Subscribe Us


3 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

"TARSUS OTİZMİ KONUŞUYOR" KONULU PANEL YAPILDI

Tarsus Engelliler Platformu ve Tarsus OTİZM Derneği tarafından düzenlenen "Tarsus OTİZMİ Konuşuyor" konulu Panel yapıldı.

Dernek başkanı Fatih Düzenli ‘’Panele konuşmacı olarak katkı sağlayan Prof.Dr. Ayşe AVCI hocamıza, Özel Eğitim Öğretmeni Seda ÇELİK hocamıza, Dernek Bşk Yrd Derya Kılıç hanımefendiye, Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Programımız da Katılımları ile bizleri onurlandıran Milletvekili A.Adayları Esin ERKOÇ hanımefendiye ,A.Adayı Mehmet ATILGAN Kardeşimize ,Ken Konseyi Bşk. Ayşe Butcher hanımefendiye, Görme Engelliler Bşk Fikri Topuz'a, Otizm derneği yönetimi ve Üyelerimize, katılım sağlayan tüm misafirlerimize çok teşekkürler ediyoruz’’ dedi..

………..….ooo…………..

MESKİ’DEN SU FATURASI BORÇLARI

İÇİN  TARSUS DAHİL YAPILANDIRMA FIRSATI

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanun kapsamında, su borcu bulunan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi. Aboneler son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden önce olan borçlarını yapılandırabilmek için, en geç 31 Mayıs 2023’e kadar başvuru yapabilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanun kapsamında, su borcu bulunan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi.

 

MESKİ’den yapılan açıklamada, 9 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Kanun kapsamında aboneler, son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden önce olan  borçlarını yapılandırabilecek. Abonelere su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atıksu gecikme zamları ve faizleri yerine, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacağı kaydedildi.

 

Su faturası borçlarının yapılandırılabilmesi için son gün 31 Mayıs 2023

 

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler için açıklanan koşullar ise şu şekilde:

 

1. Peşin ödemede, gecikme tutarı üzerinden % 90 indirim sağlanacak.

 

2. 12, 18, 24 36 ve 48 taksitli ödemelerde, taksit oranına göre belirlenen indirim katsayısı ile yapılandırma yapılması gibi çok önemli imkânlar getirildi.

 

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler, en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü şubeleri, e-Devlet veya meski.gov.tr üzerinden başvuru yapabilecek.

 

 

………..….ooo…………..

ÖĞRENİM YARDIMLARI VE HALK

KART’IN MART AYI TUTARLARI

TARSUS DAHİL HESAPLARA YATIRILDI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Öğrenim Yardımı ve Halk Kart hizmetlerinin Mart ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Mart ayı öğrenim yardımlarında toplam 12 bin 96 öğrenciye toplam 7 milyon 843 bin 450 TL yatırılırken; Halk Kart yardımları kapsamında da toplam 9 bin 378 kişiye toplam 3 milyon 529 bin TL katkı sağlandı.

Öğrenim yardımları öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 2 proje de hem dar gelirli vatandaşın, hem esnafın, hem de üniversite öğrencileri ve velilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Öğrenci dostu projelerden biri olan Öğrenim Yardımı kapsamında Mart ayında; 2 yıllık fakülte okuyan 4 bin 536, 4 yıllık fakülte okuyan 6 bin 887, 5 yıllık fakülte okuyan 304 ve 6 yıllık fakülte okuyan 369 öğrenci olmak üzere, toplam 12 bin 96 öğrencinin hesaplarına 7 milyon 843 bin 450 TL yatırıldı.

Halk Kart’tan Mart ayında toplam 9 bin 378 kişi yararlandı

Ekonomik koşulların gittikçe daha da zorlaşmasıyla Halk Kart ile dar gelirli vatandaşın ve Mersin esnafının yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’tan faydalanan vatandaşların Mart ayı tutarlarını hesaplarına aktardı.

Mart ayında 5 bin 800 kişinin hesabına 300 TL, 3 bin 578 kişinin hesabına 500 TL olmak üzere toplam 3 milyon 529 bin TL yatırıldı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS  EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ GARANLI,

OTİZMLİLELERE DESTEK VERDİ

Tarsus ilçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Tarsus Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Çelik , Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü Psikolog Tuğba Canatan ve Tarsus Engelliler Platformu Başkanız Dursun Arslan  OTİZM Farkındalık Etkinliğine katıldı.

Başkan Fatih Düzenli ‘’Kendilerine Tarsus OTİZM Derneği olarak şükranlarımızı sunuyoruz.’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN’DAN ŞEHİT POLİSİN AİLESİNE TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geçtiğimiz günlerde Samsun’da görevi başında geçirdiği motosiklet kazası sonucu şehit düşen Tarsuslu hemşehrimiz Polis Memuru Mustafa Ata Traş’ın iftarda yedi yemeğine katıldı.

Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi yineliyoruz.

 ………..….ooo…………..

TARSUS'TA DUATEPE SEMT EVİ AÇILDI.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın katılımıyla  Tarsus Duatepe Semt Evininin açılışı yapıldı.

Uğur Pişmanlık ‘’ Açılışa katılan tüm yoldaşlara, emekçilere, ilerici ve aydın dostlara teşekkür ediyoruz. Selam olsun Türkiye'nin ve dünyanın aydınlık geleceğine. Yaşasın devrim ve sosyalizm.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

MHP ESKİ İLÇE BAŞKANI

BOZGAÇ’IN BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus Devlet Hastanesi Personellerinden Ahmet Bozgaç , Ayten Bozgaç ve Merhum MHP eski ilçe başkamı Halim Bozgaç 'ın Babaları Halil Bozgaç Vefat Etmiştir.

Cenazesi dün 2 NİSAN 2023  İkindi Namazına Müteakip Tarsus Şehir Mezarlığından Alınarak Göçük Mahalle Mezarlığına Defnedildi.. Merhuma Cenab-ı Allah'tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı Diliyorum.

 

………..….ooo…………..

TREN SAATLERİ DEĞİŞTİ

3 Nisan 2023 Tarihinden İtibaren  (bugün) Adana-Mersin- Tarsus  Arası Güncel Tren Saatleri değişti.

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN KÖYLERİ GEZDİ

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan dün sabahın erken saatlerinde başladığı ziyaretlerde Özbek, Çamtepe, Eskişehir köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Bozdoğan köylülerin ‘’Taleplerini dinledik, notlar aldık. Yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Köylerimizin yaşam kalitesini yükseltmeye, sosyal ve ekonomik alanlarda kalkınmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS PAMUKLUK BARAJI

AÇILMAZSA MERSİN SUSUZ KALIR

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, kuraklıktan dolayı barajların su seviyesinin düştüğüne dikkat çekti. CHP’li Gökçel, “Mersin ve Tarsus’un içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajında kuraklıktan dolayı su seviyesi yüzde 27 oranında. Su seviyesi kritik seviyede, tarımsal amaçlı su kullandırılmıyor” dedi.

 İklim krizine dikkat çeken Gökçel, “ Şu anda su kritik seviyede. Tarımsal amaçlı su verilmiyor sadece içme suyu amacıyla kullanılan su veriliyor. Uzmanlar uyarıyor, küresel iklim krizi yaşıyoruz. Dolayısıyla yağış rejimi bozuldu, afetler yaşıyoruz, kuraklık yaşıyoruz” dedi.

 

“BİRAN ÖNCE HİZMETE GİRMESİ LAZIM”

 

2015 yılında kullanıma açılması gereken Pamukluk Barajı yatırımının tamamlanmasına vurgu yapan Gökçel, “yıllardır uyarıyoruz; 18 km kuzeyde, yukarıda Pamukluk Barajı var. Pamukluk Barajı projesi 2015 yılında açılıp hizmete girmesi gerekiyordu. Barajda su yüzde 37 seviyesine ulaşmış.  Şimdi su burada duruyor, insanlarımız bu suyu kullanamıyor. İsale hattı bitmiş olsaydı şu an bu suyu Mersinli, Tarsuslu çiftçilerimiz de kullanacaktı” dedi. Yatırımların bir an önce bitirilmesi gerektiğini değinen CHP’li Gökçel, “Eğer bu yatırım tamamlanırsa; Mersin kuraklıktan daha az etkilenecekti. İnsanlarımız içme suyu  imkanlarına kavuşacak. Bunu Büyükşehir Belediye başkanımız Vahap Seçer, Meclis’te de dile getirdi” dedi.  Pamukluk Baraj Projesinin tamamlanması halinde su maliyetlerinin de azalacağının altını çizen Gökçel, “Pamukluk Barajından gelen su cazibe ile geldiği için enerji maliyetinden kurutulacak, vatandaşımız hem içme suyuna hem de sulama suyuna daha ucuza kavuşmuş olacak” diye sözlerini tamamladı.

………..….ooo…………..

 

TARSUS MALATYALILAR DERNEĞİ SEÇİMİ

Tarsus Malatyalılar Kültür/Dayanışma ve Tanıtma Derneği seçimi yapıldı.

Pazar günü dernek binasında büyük bir çoğunluğun katılımı ile yapılan Malatyalılar Kültür/Dayanışma ve Tanıtma Derneği seçimi tamamlandı.

Başkanlığa seçilen Metin Beylik’e ve yeni yönetimine hayırlı olsun der; çalışmalarında başarılar diliyoruz..

………….ooo………….

TARSUS’TA MSÜ SINAVI TAMAM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) Tarsus’ta da  yapıldı.

Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 120 soru için 165 dakika cevaplama süresi verildi.Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 77 ilde, 98 sınav merkezinde, 1489 bina, 27 bin 134 salonda gerçekleştirildi.Geçen yılki sınavdan 81 bin 618 daha fazla adayın başvuru yaptığı 2023-MSÜ'ye 610 bin 419 aday başvuru yaptı.Bu yıl Antalya- Alanya, Balıkesir-Bandırma, Mersin- Tarsus, Kocaeli- Gebze ilçelerinde ilk kez MSÜ düzenlendi.Sınav sonuçları, 27 Nisan'da açıklanacak.

………..….ooo…………..

 

TARSUS İDMANYURDU, BATMAN

PETROLSPORA 4-0 MAĞLUP

Tarsus İdmanyurdu  dün Batman Petrolspor maçını da 4-0 kaybetti.

Yine tamamen gençlerle çıkılan maçta ilk yarı 3-0  Batman lehine bitti. 90 dakika sonunda kalemizde 4 gol gördük. Ve 4-0 mağlup olduk.

TİY 21 puanda   kaldı... Sarı lacivertliler de 15. Dak. Kaleci  Mert Can SALIK sakatlandı.

SIRADA ÇORUM MAÇI VAR

Tarsus İdmanyurdu 9 nisanda deplasmanda Çorum ile oynayacak.

………..….ooo…………..

GEÇMİŞ OLSUN MERT CAN SALIK

Batman Petrol Spor A.Ş. maçında sağ ayak tendonunda sakatlık yaşayan kalecimiz Mert Can SALIK sezonu kapattı.

TİY başkanı Cem Kavalcı ‘’ Geçtiğimiz haftalarda yine sakatlık yaşayan ve dizinden ameliyat olan diğer kalecimiz Muhammed Sedat KÜÇÜKOĞLU’nun ardından elimizdeki son kalecimiz, kaptanımız Mert Can SALIK’ta sakatlık yaşamıştır. Kendisine acil şifalar diliyor ve bir an evvel sahalara dönmesini temenni ediyoruz.’’ Dedi.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar