile hasbihal ederek bayramlarını kutladı.

Emine KUREN

 

………..….ooo…………..

CUMHUR İTTİFAKI ÇAMLIYAYLA’DA

İFTARDA BULUŞTU

Ak Parti Milletvekili adayı Hakkı Meniz: “Çalmadık Kapı, Sıkmadık El Bırakmıyoruz”

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP Milletvekili adayları ile her iki partinin teşkilatları ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çamlıyayla’da Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gün boyu Çamlıyayla ve Sebil’de esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan AK Parti Mersin Milletvekili adayı Av. Hakkı Meniz ve MHP Milletvekili adayı Levent Uysal, Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Cumhur ittifakını oluşturan partilerin il ve ilçe teşkilatlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın verdiği ve Cumhur İttifakın birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirdiği iftar yemeğine, yoğun katılım sağlayan ittifak temsilcisi partilerin il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AK Parti Mersin Milletvekili adayı Av. Hakkı Meniz iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bugün burada bizleri onurlandırdınız, iftar etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ederiz. Cumhur ittifakı olarak Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşana kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Bugün Çamlıyayla ilçemizde Cumhur İttifakı tarafından düzenlenen iftarda hemşerilerimiz ile bir araya gelerek Ramazan'ın bereketini ve gönül soframızı paylaştık. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bugünkü Çamlıyayla ziyaretimizde bizleri en güzel şekilde ağırlayan Çamlıyayla ilçe başkanımız sayın Durmuş Karakaya ve AK Parti yönetim kuruluna, iftar yemeği vererek bizleri onurlandıran Çamlıyayla Belediye Başkanımız sayın İsmail Tepebağlı’ya, MHP ilçe teşkilatı ve emeği geçen kıymetli arkadaşlarımıza, bizleri bağrına basan Çamlıyaylalı hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

………..….ooo…………..

HAKKI MENİZ

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

AK Parti Milletvekili Adayı Hakkı Meniz Yarenlikte çocuklarla buluştu. Bayramlarını kutlayarak şeker dağıttı.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanan AK Parti Mersin Milletvekili Hakkı Meniz parti yöneticileri ve partilileriyle saha çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

           

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar