Subscribe Us


29 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

29  NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

YARIM ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLÜYOR

TARSUS İKİYE BÖLÜNMÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u baştanbaşa ikiye bölen tren yolunun yer altına inmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi.  Uzun zamandır Tarsus’un kaderini değiştirecek olan bu proje için çalışmalar yapan Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına ineceğinin müjdesini Tarsuslulara vermişti. Bu kapsamda kent genelinde çalışmalar başladı. Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini dile getirdi.

 

Şehrin geleceği adına önem arz eden tren yolunun yer altına alınması Dr. Haluk Bozdoğan’ın hummalı çalışmaları ile sonuç verdi.  Mersin- Adana- Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ile kentin ikiye bölünmemesini istediklerini yıllarca dile getiren Başkan Bozdoğan adeta devrim yaptı. Proje başlangıç tarihinden bu yana Ankara başta olmak üzere direnen ve kentin geleceği için ayaklanan Başkan Bozdoğan hayalini başardı. Tarsuslular için oldukça önem arz eden bu hareket ile Başkan Bozdoğan takdir topladı. Bu gelişme ile Tarsus’a tüm bunların yanı sıra sosyal donatılar da kazandırıldı. Tren yolunun yer altına alınması ile boşa çıkan arazi yeşil alan; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, aile yaşam alanları olarak değerlendirilecek. Proje için sondaj çalışması, dron çekimleri vb. birçok konuda destek olan ve inşaat, işletme döneminden çevresel sosyal etki değerlendirmelerine kadar, projenin Ankara ayağına kadar sürecin takipçisi olan Başkan Bozdoğan’ın 2,7 kilometrelik tren yolu projesinin alta alınması için kamuoyu yararını göz önünde bulundurarak ettiği itirazlar sonuca vardı. Gelişmelerin ardından kent genelinde tren yolu projesi için çalışmalar başladı.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘BAŞARAMAZSINIZ

DEDİLER, ONU DA BAŞARDIK!’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm engellemelere rağmen tren yolunu yer altına aldıklarına değinerek” Bizim tek derdimiz Tarsus’umuz… Kentimizin geleceği için attığımız bu adım da başaramazsınız diyorlardı, “yapamazsınız, herkes denedi ama başaramadı, siz nasıl başaracaksınız” diyorlardı. Biz bu kentin haklarını alacağı, hak ettiklerine kavuşacağı günleri de göreceğiz. Tren yolu yer altına alınıyor. Bu mücadele de de yalnızdık ama yine başardık.  Dile getirdiğimiz bu büyük sorunu, halkımızın günden güne yaşadığı trafik problemlerini düşünerek aşıyoruz. Şu an kent genelinde çalışmalar başladı.  Tarsus’u il yapacağımız günleri de göreceğiz, Tarsus ve Tarsuslunun yaşam alanlarını rahatlatmak ve yaşam konforunu yükseltmek için çalışıyoruz. Tarsus’umuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

…………….ooo…………….

ÜRETİCİLERE FİDAN, HAMUR YOĞURMA

MAKİNASI VE SULAMA BORUSU DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dün Tarsus ve  Çamlıyayla’lı üreticilere fidan ve hamur yoğurma makinası ile sulama borusu dağıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye  Başkanı Vahap Seçer, dün Tarsus’a geldi ve dağıtım törenine katıldı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle Mersin Büyükşehir Belediye tarafından Tarsus ve Çamlıyaylalı üreticilere ücretsiz zeytin fidanı ve hamur yoğurma makinası, sulama borusu  hediye edildi.

 

………..….ooo…………..

TARIM İŞÇİLERİNİN

ARACI KAZA YAPTI

Mersin Akdeniz ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs  kaza yaptı. Olayda 1 kişi öldü. Minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti 9 kişi yaralandı.

Kaza yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri gelerek yaralıları Tarsus Devlet Hastanesine kaldırdı. 1 kişi kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı 9 kişinin tedavisi sürüyor..

………..….ooo…………..

MHP’LİLER BASINLA KAHVALTIDA

BİR ARAYA GELDİ

MHP Mersin Milletvekili adayları Dr.  Levent Uysal ve Dr. Ali Arı, Tarsus’ta basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Bir restaurantta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Tarsus ilçe başkanı Mehmet Çelik, MHP’li bazı belediye meclis üyeleri, partinin il ve ilçe teşkilatındaki yöneticileri, Tarsus Ülkü Ocakları başkanı Ahmet Bebek ile basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe başkanı Mehmet Çelik, “14 Mayısta yapılacak genel seçime hazırız. Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olmak, Mecliste  her ilden temsilcimiz olması ve adaylarımızı milletvekili seçtirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ise konuşmasında , Cumhuriyetin 100. yılında çok önemli bir seçime gidildiğini belirterek “Yeni seçimde meclise göndereceğimiz milletvekillerimizle, liderimizle ülkemizin geleceğini inşa etmekte katkımız olacaktır. Türkiye’nin birliği, bölünmez bütünlüğünü savunan, milletine devletine, bayrağına ezana saygısı olan herkes bizim için önemlidir” dedi.

MHP Mersin Milletvekili adayı Dr. Ali Arı, konuşmasında “Milletvekilliği aday sıralamasında kaçıncı sırada olursak olalım, partimiz ve ülkemiz, milletimiz için çalışırız, çalışıyoruz. Tek millet, tek bayrak düşüncesi ile gönülleri nakış nakış işliyoruz. Tarsus’ta ve Mersin’de tüm ilçelerimizi  geziyoruz.  Cumhur ittifakı içinde yer alarak yeni yüzyılda ülkemizin lider ülke konumuna gelmesi için çalışıyoruz. Cumhur ittifakının yeni dönemde de iktidar olarak hizmetlerini sürdürmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Son konuşmayı yapan MHP Mersin Milletvekili adayı Levent Uysal  ise basın mensuplarıyla birebir sohbet ederek ve sorularını cevapladı.

Uysal “Biz Milletvekili adayları olarak sırasıyla bölgemizdeki tüm sektörlerin temsilcilerini ve sorunlarını dinliyoruz. Bu kez basının sıkıntı ve sorunlarını dinliyoruz. Basında bizim için çok önemli.  Bölgenin, insanların, sektörlerin sorununu taleplerini dinliyoruz. Bunları tesbit edip mecliste çözümü için çaba harcayacağız. Biz MHP olarak bölgemizdeki, yöremizdeki tüm oylara talibiz. Genel başkanımızın yolunda Mersin’i, Tarsus’u, tüm ilçelerimizdeki insanları kucaklıyoruz. Bizim seçildikten sonraki birinci önceliğimiz Tarsus’un il olmasıdır. İl konusuna her zaman destek verdik vereceğiz. Çukurova Bölgesel Havaalanının adının Tarsus Havaalanı olması için gereken çalışmayı yapacağız. “ dedi.

Uysal, Tarsus-Mersin Devlet otoban yolunun ücretsiz olması için gayret göstereceğinin de altını çizerek “Tarsus’ta sahil bandı yolunun tamamlanıp bu konuda eksikliklerini gidereceğiz. Başlanmış diğer hizmetleri de tamamlanması için takipçisi olacağız” dedi.

Uysal, son zamanlarda internet gazeteciliği ve basın ilan kurumu konularında gelişmeler olduğunu, bu hususta basının güçlenmesi ve sürekli gelir sağlayıcı konuları irdeleyerek destek olacaklarını sözlerine ekledi. Toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

………..….ooo…………..

TALAT DİNÇER TARSUS’A NE SÖZ VERDİ?

CHP Mersin Milletvekili adayı, MESOB önceki dönem başkanı  Talat Dinçer, Tarsus’taki ziyaretleri kapsamında  basını da ziyarette bulundu.

Ziyarette Dinçer’in beraberinde CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal, CHP parti yöneticileri, Gençlik kolları başkanı Adil Bal da hazır bulundu.

CHP Mersin Milletvekili adayı Talat Dinçer,   ziyarette   Medyanın sorunlarını bildiğini, halkın sesi ve gözü kulağı olan  basının  özgür olması için  çaba harcayacağını söyledi.

Dinçer “Tarsus benim çok yakından bildiğim ve tanıdığım bir kent. Tüm esnaflarımızı, emeklilerimizi, işçimizi, köylümüzü biliyor tanıyorum.  Tarsus halkı ile bütünleştik, abi kardeş olduk.Tarsus’u biliyorum ve Tarsus’un il olması için gerekli desteği her zaman vereceğim. Tarsus’un yereldeki bazı hataları fabrikaların kapanmasına neden oldu. Silolar, çırçırlar kapandı. Tarsus ekonomik olarak daha iyi olmalı. Tarsus’un sanayisinin gelişmesi, sahil bandı ve havaalanının açılıp gelişmesi için Tarsus’a yönlendiriyoruz. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşacağız. İktidara geldiğimizde Tarsus hak ettiği konuma tekrar gelecektir.  Ben Tarsus’un daha iyi yerlere gelmesi için görevi üzerime alıyorum. Ben hep umutlu oldum, umudum artıyor.” dedi.

 

………..….ooo…………..

KAYA “DÜRÜST SEÇİM”

TEMENNİSİNDE BULUNDU

Yüz yılı aşkın bir süredir demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka olan bağlılığın esası olan seçimlerin barış içerisinde yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devem edeceğine inandığını söyleyen Meclis Başkanı Murat Kaya, “14 Mayıs’ta yapacağımız seçimde de temel düsturumuz, özgür iradeli ve dürüst seçim olacaktır. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olacağına inandığımız bu seçimde de vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. 14 Mayıs seçimleri ile Meclisimizi ve Cumhurbaşkanımızı önümüzdeki 5 yıl için seçeceğiz” dedi.

 

 ………..….ooo…………..

KAYA “TARIMA ÖZEL BİR SOSYAL

GÜVENLİK MODELİ GETİRİLMELİ”

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya,  tarıma özel bir sosyal güvenlik modeli getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, “TÜİK, 2023 mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 106,77, aylık yüzde 1,79 arttığını açıkladı. Buna göre; Tarım-ÜFE'de 2023 mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,79, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 20,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,77 ve 12 aylık ortalamaya göre yüzde 142,37 artış gerçekleşti. Bu noktada açıklanan bu rakamlarla tarımsal üretime , üreticimize, milli gelirin yüzde 1 olan payın destek olarak verilmesi, kırsal yaşamın ve kırsalda sunulan kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve kırsalda yaşamanın motive edilmesi, tarıma özel bir sosyal güvenlik modelinin geliştirilmesini de bekliyoruz.” Dedi. 

 ………..….ooo…………..

SEÇER “DEPREM BÖLGESİNDEKİ

İŞ İNSANLARININ YARALARI SARILIYOR”

Borsa’da  Meclis’te Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, deprem bölgesindeki halkın ve iş dünyasının yaralarının sarılması için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. 

Seçer, “Üst kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı, ‘El verin ev yapalım’ kampanyası kapsamına Tarsus TSO ile Halk Bankasında ortak yardım hesabı açtık Borsa olarak 100 bin TL yardımımızın onayını da Meclisimizden aldık. Hayır severlerimizin de desteklerinizi bekliyoruz.  

………..….ooo…………..

YEMEK YARIŞMASINDA

TARSUS’TA VAR

"Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması" Ödül Töreni, İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA' nın katılımlarıyla Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin menü düzenleme, elindeki malzemeyi verimli kullanma, zamanlama, servis yapma incelikleri ve yaratıcılık gibi konularda tecrübeler edinmelerini, motivasyonlarını arttırmak amaçlandığı yarışmada İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA:

"Türkiye bir turizm ülkesi ve aynı zamanda yemek kültürüyle dünyada nam salmış lezzetlerin coğrafyası. Gerçekten ülkemizin her bölgesi bambaşka lezzetlere sahip. Bizler, bu zengin ve köklü yemek kültürümüz gelecek nesillerle taşımalı; annelerimizin, ninelerimizin yemeklerini modern çağa ulaştırmalıyız. Bu anlamda bu etkinlik sadece bir yarışma değil, kültürümüze, değerlerimize, ananelerimize verdiğimiz değerin de bir ifadesidir.

KARGEM (Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi) koordinasyonunda düzenlediğimiz yarışmamıza bu sene 9 okulumuzdan 72 öğrencimiz katıldı. Evlatlarımız geleceğin şefleri olmak için ana yemek, tatlı, black box ve kuver açma olmak üzere 4 kategoride hünerlerini sergilediler. Ellerinin lezzeti, alanlarındaki bilgi birikimleri, büyüklerinden, öğretmenlerinden öğrendikleri yemeklerine tat kattı.

Ben, bu yarışmanın gerçekleşmesinde bizlere büyük katkılar sunan çok değerli şeflerimize, öğretim üyelerimize, emeği geçen tüm meslektaşlarımıza, değerli bilgi birikimleri ve deneyimlerini bizlerle paylaşan, jüri üyesi olarak görev yapan tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Sağ olsunlar, var olsunlar. 

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimi en kalbi duygularımla tebrik ediyor ve meslek yaşamlarında başarıdan başarıya koşmalarını temenni ediyorum. Bizlere bu lezzetleri tattırdıkları ve bu yarışmada yer aldıkları için tüm yarışmacı öğrencilerime ve emeği geçen tüm meslektaşlarıma, yarışmanın her aşamasında bizleri destekleyen herkese bir kez daha en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hepinizi muhabbetle, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

 

Yarışmaya katılan okullarımız:

Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi,

Akdeniz Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Tarsus Ashab-ı Keyf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA,

ANKARASPOR HAZIRLIĞI TAMAM

TFF 2. lig beyaz grupta Tarsus İdmanyurdu bu hafta Ankara’ya gideceği için çalışmalarını  tamamladı. Takım bugün gidiyor...

TİY  30 nisan Pazar günü Ankara deplasmanına çıkacak. Sarı lacivertliler Ankaraspor ile karşılaşacağı maç için  son hazırlıklarını yaptı..

Ankara’daki müsabaka  Pazar günü  saat 15.00’de başlayacak.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar