Subscribe Us


23 NİSAN’DA “ MASAL GÜLLERİ” OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU


 Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ayşe Lebriz Berkem'in yazıp yönettiği çocuk oyunu olan "Masal Gülleri" nin prömiyerini çocukların ve velilerin yoğun katılımı ve büyük bayram coşkusu ile gerçekleştirdi. 

 

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu sahnelediği tüm oyunların yanı sıra çocuk oyunlarına da bir yenisi daha ekledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ayşe Lebriz Berkem’in yazıp yönettiği, Seçil Dedeyi’nin yardımcı yönetmenliğini yaptığı ve Hacer Öner’in oynadığı “Masal Gülleri” çocuk oyununun prömiyerini çocukların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Oyunun prömiyerine Türk Tiyatrosu'nun değerli ismi Ayşe Lebriz Berkem'de katılım sağladı. Özellikle çocukların heyecan ve merak duyabilecekleri seyirlik oyun olan “Masal Gülleri”nde Gül karakterinin çevresine ve doğaya olan merakı, bahçesindeki güllerle kurduğu içten arkadaşlığından yola çıkarak denizaltı ve gökyüzünde neler olduğunu merak etmesiyle gittikçe büyümesini konu alıyor.

 

MAYIS AYI BOYUNCA SAHNELENMEYE DEVAM EDECEK

Çocukların heyecanla izlediği oyunda; dekor, görsellik, kuklalar, müzik ve ışık tasarımları hayal güçlerini harekete geçirirken, eğlendiren ve öğreten bir anlayışla sahneye taşındı. Çocukların hayal dünyasına eklenen Gül karakteri ile meraklı bir o kadar da bilgiye açık olmanın önemine değinildi.  “Masal Gülleri” tiyatro oyunu Mayıs ayı boyunca Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye devam edecek.

 

“BAYRAMI HEM KUTLAMAK HEM DE TAÇLANDIRMAK İSTEDİK”

Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar çocuk oyununu büyük bir heyecanla sahneye taşıdıklarına değinerek, “ Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler ülkemizin geleceği sizlersiniz” diyerek çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Biz de “Masal Gülleri” adlı yeni oyunumuzda bu bayramı hem kutlamak hem de taçlandırmak istedik bunun heyecanını bugün prömiyerimize taşıdık. Geldiğiniz için siz değerli çocuklarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar