Subscribe Us


24 -25-26 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

AKADEMİ DERNEĞİ 23 NİSAN’I  DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA KUTLADI

Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Akademi Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Akademi Derneği, asrın felaketi olan depremin ardından, deprem bölgesinden Mersin ilinde yurtlara yerleştirilen depremzede çocukları unutmadı.

Mersin ilinde depremzede çocuklar için şekerleme sepeti hazırlayan Akademi Derneği’nin Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş,23 Nisan’da yüzlerce çocukla bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda depremzede çocuklara şekerleme sepetlerini ve oyuncaklarını dağıtan Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Çocukların gözlerinde gördüğümüz o umut ve mutluluk bizlere güç veriyor. Onlar ülkemizin aydınlık yarınları. Biz bu özel günde tekrardan onlarla bir araya gelmekten, onlarla sohbet etmekten çok mutlu olduk. Çocuklar hayata sımsıkı sarılsın, gözlerindeki umut ışığı parlamaya devam etsin diye var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Çocuklarla buluşmasında gelecek planlarını dinleyen, aynı zamanda taleplerini de not alan Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş, “Sizler geleceğin Türkiye’sinin mimarı olacaksınız. Ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere ulaştıracak başarılarınızı duymayı dört gözle bekliyoruz. Sizler bizim kardeşlerimiz oldunuz. Bizler ve üyelerimiz, sizlerin ihtiyaç duyacağı her türlü yardımda bulunmaya hazırız. İyi ki varsınız.” dedi.

………..….ooo…………..

TARDOBDER'DE 23 NİSAN, MUHTEŞEM ETKİNLİKLERLE GEÇTİ.

Kısa Adı TARDOBDER olan Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Derneği, 23 Nisan'da güzel etkinlik yaptı.

 'Taş Boyamadan Yüz Boyamaya, Yaratıcı Dramadan Elbecerilerine, Palyaco Gösterisinden Dj Performansına, Hamburger Etkinliğinden Pastada Kesimine, İçi Şeker Dolu Suluktan, İçi Kırtasiye Malzemesi Dolu Kalemliğine, Patlamış Mısırdan, İçeceklere Kadar Son Zamanların En Güzel Etkinliklerinden Birini Gerçekleştirdi.

Depremzede Çocuklara Ve Ailelerine Hamburger dağıtıldı.

23 Nisan günü  saat 14:00'de başlayan etkinliğe yüzlerce depremzede ve aileleri katıldı. Çocuklar ve aileleri, Yaklaşık 250'den fazla çocuğun katıldığı, Taş boyama, Yüz boyama, Yaratıcı Drama, El Becerileri, ve Dj eşliğinde doyasıya eğlendiler, Katılan tüm çocuklara ve ailelerine gün içerisinde Hamburger ikramı da yapıldı.

23 NİSAN PASTASI KESİLDİ, ŞİİRLER

OKUNDU, MISIR PATLATILDI

Mısır Patlatılıp dağıtıldı ardından, Hamburger ikramı, Hamburger ikramının ardından, 23 Nisan'a özel hazırlanan pastada kesildi ve çocuklara dağıtıldı. Pastalar yenilirken, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

ÜMRAN YILDIRIM VAHAP SEÇERE TEŞEKKÜR ETTİ.

Tardobder Başkanı Ümran Yıldırım çocuklara yaptığı konuşmada , Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in sizlere hediyesi var, Saklama kabı, suluk, ve şekerlik olmak üzere sizlere hediyesi var kendisine sizlerin adına teşekkür ederim dedi.

ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM VARDI

23 Nisan için TARDOBDER'in düzenlediği özel 23 Nisan Etkinliğine İlçe Emniyet Müdürümüz ALi Garanlı, İlçe Spor Müdürümüz Memet Öztürk, Siyasi Parti Temsilcileri, Müdürler, Stk temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 23 NİSAN ÇOCUK

 BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Tarsus ‘ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Pazar günü saat 09:30'da törenle kutlandı. Kaymakamlık tarafından düzenlenen program, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Çeşitli kutlama faaliyetleri ise 10.00’dan itibaren Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulunda yapıldı.

………..….ooo…………..

 

BAŞKAN SEÇER, TARSUS'TA

 VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Başkan Seçer’e Tarsus programında CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, MESKİ bürokratları ve Meclis Üyeleri Ali Uyan ile Ali Boltaç elik etti.

Özellikle gençlerin sevgi seliyle karşılaşan Seçer, bir kafede oturup onlarla sohbet etti. Başkan Seçer, gençlere “Benden bir isteğiniz, şikayetiniz var mı?” diye sorarken, özellikle kendileri için yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten gençler ise Başkan Seçer’e “Sizden çok memnunuz Başkanım. Hiçbir şikayetimiz yok. Her şey için teşekkür ederiz” cevabını verdi.

Vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Seçer, gelen talepleri de bürokratlarına not aldırdı. Kaynak. Akkoza

 

………..….ooo…………..

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI DOLAYISIYLA

 FARKINDALIK ZİYARETİ DÜZENLENDİ

Asrın hastalığı kanser sorununa toplumun dikkatinin çekilmesi, kansere yönelik bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1956 yılından bu yana 1-7 Nisan arası düzenlenen Kanser Haftası dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde farkındalık ziyareti düzenledi.

Ziyarete, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan ve Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sağlık çalışanları ile birlikte Tarsus'ta faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kurumlarının temsilcileri katıldı.

Farkındalık ziyaretinde, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan İnsan Hakları Kurulu bünyesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Dr. Betül Türker İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan hizmetlerden ve kanser taramalarından bahsetti. Katılımcıların sorularını yanıtladı. Kamu ve özel sağlık kurumlarının temsilcileri kurumları bünyesinde yapılan hizmetleri ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı. İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri tarafından hasta hakları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bilinçli bir toplum inşaa etme ve toplumu oluşturan bireylere haklarını öğretme noktasında dur durak demeden çalışan Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri herkesi aile hekimliklerine ve sağlık müdürlüklerindeki KATEM'e kanser taramasına dave ederek erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlattı.

Emine KUREN

 

………..….ooo…………..

(MESKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN

ÇAMLIYAYLA’DA YENİ HİZMET BİNASI BİTTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Çamlıyayla Teknik Hizmet Birimleri Yerleşkesi, çalışmalarını tamamladı.

Vatandaşların hizmetine sunulacak abone merkezinin yer aldığı yerleşkede, ambar ve atölye binaları da yer alacak. Yeni hizmet binasında yer alacak abone merkezi sayesinde vatandaşlar, daha hızlı ve konforlu işlem gerçekleştirebilecek.

MESKİ Genel Müdürlüğü, altyapı yatırımlarının yanı sıra teçhizat ve tüm ekipmanlarını özenle muhafaza etmek için, ambar ve atölye binası inşa etme çalışmalarını sürdürüyor. MESKİ Doğu İşletmeler Dairesi Başkanlığı’nın, Çamlıyayla’da yatırım tutarı 8 milyon 224 bin lira olan yapım işi kapsamında; hizmet binası, ambar ve araç bakım-onarım atölyeleri kazandıracak çalışmaları tamamlandı.

Yerleşke yapım işinin tamamlanmasıyla, ilçenin malzeme ihtiyacı yerinde karşılanacak. Bu sayede olası arızaların çözüm süreleri asgari düzeylere inerken, vatandaşlar mağdur edilmeyecek.

 

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan, Şehit Cemre Salih Gözen İkokulu’nda düzenlenen programda çocuklarımızla buluştu.

Başkan Bozdoğan ‘’Cumhuriyet'in en büyük ve en özel kazanımlarından birisi olan 23 Nisan'a sahip çıkma ve yaşatma arzumuz ilelebet sürecektir’’ dedi.

………..….ooo…………..

 

KAYMAKAM ASKERİN NİKAHINDA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, gazi askeri mutlu günüde yalnız bırakmadı. Kaymakam Otcu,   Gazi (Sözleşmeli Er) Tuncay Karatay’ın düğün merasimine katılarak tebrik edip mutluluklar diledi.

 

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN ZİYARETLERE DEVAM EDECEK

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek, mahallelerin eksiklerini gidermek ve yerinde çalışmalar yapmak için 134 kırsal mahalleye ziyarette bulundu. Ziyaretler devam edecek.

Başkan Bozdoğan, heyeti ile birlikte mahallelerin sorunlarını yerinde inceledi ve çözüm için belediye ekiplerini görevlendirdi. Ziyaretlerde, Bozdoğan mahalle sakinlerine belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

………..….ooo…………..

TARSUS  İDMANYURDU , DÜN EROK’A 7-0 YENİLDİ

TFF 2. Ligde dün Tarsus  İdmanyurdu , İstanbul ekibi Erokspora 7-0 yenildi.

Tarsus  İdmanyurdu , transfer tahtası kapalı olduğu için altyapı takımı ile sahaya çıktı ve  İstanbul ekibi Erokspora 7-0 yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla TİY 21 puanda kaldı.

 

………..….ooo…………..

TARSUSLU KALECİ MANSUR DARENDE  EN GENÇ KALECİ

Tarsuslu  İdmanyurdu kalecisi Mansur DARENDE  en genç kaleci ünvanını aldı.

Babası Derviş Darende ‘’ Tarsuslu kaleci Mansur DARENDE  en genç kalecimiz.  Yaş 16

2007 doğumlu boy 194 cm.. Tarsus İdmanyurdu nda  Türkiye de ve Avrupa’da 2022/2023 futbol sezonundan oynayan en genç kaleci oldu’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

25  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

-TARSUS’TA 23 NİSAN DOPDOLU GEÇTİ

-23 NİSAN TARSUS’TA BİR BAŞKA GÜZEL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Tarsus’ta büyük

coşkuyla kutlandı. Tarsus Belediyesi’ne ait kreşlerde eğitim gören çocuklar, 23 Nisan için

hazırladıkları özel gösterilerini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımı ile

sahneledi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla Tarsus Belediyesi Nikâh

Salonu’nda, belediyeye ait kreşlerde eğitim gören çocukların gerçekleştirdiği gösteriler,

büyük bir heyecanla izlendi. Egemenliğin ve geleceğin yegâne temeli olan çocuklar, 23 Nisan

için hazırladıkları gösterilerini izleyenlere sundu. Büyük alkış toplayan çocuklar birbirinden

güzel koreografi ve şarkılarla büyüklerinden alkış aldı. Çocuklar hem şiirler söyledi, hem de

müzikler eşliğinde dans etti. Günün anlam ve önemine binaen dopdolu etkinlikler

gerçekleştirilen Tarsus’ta, çocuklar eğlenmenin tadını çıkardı.

 

Cumhuriyetin değerini anlatarak söze başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

“Cumhuriyet’in birinci yüzyılında 23 Nisan’ı özellikle çocuklara armağan olarak vermesinin

ardında yatan aslında geleceğimizi onlara tamamen teslim etmekti. Cumhuriyet’in ikinci

yüzyılında elbette çalışkan, çağdaş, çevreci bir nesil olmasını istiyoruz. Bu kadar önemli

değerleri çocuklarımıza verebilmek içinde gerek yerel yönetimlerin gerekirse de merkezi

yönetimlerin ciddi anlamda sorgulayan çocukları, sorgulayan gençliği yaratması gerekiyor.

İkinci yüzyıla daha anlamlı, daha saygın bakıyoruz. Ve şuna inanıyoruz, en güzel ülke bizim

ülkemiz. İki önemli kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız.” dedi.

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “AMACIMIZ TERTEMİZ

BİR TOPLUM YARATABİLMEKTİ VE YARATTIĞIMIZ

TOPLUMDA ÇOCUKLARIMIZLA VE

GENÇLERİMİZLE VAR OLMAKTI”

Belediyenin geleceğin teminatı çocukları için yaptığı çalışmalarına değinen Başkan Haluk  Bozdoğan

“Yerel yönetimler olarak ne yaptık? Çocuklarımızı için STEM Merkezi kurduk, kütüphaneler açtık. 36 tane okuma salonu yaptık. Tarsus’ta şu an 8. kreşimizi Yenice’de hazırladık. Bakın bunlar çok anlamlı 8 tane kreş belediye vasıtasıyla gerçekleşiyor. Eğiten, kültürlü Tarsus derken amacımız tertemiz bir toplum yaratabilmekti ve yarattığımız toplumda çocuklarımızla ve gençlerimizle var olmaktı. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

TARSUS’U BEKLEYEN TEHLİKE!        

Tarsus Ferahim Şalvuz mahallesinde yapımı planlanan Atıktan türetilmiş Yakıt Hazırlama, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık ön işlem ve Atık geri kazanımı kapasite artırımı ÇED toplantısı Tarsus’ta yapılacak.

ÇED toplantısına ilişkin duyura, Tarsus’taki yerel gazeteler yerine Mersin’de yayınlanan yerel gazetelere verildi. Bu nedenle bu konudan Tarsus’ta birçok yetkili ve vatandaşın haberi olmadı. Ancak bizler Tarsus’un geleceğine ve çevreye duyarlı birer vatandaş olarak bu durumu kamuoyu ile paylaşıyoruz.. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 Toplantı 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 10.30 da Ferahim Şalvuz mahallesi Adana bulvarı no.90 adresindeki Karaman Kıraathanesinde yapılacak. Bu ÇED toplantısına çevreye duyarlı herkesin katılımını bekliyoruz.

Çünkü Tarsus’u bekleyen tehlike büyük. Bu konuda lütfen duyarsız kalmayalım.

           

 

………..….ooo…………..

MERSİN EMLAKÇILAR ODASININ

 “YEME YEDİR”, “BİR KOLİ DE SEN AL”

KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Tarsus Emlak  Müşavirleri Dayanışma Derneği’nin de üyesi olup desteklediği Mersin Emlakçılar Odasının “Yeme yedir, bir koli de sen al” sloganıyla başlattığı yardım  kampanyası devam ediyor.

TEMDA-DER Başkanı Umay Kolay,  “Yardım kolilerini Hatay ilimizden sonra Adıyaman ilimize,ilçelerimize ve köylerimize söz verdiğimiz gibi tek tek dağıtacağız. Yurtiçi ve yurtdışında bulunan tüm hayırseverlerimizin yapacağı hayırları şimdiden Allah kabul etsin” dedi.

………..….ooo…………..

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ

BAŞKANINDAN BOZDOĞAN’A ZİYARET

Tarsus’ta  Hayvanları Koruma ve Doğa Derneği Başkanı Aslı Gözen Tarsus belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Gözen, hayvanlarla ilgili görüşlerini paylaştı.

Başkan Bozdoğan “Gözen'e nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim.”dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS YENİ KAYMAKAMLIK BİNASININ

GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarsus yeni Hükümet Konağının geçici kabulünün yapıldığını söyledi.

Bakan Nebati,Tarsus’ta düzenlelen açık hava toplantısında Tarsus Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yanında yapılan yeni Hükümet Konağının geçici kabulünün yapıldığını ifade etti.

Yeni Hükümet Konağına ilk olarak Kaymakamlık makamı ve birimlerinin taşınacağı öğrenildi. Kaynak. Tarsus Ekspres

………..….ooo…………..

MEHMET BAL’I RAHMETLE ANIYORUZ

Meslek yaşamında Yeşilçam'da 250’den fazla afiş yapan Tarsuslu hemşehrimiz illüstratör ve Ressam Mehmet Bal’ı dar-ı dünyadan dar-ı ukbaya irtihal edişinin 9.seneyi devriyesinde rahmet anıyoruz. Mekanı cennet olsun..

………..….ooo…………..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

BÖLGEMİZE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 27.04.2023 tarihi Perşembe günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere İlimizi ziyaret  edeceK.

Bu nedenle Valilik bir açıklama yaparak “ziyaret programını takip etmek isteyen basın mensuplarımızın görevlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlamak amacıyla Basın Tanıtım Kartı düzenlenecektir.

 

Bu nedenle; söz konusu programı izlemek üzere Valiliğimize bildirilecek isimlerin; Valiliğimiz tarafından verilen Valilik Basın Giriş Kartı   ya da Basın Kartı sahibi muhabirlerden seçilmesi ve görevlendirilen muhabirlerin isimlerinin ; Valilik Basın  Giriş Kartı ya da  Basın Kartı Fotokopisi, Nüfus Cüzdan fotokopisi ve 1 adet  vesikalık fotoğrafın (dijital ortamda) kurum kaşeli ve imzalı üst yazı ile birlikte en geç 25 Nisan 2023 Salı 15:00’a kadar ilbasin33@gmail.com e-posta adresine dijital ortamda bildirilmesi gerekmektedir.

 

Ayrıca; bağlı bulunduğu yayın kuruluşundan olup, Mersin dışından gelerek programı takip etmek isteyen basın mensuplarının Basın Kartı mevcut ise Basın Kartının fotokopisini, değilse Nüfus Cüzdan fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf göndermeleri gerekmektedir.

 

Söz konusu kartı olmayan basın mensuplarının Cumhurbaşkanımızın programına alınmayacağının bilinmesi, görevli muhabirlerin programı takip esnasında belirtilen kartları yakalarına takmaları ve Valiliğimiz tarafından düzenlenerek verilen basın kartlarının program bitimini takiben aynı gün içerisinde Valiliğimize teslim etmeleri gerekmektedir.” dedi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU, “MASAL

GÜLLERİ”  ADLI ÇOCUK OYUNUNUN

PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

23 NİSAN’DA “ MASAL GÜLLERİ” OYUNU

 ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ayşe Lebriz Berkem'in yazıp yönettiği çocuk oyunu olan "Masal Gülleri" nin prömiyerini çocukların ve velilerin yoğun katılımı ve büyük bayram coşkusu ile gerçekleştirdi. 

 

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu sahnelediği tüm oyunların yanı sıra çocuk oyunlarına da bir yenisi daha ekledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ayşe Lebriz Berkem’in yazıp yönettiği, Seçil Dedeyi’nin yardımcı yönetmenliğini yaptığı ve Hacer Öner’in oynadığı “Masal Gülleri” çocuk oyununun prömiyerini çocukların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Oyunun prömiyerine Türk Tiyatrosu'nun değerli ismi Ayşe Lebriz Berkem'de katılım sağladı. Özellikle çocukların heyecan ve merak duyabilecekleri seyirlik oyun olan “Masal Gülleri”nde Gül karakterinin çevresine ve doğaya olan merakı, bahçesindeki güllerle kurduğu içten arkadaşlığından yola çıkarak denizaltı ve gökyüzünde neler olduğunu merak etmesiyle gittikçe büyümesini konu alıyor.

 

MAYIS AYI BOYUNCA SAHNELENMEYE DEVAM EDECEK

Çocukların heyecanla izlediği oyunda; dekor, görsellik, kuklalar, müzik ve ışık tasarımları hayal güçlerini harekete geçirirken, eğlendiren ve öğreten bir anlayışla sahneye taşındı. Çocukların hayal dünyasına eklenen Gül karakteri ile meraklı bir o kadar da bilgiye açık olmanın önemine değinildi.  “Masal Gülleri” tiyatro oyunu Mayıs ayı boyunca Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye devam edecek.

 

“BAYRAMI HEM KUTLAMAK HEM DE TAÇLANDIRMAK İSTEDİK”

Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar çocuk oyununu büyük bir heyecanla sahneye taşıdıklarına değinerek, “ Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler ülkemizin geleceği sizlersiniz” diyerek çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Biz de “Masal Gülleri” adlı yeni oyunumuzda bu bayramı hem kutlamak hem de taçlandırmak istedik bunun heyecanını bugün prömiyerimize taşıdık. Geldiğiniz için siz değerli çocuklarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU, PAZAR GÜNÜ

ANKARASPORLA OYNAYACAK

TFF 2. lig beyaz grupta Tarsus İdmanyurdunun küme düşmesi kesinleşti.

TİY bu Pazar 30 nisanda Ankara deplasmanına çıkacak. Sarı lacivertliler Ankaraspor ile karşılaşacak.

Maç saat 15.00’de başlayacak.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

26  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

ÜNİVERSİTE ADAYLARI TARSUS

ÜNİVERSİTESİNİ GEZDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde YKS’ye hazırlanan öğrencilere, üniversiteleri tanıtım gezisi düzenleniyor. İlki Tarsus Üniversitesi ile başlayan tanıtım gezilerinde akademisyenler tarafından yapılan sunumlarda; fakültelerin öğrenci alım şartları, kontenjan durumu, verilen eğitimin içeriği ve mezun olduktan sonra iş imkanları konusunda öğrencilere ayrıntılı bilgiler veriliyor.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA BELEDİYE

 KREŞİ SAYISI 8’E ÇIKIYOR

Belediyenin geleceğin teminatı çocukları için yaptığı çalışmalar devam ediyor Bu kapsamda Tarsus’ta belediye kreşi sayısı 8’e çıkıyor. Belediye Başkanı  Haluk  Bozdoğan

“Yerel yönetimler olarak çocuklarımız için STEM Merkezi kurduk, kütüphaneler açtık.

36 tane okuma salonu yaptık. Tarsus’ta şu an 8. kreşimizi Yenice’de hazırladık. Bakın bunlar çok anlamlı 8 tane kreş belediye vasıtasıyla gerçekleşiyor. Eğiten, kültürlü Tarsus derken amacımız tertemiz bir toplum yaratabilmekti ve yarattığımız toplumda çocuklarımızla ve gençlerimizle var olmaktı. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

TALAT DİNÇER, ZİRAAT ODASINDA

“BİZİM İKTİDARIMIZDA ÇİFTÇİ

ALINTERİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

CHP Mersin Milletvekili adayı, MESOB önceki dönem başkanı  Talat Dinçer, Ziraat Odasına ziyarette bulundu.

Ziyarette Dinçer’in beraberinde CHP Tarsus ilçe başkanı  Ozan Varal, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar limited Şirketi genel müdürü Ali Uyan, CHP parti yöneticileri de hazır bulundu.

CHP Mersin Milletvekili adayı Talat Dinçer, Ziraat Odasında yaptığı ziyarette Oda  başkanı Veyis Avcı karşılayarak konuk etti. Dinçer, başkan Avcı’dan Çiftçilerin istek ve sorunlarını dinledi, seçildiğinde  çiftçinin alınterinin karşılığını alması için çaba harcayacağını söyledi. Veyis Avcı da ilgisinden dolayı Dinçer’e teşekkür etti.

………..….ooo…………..

TARSUS’LULAR YARINA DİKKAT!

Tarsus Ferahim Şalvuz mahallesinde yapımı planlanan Atıktan türetilmiş Yakıt Hazırlama, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık ön işlem ve Atık geri kazanımı kapasite artırımı ÇED toplantısı Tarsus’ta yapılacak.

ÇED toplantısına ilişkin duyura, Tarsus’taki yerel gazeteler yerine Mersin’de yayınlanan yerel gazetelere verildi. Bu nedenle bu konudan Tarsus’ta birçok yetkili ve vatandaşın haberi olmadı. Ancak bizler Tarsus’un geleceğine ve çevreye duyarlı birer vatandaş olarak bu durumu kamuoyu ile paylaşıyoruz.. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 Toplantı 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 10.30 da Ferahim Şalvuz mahallesi Adana bulvarı no.90 adresindeki Karaman Kıraathanesinde yapılacak. Bu ÇED toplantısına çevreye duyarlı herkesin katılımını bekliyoruz.

Çünkü Tarsus’u bekleyen tehlike büyük. Bu konuda lütfen duyarsız kalmayalım.

           

 

………..….ooo…………..

TARSUS MMT HASTANESİ YÖNETİMİNDEN

BAŞKAN BOZDOĞAN’A ZİYARET

Tarsus MMT Amerikan Hastanesi ekibi Tarsus belediyesinde.. Hastane  genel müdürü Ali Altınok, başhekim Dr. Adnan Usalan, müdür yardımcısı Mehmet Güllü, Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti.

 Başkan Bozdoğan ziyaretten dolayı hastane yönetimine teşekkür etti.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA SEÇMEN KAĞITLARI DAĞITILIYOR

14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi öncesi seçmen kağıtları muhtarlıklara geldi.  Tarsus’ta da Seçmenler bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına giderek seçmen kağıtlarını alabilirler. Seçmenler muhtardan hangi okul yada binada oylarını kullanacaklarını da öğrenebilirler.

………..….ooo…………..

 

ÇAĞDAŞ YAŞAM’DAN KAHVALTIYA DAVET

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi öğrencilere burs yardımı için kahvaltı düzenliyor. ÇYDD başkanı Ferda Aras, bu kapsamda dernekleri ve STK ları ziyaret ediyor. Dün ADD’yi ziyaret ederek cumartesi günü baraj mevkiinde bulunan Toy Bahçesinde düzenlenecek kahvaltıya dernek yönetimini davet etti. Elde edilecek gelir burs olarak öğrencilere dağıtılacak.

 

………..….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE

TARSUS’TA 4 DÜKKAN İLE 2 ARASA

KİRAYA ÇIKARILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenice Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde  bulunan 96 metrekare 4 dükkanı ilk yıl 15 bin TL’ye 3 yıllığına, Sucular Köy içi mevkiindeki 550 metrekare arsayı 3 yıllığına ilk yıl 2 bin 200 TL bedelle, Baltalı’da köy yolu üzerinde 950 metrekare arsayı 3 yıllığına ilk yıl 3 bin TL bedelle kiraya verecek.

İhale 17 mayıs 2023 tarihinde saat 13.00 ile 13.20 saatleri arasında Akdeniz İlçesi, Çankaya Mahallesi Atatürk Caddesi No:19 (Taş Bina) Mersin Büyükşehir Belediyesi zemin kat toplantı salonunda, Büyükşehir Belediye Encümenince, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi hükümleri çerçevesinde Açık Teklif Usulü ile kiraya verilecek. Kaynak. Tarsus Ekspres

………..….ooo…………..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

YARIN MERSİN’E GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 27.04.2023 tarihi Perşembe günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere İlimizi ziyaret  edeceK.

Bu nedenle Valilik bir açıklama yaparak “ziyaret programını takip etmek isteyen basın mensuplarımızın görevlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlamak amacıyla Basın Tanıtım Kartı düzenlenecektir.

 

Bu nedenle; söz konusu programı izlemek üzere Valiliğimize bildirilecek isimlerin; Valiliğimiz tarafından verilen Valilik Basın Giriş Kartı   ya da Basın Kartı sahibi muhabirlerden seçilmesi ve görevlendirilen muhabirlerin isimlerinin ; Valilik Basın  Giriş Kartı ya da  Basın Kartı Fotokopisi, Nüfus Cüzdan fotokopisi ve 1 adet  vesikalık fotoğrafın (dijital ortamda) kurum kaşeli ve imzalı üst yazı ile birlikte en geç 25 Nisan 2023 Salı 15:00’a kadar ilbasin33@gmail.com e-posta adresine dijital ortamda bildirilmesi gerekmektedir.

 

Ayrıca; bağlı bulunduğu yayın kuruluşundan olup, Mersin dışından gelerek programı takip etmek isteyen basın mensuplarının Basın Kartı mevcut ise Basın Kartının fotokopisini, değilse Nüfus Cüzdan fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf göndermeleri gerekmektedir.

 

Söz konusu kartı olmayan basın mensuplarının Cumhurbaşkanımızın programına alınmayacağının bilinmesi, görevli muhabirlerin programı takip esnasında belirtilen kartları yakalarına takmaları ve Valiliğimiz tarafından düzenlenerek verilen basın kartlarının program bitimini takiben aynı gün içerisinde Valiliğimize teslim etmeleri gerekmektedir.” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU,

ANKARASPOR HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 2. lig beyaz grupta Tarsus İdmanyurdu bu hafta Ankara’ya gidecek.

TİY bu Pazar 30 nisanda Ankara deplasmanına çıkacak. Sarı lacivertliler Ankaraspor ile karşılaşacak.

Maç saat 15.00’de başlayacak.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar