Subscribe Us


22 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

22  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “TARSUS’UN HER BİR MAHALLESİNDE TARSUS

BELEDİYESİ’NİN VARLIĞINI HİSSETTİRİYORUZ”

Başkan  Haluk Bozdoğan “ Vatandaşlarımızın taleplerini dinlemek için kadim kentimizde her bir mahallemizi ziyaret ederek vatandaşlarımız ve muhtarlarımız ile görüştük. Muhtarlarımıza ve kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarımıza ulaşarak yerinde çözüm gerçekleştiriyoruz. Muhtarlar bizim bel kemiğimiz. Havasıyla suyuyla verimli topraklarıyla Tarsus’umuzun her bir mahallesinde Tarsus Belediyesi’nin varlığını hissettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

BAŞKAN VARAL: “BAYRAMLARIN

ÖZÜNDE DAYANIŞMAK, PAYLAŞMAK

VE KUCAKLAŞMAK VARDIR!”

(CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Varal, "Tüm ülkemizi yasa boğan depremler nedeniyle bu yıl bayramlarımızı buruk karşılıyoruz" dedi.

 

Bayramların bir yandan umutları yeşertip dargınlıkları ve kırgınlıkları unuttururken bir yandan da birlik, dayanışma ve paylaşmanın günleri olduğunu ifade eden Başkan Ozan Varal, “Bayramların özünde dayanışmak, paylaşmak ve kucaklaşmak vardır. Bu bayramda da dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Hem Ramazan Bayramı’nı, hem de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınımız olan çocuklarımıza armağan ettiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama heyecanını yaşıyoruz. Fakat buruk bir heyecan içindeyiz. Binlerce yurttaşımız bayramları çadırlarda ve konteynırlarda karşılıyor. Acımız büyük ancak umut dolu, huzur dolu yarınların çok yakın olduğunu biliyoruz.

Tarsus’umuzda Ramazan Bayramı boyunca milletvekilleri adaylarımızla birlikte mahalle mahalle, sokak sokak gezip halkımızla birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

 

Yoksulluk ve işsizlik olmadığında, emek değer bulduğunda gerçek bayramların yaşanacağını belirten Ozan Varal, “Ramazan ayı boyunca Belediyelerimiz aracılığıyla, ihtiyaç sahibi her vatandaşımıza uzattığımız el, iktidarımızda yapacaklarımızın en büyük teminatıdır.

 

Türkiye'de gerçek anlamda bir bayram yaşanması için, büyük bir değişime ve işinin ehli insanların görev başına gelmesine ihtiyaç var.

 

Haksızlıklar son bulduğunda bayramlar gelecek!

Evladına bayramda ne alacağını düşünmeyen anne baba güldüğünde bayram gelecek!

Emekli yurttaşımız bayram ikramiyesini asgari ücret düzeyinde aldığında bayramlar gelecek!

Genç arkadaşlarımız gelecek kaygısı yaşamadığında bayramlar gelecek!

Esnaf, çiftçi, emekli, genç, kadın hakkını aldığında, 7’den 70’e tüm yurttaşlarımızın yüzü güldüğünde gerçek manada bayramlar gelecek!

 

Ramazan Bayramımızın, dayanışma duygularımızı artırmasını, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur dolu güzel günler getirmesini diliyorum” dedi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Ozan Varal, şunları vurguladı:

 

“Büyük mücadeleler neticesinde kurulan TBMM bugün yetkileri kısıtlanmış durumdadır. Öncelikli görevimiz millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi yeniden ayağa kaldırmaktır.

 

Büyük Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda binlerce çocuğumuz bu bayramı çadırlarda karşılayacak.

Çocuklarımızın önündeki tüm engelleri kaldırmak, onları eğitimle, bilimle, sanatla, sporla yüceltmek ve aydınlık yarınları hep birlikte inşa etmek için daha çok çalışacağız.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103’üncü yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı tüm Tarsus olarak büyük coşku ve gururla kutlayacağız.

Yaşasın 23 Nisan!

 

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ulusumuzun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.”

………..….ooo…………..

 

MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATINDA BAYRAMLAŞMA

MHP Tarsus İlçeTeşkilatında bayramın ilk günü bayramlaşma töreni yapıldı.

Törene ilçe başkanı Mehmet Çelik, meclis üyeleri, 28. Dönem milletvekili adayları, partililer ve halk katıldı.

Çelik ‘’ Mhp Tarsus İlçeTeşkilatında bayramlaşma törenimize  muhteşem  kalabalık ve coşkuyla gönüldaşlarımız katıldı. Birlikte  bayramlaştık.

Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin inşallah’’ dedi.

………..….ooo…………..

 

TARSUS BERDAN VİYADÜĞÜNDE

ARAÇ YANGINI

Tarsus Berdan viyadüğünde seyir halinde olan hafif ticari araç  yandı. Aracın motor bölümünden yangın çıktı.

Sürücü aracı güvenlik şeridine çekerek itfaiye ekiplerine haber verdi. Ekipler alev alev yanan araca müdahale ederek söndürdü. Sürücü zamanında araçtan inerek olumsuz bir durum yaşanmasını önledi.

………..….ooo…………..

 

DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN

BAYRAMI ARİFESİNDE ŞEHİTLİKTE

MHP Mersin Milletvekili adayı Dr. Levent Uysal, Ramazan Bayramı arifesinde Mersin Valiliği’nin düzenlemiş olduğu şehitlik ziyaret programına katılarak aziz şehitlerimizi ve kıymetli ailelerini ziyaret edip duada bulundu.

Dr. Levent Uysal “Milletimiz asırlar boyunca dimdik ayakta duruyorsa bu, canını hiçe sayıp vatanımız ve bayrağımız için ölüme koşan şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Haklarını ödemek elbette kolay değil.  Şehit yakınları ve gazilerimiz bizim kıymetlilerimiz. Aziz Şehitlerimizin emanetleri ile Kahraman Gazilerimizi el üstünde tutarak hayat standartlarını yükseltmek için onların sorunlarına çözüm üretmek boynumuzun borcu.” diyerek şehitlerimize olan vefa borcunun altını çizdi.

“BU MÜCADELE SON TERÖRİST TESLİM ALININCAYA VE EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILINCAYA DEK DEVAM EDECEK”

Sözlerine devam eden Dr. Levent Uysal “Türkiye kolay kurulmadı. Taşında toprağında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere binlerce şehidin, gazinin ve ülkemizi bu günlere getiren güzel yürekli insanların hakkı ve emeği var. Ekonomik istikrarımızın sürekliliği ve toplumsal huzurumuzun devamı öncelikle terörle olan mücadelemize bağlı ve bu mücadelede herkes terörle arasına bir çizgi çekmeli.

Özellikle son dönemlerde terörle mücadelede oldukça yol kat ettik ve bu mücadele son terörist teslim alınıncaya ve en ağır şekilde cezalandırılıncaya dek devam edecek.” diyerek tüm şehit ailelerinin ve gazilerin Ramazan Bayramını kutladı. Şehitlikteki törende karşılaştığı iki şehidimizin evlatlarının eğitim masraflarını üstlenerek evlatlarımıza ömür boyu eğitim bursu veren Dr. Levent Uysal şehit ve gazi çocuklarımıza verilen bursların arttırılması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

………..….ooo…………..

FARUK  ERKARA:

‘’TATİL KISA AMA KURALLARA UY !!...

HAYATA TUTUN..

TEK YOL KARAYOLU DEĞİLDİR..’’

Trafik öğretmeni Faruk Erkara ‘’Dostlarım, kıymetli kursiyerlerim Kara yolları ağırlıklı bir ulaşım politikamız olduğu için normal şartlarda yoğun olan kara yollarımız Bayram gibi tatlli günler de trafigin yoğunluğunu hiç kaldıramıyor.

Bunun icin siz degerli Dostlarıma ve kursiyerlerimize bayram tatilinde Yolculuğa çıkacaklara bir kac önerim olacak..’’ dedi.

Erkara  önerilerini şöyle sıraladı:

1- Hız kurallarina mutlaka uy...Güvenli ulaşmak erken varmak tan daha iyidir.

2- Takip mesafesi kurallarına,

3- Kavşaklarda geçiş hakkına,

4- Sollama kurallarina gecmenin yasak olduğu yerde gecme..,

5- Manevra kurallarina,

6- Trafik işaret ve işaret cilerine özellikle kırmızı ışığa....,

7- Yolculugu çıkmadan ve dönerken arac bakımınızı frenlerinizi mutlaka kontrol ettirin yolda kalmayin, kaza yapmayın...,

8- Ne kadar az manevra o kadar az kaza riski kuralını unutma...,

9- Öndeki araçtan ne kadar uzaktaysan o kadar güvendesin...

10- Uykusuz ve yorgun arac sürme sabırlı ol acele etme..

11_ Araç kullanırken iklim ve değişken hava koşullarıni gözeterek araç sür..

Deniz,göl ve orman kenarından geçerken

bu ortamlarin tutubetli,nemli ,ıslak olup fren mesafeni etkileyeceğini unutma..

Dostlarım KURALLARA UYUN

Bayram günümüz acı bir gün olmasın..

Sizleri seviyirum yola çıkacaklara güvenli yolculuklar diliyorum, geleneksel olarak kutladığımız şeker bayramımız da kutlu

olsun saygı ve sevgilerimle...

İYİ BAYRAMLAR İYİ YOLCULUKLAR

 

………..….ooo…………..

2021 TÜM EMEKLİ-SEN TARSUS

TEMSİLCİSİNDEN KUTLAMA

2021 Tüm Emekli-Sen Tarsus temsilcisi Recai Parti, üyelerinin ve halkımızın bayramını kutladı.

Recai Parti ‘’Tüm Emekliler Birleşin! - Yaşasın 2021 Tüm Emekli-Sen’’ diyerek üyelerinin ve halkımızın bayramını kutladı.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 23 NİSAN ÇOCUK

BAYRAMI KUTLAMA PROĞRAMI

BELLİ OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tarsus ‘ta 23 Nisan 2023 Pazar günü törenle kutlanacak.

Kaymakamlık tarafından açıklanan proğrama göre etkinlikler  Atatürk anıtında Cumhuriyet alanında yapılacak. Burada saat 09.30’da Anıta çelenk sunumu yapılacak, ardından  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra kutlamalar saat 10.00’dan itibaren  Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulunda yapılacak..

 

………..….ooo…………..

KÜLTÜR PARKTAKİ KUTLAMALAR

BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir gün önce 22 Nisan’da Eski parkta Kültür Park içinde saat 13.00 de Çocuk şarkıları konseri ile başlayacak, değişik etkinlikler yapılacak.

           

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar